שלום לכולם

פונצית

New member
שלום לכולם../images/Emo20.gif

אחרי העדרות ארוכה של למעלה מחודש אני חוזרת עם סיפור שההתחלה שלו טובה והסוף עצוב. למי שלא ממש זוכרת-לא נמצאו תאי זרע לבעלי לאחר TESA.כל הרופאים שהתייעצנו איתם (4 במספר) אמרו שלא יהיו לנו ילדים ושנלך על תרומה או אימוץ. בפו"עה לא הרימו כ"כ מהר ידיים ושלחו אותנו לבצע דיקור אצל פרופ´ לוין בהדסה. אני ובעלי החלטנו שהפעם לא נספר לאיש על כל התהליך כי "סמוי מהעין- שרויה בו הברכה". זו גם הסיבה שלא נכנסתי למחשב בכלל כי אני יודעת שלא הייתי מתאפקת ושופכת הכל החוצה. בכל אופן עברנו את הדיקור ומצאו 2 תאים בודדים שגם הם לא היו "מציאה"- הם היו בלי תנועה. מתוך השניים הללו נוצרה הפריה אחת (השני לא הצליח להפרות) ונאמר לנו שהעובר "פשוט יפהיפה". אנחנו (יש לציין גם שכל הצוות הרפואי)לא האמנו שקרה לנו הנס הזה. ההתרגשות היתה רבה ובפעם הראשונה בחיי הרגשתי מהי אהבת אם. אני לא צריכה לתאר לכם את הימים מורטי העצבים שאחרי ההחזרה. בכולופן, היינו בטוחים שיילך לנו חלק ושהעובר יקלט, זה היה לנו כזה ברור- מי בכלל חשב על אופציה אחרת? אבל כנראה שלמעלה החליטו שעדיין לא הזמן שלנו להיות הורים והתשובה היתה שלילית. ההלם עדיין קיים למרות שאני יודעת שזה היה טיפשי לחשוב שאני אהיה בהריון כ"כ מהר. הלב עדיין בוכה אבל הדמעות נגמרו. ביום שלישי הבא יש לנו פגישה עם הפרופ´ ואני מקווה שהוא לא ירים ידיים גם כן, כי הוא התקווה היחידה שנותרה לנו. בדיעבד אני מצטרת שלא שיתפתי אתכן, אני יודעת שהייתן עוזרות לי לעבור את כל התקופה הזו בצורה טובה יותר. עוד אני מקווה שעדיין יש לי כאן משוטים כי נראה לי שאני הולכת להשאר בסירה עוד זמן לא מבוטל. פונצית.

שולחת לך חיבוקים וכח ../images/Emo23.gif

זה לא היה טיפשי בכלל לחשוב שתהיי בהריון כ"כ מהר, הרי אם לא היינו חושבות ככה לא היינו עושות אף טיפול, אלא מחכות את פרק הזמן ש"נגזר" והולכות ישר על הטיפול המצליח... טוב שמצאו שני תאים, מצוין שנוצר מהם עובר טוב, ואני משוכנעת שגם הפרופ´ יחשוב כך ביום שלישי.

עמית@

New member
עצוב

זה אמנם מעודד שנמצא תא זרע שעשה עובר תקין אבל לעבור את זה כל חודש זה לא אפשרי- והשאלה כמה את מוכנה לשאת את הציפייה ואת הטיפול כל פעם בשביל משהו שעשוי להסתיים בלא כלום.. בכל מקרה כישלון בטיפול הוא צורב וכואב- ובטח כשהשגת העובר היתה קשה כל כך. אני מקווה שהפרופ´ ימשיך להילחם איתכם אבל אני כבר הייתי מתחילה לשקול את האופציות האחרות (והקשות) שעומדות בפניכם. כדי לא להישבר במצבים קשים- מחזיקה לך אצבעות

זוליק

New member
עצוב לשמוע ../images/Emo7.gif

זה לא טיפשי לחשוב חיובי, זה מה שמחזיק ומעודד אותנו בכל טיפול. אל תתייאשי וחזרי לחתור בכל המרץ, זה יצליח בסוף זה רק עניין של זמן. תהיי חזקה ומאחלת לך הצלחה לטיפול הבא. שולחת לך
גדול ועוטף מכל הכיוונים וגם
ענקית על המצח.

מיליקי

New member
אוי פונצית, כמה עצוב../images/Emo7.gif

אבל אל תרימי ידיים! זה שלא הצלחת בפעם הזו, לא אומר כלום לגבי הפעמים הבאות! ואני מאחלת לך הרבה כוחות, והצלחה מהירה! מילי

פונצית יקרה...

