שלום לכולם!

aaa123

Member
רק תגובה קטנה

אתחיל בזה שאני לא מבין ולא מתיימר להבין קורבנות אונס אבל נדמה לי שהתגובה האינסטינקטיבית שלי במקרה שמפתיעים אותי בתקיפה כלשהיא היא התנגדות פיזית,ואני לא חזק פיזית. אני מסכים שההפתעה משרתת את התוקף. בנושא של הפחד והאימה זה לא חד משמעי ,והפחד יכול גם לא לשרת את התוקף כאשר יש לקורבן נכונות לסכן את החיים דוקא בגלל הפחד מאונס כאשר אילו הפחד היה ממשהו שמוערך כפחות גרוע(למשל שוד) אז לא היתה לקורבן את אותה נכונות להתנגד.

aaa123 שלום ,

אני מנצלת הזדמנות זו, כדי לענות לך על תגובה קודמת בנושא הפחד, שלא הספיקותי לשרשר לה הודעה. כתבת שם שהפחד אינו צריך לעצור או לשתק. אני לא זוכרת מילים מדויקות, אבל זה היה הרעיון הכללי. אז בקשר לזה: פחד חד-פעמי או פחד מושרש עלול ליצור שינוי בבלוטת ההיפוקמפוס, הנמצאת במוח. בלוטה זו אחראית על הרגשות בכלל וחלק ממנה - האמיגדלה - אחראית על נושא הפחד בפרט. בתחום המחקר בחולי PTSD, או נפגעי טראומה חוזרת, מורים המחקרים בבירור על שינוי בהיפוקמפוס = הוא מצטמק, וכתוצאה היכולת להגיב רגשית קונה עד נעלמת ונשארת רק יכולת להגיב בפחד, שפעמים רבות הוא לא-רציונלי. פחד חריף שמתעורר, עלול לשתק את האדם. הוא עלול לגרום לתגובה כימית כלכך עזה, עד כדי התקף לב או ארוע מוח. פחד, יכול גם להביא לידי התנגדות פיזית, אבל זה בד"כ כשהתוקף אינו מאיים יותר מדי. אנשים שעברו תקיפה גופנית חמורה- לא רק נשים - הרבה פעמים מפתחים תסמונת PTSD והופכים למעשה, לאנשים חולים. מי שחווה תקיפה גופנית המלווה בכאב, שבירת עצמות, חבלות יבשות או רטובות חיתוך הגוף או איום בחיתוך, בד"כ לא תגיב בתוקפנות נגד, אלא תשתדל לשתף פעולה. בארצות סקנדינביה וצפון מרכז אירופה, רווחת הגישה הלימודית לנערות ולנשים, לחדול מהתנגדות פיזית במקרה של תקיפה מינית ולמעשה, להפוך לסבילה לחלוטין. זאת ע"מ לא לגרות את האנס להפעיל אלימות קשה עד כדי רצח. לדעתי, חשוב מאד שילדות ונערות, וודאי נשים, ילמדו הגנה עצמית ויתרגלו אותה, ע"מ לפתח ביטחון עצמי, מיומנות גופנית וכוח, אלמנטים המזמנים אפשרות להיחלץ ממצבים כאלה.

../images/Emo81.gif הלוואי שהיו דברים כאלו../images/Emo81.gif

אבל לצערי אין והפעם האחרונה שראיתי דבר כזה זה היה בסרט הוליוודי האמת היא שאין הרבה מוסדות חינוכים ואזרחים שעושים פעולות כאלו ובתי הספר והמקיפים? חס וחלילה שהם יתרמו אגורה אחת כדאי להבטיחאת שלום התלמידים אני לא יודעת מה איתכם אבל לדעתי זה לא בסדר שלכם פמניסטית

לא ידוע אם לכך התכוונתם

אבל כזכור לי מתקופת הלימודים היה קורס קרב מגע לכל התלמידים כאשר אצלנו היה בנוסף גם קורס מיוחד לבנות -כלומר שיעורים\הדרכות נוספות. ואם אני לא טועה גם אוניברסיטאות רבות מציעות קורס דומה (בחינם או בהנחות משמעותיות).

