שלום לכולם!

שלום לכולם!../images/Emo39.gif

שלום לכולם אני חדשה בפורום ורציתי לשאול משהו האם מישהי אי פעם התמודדה נגד שובנית (
) בתחרות כולשהי כדי לקבוא מי יותר טוב בתחרות? אם כן מי ניצח ואיך המנצח קיבל את זה? תודה מראש פמניסטית

טל קר

New member
ראשית ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

שנית, אין שום קשר בנוגע למי מנצח בתחרות. הרי לא מדובר כאן ברותי נגד משה או אורית נגד דוד. וגם אם אורית תנצח את דוד זה לא אומר הרבה, ובטח שזה שדוד ינצח את אורית במשהו לא יביע איזה הוכחה ניצחת לעליונות הגברים, אלא רק שברגע מסוים, במיומנות מסוית, דוד עשה משהו יותר טוב מאורית. מכיון שאת לא נציגת המין הנשי עלי אדמות, והשוביניסט שמולך גם לא נציג הגבריות האולטימטיבית, אז נצחון בתחרות ביניכם, זה עדין רק נצחון בתחרות ביניכם. ובנוגע לאיך שוביניסט יגיב, אני עושה קאט אנד פייסט לבדיחה ששמעתי במקום אחר שמעבירה לדעתי את הפואנטה "שני שועלים ראו ארנב. רצו להתעלל בו. אמרו "אם יש לו כובע, נגיד לו "למה יש לך כובע" ונפוצץ אותו מכות, אם אין לו כובע, נגיד לו "למה אין לך כובע" ונפוצץ אותו מכות. באו אליו ראו אין לו כובע, שאלו אותו "למה אין לך כובע?" ופוצצו אותו מכות. יום אחר אותו סיפור אבל השועלים ניסו משהו אחר. משהו מתוחכם. הם החליטו לבקש מהארנב סיגרייה. אם ייתן עם פילטר יצעקו עליו "למה עם פילטר!" ויפוצצו אותו מכות ואם ייתן בלי פילטר יצעקו עליו "למה בלי פילטר!" ויפוצצו אותו מכות. ניגשו אל הארנב וביקשו ממנו סיגריה. שאל הארנב "עם או בלי פילטר?". השועלים היו המומים שנייה. אז אחד מהם שאל: "למה אין לך כובע?" ופיצצו אותו מכות..."

טל קר

New member
עצתכן דרושה, והנה סיפור המעשה

שמובא ברשותה של הגולשת ´פמניסטית גאה´, סיפור המעשה שגרם לה לפנות אלינו. ומעשה שהיה כך היה- במסגרת לימודיה, היתה להם פעילות שעסקה בגבר שאנס את אישתו. רוב הבים בכיתה התחילו לצעוק שזה טיפשי הרי היא אישתו ויש לו זכות מלאה ליחסי מין וזה לא אונס והאישה סתם מנפחת הכול מפרופורציה ושאפשר להבין גבר כזה. הצעתי לה לפנות ליועצת או למנהל/ת בית הספר כדי לדבר איתם על כך, כי "החוק היום קובע בבירור שיתכן אונס בין בני זוג נשואים. אישה היא לא כרטיס חופשי חודשי שאם התחתנת איתה מותר לך לעלות ולרדת מתי שבא לך. בכל אופן מה שאת מתארת מאוד מאוד מאוד חמור בעיני, ואני לא חושבת שאת צריכה להתמודד עם זה לבד. לדעתי זה ראוי הישר לפניה למנהל/ת בית הספר וליועצ/ת בית הספר. הכוונה היא לא להלשנה ש´משה אמר ככה, ודני אמר ככה´ את לא צריכה לתת שמות, אלא שיש נניח חמישה בנים שאמרו את זה. אם היועצת והמנהל/ת יודעים את העבודה שלהם כמו שצריך, הם בתקווה יעבירו את השכבה שלך בכמה סדנאות נוספות. אם הם לא יודעים, צריך להעביר את זה הלאה." לשמחתי גיליתי שפמניסטית היא בעלת יוזמה, ואכן פנתה ולא חיכתה להערתי. התשובה שהיא קיבלה מרכזת השכבה היתה "בנים תמיד יהיו בנים" (?!!). לא מפליא אם כך שהיתה פעילות אחרת בנושא בו הם עסקו במשפט לאנס שטיעוני ההגנה שלו היו "היא גרמה לי לעשות את זה הלבוש השעה המאוחרת.." , ואני אצטט ברשותה מהודעתה "זה הרגיז אותי ואוד וכשסיפרתי לכמה מחברותי הם אמרו לי שהם חושבות שהוא צודק לשאישה שמתלבשת באופן פרובוקטיבי ויוצאת בשעת לילה מאוחרת לבד די מבקשת את זה". לשמחתי הרבה (
) פמניסטית שוב גילתה יוזמה יוצאת דופן, והלכה לעשות עם 3 חברות משאל בשכבה בנושא . התוצאה- "86-היו בעד הדעה שאישה הולכת לבד ובלבוש פרובקטיבי מבקשת את זה ו108-אמרו שזה לא נכון". מה ניתן לדעתכן לעשות לאור תגובתה הלא מעודדת של הרכזת, ולאור המצב המדאיג בשכבה?

