שוקולדה מתוקה
New member
שלום לכולם ../images/Emo39.gif
אני לא ממש בשלנית גדולה, אבל אתמול שרתה עלי הרוח והכנתי את העוגה שבמתכון המצורף. שאלתי היא: מדוע ירדה היא לרבע הגובה אליו עלתה???????? מה עושים כדי שזה לא יקרה???? עוגת לימון בחושה / מיכל לוי-אלחלל 3/4 כוס סוכר קליפה מגוררת משני לימונים 3 ביצים ½ מכל שמנת מתוקה ½ כפית מלח ½ כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 65 גרם חמאה בטמפרטורת החדר כלים: תבנית אינגליש-קייק 1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 2.מערבבים את הסוכר וקליפת הלימון בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וטורפים כ 3 דקות, עד שהביצים בהירות. 3.מוסיפים את השמנת והמלח. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. ממשיכים לערבב במערבל במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נבלעת בעיסה. מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון ´לאישה´ המון תודה!!!
אני לא ממש בשלנית גדולה, אבל אתמול שרתה עלי הרוח והכנתי את העוגה שבמתכון המצורף. שאלתי היא: מדוע ירדה היא לרבע הגובה אליו עלתה???????? מה עושים כדי שזה לא יקרה???? עוגת לימון בחושה / מיכל לוי-אלחלל 3/4 כוס סוכר קליפה מגוררת משני לימונים 3 ביצים ½ מכל שמנת מתוקה ½ כפית מלח ½ כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 65 גרם חמאה בטמפרטורת החדר כלים: תבנית אינגליש-קייק 1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 2.מערבבים את הסוכר וקליפת הלימון בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וטורפים כ 3 דקות, עד שהביצים בהירות. 3.מוסיפים את השמנת והמלח. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. ממשיכים לערבב במערבל במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נבלעת בעיסה. מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון ´לאישה´ המון תודה!!!