שלום לכולם

• פותח הנושא maal
  • פורסם בתאריך

maal

New member
שלום לכולם../images/Emo7.gif

האמת היא שאני שייכת לפורום ממול - פורום החתונות.... אני אמורה להתחתן בתחילת אוקטובר. אז הצצתי לפה כדי לשאול שאלה קטנה - אני עם החצי השני שלי כבר כמעט 5 שנים אבל אני מרגישה שאני נותנת לקשר הרבה יותר ממה שהוא נותן ושאני מתפשרת על הדברים הקטנים (אבל הגדולים) - האם זה טבעי להתפשר כ"כ הרבה שאוהבים - גם אם זה יחסית חד צדדי? הוא מבחינתו לא מוכן להשתנות . האם זה דבר שאני אמורה להשלים איתו?

jess ועוד

New member
מלי ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

קשר של אהבה ונישואין הוא קשר של ויתור והסכמה ברור ככה לא ??? גם אם נדמה לך שאת נותנת יותר זה בסדר כי את מוותרת על מה שחשוב לך וזה לגיטימי שתרגישי שזה משהו שאולי "נחתך" ממך אבל קבלי את זה באהבה כמו את בן הזוג שלך ומאחלת לכם הצלחה בהכל בערב המיוחד שלכם ובחיים המשותפים .

mariana

New member
מלי ברוכה הבאה

מה שאת מרגישה הוא לגיטימי בהחלט, תמיד מרגישים ככה כשנותנים ומוותרים. המצב שלי היה בדיוק כמו שלך, אני הייתי מוותרת המון והוא מבחינתו לא מוכן להישתנות, אבל עכשיו אני רואה את זה ככה שבגלל שאהבתי אותו מאוד היתפשרתי מאוד. את יכולה לדבר איתו בכייף ולא בלחץ או לכתוב לו מכתב שמסביר את כל מה שאת מרגישה בקשר אליו אני בטוחה שזה יכול לעזור ותוסיפי בסוף שכוונות שלך הן טובות. בהצלחה ומזל טוב על התאריך לחתונה. מרין

maal

New member
תודה בנות!../images/Emo23.gif

זה בטוח נובע מהמון לחץ..........

היי מלי, ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

לא שאני מבינה גדולה אבל בכל סרט רואים את זה... את הלחץ שלפני החתונה אני חושבת שזה נורמלי לחלוטין. ובכלל, באהבה כנראה תמיד מתפשרים "קצת". מאחלת לך המון מזל טוב לחתונה וים של אהבה ואושר

~מעיין~

New member
תשובתי..

אויש חמודה.. זה עצוב שאת מרגישה ככה.. אם את מוותרת על דברים את עושה את זה מאהבה לא בגלל שאת חייבת ובטוח שיש דברים שגם הוא מוותר אולי הם נראים לך קטנים אבל בשבילו הם גדולים טבעי שתרגישי ככה.. לפעמים נותנים לפעמים מקבלים.. ככה זה בחיים ואת צריכה לקבל את זה בהבנה העיקר שאת חולקת דברים אלו עם בן זוגך..ולא עם אחר אבל לא נורא.. זה יעבור עם הזמן.. בטוחה בזה.. מחזיקה לך אצבעות והמון מזל טוב והמון הצלחה בחיים המשותפים..

