שלום לכולם

אוו קי אז לא.

השתדלי לנקות פעם ביום יומיים את הכלוב,וזהו..מדי פעם יש נשירת נוצות וכו' אבל זה לא אמור לצאת מהכלוב. כלב מלכלך הרבה הרבה יותר-אם אמא שלך ואת מסתדרים עם כלב-תוכי לא תהיה בעייה

סייחונת

New member
אז

אם אני אקח תוכי, ואשים אותו בין המיטה לארון, אז אם אני אנקה פעם ביומיים או בשלושה ימים, אז באמצע (בימים שאנ'לא מנקה) הוא יוכל ללכלך לי את המיטה

d-edge

New member
ועוד איך..

תקראי את ההודעה הקודמת שכתבתי לך בנוגע לניקיון

סייחונת

New member
אז

נראה, נראה לי שיש לי עוד מקום דיי טוב, אם ירשו לי לקנות קוקוטייל (שזה הסוג שאני רוצה) אז אני צריכה לרפד מתחת ומסביב לכלוב גם בעיתונים כדי שזה לא ילכלך את הרצפה
580 ש"ח בערך יספיקו לתוכי ולמה שאני צריכה איתו

talkk

New member
אני לא בטוחה...

בואי נראה - קוקטייל - 200 ש"ח פחות או יותר... למרות שאני מכירה ב-250.. כלוב - עולה למיטב ידיעתי משו כמו 300 ש"ח... הוצאות וטרינר - 100 ש"ח משחקים אוכל - אני קניתי יום שבת 2 משחקים עלה לי יחד 100 ש"ח אוכל זה ממש משתנה - 30-40 ש"ח אני חושבת... לויודעת על אוכל.. וכמובן שאוכל זה דברים שקונים כל הזמן... ובדיקת וטרינר ראשונית יכולה לעלות 100, ואם התוכי ייפצע נגיד אז עוד 100.. בקיצור, זה ממש חישוב של מאות קדימה. אני קניתי תוכי ב-2100, ויש לי 2 כלובים בשבילו, והוצאות של משחקים, ואוכל, והכלללל... אבל כמובן שההורים שלי לא יהססו לקנות לו מה שצריך כולל הוצאות וטרינריות, גם אם זה 1000 שקל...זה חלק מהשיקולים שצריך לקחת בחשבון כשקונים תוכי. זה לא התוכי וגמרנו. יש הרבה מקרים שתוכי זה ההוצואה הקטנה שבעניין... אבל אני בטוחה שההורים יעזרו לך עם הוצאות, ואת יכולה להמשיך לחסוך עוד קצת... טל

בנפירו12

New member
אני לא מבין

למה את עושה כזה ספור? חוזים.. עיניינים.. זה כמו שאחותי עושה.. את בת עשר??.

נעה גל

New member
בגלל שהיא כנראה יודעת מה היא אומרת

נכון - מדובר בקוקוטיל ולא בתוכי שעולה 2100 ש"ח, אבל ההוצאות הראשוניות הן הרבה יותר מ- 200 ש"ח שמשלמים על התוכי עצמו. אני עכשיו קניתי זוג קוקוטילים ובלי כלוב (כי יש לי בבית) ההוצאות שלהם יעמדו על 900 ש"ח בערך: כל אחד עלה 200 ש"ח + ביקור אצל וטרינר + בדיקת קלמידיה לכל אחד מהם + הוצאות קטנות שנלוות להכנסת בע"ח חדש לבית.

טוב עכשיו לי יש שאלה.

נניח שאני קונה לקוקטייל כלוב קטן,אבל הוא רוב היום יהיה בחוץ,ורק בשביל הלילה הכלוב...אז אפשר? לקנות כלוב קטן והוא לא יבלה שם הרבה זמן,רק לשינה ואולי קצת ביום אבל...

נעה גל

New member
זה נשמע לי רעיון לא טוב לקנות כלוב

קטן. אני נמצאת המון בבית, והתוכים משוחררים רוב היום ועדין יש ימים שהם נמצאים שעות בתוך הכלוב. הם צריכים שתהיה להם אפשרות למתוח את הכנפיים, לזוז קצת ולשחק. אל תשכח שכשאתה יוצא מהבית הם צריכים גם להעסיק את עצמם - כך שבתוך הכלוב תלוים מוטות, כלי אוכל, צעצועים וכל זה מצמצם מאוד את האפשרות לתנועה. תחשוב על עצמך - בא לך לבלות כמה שעות כל יום בחדר שהגודל שלו הוא מטר על מטר?