קדימה תשתפו../images/Emo78.gif

מה אתם
קדימה תנו לנו הודעות מלאות על
שאתם לימדתם אותו שיעור בפמניסטיות

lifegirl

New member
ובכן... כמה רעיונות בשליפה,

ואת מוזמנת למחוק את כל אלה שלא נראים לך (כולם?): * לפנות למרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. הן מעבירות (וגם מעבירים) סדנאות בבתי-ספר מידי פעם. אני בטוחה שהם ישמחו להגיע אליכם (בעיקר אם תספרי להם מה הולך שם...). זה, כמובן, מצריך את האישור של המנהלת. אבל היות וזאת תוכנית שמאושרת ע"י משרד החינוך... * לבקש להעביר שיעור בכיתה (לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו מחנכות רק מחכות לזה...). להתחיל ממש מהבסיס. אם אני אבוא ואתן לך סטירה זה יהיה בסדר? למה לא? ואם אתה צחקת עלי קודם? עדיין לא? באמת? (כמובן שאם מדובר בכיתה אלימה, נגיד- כמו הכיתה שלי, זה לא ממש יעבוד). או, אולי. האם להורה מותר להכות את הילדים שלו בחגורה? אבל הם "שייכים לו" (והתשובה היא כמובן- "אף אדם לא שייך לאדם אחר". אז רגע, אישה נשואה "שייכת לבעלה"?????). * להחתים עצומה של בנות. "אני לא רכוש של אף אחד. אני מודיעה לכולם מראש: זה שאני יוצאת איתך, לא אומר שאני חייבת לשכב איתך. ואם אני ארצה אותך- אני אגיד. תסמוך על המילה שלי, לא על הבגדים שלי...". (דורש ניסוח). את המכתב (והחתימות?) לתלות בכל מיני מקומות, ולהעביר לידיעת כולם (ואם אפשר- יחד עם הבהרה. היות והודענו שהלבוש שלנו לא מסמל כלום, ושאנחנו לא מחוייבות לשכב עם אף אחד שאנחנו יוצאות איתו- לא תוכל להגיד "לא ידעתי"...) * תמונה של אישה עם תכשיט יקר. האם היא רוצה שתגנוב לה אותו? (אז למה היא הולכת איתו ברחוב?!). תמונה של אישה עם מכונית. האם היא רוצה שתדרוס אותה? (אז למה היא נוסעת ברחוב ראשי?). תמונה של אישה בבגד קצר... (וזה כמובן מתקשר לשיעור. הזהרתי שאני לא חושבת מסודר). טוב. אם יהיו לי עוד רעיונות- אני אכתוב. תרגישי חופשייה להתעלם. אבל תספרי מה עשית בסוף, ואיך היה...
בהצלחה, שני.