../images/Emo81.gifאתה כן טועה../images/Emo81.gif

אני לומדת במקיף ואפילו לא פעם אחת לא היה לנו שיעור על אמצעי בטיחות בנושא הזה אוו קורס להגנה שלנו פמסיסטית

aaa123

Member
אני לא רואה הוכחה שהוא טועה

,ואין בדבריו שום מלה שסותרת את דברייך שלא היה במקיף שיעור על אמצעי בטיחות או קורס להגנה שלכן.

soulbird

New member
../images/Emo81.gifנידמה לי../images/Emo81.gif

שישנם בתי ספר בהרצליה שמלמדים קורס חובה בדניס השרדות ג´יוגיטסו. ואני באמת לא חושבת שאומנות לחימה כמו קאראטה או ג´ודו וכו יעזרו אם יבאו תוקף. יותר יעיל יהיה אם אישה תחזיק בתיק שלה גז מדמיע או שוקר. אממ וגם אם אני לא טועה ויצו או נעמת גם נותנים קורסים של קרב מגע . צריך רק להרים טלפון ולשאול. יום טוב

aaa123

Member
אני חושב שיש בהחלט סיכוי שאומנות

לחימה כן תעזור אם יבוא תוקף ,ואפשר להגביר את הסיכוי הזה על ידי תרגול של מצב דומה קודם. כמו שחיסון עוזר לגוף להתמודד עם מחלה גם התמודדות אמיתית עם אחד שמתנדב להיות כאילו התוקף יכולה לעזור נגד תוקף אמיתי. אחזקה של גז מדמיע בתיק נראית לי דוקא פחות יעילה כי אני לא יודע אם יהיה לך זמן להוציא אותו לפני שאת מותקפת. אגב בקטע הזה קראתי לפני הרבה שנים על אישה שסיפרה שבגלל שמשרד הפנים לא מרשה להחזיק גז מדמיע היא החליטה להחזיק איתה תרסיס לניקוי תנורים כך שאם מישהוא יתקוף אותה הוא לא יבכה אלא יתעוור.

soulbird

New member
טוב אולי זה יעזור

אם אתה מאסטר חגורה שחורה שמתאמן הרבה שנים באומנות לחימה אז אולי יש לך סיכוי נגד גבר ממוצא שלא למד אומנות לחימה

aaa123

Member
לא רק למסטרית חגורה שחורה יש סיכוי

נגד גבר ממוצע. היו כבר מקרים שנשים הצליחו להתגונן נגד אנסים בלי שלמדו אומנות לחימה כלשהיא. כדי לנשוך או לשרוט למשל לא צריך לדעת אומנות לחימה כלשהיא. אני מניח שידע באומנות לחימה יכול לעזור להגדיל את הסיכוי להתגונן אבל זה רק אחד הדברים שיכול לעזור ומה שיכול לעזור לא פחות הוא נכונות לפגוע בתוקף שאותה אפשר לפתח באימונים.

wolf18

New member
דווקא יש../images/Emo104.gif

בזמן השהייה שלי בארה"ב וכחלק מהעבודה שלי שם באתי במגע עם בי"ס להגנה עצמית בשם modern warrior בלונג איילנד. ביה"ס מנוהל על ידי בחור די מבוגר שהוא שוטר סמוי לשעבר במשטרת NY יחד עם אשתו, זוג נהדר. במסגרת כל מיני קורסים אצלם היה גם קורס שעסק בנושא של תקיפה מינית (בשונה מהגנה עצמית כללית) על בסיס ההנחה שאירוע כזה שונה מתקיפה רגילה ויש לו סממנים ספציפיים הנובעים בעיקר ממטרות התוקף ומצבה של המותקפת. בקורסים שלהם השתתפו גם נשים שעברו תקיפה מינית בעבר. כשחזרתי לארץ בדקתי אם יש כזה קורס וגיליתי כמו שצוין כאן שכל הקורסים הם קורסי הגנה עצמית בסיסיים ולא ממוקדים לתקיפה מינית. ולכן מצאתי לנכון לבנות כזה קורס. ענפים מהקורס הזה יכולים להיות נושאי לווין כמו הטרדה מינית במקום העבודה ועוד מקרים שונים בהם התקיפה היא יותר "רכה" ופחות קלה להוכחה מאשר אונס. בגלל כל מיני סיבות עדיין לא קיימתי את הקורס והענין די התמוסס ברכבת ההרים של החיים. אני בהחלט אשמח להחיות אותו ולו לצורך קורס פיילוט אחד ללא עלויות כדי לבחון את האפקטיביות של הענין ולקבל את הפידבק מהנשים עצמן.