ניקולי

New member
meen בוקר טוב

הבעיה שאת מציגה הינה בעיה רצינית!! אומנם את הולכת להתחתן, ושיהיה במזל טוב, אבל לדעתי לפני שמתקרב אוקטובר רצוי מאוד שתשקלי זאת שוב, כי עדיין לא מאוחר בכדי לסגת לאחור. הייתי מאחלת לך להנשא לאדם שיידע להעניק,לך מכל ליבו את מה שאת מייחלת לעצמך. אם הוא לא מוכן להתפשר על דברים מסויימים, שהם עיקרוניים אצלך משמע שאינו מספיק אוהב אותך בכדי לוותר, להבליג, ולהתפשר. היום אתם עומדים בפני נישואים, היום את מוכנה לוותר ולסלוח, להבליג, ולהתפשר...כל עוד זה לפני חתונה הכל טוב ויפה..אבל יקרתי חיי נישואים נבנים ע"י כך שהזוג אוהב, מבין אחד ת´שניה, מחזק, מוותר, ולומד לסלוח..על דברים שניתן לסלוח כמובן, בחיי נישואים ישנם הרבה דברים ומכשולים שצריך לדעת לעבור אותם..אני לא אומרת שזה קל זה קשה.. ואם כבר עכשיו יש לך קושי שכזה מה יהיה כשתתחתנו, ויהיו לכם בעיות של כלכלה, ילדים, וכו´???

maal

New member
כל העניין../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

נשמע כמו סיפור ורוד של התפשרות. הבחור הוא אהבת חיי ולא אהבתי אף בן אדם כמו שאני אוהבת אותו. אבל למרות שהוא יודע שהוא פוגע בי מאוד מאוד הוא מעדיף לא לשנות את ההתנהגות......ואני נמצאת בסיטואציה מאוד מכאיבה.........!!!!!!! ועצוב לי!

mariana

New member
היי MAAL

אני מבינה את העצב שלך. כי אני עברתי בדיוק דבר כזה אבל לא הייה לנו תאריך לחתונה. אני הייתי מתפשרת הרוב והוא מצידו רק אני אשמה, ימים שלא הייתי מתייחסת אליו ולא מתפשרת במהירות אז הוא היה מחליט להיפרד והיה אומר שאי אשמה. האם את מוכנה להמשיך ככה? אולי תתפסי איתו שיחה ותסבירי לו, שככה אי אפשר ותביא לו דוגמאות, אבל כמובן לא להיתעצבן כי הוא לא יקשיב לך. ותאמרי לו או שאפילו תנסי להפחיד אותו קצת שאם הוא ימשיך להיתנהג ככה זה לא יזרם לשום מקום ואפילו חס וחלילה זה יכול להגיע למצב של לבטל את החתונה.(אני מקווה שלא) תסבירי לו שאם עכשיו הוא מתנהג ככה אז מה יהיה בחתונה? את צריכה לידך גבר החלטי וגם מתפשר אי אפשר שהכל יהיה חד צדדי. מקווה שעזרתי נ.ב מכתב תמיד עוזר, את יכולה לנסות. באהבה מרין ותיהי חזקה

maal

New member
מרין!!!

דיברתי איתו עשרות פעמים עד שזה הגיע לשיחה האחרונה שבה אמרתי לו שאם הדברים לא השתנו - זה נגמר!!!! והוא בשלו - אני לא משתנה בחיים אם לא מתאים תעזבי.... הוא לא מבין שאני אוהבת עד עמקי נשמתי ולבי רק לא יכולה להפגע כל הזמן..... אני נורא חסרת אונים הוא החליט שהוא אוהב את האגו שלו לא להשתנות יותר מאשר שהחתונה תבוטל.... והחתונה באמת עומדת להתב......(אני אפילו לא יכולה לרשום מרב שזה כואב). אני אמורה לוותר לו ולהפגע כל הזמן?........................ אני מתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mariana

New member
maal

המצב שלך הו נורא עדין. שמעי את שלך את עשית, את רוצה שבן זוגך לא יאהב אותך? אם את רוצה בזה אז תישארי איתו ותסבלי. אבל מכאן אני מבינה שהוא לא אוהב אותך והוא לא מוכן לשנות את העקרונות שלך בשבילך. פה את יכולה לבוא ולהגיד לו אז אתה יודע מה גם אני לא משתנה ואני גם לא מתפשרת, אני יודעת שלא צריכים לעשות דווקא אבל אני רואה שהוא לא רוצה להבין. ותראי איך התגובה שלו. אני מאמינה שהוא יגיד לך הנה את עושה לי דווקא. הוא לא משתנה את גם לא משתנה ואני חושבת שהוא לא אוהב אותך מספיק חזק כי את אוהבת אותו ואת מוותרת ומה איתו? תגידי לי עכשיו זה ככה מה יהיה בעתיד? אולי זה עיניין של זמן? תמיד הוא היה כזה איתך? או שזה רק בתקופה אחרונה? וכמה זמן אתם ביחד? מחכה לתגובה מרין

