שלום לכולם :)

שלום לכולם :) ../images/Emo27.gif

למען דיון עניני ופורה - הרי כולנו, בסופו של דבר, בוחרים למען המדינה ב29 למרץ, לא משנה איזה פתק בחרנו לשים בקלפי.. רציתי לקבל ממכם, חברי הפורום, עובדות התומכות בהצבעה למפלגה שאתם מאמינים בה. לא תעמולת נגד.. לא השערות והבטחות.. רק עשייה מוכחת. על מנת שכל אזרח, הגיוני ושפוי, יעשה את הבחירה הנכונה, לדעתו. אני אתחיל במאמר אחד, המסכם חלק מעשיית חברי מפלגת קדימה ובהמשך אוסיף עוד תכנים, לבקשתכם. שיהיה לנו אחלה של דיון.. ומי יתן - והמדינה תנצח !
המאמר המצורף מכיל קישורים רבים.. קריאה מהנה :)

לדעתי העומד בראש המפלגה הוא העיקר..

בשורה התחתונה מי שקובע את המדיניות הוא ראש הממשלה. הרכב המפלגה והאחדות בתוכה חשובה, אבל לדעתי האיש העומד בראש הרבה יותר חשוב מהרשימה כי הוא זה שבסופו של דבר מרכיב את הממשלה וקובע מי יהיו שרים(כידוע שר לא חייב להיות ח"כ).. על כן אני שם פתק "מחל" בבחירות הקרובות שהם אגב יהיו הראשונות שלי בשל גילי הצעיר.. נתניהו לפי דעתי הוא אדם מבריק שתרם הרבה מאוד לחברה, ואנשים צריכים להעריך את האיש הזה לא משנה לאיזו מפלגה הם משתייכים או באיזו דעה (או סטיגמה) הם מחזיקים.. לצורך הדיון העשייה של נתניהו: 1. ניסיון קודם כראש ממשלה דבר שלדעתי נותן לו יתרון על מתחריו כי זהו בטח לא תפקיד פשוט למי שחדש בעסק.. 2. הוביל רפורמות חיוניות למצב המשק. ההפרטות, עידוד משקיעים להשקיע בישראל, הורדת האבטלה - אלו חלק מהדברים החשובים מאוד שנתניהו עשה! הקיצוץ החד בקצבאות פגע מאוד במשפחות רבות וחלק מהקיצוצים פגע במיוחד במגזרים מסויימים - זה נכון וביבי מעולם לא טען אחרת, אך אין צורך לומר מה היה קורה אם המדינה -קרי המשק- היה מגיע לתהום ממנו בלתי אפשרי להתרומם.. אנחנו חיים בעולם של תחרות, מדינה חלשה כלכלית יכולה להתרסק ובטח כשמדובר במדינת יהודים.. צריך לשים את הדברים על השולחן הטרור כמעט ניצח את הכלכלה שלנו, למזלנו רק כמעט.. לא כל אחד מסוגל להוביל מהלכים כמו שנתניהו עשה, לדעתי אם נצביע לו השיפיות שהוא הביא בתחום הכלכלי תשמור על יציבות לצד עזרה חכמה לחסרי יכולת להתפרנס בלי הגזמה כדי להמשיך להוריד את האבטלה.. 3. יכולת ביטוי והשפעה גבוהה כלפי פנים וכלפי חוץ (כזכור כיהן גם כשר חוץ ומוערך מאוד בארה"ב).. מסוגל לדעתי להוביל מהלכים מדיניים פורצי דרך עם הערבים. ככל הנראה תחילה עם סוריה ולאחר מכן עם הפלסטיניים, אפילו מול החאמס! כן כן מה ששמעתם, צריך ניסיון רב כדי לגרום לחאמס להבין שהשקרים שלהם כבר לא עושים עלינו רושם ושרק שינוי תפיסה אצלם ייטיב עימם.. בקיצור זרמתי פה עם כמה טיעונים לצורך הדיון.. מי שמתלבט עצתי שיסתכל בעיקר על העומדים בראש ופחות על התפאורה מסביב!

אחלה תגובה, ליכוד חדש..

רק חבל ששאר הליכודניקים מלכלכים את השרשור ופוגעים במפלגה..

טנקיו.. ככה זה במערכת בחירות ../images/Emo3.gif

כל צד תוקף את הנגדי שלו.. זה כמו לשים סביב שולחן נציגים של כל מפלגה ולקוות שכל אחד יגיד רק מה שהוא מציע בלי לצאת נגד מה שהשני אומר.. (לא בטוח שזה מתאים לויכוח כאן אבל לא משנה). לדעתי הבוחרים משתקפים ולוקחים דוגמא מהנבחרים, לכן היושר ונקיון הכפיים של מי שהולכים לבחור חשוב מאוד לא רק במבחינה פוליטית (כי דברים יכולים להיות כבר לא רלוונטים) אלא בעיקר מפני שאותם אנשים נותנים את הדוגמא הגדולה ביותר לאזרחים, והם משפיעים בכלל על ההתנהלות במדינה לחיוב או לשלילה.. להמחשה בלבד: אם ראש הממשלה (לצורך העניין שרון) עשה ככה וככה, מה ימנע מהאזרח הקטן לעשות ככה?
בלי להיכנס לדוגמאות אקטואליות..

חלך790

New member
בדיוק להפך: אצלנו אין פולחן אישיות.