r.v

New member
תשובה אחת שיושמה במערכת החינוך של

רעננה, היא להשתמש באספקט החינוכי של המרכזים לנפגעות תקיפה מינית. אצלנו במסגרת תפקידי, כיו"ר ועדת חינוך, ביחד עם יו"ר מועצת הנשים, לשלב את אנשי החינוך של המרכז לנפגעות תקיפה מינית בשרון, לפעילות של סדנאות חינוכיות בבתי הספר. לכל גיל יש ניסוח של מסר מתאים. השורה התחתונה, גבולות הגוף, כבוד, משמעות הלא, וכו. אני לא מופתעת מהתגובה של רכזת השכבה, משום שגם אנחנו היינו צריכות לצלוח פעמים רבות את משוכת ההתנגדות של מנהלים מורות או יועצות. הזמנו אותם למרכז, ועשינו מפגש הכרות עם המציאות והתכנים. בקיצור פמיניסית גאה, צרי קשר עם המרכז לנפגעות באיזור מגורייך, בררי אם יש שם הדרכה חינוכית, ואלצי את בית הספר להזמין אותן להרצאה. באותה הזדמנות כדאי גם לדבר על הטרדות מיניות ואני יוןדעת שבגיל שלכם זה קיים הרבה.

.inbal

New member
הי פמיניסטית ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה! אני אישית לא מאמינה בנסיון לשכנע קהל גדול ובאמת עוין. הדרך הנכונה היא בשיחות הקטנות, האישיות, לעשות שני דברים: 1. לחזק את הנערות שאיתך, לקטר ביחד ולבסס את הבטחון העצמי והפמיניזם שלכן. 2. להזיז לאט לאט וקצת את הבנים. רק כשאת שואלת אותם אם הם חושבים שאת טיפשה מהם בגלל שאת אישה, אם הם חושבים שמותר לשלוח אליך ידיים כי את אישה, הם קצת מבינים. כשזה במישור האישי של :"אתה חושב שאני לא יכולה להיות *** בגלל שאני אישה? זה הופך אותי לפחות טובה ממך?" אז הם מתחילים להתפתל ולהגיד "לא את אישית, סטטיסטית..." ואת זה כבר קל לתקוף. דוקא בדברים הקטנים של החיים צריך לטפטף להם את המסר. בהצלחה.

../images/Emo81.gif באיזה מקום את גרה??../images/Emo81.gif

באיזה מקום את גרה? אני לא חושבת שזה מה שצריך לעשות ו2 הבנים שאני לומדת איתם יגידו לי ישר בפרצוף כן פמניסטית

שימרי נפשך ../images/Emo18.gif

נוצר אצלי רושם שאת פונה לנערים שמשדרים המון אלימות. אם זה נכון, אנא, התרחקי. יש מקומות ואנשים שטוב יותר לבלום, לסתום ולעשות אחורה פנה מאשר לעורר ויכוח, הנגדות, אלימות מילולית ואח"כ הקצנה לכיוון אלימות פיזית. שימרי על עצמך, בבקשה.

Romulan

New member
התרשמתי

"יש מקומות ואנשים שטוב יותר לבלום, לסתום ולעשות אחורה פנה מאשר לעורר ויכוח, הנגדות, אלימות מילולית ואח"כ הקצנה לכיוון אלימות פיזית". כדאי לעשות איזה טאגליין מזה. עד עתה ראיתי בפורום את ההיפך.

אני מאמינה שאתה כן בתגובתך

כי אם קראת את כל הודעותיה של הנערה, חוזר בהן התיאוןר ש"אין עם מי לדבר" ויותר מזה, שהנערים בוחרים בביטויים קשים, מלגלגים שיש בהן אלימות, לפחות באוזניים מנוסות ומתורגלות. איפה ראית בפורום שיש "ההיפך"- כמו שהגדרת?

Romulan

New member
אני מאמין שאת כנה בתגובתך

ואני מאמין לך שבפורום כאן כותבות לא העלו ביטויים קשים עם אלימות, לפחות באוזניים מנוסות ומתורגלות.

למעלה