עצוב מאוד לקרוא את מה שכתבת... אבל צריך קצת אופטימיות לגבי 2 התאים.. זה בסדר שלא שיתפת.. ולקחת קצת חופש...אבל עכשיו אנחנו כאן לעזור לך במה שאפשר ולמתוך כמה שניתן... אז קחי את המשוטים, ותחתרי איתנו עד להריון המיוחל... שמקווה שיהיה כמה שיותר מהר... (למרות שאת לא חושבת כך)
מאחלת לכם הרבה, המון וכל הזמן

אולה *

New member
מצטערת, פונצית... ../images/Emo4.gif

כואב לשמוע שחלום יפה כ"כ לא התממש. אבל אין מה לעשות - טיפולים הם מלחמה קשה. אני מקווה שתמצאו את הכוחות להמשיך. אבל הייתי ממליצה לשקול גם אופציות אחרות. תאמיני לי - אני יודעת עד כמה זה קשה. אבל בסופו של דבר - הילד בא מהלב. ותהיו הורים.

מיכל ק-ש

New member
פונצית

כואב לשמוע שתקווה ואמונה כה גדולות, נקטעו כך. אני מקווה שביחד עם הפרופ´ שמטפל בכם תמצאו פתרונות, כוחות ואמונה מחודשת להמשך. אין מה להצטער על שלא שיתפת. זה מה שחשת ולכן זה הכי נכון. מיכל

אפרת12

New member
פונצית יקרה, כל כך עצוב ../images/Emo7.gif

אבל תזכרי שמצאו 2, ואם בעלך מוכן לעבור שוב את הדיקור - יש מקום לקוות שימצאו שוב. אל תרימו ידים ואל תתנו לאף אחד להרים לכם אותן. וזה ממש לא טפשי לחשוב שזה יקרה לכם כל מהר. איך אומר השיר? "כל יום קורים נסים, גם לנו עוד יקרו". ועוד דבר - לא שכחתי את השאלון שלך. אני מקוה שזה עדין לא מיותר. אני אענה עליו. חזקו ואימצו !

קייצית

New member
פונצית יקרה../images/Emo140.gif

מצטערת כל כך שלא הלך בפעם הזאת. נקווה שהפרופ´ לא ירים ידיים, בעיקר משום שאת לא רוצה להרים ידיים, וזה מה שחשוב כאן זה מה אתם רוצים כזוג, וכל אחד בנפרד והאדיאלי שיש התאמה. זה בסדר גמור להיות אופטימית, זה חלק מהעניין, אני אף פעם לא הרשתי לעצמי להרגיש כך מפחד הכישלון, ורק עכשיו התחלתי להרשות לעצמי להרגיש מדי פעם אופטמית וזה הרבה יותר נחמד. זה בסדר גם שלא שיתפת אותנו, אני תמיד מתלבטת אם לשתף או לא, וכשאני מחליטה כן, אני מקבלת כזה גל של אהדה ותמיכה שממלא אותי באנרגיות חיוביות. זהו חמודה, הרבה הצלחה בהמשך במה שאתם תבחרו לעשות. אנחנו כאן עבורך, מתי שתרצי. קייצית

הצטערתי לקרוא ושלחתי מסר

בתקווה שהמסר יהיה בחזקת נסתר שברכה עימו בהצלחה בפעם הקרובה ליאור

פפושקי

New member
שלום גם לך../images/Emo20.gif

אז עוד לא אבדה תקוותנו.... בכל אופן אני מוצאת בסיפור שלך משהו מאוד מאוד מעודד. תחשבי שבעצם הסיכויים הם כמו של כולם בהפריה רגילה. אני מקווה שהפרופסור יסוך בכם תקווה ושהטיפול הבא יהיה הטיפול האחרון. נשיקות

פונצית

New member
וואוו../images/Emo70.gif שכחתי כמה אתן זריזות

ומקסימות... (ליאור אל תיעלב). תודה על כל הברכות והניחומים זה מאד מעודד, במיוחד שלאחר תקופה ארוכה התבשלתי במיץ של עצמי כי לא היה עם מי לדבר חוץ מהבעל, שממנו גם רציתי לחסוך כאב... קצת קשה לי לחשוב עכשיו על אופציה של תרומת זרע אחרי שהיה לי עובר כ"כ מקסים. על אימוץ בעלי לא מוכן כרגע לשמוע. הוא מעדיף תרומה כדיי שלפחות חצי מהתינוק יהיה "משלנו". אני כבר לא יודעת מה לחשוב. רציתי לשתף אתכן בעוד משהו אני מקווה שלא תחשבו שאני דבילית או סתם משוגעת: גיליתי על עצמי שאני מפחדת להיות בהריון. לא יודעת למה. פשוט ככה. מפחיד אותי שיהיה לי משהו יצור חי בתוך הבטן זה נראה לי משהו לא נורמלי. ויש לי הרגשה שזה מה שמנע את ההשתרשות כי גוף ונפש אחד הם. זהו, הוצאתי את זה החוצה אני מקוה שלא תחשבו שהשתגעתי. אני יודעת שהריון זה הדבר הכי נורמלי שבעולם אבל זה בכל זאת גורם לי לחששות כל פעם שאני חושבת על זה. העובדה שאני חוששת להיות בהריון לא סותרת את הרצון העז והעצום לתינוק. רק לפני יומיים שיתפתי את בעלי בנושא והוא חושב שכדאי שאפנה לפסיכולוג. אין לי כ"כ התנגדות אבל כשביררתי במוקד של קופ"ח הם נתנו לי טלפון של מרפאה פסיכיאטרית בחיפה שם יש גם פסיכולוגים. הלווו? אני לא מקרה פסיכיאטרי!! זה ממש הוריד ממני את הרצון להיעזר בפסיכולוג. מה אתן אומרות? נראה לי שסופית התחרפנתי מכל המצב הזה. פונצית.

