שלום לכולם,

שלום לכולם,../images/Emo53.gif

אני מקווה שתוכלו לעזור לי, אני בונה אתר ובאתר עצמו יהיה הורדת אלבומים אם תשלום (אלבומים לועזיים), אמרו שאני צריך לקבל אישור מה זמרים או מהחברות האם זה נכון??? אנא עזרו לי בתודה אריק

תיק ../images/Emo104.gif

לו האתר היה "חינמי", ודאי שלא היה צורך בפתיחת תיק, אבל השואל ציין בפירוש שהורדת הקבצים תהיה בתשלום. ע"פ שיטת המיסוי הקיימת, הכנסה שהופקה בחו"ל ואינה בגדר משלח ידו הרגיל של הנישום, פטורה ממס. הרפורמה במס, משנה את המצב והופכת גם הכנסה כזו לחייבת במס.

shaio

New member
צודק, לא שמתי לב

אבל מדוע זו הכנסה שהופקה בחו"ל?

רגע אני לא ממש הבנתי מישהו יכול

להסביר לי את זה בקלות שאני יבין מה אני צריך לעשות? ואכן כן "קניית האלבומים" תיהיה בתשלום.

shaio

New member
קניית אלבומים = מכירת אלבומים

מכירת אלבומים בנסיבות המסחריות האלה, חייבת במיסים. על כן, בין היתר, עליך לפתוח תיקים במס הכנסה ובמע"מ, וכן לדווח לביטוח הלאומי, לנהל ספרים ולהגיש דו"חות דו חודשיים ו/או שנתיים, להדפיס או לרכוש פנקסי חשבוניות ו/או קבלות ו/או תעודות משלוח, ולא לשכוח -- לשלם מיסיך כחוק.

קיצור דרך ../images/Emo104.gif

כרגיל אצלי, עשיתי קיצור דרך ולא בדקתי שכולם על אותו שביל. אם הקבצים מועלים על שרת בארץ, יש בכל מקרה חיוב במס. אבל נקודת המוצא שלי היתה, שאם אדם היה רוצה להיות פטור ממס לפי החוק הקיים, הוא היה מעלה את הקבצים על שרת בחו"ל, פותח חשבון בחו"ל, ואז גם המכירה וגם קבלת הכספים לא היו מתבצעים בארץ והאדם היה נהנה מפטור. הרפורמה במס מבטלת את האפשרות הזו.

shaio

New member
אני לא בטוח

אני כבר לא זוכר כמעט את תלמודי בתחום המיסוי הבינלאומי, אבל המדובר כאן בהכנסה שנצמחת בישראל, גם אם המכירות נעשות בחו"ל וה"סחורה" מאוחסנת בחו"ל: ה"עסק" שוכן בישראל, וגם אם לא, יש לו "מוסד קבע" בישראל. בסוגיית המע"מ יש בעיה שונה, זה נכון, כי מדובר בעסקאות יצוא שכיום יש אי בהירות גדולה לגביהן.

מיסוי../images/Emo104.gif

ההכנסה נצמחת בישראל? הכיצד? גם ניהול העסק אינו נעשה מישראל - התהליך כולו נעשה בשרת - קביעת הנגישות, מהירות הורדת הקבצים, גביית התשלום, וכו´. כולם שם....

nirdagan

New member
מנהל השרת מושבו בארץ

והוא זה שעורך את התכנים ומפיק את האתר. ובפרט הוא יושב מול מחשב בארץ ודרכו יוצר קשר עם השרת בגולה ומעדכן את האתר.

רגע.

השרת שלי בחו"ל החשבון שלי בחו"ל הכל בחו"ל , תגידו לי האם אני צריך לשלם או לא, בתודה אריק

שרת ואתר../images/Emo104.gif

חשוב להפריד בין ניהול השרת ועריכת האתר. אם מנהל השרת נמצא בארץ, אכן יחול חיוב במס. לעומת זאת, העובדה שהאתר נערך בארץ, אין בה כדי ליצור חיוב במס. השרת הוא עצם ממשי. האתר אינו אלא קובץ פקודות תכנה. המכירה, מתבצעת באמצעות הפעלת פקודות אלו, שנעשית בשרת - כלומר בחו"ל. אין בעריכת האתר כדי ליצור חבות כזו, כפי שלא ניתן לחייב במס מי שקיבל כספים עבור הרצאות שנתן בחו"ל, רק בגלל שהחומר להרצאות נאסף בארץ, והכנת ההרצאות נעשתה בארץ...

למעלה