שלום לכולם!!!

angel202

New member
שלום לכולם!!! ../images/Emo23.gif

אני חדשה כאן ותמיד סיקרן אותי פיענוח סוגי כתבי יד, אני מאמינה שיום אחד אקח קורס ואלמד את זה... אשמח אם תוכלו לפענח או להוציא כמה שיותר מידע על הכתב שלי, יש לציין שהוא יחסית גדול גם בקובץ המצורף וכן בדרך כלל הוא גדול... תודה לכולם!!! מיטל

sserez

New member
רשמים

אני גרפולוג חובב, קחי את דברי בערבון מוגבל. אשמח מאוד לקבל משוב. את בחורה מאוד מאוד רגישה (ואפילו חסר לי עוד מאוד אחד). הכל אצלך פועל לפי הרגש ויש לך דמיון מפותח. את לבבית וטובת לב. את מתחילה עם דברים ברגש, אך המוטיבציה וההתלהבות דועכות - קושי בהתמדה. את חסרת ביטחון ואינך מעריכה את עצמך, עם זאת אוהבת להתבלט. הקריירה אינה בראש מעיינך, אך מתאימים לך מקצועות המשלבים קשר בינאישי כגון: יועצת, מורה, גננת, עובדת סוציאלית או אחות. אל תהיי שפופה, חייכי אל העולם. בכל מקרה, קבלי חיוך ממני
.

angel202

New member
וואי תודה ../images/Emo23.gif

הרבה מהדברים ממש נכונים לגבי אז לדעתך עורכת דין זה לא בשבילי? אני מתכננת לעשות התמחות בתחומי המשפחה והגישור... תודה על התגובה אשמח לשמוע עוד פיענוחים ואם תוכלו לרשום לי בקצא\רה מדוע ולפי מה אתם מאבחנים את זה תודה מיטל

sserez

New member
מלאכית,

כדי להיות מסופקת, יהיה חשוב לך מאוד המגע עם אנשים יותר בכיוון של עזרה וטיפול. עריכת דין במובן מסויים וגישור בפרט אולי יכולים לענות על הקריטריון הזה.

nili6

New member
הערה ושאלה לארז

אני מבינה וגם יכולה להזדהות עם העצה שלך ללכת בכיוון מסויים שיש בו תמיכה באחרים יחד עם זאת יש לי בעייה עם זה כי באופן זה אתה בעצם משאיר אותה עם מה שמתאים לה ולא נותן לה להתפתח בכיוונים אחרים שאוליי גם להם ראוי להתפתח מה דעתך?

sserez

New member
תשובה לנילי ../images/Emo13.gif

אני אמרתי מה מתאים לה לפי הכתב הנוכחי. כולנו יודעים שאנשים יכולים להשתנות ואף באופן קיצוני, אבל קטונתי מלדעת איך היא תשתנה או תתפתח לכיוונים אחרים. בכל מקרה, אלו דברים מאוד קריטיים לעתידו של אדם ולכן, אני מעדיף להיות זהיר בכיוונים האחרים...

sserez

New member
הסימנים הכי בולטים בכתב שלך הוא

האיזור האמצעי המפותח, הנפח, הקמירות וכמעט העדר איזורים עליונים ותחתיים של הכתב. הסימנים האלו בעיקר מורים כי הרגש נוטף מן הכתב שלך
.

ארז שלום.

הסימנים שציינת לעיל לבטח נכונים אך כדי שהרגש ינטוף מן הכתב, כהגדרתך, האלמנטים הנ"ל חייבים לקבל תמיכה ממרכיב השטף והתנועה ואילו כאן, מסבות שונות מרכיב התנועה נראה קפוא במקצת. הזקיפות, ההקפדה הסימטרית, קוי כיסוי, הרחקה מאומצת ברווחי האותיות, היעדר דירוג בלחץ, רטט בקשתות, חיוורון במקומות שבהם נחלשה הבקורת העצמית, כל אלה מורים שאנרגיה רבה מדי שועבדה לטובת הקמת הבנין תוך הקפדה שאותו בנין יהיה מושלם, נאה ומקרין את שלל מעלותיו למרחוק. במקרה כזה יתכן שמרכיב הרגש מצוי הרבה יותר ממה שנדמה תחת הכוונה ובקרה ולעתים אף נדחק לקרן זוית מפאת צרכים ? או מטרות חשובות יותר לאותה נקודת זמן. אני לא מוצא קשר בין היעדר איזורים או התבלטות מפותחת לקצוות לבין עושר או דלות הרגש. גם קמירות/קמרים לא בהכרח נוגעים לכך. מה דעתך ?

