שלום לכולם

BiGuy3000

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

היי, אני DM מתחיל, ויש לי כמה שאלות, הכי בסיסיות שיש: א. יש ברשותי את הMonster Manual 3.5- כיצד אני משתמש בHit Dice
על מה זה משפיע
ב. כיצד אני קובע, על פי הMonster Manual, כמה HP יש לכל מפלצת
וכיצד אני יודע כמה מורידה כל מכה מסויימת של כל מפלצת
ג. כיצד אני מחשב נזקים ממכות של השחקנים שלי על מפלצת
אילו קוביות עליי לגלגל
ד. בכלליות, ובכמה שיותר פירוט בבקשה-מתי אני מגלגל כל קוביה, ולאיזו מטרה
זהו בינתיים, אנ'לא רוצה להעמיס עליכם...
תודה רבה לעוזרים

Gilgam69

New member
שלום גם לך

הנה התשובות שרצית: א. נתון ה-Hit Dice של היצור משפיע בראש ובראשונה על כמות ה-HP (כלומר ה-Hit Points) שיש ליצור. אם ליצור יש 5d8 + 13 אז אתה מגלגל את ה-d8 (קוביית 8 הפאות) כחמש פעמים, סוכם את כל התוצאות ומוסיף להם 13. התוצאה הסופית היא כמות ה-HP שיש ליצור. שים לב שליצור יש גם HP ממוצע שמופיע בסוגריים. זה במידה ואתה לא רוצה לגלגל אלא רוצה נתון ממוצע. חוץ מזה ה-HD (כלומר ה-Hit Dice) משפיע גם על תוספי ההתקפה, גלגולי ההצלה, המיומנויות, הכשרונות ודברים רבים אחרים של היצור אך כל ההשפעות הללו מחושבות כבר לתוך הנתונים של היצור שלפניך. דבר אחרון, ישנם לחשים שלא משפיעים על יצורים בעלי דרגה או HD מסוים. לדוגמה, לחש שינה (Sleep) לא מסוגל להשפיע על יצורים עם HD של 5 ומעלה, כלומר היצור המוזכר למעלה חסין ללחש (הסתכל בתאור הלחש). ב. לגבי ה-HP של המפלצת, הסתכל בתשובה א'. או לגלגל או לקחת את ה-HP (בעברית, נק"פ - נקודות פגיעה) הממוצע שמופיעים בסוגריים. לגבי כמה מורידה כל התקפה של יצור: לכל יצור יש אפשרות להתקפה - Attack (כפעולה רגילה) או להתקפה מלאה - Full Attack (כפעולת סיבוב מלא). במידה והמפלצת בוחרת לתקוף התקפה בודדת ולזוז היא תשתמש בנתונים המופיעים בשורת ה-Attack שלה. שם מופיע תוסף ההתקפה ובסוגריים הנזק שהיא עושה, לדוגמה: Attack: Claw +7 (1d6+2) זה אומר שלגלגול ההתקפה יש ליצור תוסף של 7+ והנזק שהוא עושה הוא 1d6+2. אם היצור בוחר "לבזבז" את כל הסיבוב על התקפה מלאה הוא תוקף את כל ההתקפות המצוינות בשורת ה-Full Attack. כמובן שהמילה or בשורת ה-Attack או ה-Full Attack מפרידה בין מספר רוטינות התקפה. כלומר יצור שתוקף Full Attack ושכתוב לו: Full Attack: 2 Claws +7 (1d6+2) and bite +1 (2d4+1), or Greatsword +7 (1d12+3) and bite +1 (2d4+1) יכול לתקוף עם 2 טפרים ונשיכה או עם חרב אדירה ונשיכה. ג. שחקנים מסבים נזק על פי סוג ההתקפה שלהם. לרוב יהיה מדובר בנשקים, המסבים נזק כפי שכתוב בטבלת הנשקים בפרק הציוד. קוביות הנזק של השחקנים נקבעות על פי זה. ד. לכל קוביה מטרות רבות. במו"ד 3 ו-3.5 הקוביה שמשתמשים בה הכי הרבה היא ה-d20. רוב הפעולות שדמות מבצעת מגולגלות בעזרת ה-d20. שאר הקוביות, ה-d12, d10, d8, d6 ו-d4 משמשות בעיקר לנזק ולגלגולי נק"פ. עוד שאלות?

