שלום לכולם

miss_t

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

יש לי כמה שאלה לגבי תוכים ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מעוניינת לקנות תוכי האכלת יד, אבל מאוד מתלבטת מכיוון שאיני נמצאת רוב היום בבית (למרות שאחותי הקטנה- בת 11 ואימי נמצאות רוב היום). הבנתי מהמאמרים שתוכים אוהבים שגרה ונקשרים לאדם. האם תוכים נקשרים לאדם אחד שמטפל בהם או לכמה אנשים? האם תוכים דורשים נוכחות המטפל 24 שעות? האם הם יכולים להשאר לבד (ללא המטפל) לפרק זמן של 10 שעות בערך(כמובן שהמשפחה יכולה לדאוג לאוכל ומים- הכוונה לטיפול ומשחק ותשומת לב)? מהו המיקום הטוב ביותר לתוכי?

big mama 2

New member
תשובות

הכל תלוי בסוג התוכי. ג'אקו למשל נקשר בד"כ למטפל אחד. בעצם רוב התוכים הגדולים נקשרים יותר למטפל אחד. אין שום בעיה שהתוכי יישאר לבד, הם לא צריכים נוכחות של 24 שעות. כמובן שכמה שיותר תבלי איתו הוא יהיה יותר קשור אלייך.

miss_t

New member
תודה../images/Emo70.gif יש לי עוד כמה שאלות

באיזה גודל צריך להיות הכלוב? עם איזה סוג תוכי מומלץ להתחיל בתחילת דרכי אם ברצוני לגדל עוד תוכים בעתיד? ומה לגבי מיקום בבית? עם בתוך חדר שינה זה בסדר מבחינת בריאות?

big mama 2

New member
השאלה היא איזה תוכי את רוצה

ומה התקציב שלך. לגבי מיקום - יש כאלו שיאמרו שייש בעיה לישון עם תוכים באותו החדר. אני אישית - לא מאמינה בזה. לי יש תוכים בחדר השינה, ואני אסמטית וזה אף פעם לא הפריע לי.

miss_t

New member
../images/Emo26.gif אז ככה...

אני רוצה תוכי האכלת יד, והתקציב שלי הוא בסביבות 200-300. המליצו לי על קוקטייל , אבל אני לא ממש מבינה בסוגים ואשמח לשמוע על הצעות בתור התחלה בגידול תוכי.

174M4R

New member
כנסי

מיקום: המיקום של תוכים שהם האכלת יד הוא בדרך כלל בתוך הבית ואפילו בתוך החדר של בעל התוכי. סוג תוכי: במחיר הזה את יכולה לקנות: תוכון (סביבות ה50 ש"ח אפילו פחות) צפור אהבה (מ 80 ש"ח עד ל 200 ש"ח) קוקוטיל ( מ 150 ש"ח עד 400 ש"ח, הרוב בסביבות ה150 עד 250) דררה ירוקה (300 ש"ח) אני ממליץ לך על קוקוטיל או ציפור אהבה.

miss_t

New member
../images/Emo51.gif + עוד שאלה../images/Emo13.gif

כשאני קונה את התוכי(קוקוטיל), יש בדיקות מסוימות שיש לבצע או תעודות בעלות? שמעתי על מקרים של גנבה וכד'... מאיפה מומלץ לקנות, מהו הטיפול הוטרינרי(אם בכלל) שנחוץ מיידית לאחר הקניה, והאם אני צריכה לקבל תעודות מסוימות?
תודה על כל תשובותיכם עד כה

LeeKo

New member
אני יכול להמליץ לך על מישהו?

*אני לא מנסה לשווק אותו, זה לא אני וגם לא אחד מהמשפחה שלי... אני מכיר מגדל בשם אבי(מבטאים כמו אייבי)ובאחד הפורומים ניתן לו התואר "מומחה לחיות אקזוטיות"... הוא מכיר את אמא שלי אבל...בכל מקרה...הוא אחלה של בן אדם החווה-אין לי מושג איך לתאר את הספארי שיש לו שם...נמצאת בכפר הנגיד... יש לו שם ארות, חוטמנים, כל מיני ציפורים, נחשים,תרנגולות ועוד כל מיני בע"ח אקזוטיים...חוץ מזה שהוא מוכר בפחות ממחיר חנות כי הוא מגדל

