שלום לכולם....

Gefen

New member
שלום לכולם....../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

אני נמצאת כרגע בארה"ב ובקיץ כפי הנראה חוזרת לארץ (לאחר שהיה של שנתיים בארה"ב). יש לי שני בנים - בן שלוש + ובן שנה ותשעה חודשים. מכיוון שאני מכירה רק את הגנים פה בארה"ב ועליי לרשום את הילדים לשנה הבאה לגנים בארץ, אני בבעיה לא פשוטה כי אין לי שמץ מושג למה עליי לצפות, מה עליי לבדוק וכד´.... נוסף לזה, אני ובן זוגי מתכוונים לגור בהוד השרון - עיר שאינני מכירה כלל... שאלותייי הן כאלה: בני בן השלוש מדבר כבר אנגלית ומבין לחלוטין את השפה (מגיל שנה וחצי הוא בגן ילדים אמריקאי).. האם בגיל הזה יש טעם לנסות ולשמור על השפה, משמע לרשןם אותו בארץ לגן ילדים דו לשוני? האם זה אכן יעזור לו עם האנגלית בעתיד או שמראש כדאי לוותר? בני השני - יהיה בן שנתיים בקיץ. האם בגיל הזה מדובר אך ורק במסגרות פרטיות כגון משפחתונים,גנים פרטיים או מעונות יום כגון ויצו? אם כן על איזה טווח מחירים אנחנו מדברים? ועוד שאלה ספציפית - האם מישהו כאן מכיר/שמע/ראה את גן אתי שבהוד השרון (דרך רמתיים 101)? ואם למי מכם יש המלצה חמה לתת לי על גני ילדים לילדים שלי באיזור הוד השרון, אני מאוד אשמח לשמוע!! תודה מראש וסליחה על ההצפה בשאלות..
גפן

נעה גל

New member
הי Gefen אני אשתדל לענות על השאלות

לפי הסדר. "...ועליי לרשום את הילדים לשנה הבאה לגנים בארץ, אני בבעיה לא פשוטה כי אין לי שמץ מושג למה עליי לצפות, מה עליי לבדוק וכד´..." רוב הגנים הפרטיים בארץ נותנים פחות או יותר את אותם תנאים תוך ישור קו עם שעות הפתיחה ולוח החופשות של גני נעמת. טווח המחירים משתנה בין אזור אחד למשנהו בארץ. במרכז הארץ, המחירים של גנים פרטיים/משפחתונים נעים בין 1200 ש"ח לחודש ויכולים להגיע עד ל-3000 ש"ח לחודש. בגילאים של הילדים שלך המחירים ינועו סביב 2000 ש"ח לגנים "נחשבים". אני לא מכירה באופן אישי את המחירים של המעונות הציבוריים, אבל, אם הבנתי נכון ישנה התחשבות במשכורות ההורים (אם למישהו יש מידע יותר מפורט משלי - אנא כתבו אותו). לגבי מה לבדוק בגנים, אני ממליצה לך לקרוא את במאמרי הפורום בקטגוריה "גנים ומשפחתונים" את המאמרים: "מה כדאי לבדוק בגן חדש?" אוסף עצות שאספו חברי הפורום, ואת "כיצד לבחור מסגרת טיפולית חינוכית לתינוקות ופעוטות" שכתבה ד"ר יעל דיין. בשני המאמרים הדגש הוא על מציאת גננת שתמצא חן בעיניכם. אני מודה, קשה לעשות את זה בשלט רחוק. אם יש לכם חברים טובים שאתם סומכים על כושר השיפוט שלהם - בקשו מהם לבדוק עבורכם את הגן וציינו בפניהם איזה נקודות חשובות לכם (כאן יעזרו לכם המאמרים). "...האם בגיל הזה יש טעם לנסות ולשמור על השפה, משמע לרשןם אותו בארץ לגן ילדים דו לשוני? האם זה אכן יעזור לו עם האנגלית בעתיד או שמראש כדאי לוותר?..." עד כמה שידוע לי, גם אם לא תשמרו לו על השפה - יהיה לו בעתיד יתרון על פני ישראלים שאין להם אנגלית כשפת אם. ההחלטה האם לשמור לו על האנגלית כשפה פעילה צריכה להיות שלכם ואז כדאי גם להתארגן בהתאם בבית. מעבר לגן דול שוני, כדאי לדבר אנגלית בבית, להביא קלטות וידאו באנגלית וספרים גם לגילאים מתקדמים יותר. גם בגן דו לשוני כדאי קודם כל לבדוק שהוא עומד בתנאי הבסיס שלכם, שהעמדות החינוכיות של הגננות תואמות לאלה שלכם. "...האם בגיל הזה מדובר אך ורק במסגרות פרטיות כגון משפחתונים,גנים פרטיים או מעונות יום כגון ויצו? אם כן על איזה טווח מחירים אנחנו מדברים?..." לגבי הגילאים האלה יש גם מסגרות פרטיות וגם מעונות יום של ויצו/נעמת. טווח המחירים נע - כפי שציינתי למעלה. "...האם מישהו כאן מכיר/שמע/ראה את גן אתי שבהוד השרון (דרך רמתיים 101)? ואם למי מכם יש המלצה חמה לתת לי על גני ילדים לילדים שלי באיזור הוד השרון..." כמדיניות של הפורום אנחנו לא נותנים כאן המלצות על גנים ספציפיים. אבל תוכלי לשאול בפורום "להיות הורים" שם ישמחו לתת המלצות. תנועת ההורים בו היא גדולה מאוד ובטח יהיה מי שיכיר את הגן או לפחות את האיזור. ודבר אחרון חשוב - ההרשמה לגנים נעשית עכשיו. יש גנים שכבר נסגרה ההרשמה עבורם. אל תדחו את הנושא. אם צריך - הרשמו לשני גנים עבור כל ילד מקסימום תפסידו כסף. בהצלחה