BiGuy3000

New member
תודה רבה לך../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

עזרת לי ה-מ-ו-ן
וכן, יש לי עוד שלוש שאלות: א. אתה, או מישהו אחר, יכוליםפ להסביר לי את כל העניין של המרחקים והתזוזה בקרב
ואולי להסביר כיצד מתנהל קרב, בתמצות רב מאוד... ב. היכן נמצאת טבלת הנשקים
ופרק הציוד
באיזה ספר
ג. מישהו מכיר מקום טוב ממנו ניתן להוריד את הספרים של סדרת wizards, כמה שיותר מלאים (אם לא חוקי, אשמח אם תפנו אליי במסרים)
תודה רבה

ננסק

New member
ספר השחקן

על כל מה ששאלת, גם על רוב התשובות לשאלות ששאלת בהודעה הקודמת, אפשר לענות על ידי קריאה בספר השחקן. אני מבין שכשאמרת שיש לך את מגדיר המפלצות 3.5 התכוונת לכך שיש לך -רק- אותו... אז תקנה את ספר החוקים לשחקן בעברית, וגמור עניין. למה להסתבך? הבקשה הבוטה שלך לעבירה על זכויות יוצרים היא מאוד לא לרוחי, ולא מתחשק לי לעזור לך בהמשך.

BiGuy3000

New member
אוקיייי...

אז מה לגבי ספר השחקן
האם זו קניה כדאית
סביר להניח שאני אקנה אותו עוד היום, אז אשמח לתשובה... ותודה לשניכם על העזרה

BiGuy3000

New member
אה, עוד שאלה...../images/Emo3.gif

האם לפי הנתונים שאקרא בספר השחקן- אוכל ליצור נשקים, אייטמים ואולי אף עולמות
כלומר, האם יהיה טוב להסתמך על ספר השחקן, ולבנות דברים משלי ע"פ הנתונים המוצגים שם
האם זה עובד באותה דרך באוגדן המפלצות-המצאת מפלצות בעצמי (כן, ראיתי שיש פרק כ בספר, שאלתי היא האם טוב להסתמך עליו)
תודה

ננסק

New member
ספר השחקן, לדעתי,

מכיל את רוב מה שמנחה ממוצע צריך. אומנם ספר השה"מ מציג הרבה רעיונות -כיצד- לבנות עולמות, מערכות, נשקים וציוד, אבל הוא לא נותן רעיונות לגבי -איזה- נשקים עולמות וכו' לבנות. ספר השחקן מפעיל את הדמיון מספיק בשביל זה. [אבל אין בו תיאור חפצים קסומים, מינוס רציני לעומת ספר השה"מ] מלבד זאת, בטח שווה לקנות אותו. אין בכלל על מה לדבר - רוצה לשחק D&D, קנה את הספר לשחקן. זה מחוייב המציאות.

BiGuy3000

New member
אוקיי...

קניתי, והוא אכן ספר יעיל ועוזר. הבנתי את כל שאלותיי, ונותרה לי רק אחת שמטרידה אותי זה הרבה זמן: איך לעזאזל מחשבים את התוצאה על קוביית ארבע הפאות (d4)
תודה

ננסק

New member
מסתכלים על אחת הפיאות,

בתחתית שלה או בחלקה העליון (תלוי באופן בו כתובות הספרות על הקוביה). רק ספרה אחת פונה "אליך", ואם תסתכל על כל פאה אחרת, זאת אותה הספרה. זאת התוצאה.

