שלום לכולם

גלית11111

New member
שלום לכולם ../images/Emo6.gif

היי, אני חדשה פה בפורום ובתחום החצלולים בכלל. הגעתי במקרה לאתר בתחום, שמפנה גם לפורום הזה. הנושא ממש מסקרן אותי והייתי שמחה לנסות, אבל יש כמה דברים שמטרידים אותי ורציתי להתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון: הבעיה המרכזית היא זו - פעם, לפני הרבה שנים היה לי חצלול. חלמתי חלום ופתאום במהלכו הבנתי שאני חולמת. התחושה היתה מבהילה מאד, הייתי בהיסטריה כי לא הצלחתי לעורר את עצמי, ניסיתי לשטוף עיניים והבנתי שכמובן שזה לא יעזור כי איני שוטפת את העיניים האמיתיות שלי. ניסיתי גם עוד דברים כדי לעורר את עצמי ולא הצלחתי, והרגשתי כמו ביקום מקביל שאני לא יכולה לצאת ממנו. בסופו של דבר אמרתי לעצמי שעוד כמה שעות כל זה יעלם (אז לא ידעתי שחלום נמשך הרבה פחות מזה, ובכל מקרה - מה שהטריד אותי היה שרציתי להיות ערה לגמרי, דבר שידעתי שיקח עוד כמה שעות). זה היה אחד האירועים המפחידים ביותר בחיי. חשוב לציין שבעבר היו לי עוד כמה חצלולים, אבל בלי תחושות כאלה מפחידות, ואם אני לא טועה - ההבנה שהם חלום נמשכה זמן קצר מאד. אני מפחדת שאם אצליח ליצור חצלול ארגיש שוב תחושות מפחידות כאלה. למישהו יש נסיון בנושא הזה או עיצות איך אפשר להמנע מכך? דבר שני שמסקרן אותי - בדר"כ בחלומות יש סגנון מחשבה שנקרא "חשיבה ראשונית". זו חשיבה שאין בה בהכרח המשכיות של זמן וחלל והחוקים המציאותיים לא מתקיימים. סיפורי חלומות כאלה יהיו לא קוהרנטיים ועם סתירות פנימיות, בדר"כ גם עם "חורים" וללא המשכיות ברורה. מצד שני, החלומות שקראתי עליהם כאן אינם כאלה בדר"כ. הם אמנם בעלי חוקיות שונה מאשר של העולם החיצוני (לדוגמא, אפשר לעוף), אבל החוקיות הפנימית בתוכם חזקה, יש בהם היגיון והמשכיות והם קוהרנטיים יחסית. האם יש שיטה ליצור חלומות כאלה, או שזה מקרי? שאלה שלישית - אני די עצלנית ובטח לא אתמיד בכתיבת יומן חלומות. האם הדבר מוריד בצורה משמעותית את הסיכוי לחלימת חצלול? ושאלה אחרונה - את רוב החלומות שלנו הרי איננו זוכרים, גם עם אימון של יומן חלומות הסבירות לזכור את החצלול אינה גבוהה. מה עושים כדי באמת לזכור אותו ולהנות מהזיכרון? תודה מראש על העזרה.

sillyputty

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

אין לי ממש תשובות למה ששאלת.. אבל בחצלול הראשון שהיה לי גם לא היצלחתי להיתעורר וזה באמת היה מלחיץ..
אבל בחצלולים האחרים לא הייתה לי בעיה..

גלית11111

New member
ברוכים הנמצאים, סיליפוטי

תודה על העידוד, שמחה לשמוע שזה עובר אחרי ההתחלה.

silverhawk

New member
שלום גם לך, גלית ../images/Emo8.gif

ברוכה הבאה לפורום!
וואה וואה, הרבה שאלות. נתחיל לאט.
תחושת הבהלה מובנת לחלוטין והרבה אנשים חווים אותה, בעיקר כאשר אינם מודעים לנושא החלומות הצלולים. לפני שנמשיך אני ארגיע אותך קצת - החלומות הצלולים הם טבעיים לחלוטין ואין לך מה לחשוש מהם. ובכל מקרה, גם אם תרצי להתעורר, ישנן דרכים לעשות זאת. להלן קישור לחוויה שפעם עברתי ואשר כוללת מספר דרכים להתעורר מחלום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=27&msgid=38286665&FlagSybase=1 עם זאת, רצוי הרבה יותר לנצל את החצלול ולא לנסות להתעורר ממנו. הדבר החשוב ביותר הוא שתזכרי שהכל בראש שלך ושדבר לא אמיתי. שימוש תדיר בבדיקות מציאות ובשיטות להגברת הצלילות יסייע לך בכך (וגם ישפר את החצלול בצורה דרסטית :)).
זה לא ממש נכון. רובם המוחלט של החלומות (צלולים או לא) אינם קוהרנטיים אלא תזזיתיים ונעים במהירות מסצנה לסצנה וממצב למצב. מה שגורם לך לחשוב ההפך היא העובדה שהמוח 'מחפה' על הפערים ויוצר סדר הגיוני לכאורה בהתרחשויות. אם תגיעי למצב בו את זוכרת טוב חלומות בבוקר, את תשימי לב לסתירות הפנימיות בחלום הלכאורה רציף. דווקא החלומות הצלולים קוהרנטייים הרבה יותר מכיוון שהמוח שולט על העניינים באופן פעיל (כמובן שמה שציינתי כאן לא פוסל את קיומם של חלומות המשכיים - זה אפשרי בהחלט ואף קורה, אך רובם של החלומות אינם כך).
כאן אני נאלץ ללחוץ עלייך מעט. דמייני איתי את ההתרחשות הבאה: את חולמת את החלום הצלול המדהים ביותר שאת יכולה לחשוב עליו (ואפילו יותר מכך). את עושה בחצלול הזה כל דבר שאי פעם רצית והתחושות מדהימות מעבר לכל דימיון. עכשיו, דמייני שאת מתעוררת בבוקר ואינך זוכרת דבר. לא חבל? יומן חלומות אינו דורש השקעה רבה כפי שנדמה. כל שאת צריכה הוא כ-10 דקות לאחר ההתעוררות בהן תשחזרי את החלום. זה באמת לא כל כך נורא, וההשפעה ממש מדהימה. אז מה את אומרת?
את רוב החלומות באמת לא זוכרים, אך ככל שהחלום ארוך, מפורט ומרגש יותר, כך יגברו הסיכויים שתזכרי אותו. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחצלול. זאת, כאמור, במידה ותרשמי יומן חלומות בצורה הנכונה.

גלית11111

New member
תודה סילברהוק ../images/Emo20.gif

תודה על התשובה המפורטת והמועילה. הטיפים להתעוררות מרגיעים אותי קצת, כלומר - ברור שאין בטחון שהם יעבדו,אבל לפחות אני מרגישה שיש לי איזשהם כלים להתמודדות עם מצב לא נעים. בקשר לסעיף השני (חלומות קוהרנטיים/לא קוהרנטיים), אם תשים לב, שנינו כתבנו בדיוק את אותו הדבר, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. בכל מקרה, מעניין מאד שחצלולים הם יותר קוהרנטיים בגלל השליטה הפעילה של המוח עליהם. קיבלתי את ההערה שלך, וממחר אני מתחילה יומן חלומות. תודה על העזרה ובהצלחה לי

למעלה