nili6

New member
בינתיים אענה אני במקום ארז

אודי. הערה דומה שלך בזמנו אליי גרמה לי להפסיק לנתח בשנים הקרובות. הרי בכל ספרי המתחילים לפחות, איזור אמצעי מפותח מעיד על המון רגש. והיותו מפותח בולט ככ כשהקצוות אינם מפותחים, כשאפשר לקרוא מיסל במקום מיטל למשל בכלל הרגש כאן קיים במשמעות של נתינה לזולת כפי שאכן מעידה על עצמה הכותבת ההדחקה היא בכל הקשור ליצרים (אין איזור תחתון) ולערכים רוחניים ואינטלקטואליים (אין איזור עליון). האם לא כן?

nili6

New member
המשך

הרי זו בדיוק הדוגמא שניתנת תמיד לכתבי יד נוטפי רגש כפי שאמר ארז ככל שיש תנועיות ושטף, זה יבוא ע"ח הצורה, וזה לא ייראה ככ מלא כמו כאן, גם איזורים עליונים ותחתונים יפחיתו מההדגשה שיש כאן. נכון, הרבה הדחקה, אבל הרבה רגש. ואוליי צריך לשנות את המינוחים? (להבדיל רגש במובן התמסרות לזולת מרגשות אחרים) (או את ספרי הגרפולוגיה?). מה דעתך?

הי נילי

יש מה לדבר על הנושא הזה ויש כתבים יותר עצורים, אפילו סטאטיים שגם בהם יש המון רגש ובכל זאת התנועה עצורה יותר, וזכור לך לבטח הכתב של אשתו העתידית של.. מצד שני, עשית לי כאן משהו לא כל כך פר ועכשיו את שואלת לדעתי ומציעה לדון בכך. בכל מה שכתבתי לארז לא היתה שום כוונה מהסוגים שאת רומזת או שעלולים לפגוע ואני לא בטוח שכל משהו שיש בו אלמנט של ביקורת גורם ויגרום בהכרח לתוצאות הרסניות. הנה, תראי אותך איך את משיבה ואף חולקת עלי בהמון בטחון ודעה משלך אז למה לך לחזות השלכות הרסניות לגבי ארז ? כבר דיברנו על זה לא פעם שתגובת המנותח(ת) חשובה מאד אך כמי שמפעילים גם שיפוט משלנו צריך לקחת את הדברים במידה הראויה ויתכנו מקרים שעדות המנותחים תעמוד דוקא ביחס הפוך לאמת. אני לא בא לחלוק על ספרי גרפולוגיה למתחילים אבל ממה שזכור לי א"א מפותח יכול לשקף את מה שאמרת, ובמקרים שזה דומיננטי ע"ח הקצוות זה יכול ללמד גם על נארקיזם ואגוצנטריות, לא ? לפחות בחלק מהכתבים שבהם זה כך הללו כל כך מרוכזים בעצמם שלא מסוגלים להפנות רגשות לאחרים ואף להתקשר בצורה בוגרת. נדמה לי שתפיחות יתר לא בהכרח מוסיפה מינון מוגבר דוקא לרגש, ולפחות לא ניתן לוומר זאת בהכללה לגבי כל המקרים. אם תקראי את מה שכתבתי תראי שציינתי שם גם מרכיבים שלכאורה לא קשורה לכך, בהקשר של רטט למשל ? בהקשר של יחסי צורה-תנועה. כאשר מנסים להגדיל נפח מעבר להזנה הפנימית, או בסתירה למהות הפנימית, התפיחות והנפח יכולים לשרת מגמה של הדגמת חוץ כלשהי שאיננה משקפת בהכרח את מה שבפנים. במקרה כזה יכול פלוני לנהל "בלי רגש" דיאלוג מפורט על מרכיביו הרגשיים שלו/של זולתו. בזמנו היה לנו כאן את הכתב של שרון מתכנית הטלוויזיה, שהציר המרכזי אצלה גדול, מעוגל ומקרין שפע נדיב, ויצא לי לשמוע דעה שהמרכיב הרגשי חברי הוא רק הבמה שדרכה היא שואפת לקדם קריירה כך שיתעכן ויש שם, למרות האיזור האמצעי המפותח, הרבה יותר הגיון וחישובים ומעשיות. עד כאן.