נעה גל

New member
לא צריך תעודות אבל כן צריך לגשת ישר

לוטרינר שיבדוק אם הוא חולה בקלמידיה (בדיקת דם שעולה כ- 150 ש"ח) כי זו מחלה יחסית נפוצה בתוכים שעלולה להדביק בני אדם (נדיר אבל קורה). בעלויות קניה של תוכי (ואני ממליצה על קוקוטיל בפה מלא) 1. צריך לקחת את עלות התוכי (אצל מגדל, בין 200 ל-300 ש"ח תלוי בצבע של התוכי. ואם תרצי שם אני מוכנה לתת לך את המגדל שאני קניתי ממנו ואני מרוצה מאוד) 2. עלות של כלוב + ציוד. כלוב צריך להיות לא קטן במיוחד אם התוכי עומד להשאר הרבה שעות לבד - בערך 400 ש"ח 3. עלות של בדיקת קלמידיה וביקור אצל וטרינר - עוד 150 ש"ח בערך. מכיוון שאת יודעת מראש שאת עומדת להשאיר את התוכי לבד זמן רב הייתי ממליצה לך לשקול לקנות שניים יחד. תוכים מוחתמים שנמצאים לבד ולא משחקים איתם הם אומללים. תוכים זו חיה חברתית שחיה בלהקה וחושבת בלהקה וצריך לקחת את זה בחשבון. הם חייבים חברה בשביל שהחיים שלהם יהיו מאושרים. והאמת היא שתוכי מוחתם הוא כמו כלב ובאופן אישי אני לא הייתי ממליצה למי שלא נמצא בבית לקחת כלב ולגדל אותו, ואותו הדבר לגבי תוכי מוחתם. היתרון של שני תוכים מוחתמים יחד - לא צריך לדאוג שהם משועממים. החסרון (חוץ מהעלות הכפולה של התוכים והבדיקות עצמן) - כן צריך להשקיע זמן בלשחק איתם כל יום כי שניים יחד עלולים לאבד את ההחתמה. אם הכל מאוד יקר לך כדאי לשקול לקחת תוכון (או שניים, כאמור) מוחתמים ואז העלות יורדת - אבל ההנאה נשארת. ושוב, קחי בחשבון. תוכי במיוחד תוכי מוחתם זו עבודה והשקעה והתוכי תלוי בך לחברה.

miss_t

New member
היי נועה../images/Emo70.gif אנא כנסי../images/Emo27.gif

קודם כל- תודה רבה על כל מה שכתבת לי פה, תרמת לי הרבה מידע ואני מודה לך על כך. שתי שאלות- לפי מה שהבנתי מאופן תשובת- האם תוכי מוחתם הוא תוכי שנולד בשבי? תוכי שאינו מוחתם יכול להיות לא ידידותי לאדם? מה ההבדל בין תוכי לתוכון? (סליחה על הבורות) אלפי תודות|4u|, ליאת.

eari

New member
מוחתם!

תוכי שנולד בשבי, וגודל על ידי אדם ולא על ידי הוריו! תוכי=שם למשפחת הציפורים מהסוג הזה. תוכון= תוכי קטן, מה שאנשים מכנים תוכי גמדי. תוכי פראי לא ידידותי מטיבעו לבני אדם אם כי עם הרבה עבודה אפשר להתידד איתו אבל אף פעם לא ממש.

miss_t

New member
עוד משהו אחד!!!

יש אתר או מקום שאני יכולה לראות תוכונים שונים? או תמונות? או שתוכלו לומר לי סוגים של תוכונים?

LeeKo

New member
יש אנגלי ואוסטרלי....

שרק אלה הם סוגים של תוכונים

נעה גל

New member
רק לחידוד התשובה שניתנה כאן קודם

לגבי תוכי מוחתם - בגיל שבועיים-שלושה המגדל מוציא את התוכי-גוזל מאימא-תוכי ומאכיל אותו בעצמו בעזרת מזרק ומזון מיוחד. באופן כזה התוכי מוחתם על בני אדם. כלומר, הוא רואה את האדם כחלק מהלהקה שלו. זו הסיבה שתוכים מוחתמים (או "האכלת יד" - שפירוש הביטוי, שמגדל האכיל אותו ולא אימא-תוכית) אוהבים בני אדם וצריכים חברה כחלק בלתי נפרד מאיכות החיים שלהם. מכאן, שיתכן ותוכי שנולד בשבי יהיה פראי (כלומר, לא מוחתם על בני אדם ומפחד מהם) או מוחתם (אם מגדל האכיל אותו). אין קשר בין הלידה בשבי למוחתם או פראי. הנה תמונה של תוכון (כאן מהפורום). בעיקרון אלה התוכים שרואים אותם הרבה מאוד בחנויות בע"ח והם מגיעים בצבעים ירוק,צהוב, כחול וכל מיני שילובים שלהם. אני באופן אישי לא מכירה תוכונים מוחתמים, אבל שמעתי שהם מקסימים לא פחות מקוקוטילים ועולים הרבה פחות.

למעלה