שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדשה כאן בפורום. אני לומדת טארות ויוצא לי להסתכל בכל מיני פורומים. אני שמה לב שלאינטואיציה האישית של הקורא יש תפקיד חשוב בתהליך הקריאה ולכן רציתי לשאול האם לדעתכם יש מצב שקוראים שונים יקראו אחרת את הפריסה? אשמח לשמוע דעתכם, יום נעים, אריאל.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

לאינטואיציה אכן יש מקום חשוב ביותר בקריאה בקלפים, בכל אופן זו דעתי ודרכי. אני לא חושבת שיש מצב שקוראים שונים יקראו אחרת לגמריי את הפריסה, אבל ייתכן שתהיה דרך אחרת לראות את הקלפים. לדעתי השורה התחתונה במרבית המקרים תהיה דומה, אבל כאמור אולי הדרך מבחינת עצות/הכוונה וכיו"ב קצת אחרת/שונה.

../images/Emo142.gif תודה לך ../images/Emo142.gif ו...יש לי שאלה:

אני מנסה לחדד את ההבנה שלי בקריאת פריסות קטנות של 3 קלפים עבר/הווה/עתיד בשאלות של כן ולא. לעיתים מתקבלים קלפים תומכים ולפעמים חוסמים. איך אני יודעת מי מתוכם הוא זה שקובע? כשהסתכלתי בכל מיני פורומים התרשמתי שלפעמים הקורא מסתכל על העתיד ולוקח אותו כתשובה ולפעמים העתיד נראה לא ממש טוב אבל ההווה יוצא קלף מצויין ואז כאילו הוא ניתן כתשובה. זה קצת מבלבל אותי כי אני לומדת בעצמי ואני לא מבינה למה אין עקביות כאן. לכן שאלתי אם התשובה היא אינטואיטיבית בה הקורא מרגיש מהו הקלף של התוצאה. והנה השאלה: האם תוכלי/ו לשתף ולהסביר את העקרונות של הקריאה לגבי שאלות של כן ולא? תודה לך

הנה דוגמא לשניים וותיקים בתחום שמפרשים שונה:

ניקח את קלף 9 חרבות: אריק אייל מפרש: אתה מוטרד וחסר מנוחה מרוב דאגות ומחשבות. הפסק לדאוג כיוון שאין סיבה אמיתית לדאגה. שגיא מפרש: מצב של דאגה על רקע מוצדק. כל מה שאתה חושש יתגשם ואפילו גרוע יותר. אני לא יכולה להסביר כזה פער בתשובה אלא ע"י חיבור אישי של כל אדם עם הקלפים ואינטואיציה פנימית באשר לפרשנות. אני מניחה שאם אדם נותן באופן עקבי משמעות מסויימת לקלף. הקלף ייכנס בפריסה במקום שהוא אמור לעלות כך שהפריסה בסופו של דבר תצא מדוייקת אבל היא ספציפית לעיני אותו הקורא. מה דעתכם?

כן ו.... לא :)

ראשית יש תמיד לפרש את הקלף בהתאמה לשכנים שלו בפריסה וכן לעמדה בה הוא יצא. קלף 9 חרבות לטעמי הוא לא קל - בכלל הסדרה עצמה לא קלה אבל הסתכלי על הקלף כשלעצמו וראי מה את מקבלת ממנו, חושי את הקלף על כל סמליו. אני לא מסכימה עם הפרשנות הראשונה - יש על מה לדאוג אבל לא עד כדי נדודי שינה... החרבות הרי לא נוגעות בך. אני גם לא מסכימה עם הפרשנות השניה - כל שאתה חושש יתגשם ואף גרוע יותר?? אמממממ לא יודעת. נראה לי קשה מדי לפי מתאר הקלף. אם כבר זה לוקח אותי למקום של ייעוץ והכוונה בו נמליץ לאדם לקבל עצה כזו או אחרת כי המצב - האכן קשה - מטריד אותו כל כך והוא מתמקד בבעיה ולא בפיתרון.

הקטע ששני האופציות אפשריות ../images/Emo13.gif

בגלל זה אני מאוד לא ממליץ על פריסה של קלף אחד - לפחות זוג קלפים נגיד יצא 7 הגביעים + 9 החרבות אז באמת נראה שהשואל עושה סרטים סתם לחילופין אם יצא המגדל הבוער + 9 החרבות אזי האופציה השנייה יותר אקטואלית....

פריסה בשלושה קלפים

היא לא רק פריסה של עבר הווה עתיד יש גם מסר בשלושה קלפים יש גם הווה, עצה ותוצאה ואז זה מתאים למה שציינת כאן יש את הפריסה של שגיא מנדלבאום עם החוסם/תומך (שאליה אני לא מצליחה להתחבר) אז השאלה היא אם קראת את העמדות של הקלף כדי להבין את העקביות. לגבי שאלות של כן / לא האם את מתכוונת לתשובה בקלף אחד? הרי למעשה כל פריסה מכל סוג שהוא בסופו של דבר איפשהו השורה התחתונה היא כן או לא. הלא כך? אני לשאלות מסוג זה משתמשת בפריסת מילים או בפריסת הווה/עצה/תוצאה וכאן בהחלט האינטואיציה יש לה תפקייד לא קטן אבל גם לקריאה כשלעצמה. את רוצה לנסות להעלות פריסה ותשובה שלך לדוגמא?

