שלום לכולם
, שאלה.

שלום לכולם ../images/Emo20.gif, שאלה.

נתקלתי בפורום הזה לראשונה, ובאמת שוקק כאן ופורח. ראשית, כגילוי נאות, אינני נצר לשושלת חרדית אלא חילונית. ושנית - רציתי לשאול שאלה (מקווה שזה בסדר): האם הביטוי "לצאת בשאלה" הוא נכון? שהרי הכוונה ב"תשובה" אינה מענה לשאלה אלא שיבה למקורות, ולפיכך אולי ה"שאלה" צריכה להיות, למשל, "עזיבה" או מילה אחרת שהיא ההיפוך של "שיבה". האם אני טועה? אשמח לדעת את התשובה. שבוע טוב

רגע לפני שיבואו החכמים האמיתיים

ואולי יצטרפו אליהם קיתונות של ציניות וסרקזם שעלולים להותיר רושם מוטעה.... עד כמה שאני יודעת אין כאן נכון ולא נכון. אכן "לחזור בתשובה" לא בא מהמשמעות של תשובה לשאלה אלא של שיבה לאל (אגב, כמדומני, כשמנתחים את המושג לעומק מוצאים שיש כאן איזו עודפות, כיוון שלשוב כבר טומן בחובו את לחזור). ולנושא הזה של להפסיק להיות דתי הומצאו מושגים רבים ומגוונים, בין היתר, אחד המוכרים שבהם הוא "לחזור בשאלה", על משקל לחזור בתשובה, ותוך שימוש מכוון במשמעות האחרת של תשובה, שהרי אדם שמפסיק להיות דתי חוזר ושואל, חוזר ושואל, ומגלה שהתשובות שנתנו לו מילדות, הן אעפס, לא משהו משכנעות.נראה לי שהמושג "לצאת בשאלה" הוא הרחבה של "לחזור בשאלה" המוכר ביותר, תוך מודעות לשגיאה לכאורה שבשימוש במושג "שאלה" כהיפוך של "תשובה", היוצא בשאלה לא עושה ההפך ממי שחוזר בתשובה, אלא יוצא (מהחיים הדתיים) ושואל. עד כאן הסבר לא מלומד, שנשמע לי לפחות סביר אני, אגב, לא מבינה בזה כלום. מה גם שמעולם לא יצאתי בשאלה, פשוט הפסקתי להיות דתיה להרחבת אוצר המילים בנושא זה ראי: דתל"ש, דתי בלאי, דשמ"ש, דתי משבת לשבת, צם בין הארוחות, חובב מסורת, חרדי לשעבר, יוצא, חוזר, אחד שנמאס לו

אכן ביטוי טיפשי

אני בכלופן, יצאתי לתרבות רעה. התפקרתי. התבוללתי, התאפרקסתי, התקלקלתי, חוללתי, חיללתי, נשבתי, נשברתי, הוצאתי עצמי מהכלל, יודעת את בוראה ומורדת בו, סובלת מהפרעות ריכוז למידה. עצלנית, טיפשה, פרענקית, ריקנית, מושחתת, מושמדת פויה עלי בקבר השחור של ניטשה.

אני קצת ארחם עליה

כי היא לא חוותה את הבחירה בחיים. היא לא יצאה מחושך לאור. מגלות וסירוס לגאולה והגשמה. טוב, נסחפתי אבל סגולה מרעידה, להיות חופשי מבחירה מעצים את ההנאה ומאדיר וממתיק ומייקר את החוויות והתובנות והעבודה הפנימית הקשה.

אכן, מכירה את רחוב סומסום

מצד שני, את "כה עשו חכמינו" אני פחות מדקלמת. אני לא חושבת שיש מקום לרחמים, שהרי אמנם לא "סורסתי" והשתחררתי, אך בכל זאת זכיתי לבחור. החיים מלאים בבחירות. והעולם החילוני מציג אותן באור חופשי ונכון יותר, בעיני.

"יודעת את בוראה ומורדת בו"

משפט יפה. למדתי השנה את הקורס "תל אביב - עיר ללא אלוהים", אם מישהו מכיר. בקורס דיברנו על החילוניות התל-אביבית, שנובעת בניגוד לחילוניות הקדמונית, מהידיעה הברורה שיש אלוהים ובוחרים שלא לעבוד אותו.

uri80

New member
"מהידיעה הברורה שיש אלוהים ובוחרים

שלא לעבוד אותו"? שו? מישהו גילה לך משהו ושכח אותנו בצד? על איזו ידיעה אתה מדבר?

אבהיר את כוונתי

ולפני הכל, אני נקבה
הכוונה היא שיש חילוניות של לפני המצאת הדת, כלומר חילונים שלא יודעים בכלל שקיים רעיון שכזה. ויש חילוניות של אחרי המצאת הדת, שאלה אנשים שיודעים שיש "אופציה" להאמין באלוהים, ויודעים שיש כבר עדת מאמינים - ובוחרים שלא לבחור את אותה "אופציה" אלא לחיות חיים ללא אלוהים. האם ההבדל ברור?

uri80

New member
בנתי ../images/Emo13.gif כשמסבירים לי ממש לאט

גם אני מצליח להבין

מתלבט13

New member
עושר לשוני

14 קללות של מילה אחת. ועוד חמש של ביטויים. תוכלי להשלים שיהיה לנו כל הקללות במקום אחד? (הכוונה לקללות בסיווג חילוניות)

boten d

New member
שלום לנתן זך

האמת, ביטוי משובש ומטופש. אבל, כידוע, מנהג ישראל - דין הוא. אז נתקענו עם זה בצורה חוקית

אבזץ

New member
שלום רב, כבוד הרבנית

לעניות דעתי, אין ביטוי קולע יותר, המתאר במדויק את התהליך שעבר ושעדיין עובר עלי, כמו "יציאה לשאלה". יצאתי ממקום שהכל בו ברור - לכל שאלה תשובה - אל מקום ששום דבר בו אינו מוחלט - הכל ניתן לתהיה. מקווה שעניתי

כבודו

הפעם אני מסכימה. שאלתי אם ה"תשובה" שב"חזרה בתשובה" פירושה מענה (השבה) או חזרה (שיבה). [ואולי בכלל "שֶבִי"] ורציתי להוסיף משהו - אני כותבת במספר פורומים, ומעולם לא נתקלתי בכזו אדיבות. אז תודה לכם על המסרים, על השאלות והתהיות. באמת.

בחיי שהיה לך מזל

את חייבת לתפוס שיחה עם "יוצאת מזה" היא דווקא חושבת אחרת אבל אני מסכימה איתך, אפילו יותר מזה מקווה שהבנת את השורה התחתונה - חוזר בתשובה שבמקור פירושו חזרה ולא מענה, יוצא בשאלה שמהדהד את המונח המקורי עושה שימוש מתוחכם במשחק המילים, גם ההפך מלהיות דתי (שזה מה שקורה למי ששב לאלוהיו) וזה גם מישהו ששואל שאלות כמו שאמרו לך כאן, שזה מה שמי שעוזב את הדת עושה הרבה פעמים (יש אחרים שגם סתם אוכלים חזיר, אבל זה לא קשור) לגבי המשמעות של השיבה בהקשר הדתי, אפשר לפתוח על זה דיון מעניין, בגדול היהדות מאמינה משום מה שכולנו באנו משם, וכולנו צריכים לחזור לשם (לרחם האלוהי הטוב והמיטיב או משהו כזה)

למעלה