~מעיין~

New member
למל

אני מסכימה עם ניקולי ועם מרינוש בהחלט.. חבל לעשות טעות רגע לפני שאת נכנסת לקבלי הנישואין.. אני חושבת שמכתב זה הדבר הכי יעיל וטוב לעשות, באמצעות מכתב תוכלי לדבר מהמקום שכואב לך ותוכלי להרחיב או לצמצם את העיינין בהתם לרצונות שלך גם כשאדם מקבל מכתב.. תמיד הוא קורא אותו יותר מפעם אחת.. מה שנשאר לו כחומר למחשבה רבה.. מאוד כמדברים לפעמים אנשים מרגישים מאויימים ואז הם עונים תגובות של לחץ ואי מחשבה של אותו רגע.. במכתב הוא יחשוב ואז יגיב.. מבטיחה לך תסבירי במכתב הזה שאם הוא באמת אוהב אותך יש דברים שהוא צריך להיות מוכן לוותר עליהם.. בדיוק כמו שאת מוותרת למען האהבה הזאת.. תרחיבי ותרשמי שכל מה שיושב לך בפנים ומציק לך.. זה יעזור אני בטוחה בזה תעדכני.. אוהבת.. מעיין

maal

New member
טוב אז השיחה

הגדולה ניהלנו אתמול בלילה...בלב שבור..... אמרתי לו שאני לא מוותרת ויש לי עקרונות מסוימים, אמרתי לו שאני מאוד אוהבת אותו אבל לא מוכנה יותר להפגע ואני רוצה שישתנה בהתנהגות שלו... זה לא שהוא מרביץ או משהו כזה - הוא מדהים אבל יש לו יציאות והתנהגויות לפעמים שפוגעות ממש!!!!!! הייתי בטוחה שהוא יגיד שהוא יעשה הכל שאני לא אהיה פגועה וכואבת... אבל הוא העדיף להשאר בשלו - ולא מוכן להשתנות ולשנות דברים..... אח"כ אמרתי לו אם הוא לא משתנה אז זה יגמר...וכמובן שהוא לא מוכן להשתנות.......... זה הכאב הכי גדול בחיים שלי ועד עכשיו התפשרתי המון ופשוט כבר אין לי כוחות.......................... אני בוכה בלי סוף!!!!!!!!!!!!!! לא יודעת מה עושים!

mariana

New member
אמרתי לך מה עושים

מלי את פשוט צריכה לקחת מימנו פסק זמן ולראות את ההתנהגות שלו ולראות לאן הוא זורם, זה המבחן האמיתי שלו אם הוא יחליט להישתנות לטובתך אז הרווחת אבל אם הוא רוצה לבטל את החתונה את אין לך מה להיתעקש אני יודעת שזה כואב וזה פוגע אבל מה את מעדיפה יותר? להיפרד ולסבול ואז להכיר את הבחור שידע להיתנהג בהתאם ויאהב אותך בהתאם או שאת מעדיפה להיתחתן ואז להיתגרש(שאת זה יכלת לחסוך בפרידה.) לא אמרת לי כמה זמן הייתם ביחד? אני חושבת שהוא פשוט התרגל לקשר הזה. ואין לך מה לבכות שהוא יבכה שהוא מאבד בחורה טובה כמוך, תאמיני לי לא מוצאים בחורות כאלה כל יום, הוא יצטער על אותו יום שהוא אמר לך את המילים הללו. וחוץ מזה אני כמעט בטוחה שהוא אומר זאת כי הוא עצבני או שלחוץ אז רק פרידה זמנית תעשה לו סדר בראש. תגידי לו" אני רוצה זמן לעצמי לראות מה אני רוצה מעצמי ולראות מה טוב בשבילי ואת זה אני יכולה לעשות רק בראש שקט." וכך תראי את התגובה שלו אני בטוחה שהוא יהיה על קוצים. את צריכה את הכוח הזה ולהגיד לו תיתן לי זמן. את תראי שהוא יתחיל לחשוב על כל הנושא ברצינות. אוהבתתתתתתתת מרין ושוב כמה זמן אתם ביחד? והאם הוא היה מתנהג ככה גם לפני?