תודה לך, הנה פריסה שעשיתי:

אני רוצה לציין שאני לומדת בעצמי את התחום ואני מתחברת יותר לפרשנויות של שגיא מנדלבאום מאשר של אריק איל או של גידי גלבוע וכך אני גם מפרשת כאן. הפעם ניסיתי לעשות פריסת הווה עיצה תוצאה עבור השאלה האם פעילות עסקית X תצא לפועל? הווה- מלכת המטבעות עיצה- אביר החרבות תוצאה- אביר המטות מלכת מטבעות מדברת על כך שיש באדם את הלך הרוח אשר מבקש אחר יציבות חומרית. וכעת זו תקופה של עשיה. הקלף מעביר מסר לזרום ולא לפעול ממקום של הצמדות ופחד לאבד את הקיים. אביר החרבות מדבר על מצב של המתנה מתוך פסיביות. הקלף מדבר על רעיונות מצויינים שהאדם יוכל להגשים אבל הוא צריך לצאת מצב ההמתנה ולהתחיל לממש. אם כן העיצה כאן, צא מהפסיביות ותתחיל להתקדם אל המטרה שלך. אביר המטות מראה שוב על המתנה. כאן האדם מחכה למשהו ידליק אותו שירגיש את התשוקה ואת ההרגשה שהוא במקום הנכון. הקלף קורא לאדם לקום וליזום ולדעת שמה שהוא מבקש לא יקרה בזבנג אלא בתהליך. התוצאה מלמדת על הצלחה אשר נגזרת מתהליך של התפתחות מצד השואל אם יקפיד ליזום ולא להרדם... מה את אומרת על הפרשנות? האם את רואה את הפריסה בדרך שונה? תודה

הפריסה לא מתאימה לשאלה...

השאלה היא נבואית והפריסה היא ייעוצית האם פעילות עסקית X תצא לפועל? הווה - מלכת המטבעות אני מוצא בה פאסיביות מסויימת, אולי קצת עצלנות וחוסר סגירות על הכיוון עקב חוסר ביטחון, חשש לקחת סיכון. עיצה - אביר החרבות יאללה להתקיף ולא לוותר, להוציא את הכלים הכבדים. לרדוף את המטרה באובססיביות יתרה. תוצאה - אביר המטות בהתאם לעיצה צפויות הרבה התפתחויות מלהיבות והתקדמות אמיתית בעניין

תודה לך, אהבתי את התנסחות שלך:) ושמתי לב

שאכן אני נמשכת לניתוח בעל אופי מסויים אבל אני רואה שבסופו של דבר שנינו יצאנו פחות או יותר באותו הכיוון. וזה משמח אותי. האם יש פריסות ספציפיות המתאימות יותר לפריסה ייעוצית? תודה :)

בכיף ../images/Emo13.gif לגבי פריסת ייעוץ

פריסת הווה-עיצה-תוצאה היא בסדר לייעוץ, העניין שצריך לנסח את השאלה בהתאם - "מה לעשות בכדי שפעילות עסקית X תצא לפועל?" עדיין אני מעדיף את פריסת הייעוץ שיצרתי שכן היא מעמיקה יותר ומציעה יותר רבדים של הבנה. העמדות שלה: 1) מצב נוכחי - שני קלפים 2) הכיוון הטוב ביותר 3) מה להמנע (חשוב!) 4) תוצאה באם תילקח העיצה - שני קלפים 5) תוצאה לחילופין

ומה קורה במצב

בו אתה עושה את הפריסה הזו ומקבל קלף גרוע עבור הכיוון הטוב ביותר? או לחילופין מקבל כיוון מצויין אבל אח"כ ב: "תוצאה באם תילקח העצה" מקבל 2 קלפים לא מזהירים או חלילה גרועים :) ? איך מתמודדים עם פירוש של כזו פריסה? המון תודה לך על הסיוע ועל תשומת הלב :)

אז אני מבין

שאין מצב להוציא תוצאה חיובית וצריך להתקפל מהעניין - לעתים (דיי תכופות) צריך לדעת לעשות גם את זה. זו בדיוק הסיבה שפיתחתי את הפריסה המורחבת, שכן הפריע לי שקוראים שלא היה מוצא חן בעיניהם קלף העיצה היו מציעים עיצות הפוכות
לדוגמא אם היה יוצא 5 חרבות כעיצה ו-9 חרבות כתוצאה אז היו מפרשים את זה כצורך להמנע ממנטליות שלילית שכן היא תגרום לכישלון. מבחינתי שילוב כזה דווקא מראה כי על האדם לוותר על העניין שכן ככה או ככה לא יוכל להוציא תוצאה חיובית.

אחלה, תודה ../images/Emo66.gif ומה דעתך על

פריסת השאלה שעשיתי? <אני מניחה שזה יוצא שרשור אחד מתחת :) >

כן...

קריאה בקלפים היא לא רק טכנית ואסור להינעל ולומר "אם יצא X אז המשמעות היא כך וכך... הדרך הנכונה להשתמש היא לנסות לקרוא מעבר לציור אלה להתייחס לכל קריאה או אדם שקוראים לו , וכן ,הקריאה הכי יעילה היא האינטואיטיבית וכל קורא מיומן רואה בכל קלף וקלף משהוא אחר- למשל יש לי ידידה שרואה בנסיך החרבות גבר צעיר... ואני רואה בו אדם שמחפש אתגרים לימודיים- תלוי בקונטקס של כל הקריאה והאדם שמולך... לה יוצא הקלף בהקשר לגבר ולי בהקשר אחר... חוץ מזה מאחל לך צמיכה והנאה מהלמידה של הטארוט הם כלי גם לצמיחה אישית וחברתית בהצלחה... !!! איש חתול

תודה לך ../images/Emo62.gif

התחלתי להתבלבל לי כשנוכחתי לראות שקוראים שונים מפרשים אחרת קלפים זהים. עכשיו הדברים מתחילים להתיישב בנוחות מבפנים (-: אני אכן נהנית מאוד מתהליך הלימוד, המון תודה ובהצלחה גם לך, :)

למעלה