תודה ../images/Emo13.gif לא אני א מתכוון קטן מאוד

מאוד הצפופים והפיצים האלה-ממש לא. פשוט יותר קטן מן המבוקש כי יש לי בעייה של תקציב וגם בעייה גדולה גדולה של מקום. אני מדבר על יותר קטן מן הרגיל. אה ואולי בכלל אני אבנה בעצמי :p

נעה גל

New member
סייחנות - הלכלוך שהתוכי עושה הוא

לא גדול. מה שכן - צריך לנקות אחריו. בכלוב שלי יש מתקני אוכל שמחוברים לכלוב מבחוץ (ולמעשה התוכים רק מכניסים לתוכם את הראש שלהם) ובכך נמנע פיזור של אוכל בכל החדר. אבל, כשהם משוחררים הם בפירוש עושים קקי בכל מקום. אז דאגתי לסדר להם עיתון מתחת למקום שהם עומדים בו באופן קבוע. כך שבכל יום אני - מחליפה עיתונים (בתוך ומחוץ לכלוב) ושואבת את קליפות הגרעינים שהם מקבלים לאכול בזמן האימונים. כל העבודה הזו (כולל החלפת מים ואוכל לתוכים) לוקחת 5 דקות כל יום. זה הכל. 5 דקות.

סייחונת

New member
אני

ממש מודה לכולם שעזרו ואמרו את דעתם, אני בת 11 וקצת ואני לא בטוחה שאני עושה מזה סיפור גדול כל כך כי את אמא שלי קשה בקטע הזה לשכנע... הבעיה שלי היא שאני לא בטוחה שיסכימו להוציא מהחשבון שלי בבנק... ואני לא יודעת איך לחסוך כסף כי לא נותנים לנו דמי כיס (פעם נתנו) ולעבוד לא ירשו לי ואין לי מתי ואם אני רוצה דמי כיס אמא שלי תאמר "אם את רוצה משהו תבקשי מאיתנו ואנחנו נקנה..." אבל תוכי לא
אז יש לי ממש בעיה....

תוכי לכל המשפחה

בסופו של דבר התוכי, כמו הכלב, גם אם הוא "שלך" הוא בעצם של כל המשפחה, והם יעזרו לך לטפל בו ויתאהבו בו מהר מאוד. לדעתי את צריכה לשכנע את ההורים שהם בעצם רוצים תוכי, ושאת תעזרי להם בכל הדברים המעצבנים כמו ניקיון ואוכל. אחותי רצתה קוקטייל כשהיא הייתה בערך בגילך, וההורים שלי התנגדו כמה חודשים, אבל כשהיא התעקשה הם קנו אותו ונקשרו אליו מאוד. אז שווה לך ללכת עם ההורים שלך ולא נגדם, אבל לא לוותר על מה שאת רוצה. קוקטייל זה באמת תוכי מתוק וחברותי, ומבחינת הפרעה בבית זה לא יותר מכלב.

סייחונת

New member
תודה

על העצה
אמא שלי אמרה לי לא לדבר על זה עד אחרי שאנחנו חוזרים בכמה טיסות, אז אני אתאפק ואנהג כמו שהצעת לי
אני אני דואגת מבחינה אחת: הכלבה שלי, היא תאמלל לא את החיים ואני לא יודעת אם בגיל הזה (שנתיים) היא תסכים לקבל אותו

נעה גל

New member
אני מסכימה. ואולי כדאי גם שתבקרו

את וההורים שלך אצל מישהו שיש לו קוקוטיל מוחתם כדי שהם יוכלו לדעת על מה מדובר בדיוק ולראות במה זה כרוך ואיך נראה תוכי מוחתם. ואז אולי הם יסכימו. ואולי לא...

סייחונת

New member
נראה

כי אני לא יודעת על משהו שאני מכירה שמגדל תוכי קוקוטייל מוחתם...

בנפירו12

New member
וואי

אני כל כך שמח שעברתי את השלב של השיכנוע לקנות תוכי מוחתם.. עכשיו שאני נזכר בזה.. וואי וואי כמה שזה היה קשה.. אבל עכשיו.. כמו גדול הכנסתי קווקר מוחתם הביתה ועכשיו זוג סנגלים! וכל זה היה לפני פחות מחצי שנה!!!

d-edge

New member
מעיף גם מעיף..

במיוחד קוקטיילים.. הם נכנסים לתוך האוכל ומערבבים אותו עם הרגליים כדי למצוא את מה שהם אוהבים..

למעלה