שלום לכולם

janineba

New member
שלום לכולם../images/Emo39.gif

אני חדשה כאן למרות שיצא לי לפזול לכאן מידי פעם מפורום הנקה. אני אמא למעיין בת התשעה חודשים ואני נמצאת איתה בבית (בינתיים-עד להודעה חדשה) .רציתי לקבל רעיונות לפעילויות שאפשר לעשות איתה או להציע לה לעשות או אם יש לכם המלצות על צעצועים ומשחקים המתאימים לשלב הזה. מעיין כבר עומדת עם תמיכה ומנסה כבר לעמוד לבד - היא מאוד פעילה וקשה להעסיק אותה במשהו אחד הרבה זמן. לכן אני אשמח לרעיונות. וחייבת לנצל את ההזדמנות להשווצה

נעה גל

New member
ההצעה הכי טובה שאני יכולה לתת לך

היא לארגן עכשיו את הבית כך שלמעין תהיה גישה חופשית לארונות ומגירות. כל מה שיקר לכם להעלות למעלה. כל מה שאפשר להוריד למטה בשביל שהיא תוכל לגעת בו. כך גם לגבי המטבח - דברי זכוכית למעלה, סירים וקערות פלסטיק למטה. תוך חודש היא תתחיל להגיע לכל מקום בבית, לפתוח דלתות, לפתוח מגרות להוציא חפצים החוצה ולהכניס בחזרה. זה גיל מקסים של הרבה גילויים - צריך לאפשר לה את זה. אפשר גם לצאת הרבה החוצה (במיוחד עכשיו שהימים יפים ועדין לא חם מדי) ולגעת בדשא ולשחק עם חול ובוץ (וגם קצת לטעום..). עוד מעט אפשר יהיה ללכת לחוף הים (אפילו בלי להיכנס למים) עם דליים וכפות. בעיקרון, החודשים הקרובים של מעין יהיו מאופיינים בהרבה פעילות גופנית וחושית, זה רק טבעי שהיא לא רוצה לשבת הרבה זמן באותו מקום ולהתעסק בפעילות אחת - יש עוד כל כך הרבה דברים שהיא צריכה ללמוד על העולם, שמבחינתה זה בזבוז זמן לשבת במקום אחד. את צריכה לאפשר לה את זה. אני לא יודעת מה גודל הבית שלכם, אבל יש אוהלים ומנהרות לילדים שהם מתקפלים בצורה קלה מאוד. אצלנו הם היו ועדין להיט. כדאי לדאוג שיהיו דברים שהיא תוכל להכניס לפה ולבדוק אותם, כי ככה עדין לומדת על העולם. אני הייתי אוספת תיבת גרוטאות - גרוטאות זה כל דבר שלא משתמשים בו בהקשר המקורי שלו. בתוך תיבה כזו הייתי שמה בדים עם מרקמים שונים (פרווה, סקוטש, בד רך, צמר, צמר פלדה) קופסאות קרטון שונות (נגיד, קרטון ביצים, וקרטון חלב), כמה חבלים קצרים, כפיות ישנות, קפיצים, משקפיים, תיק ישן - בקיצור כל מה שמתאים, שהוא לא מסכן אותה ושאי אפשר לבלוע אותו. ילדים מאוד אוהבים את זה ותיבה כזו מוסיפים לה חפצים עם הזמן ואפשר לראות מאוד יפה איך השימוש שלה בתיבה ישתנה עם הגיל. וחוץ מזה, ברוכה הבאה

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo142.gif

איזה כיף לך שאת נמצאת עם מעיין בבית! (אני ירוקה מקנאה
) עכשיו, כשמזג האוויר הולך ומשתפר, וגם עם כניסתו של שעון הקיץ לתוקף, שמאפשר לנו להנות מיותר שעות אור, אני מציעה לבלות הרבה בטיולים בחוץ - לא חייבים להרחיק לכת, גם בגינה ליד הבית יש הרבה דברים מעניינים לראות ולבדוק ולמשש ולנסות. אני מאד אוהבת סיפורים ושירים, ולכן אני קוראת הרבה לילדים שלי, גם בגיל הזה (וגם בגילאים צעירים יותר) - זה גיל שבהחלט יש בו כבר עניין בסיפור או בשיר, בעיקר בדברים מחורזים, קצרים ועם ריתמוס טוב. בבית כל דבר יכול לעניין אותה, במיוחד דברים "אמתיים" (לא צעצועים) - למשל כלי מטבח מפלסטיק, כפות וכפיות, סיר עם מכסה, טלפון ישן, עכבר ומקלדת שאינם בשימוש, שאריות בדים שונים (בעיקר כאלה עם צבעים ומרקמים מעניינים), עתונים צבעוניים שאפשר לקרוע, תקע ושקע שאפשר להתאמן בהכנסה שלהם זה לזה... את יכולה להכין לה ארגז עם כל מיני דברים "שלה" וגם לתת לה להתעסק בדברים שקשורים למה שאת עושה (למשל, לקפל כביסה ביחד איתך, "לבשל" בכלי מטבח משלה בזמן שאת עובדת במטבח, וכיוצ"ב). בילוי נעים

janineba

New member
תודה לכן

את רוב הדברים שאמרתם אני עושה .יש לי רק בעיה בחוץ כי שם קשה להרחיק את הדברים המסוכנים - אני חוששת לתת לה להסתובב על הדשא כי אני לא יודעת מה היא תכניס לפה - אני היסטרית מידי

limori

New member
בקשר למה היא תכניס לפה....

