שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo70.gif

אז ככה, יש לי שאלה שאני חושבת שהמקום הכי מתאים לשאול אותה היא כאן.. אממ... או קיי, אני בת 19-לא רקדנית ורקע כללי עליי (זה רלוונטי לשאלתי..) אז ככה, בעיקרון אני שחקנית-זמרת, אני עוסקת בתחום הבמה כל חיי, במשך 12 שנים של במה עסקתי גם בריקוד-אבל לא מקצועי, יותר בכיוון של כוריאוגפיות (כמו להקות נוער וכולי) פחות ריקוד. עסקתי קצת בהתעמלות קרקע, הייתי בחטיבה במגמת מחול ופרשתי אחרי שנתיים, והיום אני מודעת לזה שבמקצוע שאני עוסקת כדאי ורצוי שאדע לרקוד. (מה גם שזה משהו שתמיד רציתי אך זה תמיד איכשהו נדחק ולא היה לי זמן להשקיע בשיעורי ריקוד בגלל כל המגמות תיאטרון והחוגים אחרה"צ וכ'ו..) היום אני בצבא, יוצאת יומיות ונורא רוצה להתחיל לרקוד, (סוף סוף יש לי את הזמן להשקיע) אמנם אולי קצת מאוחר, אבל זה לא שהנושא של הריקוד זר לי או משהו ויש לי בסיס לא רע,ובקיצור לשאלתי. 1. האם מאוחר מדי להתחיל לרקוד באופן מקצועי? 2. היכן בגיל 19 אני יכולה למצוא שיעורי ריקוד למתחילים בגילי? 3. כרגע אני מהרצליה כך שרצוי שיהיה באיזור. 4. אני לא גמישה בכלל, מה הסיכוי בגיל 19 להתגמש? סליחה על כל ההודעה הארוכה, מקווה לקבל כמה תשובות. יום מקסים

י ר ד נ י

New member
אני יענה לך על חלק מהשאלות.

אוקיי, להתחיל לרקוד בגיל 19 באופן מקצועי זה קצת קשה אך אפשרי אם את מוצאת את הכוחות, את האמביציה ואת המקום. וגם מאוד תלוי מה את רוצה לרקוד. אני מאמינה שלהתחיל לרקוד היפ הופ יהיה יותר קל להתחיל בגיל הזה מאשר לרקוד בלט כי לבלט דרושה טכניקה שבדר"כ קשה להשיג אותה בגיל "מאוחר" ורוב הרקדנים שרוקדים באופן מקצועי רוקדים מגיל צעיר. כשהגוף צעיר יותר קל לו ללמוד את הטכניקה וליישם אותה על הגוף כי בכל זאת זה משהו לא טבעי לגוף. כשיותר גדולים הגוף כבר נהיה מבוגר ופחות גמיש ונגיש לטכניקה הנוקשת של הבלט. לעומת זאת היפ הופ זה דבר נורא משוחרר שאין כל כך בעיה להתחיל בגיל "מאוחר". [זה באופן כללי וכמובן שיש עוד סגנונות בין לבין.] בקשר לגמישות- כמו שציינתי קודם, לגוף יותר קל לקבל שינויים כאשר הוא כמה שיותר צעיר. לכן אם בת 19 ובת 9 מתחילות מאותה נקודה ועובדות על גמישות באותה תדירות וכו', בת ה-9 תתקדם במהירות יותר כי הגוף שלה יותר צעיר ובהתפתחות עדיין. כמובן שזה נורא כללי ויש יוצאי דופן. אבל זה לא אומר שלא תוכלי להתגמש.. עדיין גיל 19 זה לא גיל זקן והגוף צעיר ורענן.. וזה גם תלוי בגוף שלך.. יש כאלו ששמתגמשים יותר מהר מאחרים גם אם הם לא גמישים ולוקח להם פחות זמן ויותר בקלות להתגמש. העצה שלי היא-אם את באמת רצינית ואמביציונית-לכי על זה תעבדי קשה ותגיעי לתוצאות. בקשר למקומות- אני לא מבינה כל כך בזה.. תחכי שיענו לך על זה. בהצלחה

ריקוד בגיל מאוחר

ניתן להתחיל לרקוד בכל גיל. מקצועי זאת כבר שאלה אחרת,וכבר נאמר פה על כך. בגיל 19 עדיין ניתן לשפר גמישות. אך זה לא יהיה כמו ילדות קטנות. אני מניחה שאת רוצה שזה יתרום לך ליכולת המשחק. אז בהחלט זה יכול לתרום,גם אם לא תהיי ממש מקצועית. קרוב להרצליה יש את מחולה ברמת אביב. יש שם גם שיעורים למתחילים. ואגב,אני בת מעל 30 ורוקדת. אמנם התחלתי בגיל הנעורים. אך אני ממשיכה לרקוד גם בגיל מבוגר. אז בהחלט גם את יכולה.

תודה רבה../images/Emo70.gif רק לציין+עוד שאלה:)

רק בכדי לחדד-אני לא מעוניינת להתחיל לרקוד בלט או משהו כזה (אני די מציאותית) חשבתי אולי על ג'אז או מודרני, אני באמת לא ממש מבינה בסגנונות, מה אתם ממליצים? ובקשר להיפ הופ-היפ הופ זה לא דווקא כן צורך יותר אקרובטיקה מאשר ריקודים אחרים?

../images/Emo13.gifהתשובה:לנסות

תנסי סגנונות ריקוד שונים. ואז תראי למה את מתחברת יותר.מה יותר מושך אותך,ומה את יותר אוהבת. ולפי זה תחליטי על התמקדות בסגנון מסויים. ואגב,לא התכוונתי שתרקדי בלט. אך בלט זה תמיד טוב לקחת. הוא הבסיס לכל סגנון של ריקוד. במחולה ובסטודיו B בת"א יש סגנונות שונים של ריקוד ברמות מתחילים. תכנסי לשיעורים ותנסי.

למעלה