שלום לכולם! :)
5

mentta

New member
שלום לכולם! :) ../images/Emo58.gif5

לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר החמישי, ואחרי חרישה על כל סרטון אפשרי שקשור למשחקי הכס ביו טיוב וכתבות בIMDB, הסדרה עדיין לא יוצאת לי מהראש, והגעתי לכאן. אז הי. :) משהו שקצת הציק לי במהלך כל הספר ובעיקר אחרי סצנת הרצח של ג'ון, זה למה לעזאזל ג'ון היחיד במשמר שמבין שהזמנים השתנו, ושהאויב האמיתי שלהם הוא האחרים? אני מבינה שקשה להתנתק ממסורות והרגלים של שנים על גבי שנים, ושקצת קשה לראות פראיים, שעד לא מזמן היו אויבים לכל דבר, עוברים לצד הדרומי של החומה בלי פגע, אבל ברצינות- כל מי שלובש שחורים כרגע כבר יודע בוודאות שהאחרים קיימים, נכון? או לפחות שהרפאים קיימים, מה שמצביע מן הסתם על האחרים. אז למה ההתנגדות הזאת למהלכים של ג'ון? אני לא מדברת אפילו רק על הרגשת ערבות הדדית בין בני אדם ואמפתיה, זאת לא רק השאלה של איך הם יכולים לתת לכל כך הרבה בני אדם להישאר מעבר לחומה כשהם יודעים מה אורב שם ומה כנראה מחכה בקרוב לכל מי שלא יהיה מוגן, כי, בסדר, אין שום אהבה בין הפראיים למשמר, ואולי לא אכפת להם שהם יעכבו קצת את האחרים בדרך דרומה. אבל הרי, כמו שג'ון בעצמו מסביר באיזשהו שלב, כל קורבן של האחרים הופך לרפא, ורק מחזק אותם יותר! למה ג'ון הוא היחיד שרואה את התמונה הגדולה? וגם- רק לי הפריע שגוסט מחבב את מליסנדרה? ואם הוא בטוח בה, זה לא אומר שגם אנחנו צריכים לבטוח בה? (ואם דנתן כבר בכל זה בעבר, מצטערת, אבל לא בטח לא אכפת לכם לחפור עוד קצת...
)

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif דעתי בעניין

הי ברוכים הבאים אל הפורום
ראשית אנחנו לא יודעים אם כל האנשים במשמר לא מבינים את זה. אלו שלא מבינים הם בעיקר שדרת ההנהגה הוותיקה והמאובקת שלו- אותל יארוויל, הסדרן הראשי ששכחתי את שמו עכשיו ודוקר את ג'ון וג'אנוס סלינט שיתנגד לכל דבר שג'ון עושה. הנקודה שאנחנו לא ממש מקבלים נק' מבט של האנשים הפשוטים של המשמר. היחיד שאנחנו שומעים זה דולורס אד והוא דווקא לא מתנגד לזה... אם כי כמובן הוא חושב שירצחו אותו בשנתו
מעבר לזה שינוי מאוד-מאוד קשה לאנשים, הטבע האנושי מתנגד לשינוי, יש על זה אלפי מחקרים בפסיכו' וכאן ג'ון משנה משהו שהיה מעמודי הבסיס של המשמר במשך אלפי שנים... אז ההתנגדות די מובנת. מה גם שאם הם לא יתנגדו הם יצטרכו להודות באמת על האויב שלהם במקום להדחיק אותה והרבה יותר קל להלחם נגד הפראים מאשר נגד האחרים.

mentta

New member
אני מניחה שזה נכון...../images/Emo58.gif

יכול באמת להיות שזה רק גרעין קטן של אנשים. מה שרק גורם לי לרצות עוד יותר לדעת מה יקרה במשמר עכשיו ואיך אנשים יגיבו לרצח.

