שלום לכולם

Tai Chi

New member
שלום לכולם ../images/Emo185.gif

אני לא יודעת היכן לשאול את זה, ואני מקווה שזה המקום הנכון
1. זה נכון שהאזרחות הישראלית נגזלת ממך ברגע שיש לך שתי אזרחויות אחרות (למשל צרפתית ואמריקאית)? 2. גרין קארד אמריקאי (לכל החיים) שווה לאזרחות אמריקאית?! אני רוצה לדעת את זה, כי אני רוצה לדעת מה יקרה לאזרחות הישראלית שלי במקרה שגם אזכה בהגרלת הגרין קארד וגם אקבל אזרחות צרפתית...

een ogenblik

New member
אזרחות ישראלית לא נגזלת, אם לא

מוותרים עליה. ככל הידוע לי ארה"ב אינה דורשת ויתור על אזרחות ישראלית כדי לקבל אזרחות אמריקאית. לגבי צרפת איני יודעת. יש מדינות באירופה שכדי לקבל את אזרחותן צריך לוותר על אזרחויות אחרות, אבל גם זה תלוי במקרים פרטיים. בכל מקרה, מדינת ישראל אינה מבטלת את אזרחותך, אלא אם את מבקשת לותר עליה, ואז את צריכה לעבור טופסיאדה ארוכה ומייגעת, שמונעת ממך לעשות צעד זה בקלות דעת וללא מחשבה תחילה.

תשובות.....

1. עד כמה שידוע לי, אזרחות ישראלית לא יכולה ל"היגזל" ממך במיוחד אם את ילידת הארץ. ידוע לי על כמה חברים שמחזיקים ב 3-אזרחויות כולל אמריקאית וישראלית. אני מחזיק ב 2 אזרחויות פלוס גרין קארד. כשבררתי מה דרוש כדי לקבל אזרחות אמריקאית לא נאמר לי ולא רשום באף חוק שצריך לותר על אזרחות אחרת ע"מ לקבל אזרחות שלישית. 2. גרין קארד פירושו "תושב קבע". זו לא אזרחות אמריקאית. לתושב קבע אין זכות בחירה ואינו יכול להקרא לשרות בחבר מושבעים או לשרת בצבא. יחד אם זה, תושב קבע משלם מיסים כמו כל אזרח וכל חוקי אמריקה האחרים חלים עליו.

Tai Chi

New member
המון תודה!!!

מאד עזרת לי
אתם עונים פה מאד מהר. איזה פורום כיפי!!

אזרחות ישראלית לא נגזלת

וגם מדינות שמחייבות לוותר על אזרחות שנייה כאשר הן מעניקות אזרחות משלהן (כמו גרמניה) מודעות לעניין הקושי לוותר על אזרחות ישראלית (בעיקר מתוקף חוק השבות), ולכן מוותרות מראש לישראלים. אינני יודע מה הצרפתים דורשים ממי שמקבל אזרחות מהם.

yonis

New member
אני מחזיק בצרפתי,אמריקאי,וישראלי

ומעולם לא היו לי בעיות זה אפשרי וחוקי,,רק עליך להכנס לכל מדינה עם הדרכון שלה, בהצלחה

קצת כבד להסתובב ככה, עם כל הדרכונים

יוניס, אולי תעביר לי את הצרפתי או האמריקאי? סתם רוצה להקל עליך

yonis

New member
יותר פשוט ממה שנראה,הורים שחיו

בצרפת,נולדתי בישראל ושנים של עבודה עם האמריקאים, רוצה להחליף שנים של עבודה עם פספורט .מקס?

yonis

New member
בשביל זה צריך להיות חמוד כמוני../images/Emo6.gif

אדבר איתם,,,

Taliy

New member
גרין קארד אפשר לאבד

יש תנאי של כוונות שהייה בארה"ב, הם בודקים אם מרכז חייך הוא ארה"ב, ואם לא (החלטה שלהם, אין מספר ימי מינימום שהיה בארה"ב לצורך העניין) הם רשאים לקחת את הג"ק , או להחליף לך אותו באשרת עבודה. אזרחות ישראלית לא מאבדים, רק אם רוצים לאבד (משלמים 800 שקל +- ומוותרים על האזרחות). אני יודעת בוודאות שאם את מוציאה אזרחות צרפתית ואזרחות של ארה"ב הם לא ידרשו ממך לוותר על אזרחותך - להיפך בישראל פעם דרשו על ויתור אזרחות...

ובטח ירדו מזה אחרי שהבינו

שאם יגידו למישהו "או שתוותר על האזרחות האנגלית, או שלא ניתן לך אזרחות ישראלית" התשובה תהיה "תלכו קיבינימט, מי צריך את האזרחות שלכם..."

syair

New member
לשלם?

זה נראה לי חוצפה לשלם 800 ש"ח עבור ויתור על אזרחות. לא יותר קל פשוט לקרוע לגזרים את הדרכון? וזה לא מסובך לוותר על האזרחות? חשבתי שכבוד שר הפנים אמור בכבודו ובעצמו לאשר כזה דבר, ושליהודים הם עושים בעיות.

למעלה