זה בהחלט מלחיץ אבל יש לי חברה שלא הניחה את הילדה שלה לעולם לא על דשא ולא על חול מחשש לזיהומים וכשהילדה התחילה ללכת היא לעולם לא דרכה על חול ולא על דשא.. אני מציעה לך להניח אותה על דשא ועל חול ועל כל ריצפה אפשרית ופשוט לתת לגעת ולחוש הכל וכמובן להשגיח שלא יכנסו כל מיני דברים מסוכנים לפה.

limori

New member
שלום שני

אני אמא לנעה בת 11 חודשים ואני גם נמצאת איתה בבית. קנינו לנעה מכוינת שהיא יושבת בתוכה ויש מוט שאנחנו מחזיקים בה ומסיעים אותה יותר מאוחר אני אצרף לך תמונה. כך אנחנו מטיילות בכל בוקר אנחנו פוגשות את כל הכלבים והחתולים. ולא יאומן אבל גם גילינו לאחרונה כמה תרנגולים וזה כייף אמיתי להתחיל כך את הבוקר. אחר כך אנחנו חוזרות הביתה והופס יש לי במטבח, ארון "נעה" היא כל כך נהנת לגשת לארון ויש שם אריזות של ספגטי של עוגיות היא נהנת להוציא לגעת היא מטורפת על הכפות מעץ ועוד יותר אוהבת סירים ומחבתות זה מעסיק אותה הרבה מאד זמן. היא אוהבת מאד לשחק באטבים ויש לה משיכה היסטרית ל"טזוס" של רואי. כל מה שקשור למשחקים לתינוקות מזמן כבר לא בשימוש אצלינו זה פשוט לא מעניין אותה. מזל שהיא הילדה השנייה שלי אחרת היתי בטוחה שיש איתה בעיה. היא אוהבת להסתתר מאחורי הספא ואני צריכה להגיד בקולי קולות איפה נעה והיא מתגלגלת מצחוק. היא אוהבת להתנדנד בנדנדה. היא נהנת לקרוע את דפי הזהב שלנו, היא אוהבת מאד לחוש צמק גפן ביד. אני אמשיך לכתוב לך עוד דברים אחר כך פשוט היא התעוררה

limori

New member
עוד כמה דברים:

באמבטיה בערב אנחנו מכבים את הואר ומפריחים בלוני סבון באויר ומעירים עליהם עם פנס זו פשוט חויה, נעה מאד נהנת. הילדה שלך עדיין קטנה אך לעתיד - אני משפריצה קצף גילוח באמבטיה ונותנת לה לשחק זה קצת קשה בהתחלה להסביר לה שלא שמים בפה אבל את יכולה לעשות את זה גם עם צבעי אצבעות. מדרגות - היא מאד אוהבת לטפס. טלפון, חובה להחזיק טלפון ישן בבית אחרת אין סיכוי שאוכל לדבר בטלפון מבלי שנעה תחטוף לי את האפרכסת. ספרים - תספרי לה כמה שיותר. אני מספרת סיפורים לנעה מגיל יום. ערב ערב היא מקשיבה לסיפורים שאנחנו מקריאים לרואי (אח שלה הגדול) וזה מדהים לראות איך שהיא יושבת עם הספרים שלה ומספרת לעצמה סיפורים. היא אפילו למדה לדפדף. נעה מאד אוהבת תינוקות היא אוהבת לנשק ולמשוך להם בשיער אז קנינו לה בובה כמובן בלי שערות ונעה מאד אוהבת לנשק אותה ולמרוח עליה הרבה מאד רוק. בגיל של ביתך את יכולה לקחת בקבוק מים מינרלים ולהכניס תוכו חרוזים או שעועית אדשים וכו.. ולסגור אותו היטב אנחנו אטמנו את הפתח עם דבק וסגרנו גם עם הפקק זה נורא כייף ךזחול ולגלגל את הבקבוקים. כדורים לגלגל כדור מאחת לשניה. תושיבי אותה עליך ותיקחי את שתי כפות הידיים שלה תצמידי אותם לפה ותנשפי אויר לתוכם - את נעה זה מאד מצחיק. תישבי על הריצפה עם רגלים צמודות וישרות תושיבי אותה עליך ותרימי את הרגליים ותורידי אותם ותשלבי קולות בהתאם לתזוזה. אני לא יודעת אם את יכולה להיות משוגעת כמוני אבל אני ממלאה גיגית עם מים ושמה מסביבה המון פריטים קטנים חתיכת בד, צמר גםן, שעון ישן, בובות ישנות מכוניות קטנות של רואי כוסות פלסטיק ועוד הרבה קשקוקים ונעה מכניסה ומוציאה מהגיגית. זה כייף אמיתי. רק שאת צריכה משהו שיעזור לך ברגע שהופס נעה מחליטה להיכנס לתוך הגיגית וכל המים נשפכים החוצה. יש לנו קסילופון ואורגנית ואנחנו מנגנות ושרות יחד. לבת שלי יש בעיה לשבת בכיסא אוכל ובכיסא אוכל. והגעתי לשלב שעל כיסא אוכל אני מתפשרת ועל כיסא אוטו לא. אז רק שתדעי שבמסגרת כל המשחקים האלה אני גם מאכילה אותה. זהו נתתי לך המו ןרעיונות אם תירצי עוד אני אכתוב דרך אגב טלויזיה קלטות וכו.. לא בא בחשבון, זה לא מעניין אותה. ביי בנתיים לימור