כל המפלגות מציגות את המנהיג, שמשנה אידיאולוגיה לפי הסקרים. אנחנו הרשימה שיש לה אידיולוגיה ואנשים שבה משרטים את האידיולוגיה. כשאתה מצביע "טב" - אתה מצביע למצעיהם של "איחוד הלאומי" ו"מפד"ל: התיישבות, חינוך, כלכלת שוק חפשי, רגישות לחלש, חיזוק דמוקרטיה (נגד דיקטטורה שיפוטית) ועוד.

הכל טוב ויפה אבל ברור לך ש...

הסיכוי של איחוד לאומי להיות בממשלה ולקדם את כל הדברים שציינת הוא רק אם הליכוד של נתניהו יבחר לשילטון.. איחוד לאומי לא יכולה להגיע לכדי מפלגת שילטון לדעתי. מפלגות השמאל (ביניהן אני מכליל את קדימה כמפלגת מרכז שמאלה) רואות באיחוד לאומי ימין קיצוני, אפשר רק לקוות לראות קואליציית ימין כתשובה אולמת לאיום החאמס לביטחון ולא את השמאל שעוצם עיניים עד כדי זילזול באויב מהסכנה הזאת!!

חלך790

New member
וזאת הסיבה להצביע "טב".

גם אם "איחוד לאומי" לא יגיע להיות ממשלת שלטון, ונתניהו ירכיב את הממשלה, אז כמו שאמרת "איחוד לאומי" יוכל לקדם את תכניתו רק אם יצטרף לממשלת נתניהו. כלומר: שנתניהו יעדיף "איחוד לאומי" ע"פ "קדימה",כאשר הבדלי המצע הבטחוני הם הבדלים קוסמטיים, ל"קדימה" אין מצע חברתי ו"קדימה לא תכניס אותו לעימות עם תשקורת ובג"צ. לכן ברור לי שליכוד יכול להגיע לשלטון גם אם מספר כלשהו של מנדטים יקבלו "איחוד לאומי - מפד"ל" במקום ליכוד. אבל כלל לא ברור לי ש"איחוד לאומי - מפד"ל" יהיו חלק מממשלת נתניהו, אם באותם מנדטים תזכה "הליכוד".

לא מספיק לך שפיצצת את הפורום שלך

עם שורה שלמה של מאמרים ו"עובדות" שקריות לגבי מפלגה שבכלל לא היתה קיימת כאשר כל הדברים ששייכת אותם אליה ואף נתת לה קרדיט עליהם, התרחשו. כמו למשל "המלחמה של קדימה בערפאת", מתי בדיוק נלחמה קדימה בערפאת?

bhnadav

New member
יו, שכחתי להגיב לך למסר!

נהנתי מאוד לקרוא אותו, תמיד נחמד לשמוע מלים חמות...

נגד ממתיק סוד, הוגשה תביעה..

והנ"ל נחסם מכל פעילות בפורומים. אל תטרח יותר מידי, נדב :) הוא כבר לא כאן בכדי להגיב..

איתיet

New member
אני בגילך ואני מתבייש

יניב. יש גרועים ממנו בפורומים. תתעלם מהם. הפורומים הם במה להתנצחויות. אתה רוצה להרחיק? תפתח קומונה רעיונית כמו שאני עשיתי. גם כך הפורום שלך לא להיט.

bhnadav

New member
לא נראה לי שיניב הוא ה"אחראי" לכך.

מדובר בהחלטה של הנהלת הפורומים, כלומר של תפוז, על סמך התמודדות עם ממתיק סוד במספר פורומים. יניב סה"כ עידכן אותנו בעניין בשרשור הזה.

אמורוסו

New member
נלחמה בערפאת ?

לא לשכוח : פוצצה את הכור בעיראק, שיחררה את בני הערובה של אנטבה, ביצעה את מסיבת התה בבוסטון, וכמובן איך נשכח - שמרה על מצדה מפני הכיבוש הרומי עד הקרבה עצמית.

מעולם לא כתבתי זאת...

נלחמה בערפאת?! חחח השקרים של "ממתיק סוד1" עולים לו ביוקר.. ועוד אין לו מושג עד כמה..

אמורוסו

New member
אבל הם צודקים, שמע...

אתם מדברים על קדימה מצד אחד כאילו היא עשתה כל מיני דברים בגלל שחבריה היו בממשלה ומצד שני כאילו אותם אנשים נולדו היום. אי אפשר ללכת בשתי הדרכים. אני אתן לך דוגמא : ניסית להעביר ביקורת על ביבי בגלל אירועי מנהרת הכותל - אבל זה היה אולמרט שהיה בראש העניין הזה בזמנו והיה הראשון להצטלם ליד המנהרה. אז מה אתה בעצם מנסה להגיד ? אתה מבין, אתה לא יכול לתקוף את נתניהו על דברים שהיו בתקופה שכל החברים של קדימה היו עדיין בליכוד, ולהיפך - לומר שקדימה עשתה דברים טובים באותו הזמן גם. זה אותו גוף.

יש בזה משהו.. נכון -

אבל אין ספק כי כשמדובר בעשייה - העובדות מדברות קדימה. מה שלא תמציא כנגד אותן עובדות.. לא ישבור אותן, ידידי.. עבודות הן עובדות הן עובדות, לא משנה כמה יקללו ויכפישו.

למעלה