עמית@

New member
פונצית

אני לא חושבת שזה מה שמנע את ההשתרשות- לי תמיד לקראת הטא יש פתאום מן פחד+חוסר רצון ממשי להצליח- מפחדת שפתאום החלום יקרום עור וגידים ותאלצי להתמוד עם מציאות אחרת ולא מוכרת. אבל.. כשמגיעה הבטא השלילית את פתאום נזכרת כמה את רוצה וכמה את משתוקקת וכמה זה כואב כשזה לא הולך.. לא יודעת למה זה ככה- אבל אני חושבת שלהעזר בפסיכולוג (ופסיכיאטר זה לא אומר שאת לא בסדר- ה אומר בסך הכל שהוא גם רופא..) זה יכול לעזור- גם בהתמודדויות שעוד צפויות לך.

תוליק

New member
ואני חשבתי שאני הפסיכית היחידה!

גם אני תמיד לפני הבטא פוגשת את המחשבות הללו. אולי אני לא באמת רוצה. ואז כשאני מקבלת אני בטוחה שאני גרמתי לזה - כי כולם הרי אומרים - שכשרוצים באמת מקבלים (וכולם הרי תמיד צודקים) אז טוב לדעת שאני לא לבד. ופונצית - גם את לא לבד עכשיו טוב שחזרת ומי יתן שתהיי כמו כל אלו שחזרו - ויצאו אחרי זמן קצר הלאה (אני זוכרת לפחות 3 כאלו ובטח היו יותר)

קייצית

New member
לפחד מהריון זה נורמלי לחלוטין../images/Emo13.gif

פונצית יקרה, אפילו כשאנחנו מאוד מאוד רוצות, זה עדיין נורמלי לחלוטין לפחד מהלא נודע בכל תחום. אני חושבת שרובנו מרגישות כך בצורה זו או אחרת, רק אנחנו כל כך עסוקות בלהשיג את המטרה ובלדמיין את שאגת הנצחון שזו סוף סוף תגיע. אני תמיד בעד טיפול פסיכולוגי, והייתי הולכת באופן קבוע בעצמי אם הייתי יכולה להרשות לעצמי. בכל מקרה לא נראה לי שאת חריגה - יכולה להעיד על עצמי שמאוד מזדהה עם הנקודה הזאת, אבל זאת לא הסיבה שאני לא מצליחה להרות !

מיכל ק-ש

New member
ממש לא נראה לי שהתחרפנת

אני חושבת שפסיכולוג יכול לעזור לך להבין את הדואליות והבלבול הזה וכן בלבולים אחרים בחיים. אני חסידת טיפולים, אבל בתנאי אחד - רק אם את מרגישה שיש לך צורך בהם ולא כי מישהו אחר אמר שאת צריכה, גם אם זה בעלך. אני לא חושבת שמישהו התכוון שאת צריכה פסיכיאטר ואין מה להיבהל ממרפאה פסיכיאטרית שגם פסיכולוגים עובדים בה. יש אנשים שהטיפול הנפשי שלהם מלווה גם בתרופות ולשם כך יש פסיכיאטרים. הטיפול שלך מן הסתם יתבצע אצל פסיכולוג. בהצלחה בכל דרך שתבחרו, מיכל

שרילי

New member
פונצית../images/Emo140.gif

ניראה לי שזה לגיטימי לפחד מהבלתי נודע ואני בטוחה שלא זו הסיבה לכך שהפעם לא הצלחתם. אני אישית בפאניקה מהמחשבה על הלידה עצמה
פונצית, אני מטופלת בתל השומר והיום מתחילה שם סדנא בנושא דרכי התמודדות עם כל נושא הפוריות. אולי יש משהו דומה בבית חולים שלך? תבררי עם האחיות. בכל אופן, אני מחזיקה אצבעות שיצליח לכם בפעם הבאה!!! שירלי(שמחכה לך היום
)

למעלה