רמץ

New member
יש שני סוגים של d4

אם הספרות כתובות בפינות, גלגל והבט ב"קודקוד הפירמידה" (מכל פאה זו תהיה אותה ספרה) אם הספרות כתובות בצלעות, גלגל והבט ב"בסיס הפירמידה" (מכל פאה זו תהיה אותה ספרה).

BiGuy3000

New member
אוקיי...

תודה לכולכם
סופסוף קלטתי את העניין...
שאלה אחרונה, לחלוטין, ללא תוספות (נראות לעין, בינתיים...
): האם ישנה מפה של העולם
כלומר, האם ניתן למצוא תיאור מדויק של מיקומי כל המקומות בעולם מסויים (כמה שיותר בסיסי), או שעליי לחבר ולהמציא עולם בעצמי
אם אצטרך לחבר עולם בעצמי, אשמח אם תתנו לי את הרעיונות הכלליים של העולמות הקיימים, ואולי לעזור לי קצת לנהל את הכל (סה"כ, עולם זו לא רק מפה)...
אני יודע שזה הרבה, אבל אשמח אם מישהו בכל זאת יצליח לעזור לי...
תודה רבה רבה לכולם

רמץ

New member
ע"ע שרשור על רקע/תפאורה

את העולם עליך לבנות בעצמך. אתה לא חייב לשרטט כל אי וכל כפר - או אפילו כל יבשת. למעשה די יהיה אם תכין רק את מפת ההרפתקה בכל פעם. אבל ככל שתשקיע יותר - כן ייטב.

l o r e

New member
יש הרבה עולמות שאנשים בנו...

ופרסמו בחינם באינטרנט. בקישור המצורף תוכל למצוא רבים מהם.

BiGuy3000

New member
אוקיי...

תודה על הכתובת, ותודה לכל מי שעזר לי עד כה
אך, לצערי, נתקלתי בסוגייה נוספת: בתחילת דרכי במשחק החדש אותו אני יוצר, רציתי לבנות דמות לדוגמא. אז יצרתי את בלת'זאר קורדין, חצי-אורק ברברי. אקיצר, לא היו לי הרבה בעיות במילוי הטופס, אך הגעתי לקראת הסיום לכמה בעיות (מדובר על הטופס הבנוי שהגיע עם ספר החוקים לשחקן): למעלה, היכן שנמצאים הנתונים על השם, המין, הגובה, המשקל וכו', ישנו גם סעיף של "גודל"; כיצד אני יודע מהו גודלה של הדמות שלי (1.58 מ' גובה, 105.5 ק"ג משקל, זכר)
ומהו "מתאם הגודל"
וליד התכונות של דמותי (כוח, זרז, חסנ, תבנ, חכמ, כרז), ראיתי "ערך זמני" ו"צתאם זמני". מה אלה
וכיצד משתמשים בהם
ובעוד הרבה מקומות שונים בתופס, מצאתי מקומות בהם עליי למלא "מתאמים שונים"... מה אלה
היכן הם מופיעים
ומהו נזק ההכנעה, המופיע למעלה, בשורה של הנק"פ
ומהם תוספי ההתקפה
ומתאמי המצב
ולמטה, מתחת למיומנויות, יש "הרמה מעלה לראש", "הרמה מעל לקרקע" ו"דחיקה או גרירה"... מה הם
ואחרון חביב (
): בדף השני, מעל נקודות הנסיון, ישנו סעיך הנקרא "מערכה". מהו
וכמובן, עליי להתנצל על כמות השאלות האדירה, אך כל אלה נחוצים לי מאוד, כDM מתחיל...
אשמח אם תענו בפירוט על השאלות. תודה רבה רבה רבה לעונים והמתאמצים להסביר

ננסק

New member
קלי קלות:

"גודל" הוא מתאר שיש לכל יצור ב-D&D. בני אדם הם בינוניים, בני-מחצית הם קטנים, חתולים קטנטנים, קרפדות זעירות, וזבובים פעוטים. יצור בגודל של עוג הוא גדול, מעליו ענק, אחר כך עצום, ולבסוף כביר (דרקונים אדומים זקנים מאוד, למשל). לכל גזע מתואר במאפיינים שלו מה גודלו. גזעים מסויימים, כמו בני-המחצית, הם מגודל שאיננו סטנדרטי (כלומר, הם לא בינוניים). כל יצור מגודל שאיננו בינוני מקבל תוסף (או מחסר) גודל לדרג"ש ולהתקפה. ראה עמוד 128 בספר השחקן בעברית. "ערך זמני" ו-"מתאם זמני" מיועדים למקרים מיוחדים בהם התכונות שלך קיבלו שינוי כלשהו. למשל, לחש קרן של חולשה מסוגל להנמיך את מידת הכוח של המטרה למשך זמן מסויים. ערך נמוך מביא למתאם נמוך, בהתאם לטבלה 1-1. לרוב אנשים אינם טורחים לרשום את המתאם הזמני על גבי דף הדמות, מאחר והוא רק זמני, וחבל לכתוב ולמחוק שוב ושוב. "מתאמים שונים" מדברים על מתאמים מסוגים אחרים, שאינם גודל או תכונה (אם נביט על חישוב תוספי ההתקפה, למשל). אם אביר-הקודש שלך ביצע מעשה גדול עבור הדת שלו והאל נתן לו תוסף קודש 1+ תמידי להתקפות, זוהי המשבצת לציין זאת. מתאם מצב הוא סוג של תוסף המבוסס על המצב בו נמצאת הדמות. למשל, דמות שעומדת על קרקע גבוהה יותר מקבלת תוסף התקפה 1+. ראה עמוד 129 בספר השחקן בעברית. הרמה מעל הראש וכו' הוא מספר הקילוגרמים שהדמות מסוגלת להרים מעל ראשה, מעל הקרקע, וכו'. זה די פשוט, רק מכפילים את העומס המירבי שלה לפי ההוראות מתחת למשבצת הריקה. "מערכה" מתאר מהי המערכה בה משתתפת הדמות. למערכות רבות יש שמות, כי זה מגניב. למשל, אם הקבוצה כולה אבירי קודש הפועלים להסרת קללת האבדון מעל ממלכת טורניפ, אולי המערכה תקרא "מסעם של אבירי טורניפ". תמשיך לשאול, ככה לומדים הכי טוב.

BiGuy3000

New member
אוקיי, כמה דברים...

דבר ראשון, לא הבנתי עדיין כיצד מחשבים את מתאם הגודל, אשמח אם תסביר שוב...
דבר שני- לגבי ההרמה מעל הראש וכו'-כיצד אני מחשב את העומס המירבי
ועדיין לא קלטתי כיצד עליי לדעת את תוסף ההתקפה הבסיסי של דמותי, ואת סך תוספי ההתקפה...
ובזריקות ההצלה: כשיהיה לי את מספר הסה"כ אחרי החישוב של המתאמים השונים, מתאם קסום, מתאם תכונה וההצלה הבסיסית(
הצלה בסיסית
), מה הוא מסמל
כלומר, כיצד יעזור לי המספר הזה כשאנסה לעשות זריקת הצלה באחד משלושת התחומים
בינתיים עזרת לי מאוד, אתה לא יודע כמה...
תודה רבה

ננסק

New member
שמע, כאן אני עוצר

...וספר השחקן מתחיל. בדוק באינדקס ובמילון המונחים שבסוף הספר לגבי כל הפרטים ששאלת אותי, תמצא את כולם. לגבי מתאמים, פשוט מוסיפים אותך לתוסף הבסיסי של גלגול ההצלה שלך.

BiGuy3000

New member
אוקיי, תודה../images/Emo70.gif

אכן, מצאתי את האינדקס בסוף הספר, שדילגתי עליו בפעם הראשונה מסתבר, ומצאתי את כל הדברים שאי פעם אצטרך. תודה רבה לכולכם
עכשיו אני הולך לצייר את מפת העולם החדש והפרטי שלי...

למעלה