שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo9.gif

שלום לכם, קוראים לי הדס, אני בת 21, אני חדשה פה, ואני מניחה שתראו אותי פה הרבה בזמן הקרוב כי החלטתי לגשת למועד דצמבר, ואני אמנם לא מתחילה עדיין ממש ללמוד אבל בשלב הזה אני מתחילה את ההכנות שלי. החלטתי ללמוד לבד, כי אין לי זמן לקורס (משרה מלאה...) ונראה לי שבמקרה הזה יהיה יותר יעיל ללמוד לבד. רציתי להתייעץ אתכם בקשר ללמידה לבד למבחן, אז אני אספר לכם מה אני מתכננת לעשות ואם למישהו יש עיצות או רעיונות אני אשמח לשמוע
אז ככה - בימים אלו התחלתי לקרוא ספרים באנגלית ואני מתכננת מעכשיו עד הבחינה לקרוא כמה שיותר אנגלית, כדי לשפר את מהירות הקריאה ואת אוצר המילים, התחלתי לתרגל קצת אלגברה בסיסית כי אני מאוד מאוד חלודה בתחום (מסתבר שחילוק ארוך זה לא פשוט בכלל כשמגיעים למספרים גדולים
) ואני מתכננת בקרוב להתחיל לעבור על המילים, זה נראה לי משהו שצריך לפרוש על כמה שיותר זמן בשביל שהן ייקלטו במח. את כל זה אני מתכננת לעשות עד תחילת ספטמבר. בספטמבר אני אתחיל ממש לפתור שאלות של פסיכומטרי, ומשהו כמו עשרה ימים לפני המבחן אני אקח חופש מהעבודה ואפתור בחינות ברעל.... בימים הקרובים אני הולכת לקנות את הספר. חשבתי לקנות של יואל גבע. מה דעתכם? יש המלצות לאיזשהו כיוון? וצריך לקנות עוד משהו חוץ מהספר עצמו? המילים מגיעות בתוך הספר או שבחוברת נפרדת? ואיפה בכלל קונים את הספרים האלה? ממש אין לי מושג בנושא...
זהו לבינתיים, אני ממש אשמח לשמוע את דעתכם בנושא של ללמוד לבד, אם למישהו יש הצעות כלשהן זה באמת יעזור!

marinnna

New member
היי :)

ברוכה הבאה למועדון הדל של לומדים לבד-ניגשים לבד :) תבקשי ספרים מהחברים שלך, כאלה שעשו כבר פסיכומטרי. אני לא חושבת שאפשר לקנות את הספרים. צריך לעשות קורס, ועם הקורס מקבלים. אני טועה ?

תודה :)

ונראה לי שזה לא בדיוק ככה בקשר לספרים. מה שאני יודעת זה שיש ספרים שאפשר לקנות והם קצת שונים מהספרים שמקבלים בקורסים.

marinnna

New member
צודקת :)

אפשר לקנות. בדקתי במיתוס ברשת, ואכן יש שם. תריצי חיפוש, תראי את מה שיש, ואת המחירים. הספרים החדשים עולים לא מעט :( מאוד כדאי לנסות להשיג מחברים לפי דעתי

000שירה000

New member
ספרים בחנויות

אכן, ניתן לקנות ספרים בחנות. החברות שמציעות ספרים הן: קידום, היי-קיו ואנקורי (אולי יש עוד שאני לא מכירה). כל הספרים מגיעים עם מילון (של המילים בעברית ובאנגלית) ועם מבחני מתכונת. אומנם אלו הם הספרים בהם גם משתמשים תלמידי אותו קורס, אך לא בהרכב מלא. למשל- קידום מוכרים ספר שמן עם 4 מתכונות. תלמידי קורס תיכון או חיילים מקבלים בנוסף על זה ספר שיעורי בית עב כרס (ואולי עוד דברים- יעידו תלמידים שעשו את הקורס הזה). תלמידי קידום אישי (הקורס היקר והמלא) מקבלים עוד מלא (!) חוברות תרגול נוסף על כך, ועוד מבחני סימולציה. כך שניתן לרכוש ספר חדש (סדר גודל של 250 ש"ח), אשר בהחלט יכסה את כל סוגי השאלות במבחן, אבל לא יכסה את היקף התרגול שמקבלים תלמידי קורס (לא כולם זקוקים לכזה היקף תרגול. ובכל זאת- אני בעבר למדתי לבד עם הספר של קידום והרגשתי שכמות התרגילים שם לא הספיקה לי כדי להשתפר באופן מקסימלי, לאחר שסיימתי אותו בשבועיים...אבל זה מאוד אישי. אם זה לא המבחן הראשון אז לדעתי זה יספיק בהחלט). לכן- אולי כדאי בכל זאת לנסות להשיג גם ספרי תרגול נוספים מחברים שעשו קורס (גם אם הם משומשים). ודבר אחרון- ראיתי שאת מתעניינת בספרי יואל גבע- אז רציתי לומר שהם לא נמכרים בחנויות... ספרים חדשים כאלו יכולים לקנות רק תלמידים שעשו אצלם בעבר קורס פסיכומטרי (אז אם את מכירה מישהו כזה- אפשר לבקש ממנו שיקנה לך) ותמיד יש את האופציה לקנות אותם משומשים! בהצלחה!!