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif באמת תהינו על זה

האם בכלל יתקיים משמר או שהכל יהפוך שם לבלאגן אחד גדול? האם לג'ון בכלל יהיה לאן לחזור גם אם הוא ישרוד ויצא לנקום בראמזי?

mentta

New member
הממ..../images/Emo58.gif

אני מניחה שבוואן מארש או אחד האחרים ינסה לתפוס פיקוד, אבל יהיה די מרגש אם בכל זאת יש כמה שנאמנים לג'ון, והם ימרדו או משהו. ובלי ספק יהיה בלגן. עכשיו כשג'ון לא שם- האם הם ינסו לסלק את מליסנדרה וסלייז וכל האנשים שלה? את הפראים? אין להם סיכוי לעשות את זה, הם הרי במיעוט. אז מה כן? וגוסט המסכן..
אני מדמיינת שמליסנדרה תהיה זו שתחזיר את ג'ון לחיים איכשהו, והם יהיו בעלי ברית בין אם הוא רוצה ובין אם לא. אבל מה הוא יעשה אח"כ, אין לי מושג.

כריכרכה

New member
אני לא חושב שזה מספר קטן של אנשים

הרושם שלי הוא שסצינת הרצח היא בסגנון יוליאני שבו כולם משתתפים במעשה אחד אחרי השני ואף אחד לא מנסה לעצור זאת. הסיבה שלא הדיחו אותו באופן רשמי היא כנראה חשש מפני הפראים. אגב, ישנו סיכוי שסר אליסר מעורב בדבר, ייתכן שהוא הגיע למגדל הצל ומשם התחיל לארגן את הפוטש ואחרי שקוטר פייק טבע והשונא של ג'ון תפס את הפיקוד על מצפה הים אז נותרה רק טירת שחור כשלב האחרון במהלך.

mentta

New member
אם זה נכון,

אז אין לו לאן לחזור. ואם זה נכון, הלך על המשמר.

varcety

New member
אני בספק שאליסר

הצליח לשרוד כל כך הרבה זמן מעבר לחומה עם כל הפראיים, הזומבים וכמובן האחרים שמסתובבים שם.

mentta

New member
אני מקווה שהוא כן.

אם הוא ימות בלי שנראה את זה קורה, אני מאוד אתאכזב. :)

ellendili

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif5

קודם כל אני מוחה נגד התיאור של הסצנה בתור הרצח של ג'ון. זה היה נסיון רצח. ג'ון לא מת. הוא לא. נטלי, תגידי להם!
ודווקא לי זה מאוד ברור למה זה קשה לפעול בניגוד מוחלט למסורות של מאות (אם לא אלפי) שנים.ג'ון הוא בחור צעיר, הראש שלו גמיש ופתוח, הוא חי עם הפראים מעבר לחומה והספיק להכיר אותם. הוא יודע שהשד לאר נורא כמו שחושבים. אבל הוא שוכח שהאחרים לא ראו את מה שהוא ראה. מארש ויארוויק איבדו המון חברים מידי הפראים, הם הקדישו את כל חייהם למלחמה בהם, ועכשיו הלורד קומנדור הזה שעוד לא התייבש לו החלב על השפתיים, דורש מהם לשתף פעולה. לחלוטין מובנים לי החששות שלהם. בנוסף, ג'ון שהתגלה כדיפלומט מחונן בכל הקשור למשא ומתן עם הפראים, משום מה לא מרגיש צורך להפנות את הכישורים האלה כלפי אנשיו שלו. הוא מתעלם מהלחישות שמלוות אותו, הוא מתעלם מהאזהרות של מליבנדרה, הוא מתעלם מהתסכול של מארש. אז זו התוצאה. אם הוא היה מקדיש קצת יותר תשומת לב למפקדי המשמר, גורם להם להרגיש שהוא בכ"ז מעריך את הדעה שלהם, שהוא לא זורק אלפי שנים של מסורת לפח כי זו גחמה שלו אלא כי זה באמת נחוץ כדי לשרוד, אולי נסיון הרצח היה נמנע. כמובן שאנשי המשמר חייבים לציית לקומנדור להם, אבל לפעמים זה עוזר לתת לאנשים הרגשה שהם יותר מכלי משחק. ג'ון קצת שכח את זה. בכל שיחה שלו עם המפקדים הייטתה אווירה של "תקטרו כמה שאתם רוצים. זה לא יעזור. אני המפקד ואתם תעשו מה שאצווה עליכם." נכון שזו זכותו בתור מפקד. אבל זה לא מהלך נבון כ"כ לזלזל באנשים הכי קרובים אליך. אוקיי, זה נשמע קצת כאילו אני מצדיקה את מארש וחבורתו. אני ממש לא! הם חבורה של בוגדים צרי אופקים. אני פשוט אומרת שמבחינתם זה היה הדבר ההגיוני לעשות "למען המשמר". ולהתנהלות של ג'ון היה חלק לא קטן בסיבות שהובילו למעשה הנבזה הזה שכנראה יחרוץ את דינה של הממלכה כולה, אם דאני לא תגיע בזמן על הדרקונים שלה. לגבי מליסנדרה, זה באמת תמוה. אני ממש מקווה שזה לא אומר שג'ון הוא כן האזור אהאי שלה בסוף...וגם... (
הערה שטחית ורדודה לפניך) אני מאוווד מקווה שמרטין לא יכער את ג'ון באיזה מום או צלקת נוראיים כמו שיש לו נטייה לעשות! וחסר לו אם הוא הופך אותו לזומבי נוסח בריק / קאט!

