שלום לכולם

magicwoman

New member
שלום לכולם../images/Emo39.gif

רציתי לשאול את דעתכם בנושא מסוים האם לדעתכם תינוק בן 1 וחצי זקוק יותר לאב או לאם?(והוא לא יונק)

אלדורית

New member
תלוי בתינוק, תלוי באם ותלוי באב

תלוי בכל כך הרבה נסיבות, שממש לא נראה לי שאפשר לתת תשובה מוחלטת. למה את שואלת באופן כללי כזה? אם יש בעיה שאת רוצה התייחסות אליה, כדאי שתספקי יותר פרטים.

אפרתש

New member
גם וגם

מה זה "זקוק יותר"? שאלה מוזרה. ההורים מתגרשים ורוצים להחליט עם מי יילך הילד? אחד ההורים לא מוכן לטפל בילד ומחפש הצדקה לזה? אחד ההורים לא מוכן שההורה השני יטפל בילד ומחפש הצדקה? בתי הצעירה בת שנה וחצי. זקוקה לשנינו ב100%. גם לי וגם לו. היא כן יונקת. ובכל זאת היא זקוקה לאבא.

magicwoman

New member
זו היתה דעתו של בן זוגי,,,,,

שכרגע פרוד ונלחם על משמורת משותפת ,האם לא מסכימה לזה ואני מסכימה לדעתה שבגיל הזה התינוק הקטנטן תלוי באמו בגיל הזה קצת יותר,ועובדה שהסדרי ראיה בגיל הזה מופחתים בשעות יחסית לגילאים יותר גדולים. (אני עצמי אם לשני ילדים גדולים)

אפרתש

New member
אני מסכימה עם בן זוגך

ואם הבנתי אותך נכון - אני לא ממש מסכימה איתך. האם את אומרת שבגיל קטן יש לילדים פחות שעות אבא? אם זה אבא טוב, ילדים צריכים הרבה שעות אבא. התינוק הקטנטן תלוי בשני הוריו. אבא לא יודע לחבק? להאכיל? להרגיע כשעצובים? לשחק? את מכירה את בן זוגך, האם הוא עושה את כל הדברים האלה עם בנו הקטן?

irisgh

New member
זו באמת שאלה של דינמיקה משפחתית

ספציפית. אפשר לאמר שביותר בתים הילד צמוד יותר שעות לאם, ורואה בה נחמה וביטחון, באופן עיקרי, ורק אח"כ באב. ויש בתים שבהם זה הפוך. ויש בתים שבהם זה די סימטרי, או שיש מקומות שבהם הילד מעדיף את אמא (למשל להשתוללויות) ויש שבהם את אבא (למשל כשהוא חולה
). אין אמירה גורפת חד משמעית. אם האם הייתה המטפלת העיקרית, והרבה יותר דומיננטית בטיפול בו, ו'יש לה את זה' - יש לה יכולת הורית מפותחת, והאב היה שקוע בעבודה, או ש 'אין לו את זה', וכד', אז תכופות יוצא שאמא יותר משמעותית. אבל יש מקרים שבהם זה בדיוק ההפך. או שאפילו, אחד ההורים מבלה יותר שעות עם הילדים, אבל דווקא השני, שנוכח אבל פחות שעות, נותן יותר חום, בטחון, נוכחות מיטיבה. כך שדרושים יותר פרטים לגבי המשפחה הספציפית: האם אבא נלחם, כי הוא פוחד שאחרת, אמא 'תיקח לו את הילד'? האם זו מלחמה באמא, כהמשך של גירושים מכוערים, והילד הוא בעיקר כלי מלחמה? או שאבא מאמין שיש לו הרבה מה לתת, ש'יש לו את זה' - במובן של זרימה וכימיה אינושית, ושילד שיגדל הרבה מחצית מהזמן אצלו יתרם ויבנה? אבא ש'יש לו את זה', ומוכן למחויבות שכרוכה בזה, יתאים לתינוק כמו אמא ש'יש לה את זה', ומוכנה למחויבות הכרוכה בזה. חלק מהאבות לא מעונינים ברמה כה גבוהה של מחויבות ומושקעות ביומיום: על חשבון עבודה, קשרים חברתיים, כדורגל.. (סליחה על הסטיראוטיפיות).

למעלה