sserez

New member
היי נילי ואודי

אודי, אני חושב שהעלית נקודה חשובה. אמנם האיזור האמצעי כל כך מפותח, עד שהאיזורים העליונים והתחתיים חסרים, אבל באמת יש חוסר שטף וכתיבה איטית. רוב האותיות שלה נראות לי כמו משהו ששואף למעגל (לדוגמא הט' שנילי הזכירה). השאלה הנשאלית היא האם חוסר השטף והכתיבה האיטית מעידים על בקרה וריסון מתוך מודעות לאותו הרגש אוש כל אלה מעידים על רצון להשקיע את כל המשאבים ברגש - כי יש כאן השקעה של כל המשאבים באיזור האמצעי + נסיון ליצור מעגל מושלם. כמו שנילי אמרה קשה לכתוב כתב כזה עגול וגם שוטף. הרי ביצירת מעגל, סיבוב העט גורם לשינוי כיוון (בכל מקרה אם יש לך דוגמא לכתב עגול מאוד ושטפי מאוד, נשמח לראותו). בכל מקרה אודי, זה מאוד מעניין הנושא שהעלית, אני אפנה למיטל שאלות בהודעה נפרדת.

הי ארז

התפיחות, הנפח, הסימטריה והמעגל הם המפתח להבנת התופעות. השקעת האנרגיה והמשאבים להשגת 'היעד' הנ"ל הם אלה שפוגעים בשטף. ציינת, ובצדק שההאטה לצד חוסר השטף עשויים לווסת ולבקר, נניח את השפעתו הדומיננטית של יסוד הרגש, אך בדרגה חזקה יותר של כבילה תיתכן למשל השתעבדות מסוימת ליצירת דימוי כלפי חוץ שאמור להקרין כלפי חוץ את מה שהכותבת רוצה להראות ושנחשוב. היסודות הקמורים שבחלקם גם מחליפים את הקעורים, כגון: ז' במלה "זוגיות" שהקמר בצידה הימני המוגבה של האות סופח אליו המון אנרגיה ודוקא הקער המקשתית ומשמאיל בסיום ז', שדוקא בו מגולמים מרבית מרכיבי הנתינה, ההתמסרות וההתחשבות, דוקא הוא רפה ומשתפל לו במין קער שטוח שיפודי. במקרה כזה תיחסר אנרגיה להשקיע כדי לפרוע את השטר הרגשי ובמעשים. לפעמים, התופעות שמדגימות במנה נדיבה את מרכיבי הקער עשויים לשרטט מצב עניינים מהופך מהאמיתי. דגמא בהקשר אחר: גבר שמתאר איך הוא 'מחזיק' את הבית ואשתו 'קצר', מציב גבולות, יודע להחליט ועומד איתן בהשפעות, ולפחות מקצת כתב ידו מדגים נניח זוויות. ובפועל, מצב הענינים הפוך, הוא חלשוש, מושפע, אך אחד 'לא שם עליו, ואין לו יכולת החלטה וכוח התנגדות. איך שמעון הגדיר זאת בהתייחסו לכתב של מישהו: הכתב משדר מעט שונה ממה שנמסר לנו בתוכן. בקצרה, התופעות שציינתי בתחילה מחזקות את מרכיב הפרסונה לא כווסת הכרחי להסתגלות מוצלחת, אלא מעבר לכך, והראיה לכך זו ההשקעה המוגברת של המשאבים במינון שגם הרטיט את הקו במקומות אחדים, יצר קוי כיסוי ועוד.

