שלום לכולם

Phlawless

New member
שלום לכולם../images/Emo168.gif

שלום:) אני חדשה פה בפורום אך אני לא פמיניסטית חדשה. שמתי לב בזמן האחרון שיוצא לי לדבר עם אנשים על זכויות האישה וכדומה ישר מתישהו באה השאלה: "למה רוב הפמניסטיות לסביות"? רוב הלסביות פמניסטיות אך לא כל הפמניסטיות לסביות. מדוע הפמניזם משאיר רושם שכזה? מאיפה זה התחיל?

טל קר

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אני אנסה לעשות סיעור מוחות ביני לבין עצמי בנושא במהלך השיעורים-שיש-אטרקטיבים-מהם היום בערב, אבל על רגל אחת מה שצץ לי שזו עוד דרך לבטל את הטיעונים של הצד השני, שזה הצד שלנו. הלסביות הולך בהקשר הסטריאוטיפי הגועלי הזה עם שונאות גברים/כאלו שהן עם נשים כי אף גבר לא רצה אותן. ואז "מה הפלא שהן טוענות ככה" או "מה כבר אפשר היה לצפות שיטענו". משהו בסגנון של פסילת כל ביקורת נגד ישראל על הסף כי "הם אנטישמים".

עופר ב.ה

New member
עוד משהו שחשבתי עליו

הפמיניסטיות נחשבות לדעתניות, אסרטיביות, עומדות על שלהן. תכונות אלה נחשבות "גבריות" עפ"י הדפוסים המקובלים, ולכן טבעי לכאורה לייחס אותן ללסביות, שגם הן נחשבות "גבריות".

טל קר

New member
כמובטח דנתי בזה ביני לבין עצמי

בשני שיעורים-שידעתי-טובים-מהם, והגעתי לכמה הסברים אלטרנטיבים או מצרפיים. * לא כולם עשו קורס פסיכומטרי, ולכן נוטים להתבלבל בין רוב הלסביות הן פמיניסטיות ובין רוב הפמיניסטיות הן לסביות. * מה שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת - פסילה על הסף. אם הן שונאות גברים, מה כבר אפשר לצפות מהן שיאמרו. * ללסביות יש בולטות בנושאי פמיניזם. יש להן פחות אינטרס להסתיר את זה מחשש שזה יפחיד בני זוג פוטנציאלים, פחות בעיה לנוסס בזה. * (?) הקטנה, הפיכה לאוביקט מיני. רוב הגברים נחשפים לפורנו. וברוב הפורנו לסביות זה נשים שמחכות לדבר האמיתי, הרי הוא הגבר. * שימוש בהומופוביה/לסבופוביה. דרך להוציא מהלגיטימיות. * לסביות מפחידות אותן, וגם פמיניסטיות מפחידות אותן. אז הם יוצרים קישור. * אי הבנה של המסר- שפמיניזם מבוסס על שנאת גברים, ורק מי שונאת גברים יכולה להיות פמיניסטית, ולכן טבעי שהפמיניסטיות הן לסביות, כי הן שונאות גברים.

שמנתולה

New member
הפרט השולי שרוב הגברים

מתעלמים ממנו בהקשר זה הוא שהמשוואה פמיניסטית=לסבית=שונאת גברים שגויה ולו מעצם העובדה שלא צריך לשנוא גברים ע"מ להיות לסבית, צריך רק לאהוב נשים יותר...

crovee

New member
בדיוק...

על מה אתם מדברים בכלל, תגידו לי?! לסביות=שונאות גברים? מה לעזאזל הקשר? אני לסבית, ולא שונאת את הגברים שבחיי- הידידים, החבר לשעבר, החבר הכי טוב וכולי. אם אין לכם משהו חכם להגיד, עדיף שלא תגידו. באמת- קצת שכל, קצת חשיבה...

טל קר

New member

אף אחת כאן לא אמרה שלסביות=שונאות גברים. דיברתי על הסטריאוטיפ של פמיניסטית=לסבית=שונאת גברים שהוא אחד הגורמים לדעתי לאימרה שרוב הפמיניסטיות לסביות.

טל קר

New member

אותם גברים גם מתעלמים מכך שבניגוד למה שהם רואים בסרטי פורנו, לסביות זה לא נשים שמשחקות ביניהן עד שיגיע ה´דבר האמיתי´... עוד לא הצלחתי להבין איך מיושב הדיסוננס הזה (למרות שאוגוסטוס נדמה לי ניסתה בעבר להסביר לי) בין הלסבית שגורמת לגברים מסוימים להזיל ריר בגלל ההתניה של לסבית=שתי נשים ביחד מחכות לגבר, לבין הלסבית ככינוי גנאי.

שמנתולה

New member
אני חייבת לציין

שגברים מעולם לא השתמשו נגדי בלסבית ככינוי גנאי, נשים כן! האם זה משום שלסביות מאיימת על נשים!?

crovee

New member
עכשיו כשחושבים על זה

גברים גם לא השתמשו ב"לסבית" ככינוי גנאי נגדי. אבל מצד שני גם נשים לא. רק פעם אחת, כשחברה אמרה שאין דבר כזה לסבית\הומו, ושרק מי שרוצה למשוך אליו תשומת לב אומר על עצמו שהוא הומוסקסואל- אבל זה לא נחשב כמשהו שהיא אמרה נגדי, זה רק מראה עד כמה היא מטומטמת... ואני לא חושבת שלסביות מאיימות על נשים. אולי קיימות נשים שמפחדות מהן\ ממנו בצורה כלשהי, אך לא עד כדי איום. יום טוב :)

השאלה שאת מעלה מתקשרת לי ל"הודעה

החדשה ששמתי הרגע וכותרתה "פמיניסטית אוהבת נשים?". מעניין, אולי יש קשר? אולי נשים למדו לפגוע בנשים וללעוג להן ולדכא אותן, כי כך זה נהוג ונכון בחברה?

טל קר

New member
ואני חייבת לציין, שנסיוני הפוך משלך

נשים מעולם לא השתמשו נגדי בלסבית ככינוי גנאי , גברים כן (למשל כשהראתי סממנים פמיניסטים של אי התקפלות רק כי הוא ביקש משהו)! האם זה משום שלסביות מאיימת על גברים!?

ברוכה הבאה לפורומנו, מאחלת לך הנאה../images/Emo8.gif

והנעה. השאלה שלך יכולה לקבל תשובה ע"י השוואה: הרבה בעולם יודעים בבירור, שהיהודים רוצחים ילדים נוצרים ומשתמשים בדמם לטקסי דת שונים , בין היתר להכנת מצות לפסח. כמ"כ, ידוע שהיהודים רודפי בצע ו"שיילוקים". מאיפה זה התחיל? מדוע זה הרושם? יכול להיות שהשנאה והרצון להשפיל ולהנחית הן שיוצרות את ההשמצה והשם הרע?

למעלה