שלום לכולם

omer 15

New member
שלום לכולם ../images/Emo86.gif

אני צריך הצעות החלטתי לאסוף בולים רק מנושא מסוים כי יש בזה יותר עניין איזה נושאים מעניינים אתם יכולים להציע לי?

דרמסלה

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif../images/Emo88.gif

יש כל כך הרבה נושאים....... זה תלוי מה אתה אוהב ומה מעניין , מושך ומאתגר בעיניך. בכל מקרה , המלצתי כרגע היא... כלי נגינה. בהצלחה במה שתבחר!!! שתף אותנו , אולי נוכל לתרום לך כמה.

rachelea

New member
מה עושה הפטיש בין כלי הנגינה?

בכל אופן, לשאלתך מה לאסוף, אשיב: האם אתה אוהב כדורגל? הכנסת כסמל את הכדור. והנה לך נושא לאיסוף - משחק הכדורגל. בולים הקשורים לנושא.

דרמסלה

New member
גם פטיש ../images/Emo88.gif

יכול להיות כלי הקשה . צריך רק לדעת לנגן. או סתם לנסות...

בּני

New member
רחל אני מתפלא עלייך ../images/Emo13.gif

אף פעם לא ניגנת בפטיש... פעם היתה שיחה על ניגון על משור - או שאני מתבלבל ? ודרך אגב - דרמסלה, הגעת פתאום מהודו (אם אני לא טועה) ולא סיפרת לנו כלום על עצמך ועל האוספים שלך (אם יש כאלה).

בני, שוב הפתעת אותי.

לא חשבתי שתדע ש"דרמסלה" הוא שם עירו של הדלאי לאמה, מנהיגה הרוחני של טיבט. אגב, אם תזדמן לשם, שכור ג'יפ וצא לנסיעה למנזר הזהב. חמש שעות בערך, ואתה בעולם אחר. מתי יוצאים לאיזה ויפסנה קטנה על הדשא? נגנית המשור עדיין מנגנת. זכור היא גרה ממש מולי, ונמצאת כרגע בארץ בין סיבובי קונצרטים בעולם. יש קישור לאתר הפעמונים שלה בטאגליינס.

בּני

New member
אריק

מרוב כל המהומה והאוספים לא דיברנו על אוסף חותמות הדרכון
אכן ביקרתי בדרמסלה ומאוד אהבתי, אפילו ראינו את הדלאי למה בביקורו הקצר בעיר (חיכינו שעות..), לא הייתי מתנגד לחזור, בעצם אין כמעט מדינה שביקרתי בה ולא הייתי חוזר אליה שוב.

דווקא היה לי אוסף גדול ומשכנע, אבל

יום אחד פג תוקפו של האלבום, ומישהו החליף לי אותו באלבום ריק...

בּני

New member
לי דווקא השאירו את הישן

רק הורידו לו את הפינה... נחמד מדי פעם לדפדף ולהיזכר, מה גם שזה מביא אותי לנושא אחר לגמרי... הדרכון של סבי מלפני קום המדינה נמצא ברשותי וזה הרבה יותר מעניין. חותמות ממעבר נקורה, מכל אירופה וארה"ב משנות השלושים +- של המאה הקודמת.

דרמסלה

New member
מנזר הזהב

אתה מתכוון למקדש הזהב של הסיקים באמריצר ? ודרך אגב , זה שיודע הכל , הזדמנת לנקודה הישראלית בדרמסלה ?! אני מתכוונת למוזיאון הטיבטי (ליד הארמון של הדלאי לאמה) שהוקם בעזרתם האדיבה של חברי עמותת יטיב (ידידי טיבט בישראל) בניצוחו של מייקי גינגולד. נעשתה שם עבודה מדהימה.

דרמסלה

New member
בני המקראי

האם בחרת בכוונה בכתיבה המקראית של המלה מסור (משור) ? ולשאלתך... דרמסלה מהווה בית שלישי עבורי (הראשון - הקן החם בו אני שוהה כעת, והשני - חוף מדהים בתיאלנד). אני מקפידה לבקר בהם מעת לעת , על מנת לצבור אנרגיות חיוביות ופשוט לשרוד. לצערי , מזה זמן רב לא זכיתי.אני מקוה שבעוד שנה אצליח להגשים את החלום... ובאשר לאספנות: לפני כשנתיים הזדמנתי לפגוש איש מאיר פנים בשם טיבי מהשרות הבולאי בת"א שהלהיב אותי, מאספנות בכלל ובולים בפרט. ואז יצאתי לי לשוטט בעולם ומצאתי עצמי מלקטת פריטים בלי סוף לחבריי האספנים(בולים,מטבעות,שטרות,צפרדעים,דולפינים,צבים,מחזיקי מפתחות וכדומה) ואפילו נהנית מזה! אז אני שוקלת להתחיל אוסף משלי... זו כמובן תהיה אספנות תימאטית , אולי כלי נגינה (כבר יש לי מיני אוסף של כלים יחודיים , בעיניי כמובן) ואולי זהו שיגעון חולף...