sserez

New member
היי אודי

הדברים שאתה אומר מאוד מעניינים. אתה בעצם אומר שייתכן שהכתב שלה מבטא יותר את מה שהיא מקרינה כלפי חוץ (רגש), אך ייתכן שבפנים היא הרבה יותר מבוקרת (או אפילו לא רגישה...). לאחר שאמרת זאת, חזרתי להסתכל על הכתב של מיטל בכדי לבדוק את חתימתה שדומה מאוד לכתב העגול - אני כגרפולוג חובב הייתי מסיק שהיא מציגה את עצמה כפי שהיא (ולא רק מקרינה רגש כלפי חוץ). אם אני הבנתי את כוונה, מיטל סיפרה לי שמתוך מודעות לרגישות שלה היא מבוקרת ומרסנת את עצמה (ומכאן אולי חוסף השטף). עם זאת, הרגש הוא הדבר הדומיננטי אצלה (אז בכל זאת יש רגש). כלומר, יכול להיות שיש פה שני כיוונים סותרים שמתקיימים אצלה בדו-קיום (בקרה וריסון בשילוב של רגש). אני חושב שלאחר שניהלנו את הדיון המעניין הזה (החלק המעניין בדיוק היה בעיקר מצידך). אני חושב שיהיה מאוד מעניין אם תעבור לנהל דיון עם מיטל ותשאל אותה לגבי מידת ואופי הרגש שלה. היא הביעה את נכונותה לענות על שאלות וזה יכול להיות ממש מאוד מעניין לשמוע מה היא אומרת לגבי הדברים שלך....

הי ארז.

אין לי ענין בסוג כזה של שיחות, שלא מעל גלי הפורום. אתה מתכוון שהחתימה דומה באופיה וממדיה לטקסט הכתוב ומזה אתה מסיק שהיא מציגה את עצמה כפי שהיא. מצד שני ישנה גם האפשרות שהן החתימה והן הטקסט, כמיקשה אחת לא מציגים אותה כלפי חוץ כפי שהיא, אלא, באור מסוים שלמשל מבקש להדגיש את מרכזיותם של הרגשות ועוד - מעבר למשקלם הסגולי האמיתי באישיות, בהתנהגות וכד'. משהו לגבי רגש, יש הבדל בין קיומם של רגשות, שיש גם בכתב כזה, לבין המשקל הסגולי והשפעתן במכלול האישי האופייני בכתב. גם מי שקצת משחק ברגשות, משתמש ברגשות, לו עצמו עשוי להיות רגש מסוים, אך לטובת המטרה, שיכולה להיות למשל נצלנית? הוא עשוי לדחוק אותה הצידה. ולגבי החתימה, תנסה להתעמק בה יותר ויתכן שתראה דברים נוספים. אני הייתי מציע לך, בשלב הראשון, וכמובן בלי לפגוע בה, להתרכז יותר בכתב ופחות לנסות ולחפש את פשר הדילמה דרך התגובות והתשובות שלה שמחזירות אותך לאותה נקודת מוצא. יש מקרים שהמסך העגול המלא שבה מישהו/י מקיף את עצמו נועד להסוות כלפי פנים ( מעצמו ) או כלפי חוץ ( מאיתנו ) חסרונות. בשני המקרים יכול להיווצר פער קל, ועד כדי היפוך, בין תגובת המנותח/ת לבין המציאות ומה שבפועל. אגב, רעידות בקשתות ההיקף הם מסימני ההיכר היותר ברורים לקיומה של רגישות, בעיקר רגישות לנסיונות בדמות של נניח בקורת, טענה וכד' לקלף לגלף את המעטפת הרגישה כדי לראות מה מתחתיה. הרטט הקל מקביל ל "חוט" ולכן האינטואיציה של הכותב פועלת כסיסמוגרף רגיש לגירויים וסיטואציות שבהם היא מזהה סימנים מוקדמים/קטנים שרומזים לה על מצב בלתי נעים ואף מאיים שמתרגש ובא. הכרעת הקשת והמלאות מורה שלמרות תחושת הבטן הרי אין שינוי בשאר מרכיבי ההתנהגות, השגרתית, המתלוצצת התקשורתית אך 'בפנים' זה כבר לא אותו דבר, יש מתיחות וקצת עצבנות. רעידות אלה תוכל למצוא: קשת ל' שניה "לכולם" - ת' "אתחיל" ד' "ללמוד" ר' "קריירה". ערב טוב ואני שמח שאתה איתנו.

sserez

New member
דבר מעניין,

לא יודע איך לא התייחסנו לזה בדיון עד כה, אבל ההחצנה של הרגש אצלה מאוד בולטת, לפחות לפי הסימנים שהיא שמה בהודעות: הלב, הפרחים והפרצופים למינהם.

angel202

New member
רומז שאני בוגדת... ?

יודע כמנהל הפורום לא הייתי מצפה לדברים כאלה... ואולי אפילו הייתי מצפה להתנצלות על מה שאמרתם עלי בשרשור "ההתחזרת" שנפתח עלי עכשיו... מיטל

למעלה