~מעיין~

New member
למלוש..

טויש חמודה את בטח נורא עצובה.. אני יכולה להבין אותך.. חתונה דבר כזה גדול וכזה משמח ופתאום ששומעים שהכל בוטל זה נורא אני איתך.. מלי.. אולי זה לטובה עדיף שגילית את זה מוקדם מאשר מאוחר לא? תארי לך היית מגלה שהוא כזה אחרי החתונה הכאב היה גדול פי מיליון.. עדיף להשאר בודדה מאשר גרושה.. לא? וכנראה שאם האגו יותר חשוב לו ממך לצערי אולי לא כל כך אוהב אותך.. אני רושמת פה דברים קשים.. אני יודעת.. אני מצטערת אבל זאת המציאת שחייבים להתעורר אליה יהיה בסדר.. אני בטוחה שמה שקרה זה הכל מיד הגורל מבחינתך תראי את עצמך כהטהורה בכל העיינין את המתחשבת והדואגת.. את באמת אוהבת אותו וזה המקסימון שאפשר לבקש מבחורה לפני חתונה או בכלל מחורה מאוהבת.. אם זה המצב כנראה משיגע לך מישהו טוב ממנו מישהו שיודע בנוסף ללקחת גם להעניק.. ובכלל.. את יודעת שלגברים יש טבע כזה שהם מגלים שהם מפסידים משהו רק אחרי שמאבדים אותם.. אני בטוחה שזה יתעורר גם אצלו.. תעדכני מה קורה ומה הלאה... והעיקר שאל תתיאשי.. תמיד תחשבי על הטוב שבדבר.. שגילית מה הוא באמת ומה הרגשות שלו כלפיך.. אחרי הכל לא ביקשת שיוותר על דברים מוגזמים ואם אלו התגובות אז את המסקנות אני בטוחה שכבר הסקת

ronen1981

New member
כשכתבתי...תגובתי הקודמת

זה היה לפני שקראתי דבריך אלו... לדעתי את כבר יודעת מה הדבר הנכון לעשות בתוך תוכך ובנפשך אבל את מחפסת חיזוקים לעשות את אותו הדבר הנכון שכן את יודעת שהדבר הנכון יכאב לך מאוד. (שהרי מי ירצה שיחתכו לו יד ,אבל עדיף יד מאשר כל הגוף....וכן אני יודע שהדוגמא לא הכי מושלמת שכן דוכא במקרה הנוכחי היד תצמח מחדש אחרי זמן מה...) ואני מחזק את ידיך לעשות את הצעד שאת שוקלת לעשותו.

ניקולי

New member
meel

אני רוצה לאמר לך משהו.. אהבה, אהבה זה דבר נפלא וכבר אמרתי זאת לא פעם.. אך...באהבה יש שני צדדים כמו למטבע. באהבה נותנים, ומקבלים. כמו שלמטבע אין רק צד אחד גם לאהבה אין צד אחד. אולי הוא אוהב אותך בדרכו שלו, ואת כמובן בדרכך..ולדעתי דרכך היא יותר בריאה..כי מרוב שאת אוהבת את מוכנה להעניק ולתת ממעמקי נשמתך.. אבל מה הוא??? מה הוא נותן לך באהבתו?? על מה הוא מוותר?? בשבילך?? תעשי לעצמך טבלת אהבה..טבלת לתת ולקבל..ותווכחי לדעת שבעצם הוא לא אוהב אותך כפי שהוא אוהב את עצמו. אני מצטערת שכך אני מראה את פני הדברים אבל עדיף עכשיו מאשר מאוחר..היום את
אבל מחר את
..ולצערי כל החיים יהיו לך קשים..כי כל החיים יחדיו את רק תוותרי מהפחד להפסיד..ומהפחד להיות לבד!! נכון שזאת אהבת חייך כפי שאת מתארת..אבל כמו שזאת אהבת חייך זו יכולה גם להיות אכזבת חייך..על כן יקרתי אני דוגלת במחשבה תחילה לפני מעשה. ושוב אני מצטערת שככה אני מביעה את רגשותיי.. אני מאחלת לך אושר יותר מכל דבר אחר בחיים אהבה באה ואהבה הולכת..תלכי עם המוח תהיי הגיונית פן תפגעי לנצח!! רק טוב שלך ניקול*

