שלום לכולם!
../images/Emo58.gif5
לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר החמישי, ואחרי חרישה על כל סרטון אפשרי שקשור למשחקי הכס ביו טיוב וכתבות בIMDB, הסדרה עדיין לא יוצאת לי מהראש, והגעתי לכאן. אז הי.
משהו שקצת הציק לי במהלך כל הספר ובעיקר אחרי סצנת הרצח של ג'ון, זה למה לעזאזל ג'ון היחיד במשמר שמבין שהזמנים השתנו, ושהאויב האמיתי שלהם הוא האחרים? אני מבינה שקשה להתנתק ממסורות והרגלים של שנים על גבי שנים, ושקצת קשה לראות פראיים, שעד לא מזמן היו אויבים לכל דבר, עוברים לצד הדרומי של החומה בלי פגע, אבל ברצינות- כל מי שלובש שחורים כרגע כבר יודע בוודאות שהאחרים קיימים, נכון? או לפחות שהרפאים קיימים, מה שמצביע מן הסתם על האחרים. אז למה ההתנגדות הזאת למהלכים של ג'ון? אני לא מדברת אפילו רק על הרגשת ערבות הדדית בין בני אדם ואמפתיה, זאת לא רק השאלה של איך הם יכולים לתת לכל כך הרבה בני אדם להישאר מעבר לחומה כשהם יודעים מה אורב שם ומה כנראה מחכה בקרוב לכל מי שלא יהיה מוגן, כי, בסדר, אין שום אהבה בין הפראיים למשמר, ואולי לא אכפת להם שהם יעכבו קצת את האחרים בדרך דרומה. אבל הרי, כמו שג'ון בעצמו מסביר באיזשהו שלב, כל קורבן של האחרים הופך לרפא, ורק מחזק אותם יותר! למה ג'ון הוא היחיד שרואה את התמונה הגדולה? וגם- רק לי הפריע שגוסט מחבב את מליסנדרה? ואם הוא בטוח בה, זה לא אומר שגם אנחנו צריכים לבטוח בה? (ואם דנתן כבר בכל זה בעבר, מצטערת, אבל לא בטח לא אכפת לכם לחפור עוד קצת...
)
לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר החמישי, ואחרי חרישה על כל סרטון אפשרי שקשור למשחקי הכס ביו טיוב וכתבות בIMDB, הסדרה עדיין לא יוצאת לי מהראש, והגעתי לכאן. אז הי.