mentta

New member
תודה! ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

וכל הטיעונים האלה מאוד הגיוניים, אני מבינה את כולם, אבל אני לא מצליחה לא לחשוב על כל החבורה הזאת בתור חבורה של סתומים. אולי זה פשוט כי ראינו הכל דרך העיניים של ג'ון, אז ההחלטות שלו נראות לי מוצדקות ומובנות מאליהן. מה שכן, זה שהוא חי עם הפראים והם לא, זאת נקודה טובה. אני קוראת עכשיו את הספרים רק בפעם השנייה, אז הפרטים קצת מעורפלים לי, אבל לפי איך שזה נראה, ג'ון כן הולך להיות אזור אהאי, לא? למרות שגם התיאוריה שהוא אחד הראשים של הדרקון מתאימה. יכול להיות שהוא גם וגם? אני לא זוכרת אם זה סותר. והי, צקות סמליות יעשו לו רק טוב. הוא יוכל לשפשף אותן למזל כמו דאבוס והאצבעות. אוי, זה נשמע ממש לא טוב.

nathaliesh

New member
ספויילרים

לפי התיאוריות שהיו עד כה דווקא דאני היא אזור האהי
נולדה בין עשן לבין מלח (דרגונסטון) כוכב אדום מודיע על שובה...

One Song Glory

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo45.gifהוצאת לי את המילים מהפה

במהלך כל הפרקים מאוד צרם לי שג'ון לא הקדיש מספיק תשומת לב להתחבב או להסביר את המהלכים שלו לאחרים במשמר הלילה, ובנוסף לכך גם התעלם לחלוטין מכל האזהרות של מליסנדרה. הוא הרי ידע טוב מאוד שהוא מחליט החלטות קשות מאוד שההשלכות שלהן נשמעות נוראיות אם לא מבינים שהן הכרחיות. מעבר לכך, הוא גם ידע שאין לו הרבה תמיכה במשמר. בנוגע למליסנדרה- למרות שאני לא מחבבת אותה (והPOV שלה הרס כל תקווה שאני אחשוב עליה דברים טובים), חייבים להודות שיש לה ולשאר הכוהנים האדומים לא מעט כוח. יש בהם משהו. אגב- רק לי סצינת ההריגה של ג'ון הזכירה מאוד את סצינת ההריגה של יוליוס קיסר, לפחות כפי שהיא הוצגה בסדרה רומא?

למעלה