לאה_מ

New member
אני יכולה לענות על חלק מהדברים:

בגיל שנתיים מדובר, כפי ששיערת, רק על מסגרות פרטיות. בגיל שלוש+, אפשר לרשום כבר לגן טרום טרום חובה או טרום חובה (תלוי בשנתון), אם כי אני אישית חושבת שמסגרת של גן טרום טרום חובה היא מובנית מדי עבור ילד בן 3. לגבי מה לבדוק בגנים, אני מצרפת לך קישורים לכמה מאמרים שמופיעים במאמרי הפורום, שאולי יעזרו לך. המדובר במאמר של ד"ר יעל דיין בעניין בחירת מסגרת חינוכית/טיפולית לתינוקות, במאמר של דסי אשר על פרוייקט המשפחתונים וברשימה המרכזת הצעות של חברי הפורום לגבי מה כדאי לבדוק בגן חדש. לגבי גן דו לשוני - אין לי נסיון עם זה. אני מקווה שאחרים בעלי נסיון יוכלו לתרום לך מנסיונם בנושא זה. ולגבי המלצות על גנים - אנחנו לא נוהגים להמליץ כאן על גנים, אבל אני מציעה לך לשאול גם בפורום להיות הורים השכן. שם תנועת הגולשים ערה יותר, ואולי תוכלי לקבל המלצות ספציפיות. אני מצרפת לך קישור גם לאתר גן ילדים ובו רשימת גני ילדים לפי אזורים, מידע על חלק מהגנים, ואינפורמציה נוספת, שאולי תמצאי בה שימוש. מאחלת לכם חזרה נוחה ובטוחה לארץ והשתלבות טובה כאן.

