שלום לכולם!

שלום לכולם!

בהחלטה די פזיזה קניתי השבוע כרטיס טיסה להונג-קונג אני טס מה01.08-05.09. [החלטתי שאני חייב חופש לפני הלימודים באוניברסיטה]. חשבתי להכנס לסין עצמה לאיזורים שקרובים בהונג-קונג ולטייל שם למשך שבוע-שבועיים. יש למישהו המלצות על מסלולי טיול בסין ? במחוזות שקרובים להונג קונג? יש מישהו שיהיה בהונג קונג באותה תקופה וירצה להצטרף? גם לטיולים בסין וגם שוטטות בהונג קונג עצמה?

kogawa

New member
קח בחשבון

שלהבדיל מהנג-קונג, לסין אתה צריך אשרת כניסה אותה תעשה בשגרירות בתל אביב. גם המטבע אינו אותו מטבע. מחוז מאוד פופולארי לטיול מהונג-קונג הוא גואנשי, עם האטרקציות התיירותיות הלעוסות לעיפה: יאנגשו, גווילין, ולונג-ג'י-טיטיאן. ממליץ לעבור גם במחוז גואנדונד בפארקים וצוקי האבן, ומחוז זאושינג עם כפרי המיעוטים המדהים שלו, או לחליפין שוט לטייל ולהמר במקאו השכנה של הונג-קונג

ליאורט1

New member
למה רק שבוע שבועיים מחוץ להונג קונג?

לפי התאריכים יש לך יותר מחודש. הונג קונג יופי של עיר אבל לא צריך להיות בה יותר מכמה ימים בודדים. א. קודם תטפל בעניין הויזה שיובל ציין, פרטים אפשר למצוא או באתר משרד החוץ או באתר למטייל. שני האתרים בקישורי הפורום. ב. במקרה ויש לך חודש לטייל בסין אפשר להספיק לא מעט ולהספיק להתרחק משמעותית מהונג קונג.

SPnage

New member
מסכים

גוואנשי, יונאן ובעצם כל דרום סין לרשותך לפחות לחודש. קח כמה ימים להסתובב בהונג קונג ותמשיך משם לתוך סין.

הרווק1

New member
../images/Emo45.gif מצטרף להסכמה.

שבוע הונג קונג, שלוש שבועות דרום סין (זו דעתי) 12 שעות באוטובוס לילה ואתה ביאנגשו... משם החיים כבר הרבה יותר קלים. אגב: כל הכבוד על השליפה!! חודש בהונג קונג... יפה! הונג קונג עצמה מדהימה! ולא יהייה לך קשה "למלא" את הימים בעניין... יש בה מוקדי עניין בשפע! תהנה.

ואו תודה על התגובות!

הייתי בהונג קונג מספר פעמים בעבר [גם בסין עצמה-מחוז קנטון-גוואנג'ו ג'ונג-סאן וערים בסביבה].כנ"ל במקאו. אבל הייתי צמוד להורים ככה שטבע לא יצא הרבה לראות. הפעם הסיפור קצת שונה אומנם אני בא לאבא שגר בהונג קונג. אבל הפעם אני רוצה להרגיש שאני ממצה את הנסיעה ומבחינתי זה לטייל [מאד מקווה שאצא שם אנשים שיצטרפו אליי]. הקצבתי שבוע שבועיים כיוון שאני בעצם בא לביקור אז אני רוצה להיות איתם. ויזה אני צריך לחדש אותה ואני אעשה את זה בימים הקרובים. כתבתי את השמות שנתתם לי מקווה למצוא עליהם קצת חומר. אשמח אם למישהו יש אתר\ספר שמסביר איך מגיעים\איפה ישנים\ומה יש לראות ומה צריך לעשות ידוע לכם אם ללונלי פלנט יש ספר שממוקד בדרום סין? לצערי אם אני לא אמצא מישהו לטייל איתו,אז אני פשוט אשאר בקאוולון עצמה והחודש הזה יהיה די משעמם. כדאי לעשות חיסונים לכל מקרה?

ליאורט1

New member
בנוגע לספרים ולא רק

לא הייתי מוותר על סין בגלל שאין לך מישהו לטייל איתו, תתחיל לבד ותראה מה יהיה (בטאגליינס יש שרשור על טיול לבד או עם שותפים). תבדוק אם אפשר לעשות את הויזה לסין מהונג קונג(להאריך בטוח אפשר חדשה אני לא סגור) ואם צריך תעשה אותה מראש מהארץ. בנוגע לספרות. א. אתה חייב שיחון, אני לא חושב שאפשר להסתדר בלעדיו, בהונג קונג יש כמה חנויות ספרים ענקיות שבטוח תוכל למצוא בהן שיחון במחיר זול יותר מהארץ וגם לונלי פלנט או כל ספר אחר על סין. (המגה חנויות האלה מומלצות בלי קשר, יופי של מקום). ב. לטיול בסין מאוד מומלץ שיהיה לך מדריך, לונלי פלנט או כל אחד אחר. מהנסיון שלי עם מדריכים לא בסין המדריך של הלונלי הוא יותר "המוני" ונקרא לזה פחות יחודי ומעמיק אבל הם חזקים בכל הצד הפרקטי, כנראה בגלל כמות הקוראים, נסיעות, אכסניות ושאר פרטים טכניים. בסין זה מאוד מאוד חשוב. ג. אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול לקנות את הספרים בהונג קונג אבל בכל מקרה כדאי לך לקפוץ לחנות ללמטייל ולשבת עם המדריך, אין עם זה בעיה, ולקרוא קצת על האיזורים הרלוונטיים, שיהיה לך קצת מושג על זמני נסיעות מהונג קונג לכל מיני מקומות ומה יש לעשות בהם. משהו אחרון, למרות שכבר היית בסין ובהונג קונג. אני דווקא הייתי מתחיל עם סין ומסיים עם הונג קונג. הייתי נמצא קצת עם המשפחה בהתחלה, קופץ לסין לכמה זמן שבא לך ואז מסיים שוב בהונג קונג ל"מנוחה".

kogawa

New member
ויזה אני צריך לחדש

כנראה מבלבל בין פספורט לויזה פספורט מאריכים תוקף או מחליפים במשרד הפנים ויזה לא מחדשים ויזה מוציאים בשגרירות סין

SPnage

New member
אולי היתה לו כבר ויזה

ולכן הוא התכוון שהוא צריך לחדש...?

נכון

בכל מקרה הוצאת הויזה זה לא סיפור רציני. [ויזה לשנה עם כניסות ללא הגבלה ב-300 ש"ח בשגרירות בארץ שזה הרבה מתחת למחיר שיקחו שם]. בנוגע להצטידות,תרמיל אני אקח מחבר שחזר מנפאל. נעליים אני חושב שאני אקנה. יש עוד ציוד שכדאי להצטייד בו לפני שאני נוסע? [ביגוד טרמי הבנתי שמאד חם עכשיו] אולי דברים שלא חשבתי עליהם? ובקשר לחיסונים?

למעלה