שלום לכולם

סייחונת

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

אני חדשה בפורום, אני לא אשאר פה הרבה זמן כל עוד יקנו לי תוכי שאני מאוד רוצה: תוכי קוקוטיל. ניסיתי לשכנע את אמא שלי לקנות תוכי בכל מיני דרכים אבל אף אחד מהם לא עזר. הכנתי (בעצמי
) מין מאמר על תוכים ורציתי לשאול מה דעתכם עליו... עמית

סייחונת

New member
אני ממש ממש

מבקשת שתקראו את זה ותגידו לי מה דעתכם והערות... פליז...

סייחונת

New member
תודה

ועוד משהו: אני גם רוצה לעשות הסכם ברור על זה, ועשיתי, תגידו לי מה דעתכם עליו בבקשה
(סליחה אם אני מפריעה או מכבידה לפורום...) תודה מראש

סייחונת

New member
אוף../images/Emo70.gif

אני לא יכולה לקנות תוכי כי אנחנו טסים בחופש הגדול ואין מי שיתפל בו
באסה

Supreme15

New member
לא כל כך נכון

את יכולה להשאיר אותו אצל אחד מקרובי המשפחה, ככה אני עשיתי, פשוט תגידי להם שישמרו שכל הזמן יהיה לו אוכל ומים וזהו, הוא ישרוד

סייחונת

New member
אולי זה נכון

אבל זה לא טוב שהתוכי לא מופעל ורק מוחזק בכלוב אצל קרובי משפחה... זה דבר ראשון... דבר שני את אמא שלי לא קל לשכנע... דבר שלישי אני פותחת דיון קטן:
כמה זמן יש לכם את התוכי/ם שלכם
האם קניתם אותו/ם ישר כשרציתם או היו לכם בעיות
מה השם של התוכי/ם
אם לא היה לכם תוכי והייתם רוצים אותו, והיו אומרים לכם שבסדר אבל אחרי החופש הגדול, מה הייתם אומרים

d-edge

New member
בחופש הגדול הכי טוב להביא תוכי.

ככה את הרבה זמן בבית ויהיה לו יותר קל להתרגל אלייך.. בכל אופן לפני שאת מביאה תוכי תוודאי: 1. שאת יכולה להקדיש לו לפחות שעה ביום 2. שאין לך בעיה כספית להחזיק תוכי כלומר גם אם התוכי שלך יעלה 50 שקל וטיפול אצל וטרינר יעלה 200 שקל תקחי אותו לטיפול המגיע לו. 3. הממ.. תקראי את המאמר "גם תוכים רוצים איכות חיים" באתר PARROTS. בהצלחה.

סייחונת

New member
אוקי

1. אני יכולה להקדיש לו שעה ביום (אולי אפיול יותר...) 2. אין לי בכלל בעיה כספית, יש לי יותר מ-400 או 500 ש"ח בבית... 3. אני אקרא את זה... לי זה לא טוב כי אנחנו טסים בערך בסוף יולי וחוזרים באמצע אוגוסט, אני חושבת שיש לי מספיק סבלנות לחכות עד אז... מה אתם אומרים
דרך אגב, אני שוב אומרת תודה רבה-רבה-רבה לכולם שעוזרים לי

סייחונת

New member
אני גם

הוספתי משהו בהסכם, אני לא ארשום את כולו, אני אומר בכלליות: אני רשמתי שבגלל הטיסה בחופש הגדול אז עמית (אני
) מתבקשת לקנות את התוכים אחרי הטיסות... אולי זה יעזור...

d-edge

New member
500 שח זה לא מספיק.

אני לא מתכוון שעכשיו יהיה לך כסף לקנות לו צעצועים וזהו. אני מתכוון שנגיד בעוד שנה מעכשיו התוכי ידמם מאיפשהו וההורים לא יסכימו להוציא 200 שקל(אני מגזים כמובן אבל זה יכול להגיע לזה) על טיפול וטרינרי. תוודאי עם אמא שלך שהיא אכן תסכים. אולי גם תוסיפי את זה לחוזה הקטן שלכם.. לטובת התוכי. וחכי עד אוגוסט. תביאי קוקטייל. תהני.

נעה גל

New member
אני הייתי מחכה עד אחרי הנסיעה לחו"ל

אני חושבת שלפחות בתקופה הראשונה כן חשוב שתהיי איתו ושהוא לא יעבור כל מיני משברים. לגבי ההוצאות - את צריכה לקחת בחשבון את ההוצאות הראשוניות שיש כשרוכשים תוכי: - התוכי עצמו - הכלוב שלו (שלפעמים עולה כמו התוכי עצמו) - מזון - חומרים נוספים (אבן סידן, מנירלים, חומר נגד כינים וכד') - בדיקת וטרינר + בדיקות לכל מיני מחלות (שזה תשלום נפרד מהבדיקה עצמה שהוטרינר עושה). ואני מצרפת המלצה חמה על קוקוטיל - הם מקסימים ביותר, חברותיים ונוחים.

סייחונת

New member
לא משנה... ../images/Emo10.gif

אני יורדת מהעניין של התוכי... אין לי סיכוי... זה לא בגלל הכסף והאחריות, אמא שלי אומרת שזה בגלל הלכלוך ובגלל הכלבה שלנו, שיהיו לו חיים אומללים כי בחדר אין מקום והכלבה תתעלל בו... בכל מקרה תודה לכולכם על ההתחשבות

סייחונת

New member
אולי

אבל בחדר יהיה מקום אבל אני חושבת שאני ארד מזה... היא אמרה שנדבר אחרי הטיסה...

רואי

New member
????מה?

אמא שלך מסכימה שתהיה לכם כלבה בבית ולא תוכי? מבחינת ליכלוך אין מה להשוות בכלל בין השניים.. הכלב מסתובב כל היום בבית מלקק ומשיר שערות. התוכי לעומתו נמצא בדרך כלל בתוך כלוב ולא מפזר ליכלוך בתוך הבית, אז יש לקחת גם את בחשבון... בהצלחה!

סייחונת

New member
יש לי שאלה

אם שמים את התוכי בין המיטה והארון בגדים (כי יש שם מקום לכלוב...) אז הוא לא מפזר את הלכלוך על המיטה או על הארון
רק בכלוב ולא מעיף או משהו
אם משהו חושב שזוהי שאלה טיפשית ושהתשובה מובנה מאליו אז תדעו שאני לא הכי-הכי מבינה בתוכים...

למעלה