GALI02

New member
היי

התלבטתי אם לכתוב לך או לא. כי בעצם אין לי ממש נסיון בכל מה שקשור למערכות יחסים רציניות אבל קשה לי להישאר אדישה כי הכאב שלך ממש בולט לעין. אז ממני לא תקבלי עיצה אלא רק עידוד וחיזוק. תעשי מה שהלב שלך אומר לך לעשות ואל תנסי לשכנע את עצמך לפעול בניגוד למה שאת מרגישה. בזה יש לי נסיון וזה פשוט לא עובד לאורך זמן. קבלי
גילי

ronen1981

New member
סיטואציה לא קלה..

ובהחלט אין לי תשובת קסם לה.. מה שכן אוכל לומר זה שלדעתי את צריכה לתפוס את החצי השני שלך לסיחה כנה (ורגועה) ולחלוק איתו את רחשי ליבך .....(מה שכן מובן אי הנכונות שלו להשתנות כעת מעבר למה שהשתנה עבורך שכן היית איתו בקשר כבר חמש שנים מה פתאום עכשיו התעוררת? אי אפשר לצפות מאדם להשתנות בין רגע...) ולגבי האם זה טבעי להתפשר בקשר להערכתי כן זה טבעי השאלה היא מהן הפשרות המדוברות והאם אנחנו מוכנים להן ועל זאת רק את תוכלי לענות לעצמך..... וגם לגבי האם זה דבר שאני אמורה להשלים איתו זה דבר שאת אמורה להחליט לעצמך אחרי סיחה איתו ורצוי שלפני החתונה תחליטי. שכן במידה ותחליטי שלא את לא יכולה להשלים עם זה אז שזה לא יהיה אחרי שתינשאו.... מכל מקרה אני מאחל לך שהכל יסתדר לטובה ושתרגישי טוב ולא תיהי עצובה.... רונן

ניקולי

New member
רונן ביחס למה שכתבת

אתה יודע..לצערי אני דיי מבינה אותה...אבל גם לא מסכימה איתה ואני מדברת לגבי ה - 5 שנים שלה איתו. תראה לפעמים אנחנו נמצאים במצב של תמות..שמצב זה מוביל אותנו בחיים לעשות אפילו דברים שאנחנו לא מודעים לכך שהם עלולים להזיק לנו בעתיד..אנחנו רואים את הרגע ולא את המחר.. נראה לי ש meel ראתה בעבר רק את אותו רגע של אהבתה שלה אליו..ולכן המשיכה איתו בעצם עד היום הזה (ומי יודע אולי גם הלאה).. היום אחרי שקבע נקבע פחות או יותר תאריך לחתונה (באוקטובר,מין הסתם).. וכעת יותר מאי פעם היא רואה את הדברים בברור.. גם דעתי היא שהינה מתלבטת האם כן או לא..אבל יחד עם זאת יש לה הפחד שאם לא היא תפסיד את אהבת חייה מה שהוא נקרא היום אהבת חייה.. נכון, אדם אי אפשר לשנות ובטח שלא מהרגע להרגע..לדעתי אדם כן יכול להשתנות ברגע שהוא מכיר בטעויות שלו..ואז מתוך תוכו הוא משתנה.. זהו רק רציתי לאמר את דעתי בנושא יום טוב ניקול*

למעלה