../images/Emo81.gif בקשר לרעיונות../images/Emo81.gif

במקיף שלי???? את צוחקת אסור הייה לנו ללבוש חולצות בטן לפורים והמחנכת שלנו בכלל לא בעיניין הזה ובקשר לכרזות? הרכזת שלנו תתלוש אותם בשניה והקטע של סדנאות הבנים יתלהבו יותר מידי ויהיה לנו מזל עם יהיו לנו שתי דקות שקטות ולמה את מתכוונת למה עשית בסוף? עם את תבהירי את זה אשמח מאוד לענות לך על השאלה שלך פמניסטית
נ.ב אני החלתתי שאני אסגור כול הודעה עם

lifegirl

New member
מה עשית=מה בחרת לעשות.

ואני אנצל את השירשור לספר קצת על ביצפר שלי... ראינו לפני כמה חודשים את ההצגה "משחקים בחצר האחורית". ההצגה, אם לא הכרתם, מדברת על האונס בשמרת. מציגים את השתלשלות האירועים (הנערה בבגדים חשופים, מנסה להוכיח שהיא "גדולה", והיא אמיצה ומעשנת, ושותה, והיא לא בתולה, וכו´... הנערים משחקים בה, אחד מהם מנסה להזהיר אותה- אבל היא לא מקשיבה לו...). במקביל, מוצג המשפט של הנערים. עורכי-הדין (בריטואל מוכר כל-כך) "אונסים" (ולמען האמת- אונסים. בלי מרכאות) את הנערה שוב, מעליבים אותה, משפילים אותה, מאשימים אותה באונס שחוותה. בסוף- מוצג גזר הדין. עונש עלוב למדי (לאלה שקיבלו עונש. ואחד מהם לא קיבל, כיוון שלא אנס אותה, למרות ש"בזכותו" אנסו אותה האחרים). ההצגה לא היתה מבריקה, ובכל זאת- המסר היה חזק. טוב, נו. בשבילי הוא היה חזק. אם תשאלו את שאר השכבה... אמנם שמעתי הרבה פעמים על תגובות של בתי-ספר שונים להצגה הזאת, ואפילו ציפיתי לתגובות דומות אצלנו, ובכל זאת... האונס זכה למחיאות כפיים סוערות. כמוהו גם פסק-הדין. "עורכי הדין" השפילו את "הנערה"- והאולם רעד. (משריקות כמובן). יצאתי דיי בהלם. לא מההצגה כמו מהתגובות. יומיים זה ישב עלי, אבל לא עשיתי כלום. למה? ובכן.. לא יודעת. אולי הייתי נורא עסוקה עם נושאים אחרים. אולי ויתרתי כי אין סיכוי. אני לא זוכרת. בגלל זה, כ"כ נהניתי לראות שאת כן עושה משהו. ואני אשמח אם תספרי לנו מה בחרת לעשות, וכיצד הגיבו, וכו´. כי את צודקת, וכי אולי מתישהו גם אני אעשה משהו דומה (השאלה היא רק כמה אומץ יהיה לי. אין לי בעייה לעמוד מול כיתה שלמה ולהתווכח, אבל אני לא חושבת שאני אצליח להעביר שיעור). וזהו. (נו, שפכתי קצת. גם לי מותר) שני

קונוס|מה שעשיתי היה.........|../images/Emo81.gif

מה שעשיתי היה דירבנתי את המורה לשיעור דיון לשמחתי כמעט כול הכיתה הסכימה איתי אבל קבוצת בנים אמרו שכול הבנות סתם מנפחות ואפילו אמרו שהבנות האלו הם סתם רוצות תשומת לב וחוץ מזה אנחנו לא צריכות להתעניין בדברים כאלווהם צדקו שהאישה הייתה מאחורי הכיירים כול השנים האלו וכך זה צריך להישאר וכדאי שנרד מכול העיניין איך הוא קיבל מימני על הראש אני לאולם לא אשכח אני נתתי לו דוגמאות הסטוריות זאן דארק, חנה סנש.... לדעתי אף אחת לא צריכה להיות בישנית באמונות שלה עם משהו מפריעה לך פשוט תתמודדי אני מבטיחה לך שתרגישי יותר טוב ובקשר לסרט לא היה אותו במקיף שלנו וחבל שלך פמניסטית

lifegirl

New member
כמובן,

אבל.. עזבי, יש לי כמה בעיות עם עצמי שאני צריכה לפתור. קל לי להתווכח (ואני עושה את זה לא מעט), אבל משום מה כשאני נוגעת בנשים ובפמיניזם- אני מרגישה חשופה יותר. ובגלל זה אני לא מאמינה שאני אעביר שיעור או משהו. אני כן אדבר בכל הזדמנות, בהחלט. אבל כשאין לזה כותרת- זה מאפשר לי לסגת (כלומר- לחזור לשבת ולבהות)...