דסי אשר

New member
אוסיף על סמך ידע, נסיון ואינטואיציה

ידע- המעונות הציבוריים אכן נותנים הנחה על פי משכורת, אבל בלי לשאול מה תהיה המשכורת שלכם, כאשר תגיעו, ברור לי שברמת משכורת של אנשים שנסעו לחו"ל, כדי לשהות שם מסיבות אלה או אחרות, לא תתקרבו, למזלכם, לקצה סולם ההנחות. זוג פועלי ייצור, שהרוויחו משכורת מינימום בשנת 1994, כאשר טיפלתי בשילוב בנם במשפחתון ציבורי, קיבלו הנחה ממש"מעליבה", של 50 ש"ח לחודש. אבל, המחירים עצמם נמוכים יותר, מאשר הפרטיים (הם מסובסדים על ידי המדינה). נסיון- עליו כתבתי בדיון אחר.. שכנים שלי הגיעו מטיוואן. היא ישראלית , הוא טייוואני. הוא דיבר עם אשתו אנגלית. היא דברה בטייוואן עם הבנות אנגלית. הוא דיבר עם הבנות בטייוואן ובארץ בטייוואנית. הבנות נולדו בטייוואן, כאשר הגיעו לארץ הגדולה-הייתה בת 3, קטנה -בת שנה. עם בואם לארץ, הילדות היו אצל מטפלת שידעה רק עברית. הבן שלי ידע רק עברית(הייינו שכנים). תוך זמן קצר, הגדולה שלטה בעברית, והקטנה הבינה עברית. האם החלה לאט לאט לדבר אתן עברית. היום הן בארה"ב כבר 20 שנה, הן השתלבו בשפה האנגלית במהירות, למרות שהיו בארץ כשש שנים- בהן הילדות לא דיברו אנגלית. האינטואיציה אומרת- הילדים ירצו לדבר עברית. האנגלית תשאר ותשמר "במחסנים במוח". עולם הידע הזה ישלף בקלות, כאשר יגיע לגיל בו יצטרך ללמוד אנגלית, וחייו יהיו קלים הרבה יותר מילד שלא חיי בסביבה דוברת אנגלית עד גיל שלוש. ועוד נסיון- הכרתי ילד, שהוריו חזרו מחו"ל, וגם הם רצו מאד לשמור את השפה האנגלית. הוא דווקא לא. הם כיסו בטלווויזיה את התרגום. הם שלחו אותו למורה לאנגלית, דיברו איתו אנגלית. מזכרוני, הדבר העיקרי שהילד חווה - תחושת לחץ להיות מוצלח, לא רק סתם נבון(כתת מחונננים), אלא גם שומר על האנגלית שנקלטה בשנתיים בהם המשפחה הייתה בארה"ב... לא קינאתי בו. דסי

סמדר *

New member
לגבי השפה

אנחנו גרנו 3 שנים במדינה דוברת ספרדית. רותם חזרה לארץ בגיל 3 וחצי אחרי שהיתה שנתיים בגן דובר ספרדית. היום היא לא זוכרת אפילו דברים בסיסיים ביותר. לא זוכרת כלום כלום כלום מהשפה הספרדית. כמובן שלא היה לנו דרך / או לא התאמצנו לשמר את השפה

לגבי שפה

אנחנו גרנו שנה וחצי ביפן וגייל הלכה לגן שם בין הגילים שנה וחצי לשלוש. היא ידעה לדבר עם החברים והגננות, מילים של שירים וכו´. בבית דיברנו עברית. כיום (היא בת 4) היא לא זוכרת כמעט כלום, חוץ ממה שאנחנו מזכירים לה באופן קבוע (למשל, לומר בתיאבון לפני האוכל, שירים שאנחנו משמיעים לה בקלטות וכו´). גם מילים שהיא זוכרת היא לא תמיד מבינה (למרות שהבינה בעבר) - פשוט שכחה מה המשמעות שלהן. יכולות להיות לזה כמה סיבות: א) לא התאמצנו לשמור לה על היפנית ב) כיום אנחנו באנגליה לצורך לימודים של בעלי, גייל הולכת לגן שבו מדברים אנגלית והיא צריכה להתמודד עם למידת שפה חדשה לגמרי. אנחנו הרגשנו שהאנגלית תופסת את המקום של היפנית אצל גייל - כאילו שיש מקום מוגבל וגייל מעדיפה לפנות אותו עבור מה שיהיה עבורה הכי שימושי. אני מניחה שאם היינו מקפידים להשמיע לה יותר יפנית - היא היתה זוכרת יותר, אבל הרגשנו שזה סתם יהיה גורם מלחיץ (לכולנו). אני מאמינה שאם אי פעם היא תרצה ללמוד יפנית שוב יהיה לה יותר קל מלאחרים (למרות שאין לי הוכחות לזה). אם אתם רוצים לשמר את האנגלית של בנכם - כדאי לקחת מארה"ב קלטות וידאו (רחוב סומסום - מאוד מוצלח לדעתי), ספרי ילדים, קלטות אודיאו וכו´. אני ממליצה מאוד על קלטות אודיאו מפני שאפשר לשמוע אותן בכל מקום ותוך כדי ביצוע פעולות אחרות, למשל עם ווקמן או באוטו בזמן נסיעה, ואין את הצורך להצמד לטלויזיה. חוץ מזה איכות הקליטה והלמידה בזמן האזנה בלבד (ללא צפיה בטלויזיה) היא לדעתי עמוקה יותר (שוב, אין לי הוכחות, זו רק דעתי). אם יש אנשים שבנכם אוהב וקרוב אליהם (גננות?) תוכלו אולי לבקש כמתנת פרידה קלטת אודיאו שלו/ה מקראים סיפורים שהוא אוהב באנגלית (אולי ספרים שיש לכם בבית) - ככה יהיה לו כיף להאזין לקולות שהוא מכיר ואוהב, זה גם מקל מאוד על הפרידה. אם אחד מכם דובר אנגלית כשפת אם תוכלו לנסות שהוא תמיד ידבר לילד באנגלית והשני בעברית (חשוב מאוד להפריד כדי שהילד לא יבלבל בין השפות) אבל זה כדאי רק אם אחד מכם הוא באמת native speaker, אחרת עלולים ללמד שגיאות בטעות, ולהפסיד תקשורת טבעית וזורמת עם הילד... המון בהצלחה
ונחיתה קלה
!

