בתור התחלה...
כי שימי לב לשעה... אענה על חלק: דווקא פרת' כי אני טיפוס של מקומות יותר מבודדים.... סידני ומלבורן קצת גדולות עלי. בנוסף, כשרק נרשמתי רק לה היה אישור של איחוד הוט' האמריקאים, מה שאומר שבסיום הלימודים אהיה בסטטוס של סטודנטית לוט' שלמדה בארה"ב, ואצטרך לעבור אותם בחינות כדי לעסוק בתחום (לעומת סטודנטים מהארץ למשל, שצריכים לעשות עוד מבחן פרקטי, ולפעמים גם השלמות וכו'). בינתיים, גם סידני ומלבורן קיבלו את האישור הזה. אבל הסיבה העיקרית לזה - שאני שוקלת להתמחות בתחום של סוסים, ורק בפרת' בית החולים לחיות גדולות נמצא בקמפוס עצמו, שזה יתרון עצום לצבירת הנסיון הפרקטי. גם בסידני וגם במלבורן הטיפול בחיות גדולות נעשה כ-80 ק"מ מרחק מהעיר. סיבה נוספת להחלטה בין פרת' לסידני - העלות (למרות שיחסית לשכר הלימוד המטורף ההבדלים האלו כבר זניחים... אבל עדיין, המחייה עצמה זולה בהרבה מה שמאפשר איכות חיים טובה יותר). תנאי הקבלה - אם יש לך תואר ראשון אני חושבת שיותר קל להתקבל. ללא תואר ראשון צריך ממוצע בגרויות (יבש) מאוד מאוד גבוה (זה לא ממש רשום בשום מקום. הייתי אומרת שצריך מעל 90 בלי בונוסים ויחידות, אבל אני לא בטוחה מה בדיוק הסף). לפרת' היה צריך מלבד גליון ציונים לשלוח גם מכתבי המלצה המוכיחים נסיון בתחום (טיפול בחיות, עבודה כאסיסטנט, וכו') וכן מכתב אישי למה בחרת ללמוד ולעסוק בוטרינריה. אני חושבת שלפרת' מתקבלים פחות סטודנטים, ויש יותר תחרות על המקומות לסטודנטים הזרים (32 בשנה) וזה עוד משהו שמשך אותי דווקא לשם. לגבי נו"ז אי לי מושג, לא ביררתי. אחרי שמתקבלים ללימודים, ומשלמים שכ"ל של שנה/סמסטר, מגישים בקשה לויזת סטודנט. חייבים הוכחה שיש כסף נזיל לשכ"ל + מחיה של השנה הראשונה. הויזה ניתנת למשך כל תקופת הלימודים, ניתן לצאת ולהכנס בחופשיות, מותר להכנס עם כרטיס טיסה בכיוון אחד (ואל תאמיני למה שאומרים לך באל-על
). אחרי שמגיעים ומתחילים את הלימודים ניתן גם להוציא ויזת סטודנט עם אישור עבודה. מותר לעבוד 20 שעות בשבוע בזמן הלימודים וללא הגבלה בזמן חופשת סמסטר. לגבי וטרינריה, עד כמה ששמעתי, לא כדאי לבנות על זה... כי במשך הלימודים אין יותר מדי זמן, ובחופשות סמסטר חייבים לצבור שעות בעבודה פרקטית בחוות, בתי חולים, גני חיות, וכו' לגבי מימון, מעדיפה לענות לך במסר אישי. אבל זה יהיה מחר, מפאת השעה. לילה / בוקר טוב.