ospo

New member
לימור

אני פעם ראשונה פה, ויש לי ילדה בת 7 חודשים, וגם אני איתה בבית עד אוקטובר (חוזרים ללמוד
) ואני פשוט חייבת להגיד את מדהימה!!!!!!!! לקחתי רעיונות... תודה! אם יש לך להוסיף לגבי גיל 7 חודשים אני אשמח!

janineba

New member
איזה יופי

תודה על התשובה המושקעת ועל הרעיונות הרבים.

limori

New member
עכשיו אתן מבינות למה הילדה שלי לא

אוהבת לישון....
לקחת מטפחות מבעוניות ולכסות את הפנים וכך היא רואה אתכם בכל פעם בצבע אחר. לתת לה שלט מקולקל שהי אתוכל לשחק איתו. בגי'מבורי לימדו אותנו להראות להם תמונות של בעלי חיים ולהשמיע להם את הקולות של אותו בעל חיים. לדוגמא "הנה, ציפור ולצייץ כמו ציפור. להושיב אותה על הרגליים ולצייץ כמו ציפור להרים את הרגליים לאט לאט ולצייץ לאט לאט ואחר כך להרים את הרגליים במהירות ולצייץ במהירות. אחר כך להראות לה סוס ושוב להשמיע קול של סוס במהירות ובאיטיות .. על מנת להגדיר להם קצב מהו....
עוד דבר לקחת פעמונים או רעשן לשיר שיר קצר ולהרעיש עם הפעמונים וכשהשיר נגמר להניח את הפעמונים על הריצפה ולא להזיז אותם ואז שוב להתחיל להרעיש וכשמסתיים השיר שוב לקחת את הפעמונים ולהניח על הריצפה. ואם הם רוצים להחזיק את הרעשנים ביד אין שום בעיה ופשוט אחר כך להחזיק להם את היד ולהוריד יחד איתם את הרעשנים על הריצפה...זה לא יאומן איך הילדים בגיל של נעה ועשים את זה נםלא..נעה מסרבת להפסיק לנגן... בגימבורי יש להם מפריח בלונים מעולה שעושה המון המון המון המן בלונים ואחרי שיש בלונים באויר אתם מחזיקים את הילד ביד ויחד איתו רודפים אחרי הבלונים ומפוצצים איתם והחומר הטוב של הגי'מבורי גורם לבלונים להישאר שלמים על הריצפה ואחר כך עם היד או עם הרגל הלדים מועכים אותם. יש אתר של target=_blank>הורים שבו יש עוד כמה רעיונות...צרפתי לינק אם אני אזכר בעוד אני מבטיחה לרשום לכן....

ima3

New member
עוד רעיונות

כמעט הכל כבר נכתב, ובכל זאת עוד שלושה רעיונות ש"הולכים" אצלנו - 1.גיא משוגע על כדורים בכל הגדלים המשקלים והמרקמים (יש לו שני אחים גדולים כך שבאמת יש שפע), הוא אוהב להתמסר וגם לבד (זורק ורודף), על כדור ענק משכיבים אותו ומגלגלים, והכי אהוב עליו כדורים קטנים (בגודל של כדורי פינג פונג) לזרוק לתוך גלילים של ניר טואלט או גלילים של מגבות נייר למטבח (עדיף כי הם יותר ארוכים). 2.קוביות - בונים לו מגדלים וארמונות והוא נהנה להרוס... 3.מחביאים לו דברים (לנגד עיניו) בתוך כלי קיבול או מתחת לשמיכה או מתחת לחולצה והוא נהנה למצוא.

Shellylove

New member
ועוד רעיון קטן

לקחת בקבוק קטן של מי עדן, לשים בו מים ונצנצים גדולים (נגיד בצורה של כוכבים) ולסגור כצובן, והרי לך אחלה משחק! הם מתים על זה!

ליאת +

New member
ועוד רעיונצ'יק

תנסו להפריח בלוני סבון מעל פתח האוויר של המזגן (כשהוא פועל כמובן)- יוצאים בבת אחת ה מ ו ן בלונים. מלהיב ילדים בכל הגילאים.

למעלה