שלום לכולם

איתיהב

New member
שלום לכולם

מחפשת את מספר הטלפון של בית הדין של הרב עובדיה,או כל רב בעל הסמכה שיתן מענה לשאלות בנושאף עלייה לתורה בכותל בתשעת הימים. תודה לכולם.

איתיהב

New member
שאלתי כבר בעבר, וגם קיבלתי מסרים

וקישורים לאתרים אחרים, אך משום מה לא קיבלתי תשובה חד משמעית. בני אמור לעלות לתורה ב - ח' באב ( ערב תשעה אב, יום שני) אני רציתי לדחות ליום חמישי, מיכוון שבתשעת הימים אי אפשר לשמוח בכותל, לשיר ולזרוק סוכריות. לאחר מכן אנו הולכים למסעדה, אך רוב האנשים יהיו לחוצים לחזור הבייתה ולהתכוננן לצום. מה לגבי בגדים חדשים? האם מותר ללבוש אותם.? האם כדאי לדחות את העלייה לתורה? והאם זה כל כך נורא לדחות? למרות שאמרו לנו שמומלץ מאוד לעלות לתורה ביום שבו הילד נולד.אודה לכל תשובה בנושא.

איתיהב

New member
אולי בכל זאת מישהו יוכל לעזור

אודה על מידע אפשרי, וזאת למרות שכבר נתנו לי פה בפורום הפניה לאתרים שונים ועזרה במסרים. תודה, תודה, תודה.

שאלתי רב אומר כך

1] לא דוחים עליה לתורה מעלים את הילד ביום שלו ,ובצניעות לא חייב מסיבות ואת מסיבה ושמחה אפשר לעשות אחרי תשעת הימים ואז אנשים לא ימהרו בגלל הצום 2]רק לחתן ולמשפחה מותר לקנות אבל ללבוש אותם כחצי שעה ולהוריד ואז ביום הארוע יכולים ללבוש [כך אמר לי רב] שהיו לכם רק שמחות ומזל טוב לבן שתראו ממנו נחת

או קיי..

תשובה ברורה בעברית קלה. בערב תשעה באב יעלה הנער לתורה בבית הכנסת הסמוך לבית, ללא הילולה וללא שירה וריקודים. בשבת הקרובה יש ללבוש את הבגדים החדשים לפחות חצי שעה ולהחזיר לארון, ואז הוא ואתם תוכלו ללובשם בעת העליה לתורה. את העליה לתורה בכותל תדחו ליום חמישי שלאחר תשעה באב ואז תוכלו לחגוג ככל שתחפצו. מזל טוב ורוב נחת.

למעלה