../images/Emo81.gif לא רק את ../images/Emo81.gif

לא רק את אני מתווכחת רוב הזמן בעצם יותר מאשר הזמן שאני מדברת שלך פמניסטית

florence

New member
רעיון נוסף../images/Emo127.gif

לזמן לביה"ס איש/אשת חוק רשמיים אשר יצביעו על סעיפי חוק שונים הנוגעים להטרדה מינית ונספחיה,ויפרטו את העונשים הקבועים בחוק,הצפויים בעקבות מעשים אלו. ייתכן והסבר רציני ונקודתי ע"י איש משטרה/עו"ד/עו"ס, יתן גוון יותר רלוונטי למסרים שאת מנסה להעביר.

דעות קדומות מושרשות בגיל הנעורים../images/Emo46.gif

אנא שימו לב להודעתי החדשה בנושא לימודי מיגדר בתיכון. אני מזכירה שוב תוכן מהודעות קודמות שלי, על כך שנתקלתי בשיחות בנות/בנים, בהן הבת שמקיימת יחסי מין היא "זולה, זנזונת, מזרונית" וכד´ ואילו הבן הוא "אחלה" או לכל היתר "מבינים אותו" כי מה אפשר לעשות, היא מגרה אותו. התופעה נשמעת לי חמורה מאד ודי מפושטת בכל שכבות הנעורים. מתארת לעצמי שרק הזמן יעזור ושהדברים מושרשים כלכך עמוק, כנראה מהבית ולא רק מהחברה. אי אפשר לצפות, שבחברה בה נשים מתביישות להכריז על היותן פמיניסטיות, ואפילו מצהירות שאינן כאלה, יצמח נוער שינהג בדרך שיוויונית או יבין רעיון כזה. הרי הנשים האלה מגדלות את הילדים האלה.

florence

New member
אין צורך לכעוס../images/Emo13.gif

אני רק טוענת שבמקביל לחינוך לשיוויוניות יתכן והרתעה פורמלית תטפל במקרים ה"קשים". אינני יודעת מהו המדד שבעזרתו ניתן לבדוק את השפעת המסרים החינוכיים (כאשר הם אינם נובעים מהבית) בגילאים 13-14, ייתכן שכבר בגיל זה מאוחר מידי...

../images/Emo81.gifמה שעשיתי היה......./images/Emo81.gif

מה שעשיתי היה דירבנתי את המורה לשיעור דיון לשמחתי כמעט כול הכיתה הסכימה איתי אבל קבוצת בנים אמרו שכול הבנות סתם מנפחות ואפילו אמרו שהבנות האלו הם סתם רוצות תשומת לב וחוץ מזה אנחנו לא צריכות להתעניין בדברים כאלו והאנשים לפני משהו כמו 80 צדקו שהאישה הייתה מאחורי הכיירים כול השנים האלו וכך זה צריך להישאר וכדאי שנרד מכול העיניין איך הוא קיבל מימני על הראש אני לעולם לא אשכח אני נתתי לו דוגמאות הסטוריות זאן דארק, חנה סנש.... לדעתי אף אחת לא צריכה להיות בישנית באמונות שלה עם משהו מפריעה לך פשוט תתמודדי אני מבטיחה לך שתרגישי יותר טוב ובקשר לסרט לא היה אותו במקיף שלנו וחבל שלך פמניסטית

soulbird

New member
אם אנחנו מדברות על שייכות ../images/Emo36.gif

אז בתקס נישואין (אם אני לא טועה) בכתובה כתובה כתוב הרי את מקודשת לי שזה אומר מה? מבחיבת היהדות (הלכה) אישה כן שייכת לבעלה (ראו המילה בעל - בעל הבית ) וגם אם נבחן טקס נישואין באנגלית to HAVE and to hold through sickness aand health till death do us apart סתם נקודות למחשבה

wolf18

New member
תיקון טעות../images/Emo104.gif

בטקס הנישואין האיש מקדש את האישה. כלומר שמעתה היא קדושה בעיניו. לא רכושו וקניינו. מעבר לזאת יכול להיות שיהיו את אלה שיראו בכתובה כתב קנין למרות שהגבר הוא היחיד שמתחייב למשהו בכתובה. האישה אינה חייבת בכלום. לענין ההשוואה לתמליל האנגלי יש את הפסוק:"כי יעזוב איש את אביו ואימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד" גילעד

