שלום לכולם!

kushkash

New member
שלום לכולם!

חדש פה בפורום וחדש בעולם הקטנועים... היום הגעתי להחלטה שהגיע הזמן להגיד שלום לרכב היקר שלי ולהחליפו בקטנוע שיחסוך לי את העצבים והכסף המיותר ..... בכל אופן, מה שאני צריך עכשיו לדעת זה מה עושים?? איפה מתחילים.??? אני צריך להוציא רישיון לאופנוע, איך מה מי מתי ולמה...... איזה אופנוע לקנות למה מדוע ....... אני לא מבין ולא יודע שום דבר בתחום הזה ואצטרך כמה שיותר עזרה הכוונה ועצות מכם. אודה לכל פרט שיעזור לי , בהנחה שאתם כבר בתחום אז יודעים מה לעשות...... תודה תודה תודה....

daditami

New member
שלום רב , תשובה מפורטת.

שני סוגי רשיונות עומדים על הפרק. 1 עד 125 סמ"ק ו 14.6 כ"ס. אם אתה בעל רשיון נהיגה לרכב מעל לשלש שנים ומעל גיל 21 ,אז הוצאת הרשיון כרוכה רק במבחן שליטה במגרש ללא יציאה לכביש. 2 עד 33 כ"ס (בדרך כלל מתאים לקטנועים עד 250 סמ"ק , יש חריגים לדוגמא בורגמן 400 שהוא 32 כ"ס). כאן מדובר על מינימום שיעורים שיש לקחת וטסט רגיל בכביש בנוסף למבחן שליטה. בנושא הקטנוע: מה הצרכים שלך ממנו? 1 כמה ק"מ ביום? 2 עירוני/ בין עירוני? 3 תנאי דרך עליות (ירושלים/ חיפה/ גליל עליון ) או מישור.? תקציב כמה יש לך לקניית הקטנוע? קח בחשבון שביטוח חובה לקטנוע קטן זה באיזור 3000 ש"ח (תלוי בהיסטוריה של הנהג) וצד ג' 500 ש"ח. מיגון כ 2000 ש"ח (ניתן לקנות חלק ביד שניה, בעיקר מעיל) תענה על כל אלה ונמשיך הלאה בהצלחה וברוך הבא לעולם הקטנועים

kushkash

New member
אז ככה:

תודה על התייחסותך והעזרה. מה שקורה זה שמביחנת היעד, זה נסיעה לרוב בתוך העיר מהבית לעבודה ובכלל נסיעות קצרות נניח ראשון תל אביב גבעתיים לא יותר מזה. מבחינת תנאי דרך, אפשר לומר דרכים מישרויות בלבד. לא מתכוון להגיע איות לירושלים חיפה והסביבה.... התקציב שלי עומד כרגע על 15000 פלוס מינוס. אם תהיה עסקה טובה באלף יותר לא תהיה בעיה. קטנוע 125 סמק הוא יותר מ- 14.6 כוח סוס ? נראה לי שאני בכיוון של 125 ככה הבנתי מאנשים שיש להם קטנועים כאלה. אז מה אתה אומר?

xguy

New member
125 זה הכיוון הנכון בשבילך

אם כבר היה לך רישיון אולי היה שווה לחשוב על 150-200, אבל בשביל הנסיעות שתיארת אין צורך להוציא עוד כסף על שיעורים נוספים וטסט - 125 יספיק.

daditami

New member
המשך תשובות

1 קטנועי ה 125 הם בדרך כלל (רובם המכריע) עד 14.6 (בעיקרון כולם אבל השארתי פתח לספק). 2 לצרכים שלך יספיק 125 . 3 לגבי התקציב 15,000 זה כולל מיגון וביטוח? כי אם כן אז ביד יש לך בערך 10,000 ש"ח ואז תוכל לקנות בעיקר יד שניה לא ישן מדי. אם כל הכסף מוקצב רק לקטנוע אז אתה מלך. אתה יכול לקנות את רוב ה 125 שבשוק (למרות שמספיק לך רק אחד
). בכל מקרה לאחר שתוציא רשיון תלך לסוכנויות תעשה נסיעות מבחן (גם אם אתה מתכוון לקנות יד שניה מאותו הדגם). אתה צריך לדאוג שהקטנוע יתאים למידותיך הטובות. ושהוא נוח לך. בגדול עדיף לך במידה ואתה קונה יד שניה, לקנות מאדם פרטי ולא מסוכנות (למרות שיש הצלחות ונפילות בשתי הדרכים). ודבר הכי חשוב!! לא לוותר על בדיקה במוסך לפני הקניה, כדי שלא תקנה כלי שאתה תשרת אותו, במקום שהוא אותך. ואם לא הייתי ברור לגבי המשפט האחרון אז תקרא כאן.

kushkash

New member
שמע -->

לגבי התקציב אני מדבר על 15000 שיש לי לרכישת האפונע נטו. מה שמסביב ביטוח מיגון וכאלה זה נעשה אחרי זה בתשלומים וכאלה. אז איזה קטנוע לפי דעתך אני יכול לקנות? האמת אני מעדיף ללכת על חדש מהחברה... ולא רק מהסיבה שאפשר ליפול עם יד שנייה, אלא שבא לי להתפנק על קטנוע מהניילונים....

daditami

New member
לא מבין בקטנועים הקטנים

תתחיל בהוצאת הרשיון, ותעקוב אחרי הפורום, תלמד הרבה רק משאלות ותשובות של האחרים. יש כאן חבר'ה עם נסיון רב בקטנועים בנפחים האלו שיתנו את דעתם. בהצלחה.

תגידו לי בבקשה ....

איך אני משדרג ל 250 מרישון כיום של 50 אבל נוסע על 125 ? מה צריך לעשות אסויף עוד דבר זה רישיון חדש ..... תודה לעונים

למעלה