המון המון תודה

על התשובה המקיפה! באמת הייתי אתמול בסטימצקי והיה ספרים רק של קידום ואנקורי, ולא של יואל גבע. תכננתי לעשות היום סבב חנויות למצוא את הספר של יואל גבע אז אני מניחה שחסכת לי את זה... באמת נראה לי שתהיה לי בעיה רצינית עם חומר תרגול. זו הפעם הראשונה שאני עושה את המבחן, וממה שראיתי בינתיים בספרים התרגולים שיש שם ממש ממש לא מספיקים... אני אנסה להשיג עוד חומר מכל מיני מקומות. בכל מקרה - תודה!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif באנקורי יש ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

המ-ון תרגול על כל נושא. לפחות בעיני.

היי הדס

גם אני בהיי קיו והתחלתי כבר ללמוד את המילים (ככה זה שעובדים במשרה מלאה) והתוכנה אחלה. מצאתי את עצמי אפילו "פולטת" כמה מילים במהלך היום, כמובן שקיבלתי מבטים מוזרים
. התוכנה כיפית, זה ממש משחק אז במקום לברוח לטלויזיה (כשרוצים להתנתק) אני בורחת למחשב לחצי שעה... בהצלחה.

נראה לי...

שהתבלבלת קצת, לא אני כתבתי על התכנה של המילים, זו היתה מישהי אחרת. אבל תודה! והתכנה הזו באמת נשעת אחלה...

ELIELI22

New member
אני מציע ...

תחשבי איזה נושא הוא הקשה לך ביותר ותתחילי ללמוד אותו . אני לדוגמא באנגלית הייתי ממש טוב ובעברית על הפנים ... אז אם הייתי צריך לגשת שוב אני מעריך שהייתי משקיע המון בעברית (לא יודע אם זה היה עוזר) . כל הקטע של פסיכומטרי זה תרגול תרגול תרגול ... לא צריך להיות חכמים כל כך . יש לי חבר שהוציא 606 לאחר שנה למד וניגש שוב הוציא 709 ... כי ככה זה בחיים . יש לי חבר שהוציא 790 ועוד זכר את הטעות שלו אחר כך גאונים לכי תביני . אני אישית הוצאתי בקושי 642 .. ביחוד בגלל טעויות מיותרות שעשיתי במטמטיקה כנראה . רק ללמוד ללמוד וללמוד . הקורסים עוזרים המון . אבל בתור סטודנט בפתוחה אני יכול לומר לך שגם ספר טוב ברגע שמתרגלים יכול ללמד המון . בהצלחה . אם את צריכה עזרה תשאירי לי מסר בתפוז בכיף אעזור לך .. אבל עברית זה הצד החלש שלי זה כמעט מה שהוריד לי את רוב הנקודות בפסיכו אז ... מטמטיקה ואנגלית בדגש על מטמטיקה . יום טוב ובקרי באתר שלי אלי.

תודה

נראה לי שאנגלית ועברית זה הצד החזק שלי, ומתמטיקה זה ממש, ממש ממש הצד החלש שלי. על רוב השאלות אני אפילו לא יודעת איך להתחיל להסתכל... (והעברית והאנגלית רובן נראות לי קלילות....) אבל אני פוחדת שאם אני אתחיל לתרגל ברצינות מעכשיו אני אהיה מותשת עד שאני אגיע קרוב יותר למבחן... לא? והאתר שלך מקסים. עוד לא היה לי זמן להתעמק בו ממש, אבל מה שכתוב בדף הראשי ממש יפה.

keizer

New member
מורה פרטי

מה שאני עשיתי, ולדעתי כדאי לך לשקול את זה, זה לקחת מורה פרטי. לי גם היתה בעיית זמנים, וגיליתי (עשיתי פעם כבר קורס אצל יואל גבע) שמורה פרטי זה הרבה יותר יעיל. לא מבזבזים זמן על שאלות של אחרים, קשות או קלות, הכל מותאם לך אישית, וזה גם יוצא יותר זול...

חשבתי על זה

ונראה לי שכשאני אתקל בחומר שיהיה לי קשה איתו אני באמת אקח כמה שיעורים. אתה מכיר במקרה מורה טוב באזור השרון?

למעלה