מאוד מקומם

אבל כן, אלו עמדות מוכרות מאוד. לצערנו יש נטייה להאשים את הקורבן כאשר יש דרך כלשהי לעשות זאת. מעניין אם אותן נשים שאמרו שאם אישה יוצאת לבד מהבית ובלבוש פרובוקטיבי (מה שזה לא יהיה), "מבקשת את זה", יוצאות מהבית אחרי שעה 20:00 בליווי הדודה שלהן או הסבתא? ואיך אמורות נשים להכיר בני זוג בעצם? האם הן אמורות להיפגש איתו בסלון ביתן בנוכחות בני המשפחה ובעיקר האב לבוש הגופייה והמצויד ברובה הציד המשפחתי? זה קיים בתרבויות מסוימות. אבל האם זה משהו שהן מיישמות בחייהן? יש פוסטר מאוד קשה, על הנושא הזה באתר מקום שנקרא "לא!" שעורר מריבות רבות ותגובות קשות אצל מי שקראו אותו. אבל שם מומחש משהו שאולי קל לפספס כשמדברים על האישה ההיא, משם, שהיא לא מישהי שאנחנו מכירות או אי פעם נכיר, שרק לנשים כמוה זה קורה. והפוסטר הזה מציג מצב שנראה לי כמוכר מאוד לנשים רבות. רק שלפעמים זה נגמר כמו שזה נגמר שם
ואף אישה לא מבקשת את זה. היא כן מבקשת שיאהבו אותה, יחמיאו לה, יחזרו אחריה, אבל אף אישה לא מבקשת שיאנסו אותה. ובהחלט יש תכתיב חברתי כלפי נשים להתלבש בצורה שמחמיאה לגופן. אז מה בעצם ההצעה כאן - שנתלבש בבגדי שק? ואונס, אגב הוא אונס, כי היא לא רצתה את זה. אחרת זה היה משהו אחר... הוי, כמה דורות עוד יעברו עד שאנשים יבינו. בכל אופן, ברמה המעשית, היא יכולה לפנות ל-1202 והם יעבירו סדנה באותו "מוסד חינוכי".

../images/Emo81.gif את חושבת כמוני../images/Emo81.gif

זה בדיוק הטענה שהצגתי להן אבל הן אמרו אוי תסתמי עם אני יוצאת אני יוצאת עם חברות כמובן שצגתי לה שאלות של את יוצאת לזרוק תזבל עם חברות? אבל הם לא רצו לשמוע אני מגוננת מאוד על הדעה הזאת מפני שמישהי שהכרתי כמעט נאנסה תודה לאל שהיא חזקה והיא נלחמה באנס אך אני לא אשקר לכם ויגיד שזה לא עלה לה היא יצאה "מהמריבה" (לא ידעתי איך עוד לנסח את זה) עם חבורות ונקע כן עובדה היא יצאה בלבוש קצר כן זה היה ב-12:30 אבל זה נותן לאנס זכות? לא נראה לי אז אני מבקש בכול בנות אוו בני הפורום שאם אתם אוו למישהו שאתם מכירים זה קרה תשתפו זה יעזור להרבה אנשים להבין שלכם פמניסטית

רק הערה קטנה

גם אנשים חזקים נאנסים. לא חייבים הרבה כוח פיזי כדי לעולל את זה לאדם אחר, הפחד והאימה, ההפתעה - משרתים את התוקף.

../images/Emo81.gifלא לזה התכוונתי../images/Emo81.gif

היא הדפה אותו היא נתנה לו מכות בביצים היא הדפה אותו בעזרת כוח פיזי שלך פמניסטית

למעלה