נעה גל

New member
יש לי חברה שחזרה בגיל 4 לארץ

אחרי שהות של 3 שנים בארה"ב. ההורים שלה לא דיברו איתה אנגלית אחרי שחזרו, ונראה שהיא שכחה את השפה. כשהתחילו ללמוד אנגלית בבית הספר - אז התגלה היתרון האדיר שלה לעומת כולם. קודם כל, היה לה מבטא! והיא תפסה הרבה יותר במהירות ובטבעיות את החוקתיות של השפה. עד היום היא מדברת טוב מאיתנו אנגלית. אני לא יודעת מה הסיכוי שזה יקרה לגייל או לרותם כי יפנית וספרדית הן שתי שפות שיחסית לא נתקלים בהם בארץ (למעט בערוץ viva ו cinema prime, נו, לא הייתי בונה על זה יותר מדי
).

Gefen

New member
ראשית המון ../images/Emo51.gif ולעניין השפה...

הדברים שכתבתן זה פחות או יותר מה שחשבתי... שהשפה לא תשאר לאורך זמן, זאת כיוון שגם אני וגם בעלי דוברי עברית (בעלי גם מדבר פרסית אבל זה לא נחשב...
). ובכל זאת... יש לנו הפרביליגיה להחליט עכשיו איפה לגור ובאיזה גן לבחור כיוון שאנחנו רק חוזרים מארה"ב, והשאלה היא אם כדאי "להשתגע" ממאמצים כדי להכניס את הילד לגן שבו מדברים אנגלית, תוך ידיעה שמגיל גן חובה הוא כבר עובר למסגרת רגילה דוברת עברית. אם אדע שזה ייתן לו יתרון בהמשך הדרך , דייני... ואם לא - אז יש מספיק גנים טובים באיזור ואז אני לא צריכה לצמצם כל כך את החיפוש.. ובאותה הזדמנות, אשמח לשמוע מכם על גני ילדים דו לשוניים באזור השרון , אם ידוע למישהו על כאלה גנים...(אפשר לתיבת המסרים שלי אם לא מקובל לעשות זאת מעל דפי הפורום). ובטוח שעוד אחזור אליכם בשאלות... המון תודה ושבוע טוב לכולם
גפן

עירית ל

New member
פרסית שפה יפה

למה לא נחשב? למדתי פרסית באוניברסיטה וזו שפה נהדרת. אני ממש אוהבת אותה למרות שהיא הולכת ודועכת בזכרוני. לו רק היה בסביבתי דובר פרסית...

Gefen

New member
אני מודה שאצל הפרסים אני אוהבת ..

בעיקר את האוכל

Gefen

New member
אגב..אני מומחית בהכנת אורז פרסי..מי

שרוצה מתכון תרגישו חופשי לבקש...

Gefen

New member
ומאחר והבנתי שיש ביקוש...

לאורז פרסי, אז הנההקישור למתכון בעמוד המתכונים של פורום ישראלים בחו"ל). יש לציין שזה אורז אחד - מהסוג הירוק, יש עוד כמה סוגים אבל נתחיל בזה.. אם תרצו המשך אז יש בשפע.. בתיאבון... (ילדים , אגב, אוהבים את האורז הזה...ולא רק הם..) גפן

למעלה