הנביא ישעיהו היה זה שאמר -

"היתפאר הגרזן על החוצב בו, אם יתגדל המשור על מניפו..." (י', טו). ומזלו של בני שפר עליו, שלא נמנה על בני אפרים בתקופתו של יפתח. אז, כשרצו בני גלעד להרוג בבני שבט אפרים, כל פעם שתפסו אחד מהם בחנו אותו: "... ויאמרו לו אמר נא שבלת ויאמר סבלת ולא יכין לדבר כן, ויאחזו אותו וישחטוהו אל מעברות הירדן..." (שופטים, יב, ו). אני מעיז לנחש שלא הזכרון הזה הכתיב לבני את הכתיב. אכן התכוונתי למקדש הזהב, ותשומת לב שניכם לכך שלא הייתי בהודו מעולם. אני את האנרגיות שלי מוצא בערימות של שלג, ביער, עם הכלבים. בטמפרטורות של מעל 5 מעלות צלזיוס קשה לי למצוא רגיעה אמיתית. ושוב אנחנו נתקלים בטיבי יניב, האיש והבול. אינך היחידה בפורום שטיבי הצליח להלהיב לתחביב הבולאות - יעיד על כך תמיר, אספן בולי החלל. קדימה-תעשי לנו את היום. חשבי על משהו שממש, אבל ממש את אוהבת, ונתחיל יחד אתך אוסף בולים מופלא. יש כאן חבורה גדולה של אנשים נחמדים, שברגע שתחליטי מה יהיה הנושא - ירוצו לחפש לך את הבולים המתאימים. כלי נגינה זה תחום נחמד - כמורה לנגינה בעברי, אשמח לשמוע אילו כלי נגינה יחודיים יש לך באמתחתך.

בּני

New member
אשכולות על אשכולות

גם מורה נגינה הספקת להיות ? צודק, אבא של נועם, רק תודיעי שהתחלת לאסוף בולים בנושא כלי נגינה וכל הפורום אוסף איתך. ואם יש לך כלי נגינה מיוחדים האוסף אפילו יהיה נחמד יותר, כמו אוסף הסביבונים של רחל שלא מסתפקת רק בסביבונים עצמם, אלא בכל מה שקשור אליהם. בהצלחה

תמיר1991

New member
תיקון טעות- טיבי הוא מה.ב.י -

התאחדות בולאי ישראל, ולא מהשירות הבולאי. וכן- הוא אדם מדהים! תמיר.

דרמסלה

New member
מורה לנגינה ../images/Emo168.gif

ו... בוגר ישיבה ? אתה ממשיך להדהים בהפגנות הידע שלך. את האנרגיות שלך אתה בהחלט יכול למצוא בדרמסלה בחורף - שלג ,יער וכלבים. ואם אתה קם מספיק מוקדם אז תפגוש זקנות טיבטיות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת, בדרך למקדש עם גלגלי תפילה בידיהן, שיברכו אותך TASHI-DELEK עם חיוך מאיר פנים. בשבילי זו אינפוזיה של אנרגיה. המיוחדים במיני אוסף שלי: DAM-NYEN- גיטרה טיבטית (אשמח לצרף תמונה אם תרצו) , מקל גשם מברזיל, רעשן-דלעת מקפריסין, חליל מצ'ילה ו UKARINA מפרו.

ואם אכן תתחילי בנושא כלי נגינה

אז אשלח לך את שתי המעטפות הללו של יום הופעת הבול. זו סדרת בולים של מלחינים מפורסמים וכלי הנגינה שמשתתפים ביצירותיהם. הסדרה מהונגריה. רוני

דרמסלה

New member
../images/Emo142.gif הלהבתם אותי

תודה רוני, תמונה שווה אלף מילים. הצלחתם לסחוף אותי , חברי הפורום ! אני אתחיל ללקט בולים בנושא כלי נגינה, אין לי מושג עדיין אם אתמקד במשהו יותר ספציפי. רוני ורחלאה, אין לי מושג איך מתנהלים פה בפורום - מוכרים\קונים , מחליפים (אני לא בטוחה שיש לי מה לתת) ?

rachelea

New member
החלטת לאסןף בולי כלי נגינה?

אין לך אלא להכריז על כך בכל רם. תתפלאי, אבל תקבלי סוגים שונים של הענויות: חלק יציעו לך להחליף בתמורה לבולים/אוספים אחרים, חלק פשוט יעבירו לך בשמחה בולים וחלק ינסו למכור לך. באשר לי, אעביר לך שני הבולים מברזיל: קלרינט וחצוצרה ללא תמורה.

למעלה