שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo15.gif

אני כנראה בין הסמויים כאן, כי אני משתדלת תמיד לקרוא, אבל עד שאני גומרת לקרוא אחד הילדים מתחיל לבכות
היום בנזוגי לא עובד, ככה שעכשיו טל עליו, עופרי בגן ולי יש כמה דקות פנויות... כדי לומר שאני מתגעגעת, אבל גם להתלונן, מותר נכוון? אבל קודם כל אני חייבת לומר שאם כל הקושי שיש לי וכל פעם שיש לי קושי אני חושבת על האמהות פה שיש להם תאומים ושלישיות (קרן כל הכבוד) וחושבת שאם הם גידלו אז גם אני יכולה. אבל האמת היא שמאוד קשה לי
עופרי, למרות פגותו (ואולי בגללה) הוא ילד מקסים ונוח. שהבאנו אותו הביתה היינו צריכים להעיר אותו כדי לאכול והוא היה אוכל ישן אוכל ישן אוכל ישן ישן ישן ישן ואוכל, הוא בקושי בכה (לא היו לנו בעיות גזים שיניים וכדומה) ובאמת ילד מקסים. והנה הגיעה למשפחה לפני חודש וחצי ילדה קטנה (בשפת עופרי טל-טל) ועושה צרות.. טל מגיל שבוע ערה שבע שמונה שעות רצוף!!! שמתוכם היא בוכה חמש שעות. וזה הופך להיות מאוד קשה שלא לומר בלתי נסבל
, אני יודעת שהיא מאוד סובלת ומשתדלת לתת לה הרבה כבוד אבל זה מאוד קשה בייחוד שעופרי צריך את היחס שלו (ומגיע לו כי הוא כזה מקסים איתה. מכיוון שאמא שלי עברה ניתוח ואסור לה לנהוג היא לא יכולה לבוא לעזור לי וחמותי זה סיפור בפני עצמו (יש פורום על חמות.. אולי אני צריכה לכתוב גם שם
) ואין שום צאנס שהאי תבוא לעזור (וגם לא רוצה, וסתם תלונה קטנה עליה - שטל נולדה נחשו מה קיבלנו ממנה? כלום!!!! אפילו לבוא היא לא טרחה) בקיצור אני די לבד ובנזוגי שהוא עצמאי - עכשיו יש תקופה של הרבה עבודה ולהבדיל משעופרי נולד והוא היה איתי שלושה חודשים בבית היום אם הוא מגיע הביתה ב שמונה אני אומרת תודה. אז לקחנו עזרה לארבע חמש שעות של אחרי הצהריים מהרגע שעופרי מגיע מהגן ועד שמונה - אבל עדיין אני מרגישה מאוד לבד מאוד עצבנית ובעיקר עם מלא רגשי אשם שאני כועסת גם על עופרי (הרבה פעמים עם סיבה אבל לא ברמה שבא אני כועסת) וחוץ מזה אנחנו לא צריכים לכעוס עליו הרבה כי הוא באמת ילד טוב. ועל טל אני לא כועסת אבל אני עוד לא ממש התחברתי אליה (היא עלי המון שעות וכמובן יונקת ) אבל ההתחברות עדיין לא באה, ומרגישה שאני מאוהבת בעופרי יותר יותר מאז שהיא נולדה. ואני כבר לא מדברת על חיים מחוץ לבית, חיי חברה או משהו שדומה לזוגיות (ואני לא מדברת על מין!) בתקופה הזאת. בקיצור אני קצת מיואשת
ולמרות שאני יודעת שאני צריכה הרבה סבלנות והתקופה תעבור ויהיה לנו נורא כייף ביחד בתור משפחה (עופרי בתור ילד בן שנה ושמונה חודשים מאוד אוהב את טל, מנשק אותה ונותן לה מוצץ ובודק למה היא בוכה והוא פשוט מקסים - כבר אמרתי את זה?) כרגע המצב הוא קשה... בקיצור הכל אצלי מאוד מבולבל (היום זה חודש וחצי מאז שהיא נולדה) ולכן אני גם לא כל כך כותבת (אבל בהחלט שותפה סמוייה) אז זהו מקווה שאוטוטו נחזור להיות פעילים. דרך אגב הקטנה הזאת שוקלת 5 קילו וגובה 54-55, לא כל כך קטנה אה?

אבל הנה- יש לך עזרה!!!

קודם כל מזל טוב, כן? אבל עופרי עוזר לך. נכון שהוא לא יחליף אותך בלילות, אבל קפה את יכולה לשתות כשהו שם עין לשתי דקות, נכון? התקופה הקשה תעבור. לא שיהיה יותר קל, אבל יהיה אחרת. אני מאמין. הנה, כבר טרחת לכתוב, נכון? אז לאט לאט ישתנו דברים ותחזרי לחיות חיים רגילים (מה שאני עוד לא חזרתי...)

WOW אמא של עפרי וטל..לא קל...

נתחיל קודם כל בברכת
להולכת הנסיכה. שיהיה לכם הרבה אושר איתה וממנה
. שנית , גם אני הפכתי שבוע שעבר לדודה בפעם השניה עם לידתו של אוֹרי אח של ליאל (בן השנה ו-4 חודשים)...כך שאני יכולה (+/-) להזדהות עם מה שכתבת לגבי הקושי וההתחברות לילד/ה שני/ה. נכון שאני רק דודה אבל אני בהחלט מבינה. עפרי נשמע לי מקסים אמיתי לפי התיאורים שלך "עופרי בתור ילד בן שנה ושמונה חודשים מאוד אוהב את טל, מנשק אותה ונותן לה מוצץ ובודק למה היא בוכה והוא פשוט מקסים - כבר אמרתי את זה?.. "ודי מזכיר לי את ליאל. כבר מרגע שאחותי ואוֹרי הגיעו הבייתה (אחותי עברה ניתוח קיסרי כי הילד נולד גדול.. 4268 גרם והשתחררה אחרי 3 ימים במקום 5 בגלל עומס במחלקת יולדות "ליס") ליאל התנהג כאח בוגר (זה נשמע מצחיק לילד בגילו - שנה וארבעה חודשים- אבל זה היה באמת מדהים)...הוא נישק וחיבק ודאג בשפתו שלו להראות שהוא מבין שמעכשיו סדרי עולם השתנו והוא האח הגדול...
. אנחנו מאמינים שיהיה בסיידר למרות שגם אני וגם אחותי שמענו סיפורי קושי רבים של "איך זה לגדל 2 בהפרש גילאים כ"כ קטן" (מדהים איך פתאום כולם מכירים את החבר של החברה של השכנה שיש לה 2 ילדים בהפרש של 11 חודשים ,שנה וחצי וכו' זה מזו....). מאוד ממליצה לך , אפילו אם הבעלול חוזר רק ב-8 בערב לקחת "הפסקה" קלה של שעה (לפחות) כל יום ולצאת קצת מה
....להליכה (מנקה את הראש משומשו !), לקניות בסופר (לא תאמיני כמה זה כיף פתאום
), למכון כושר או סתם.. לשבת על ספסל בטיילת מול הים ולהתאוורר (לבד, עם הבעל או עם חברה)....פשוט נותן אנרגיות חדשות שממלאות את ה"בטריות". מקוה לשמוע (או לקרוא) ממך הודעות אופטימיות יותר בקרוב...יהיה בסיידר !
ות לילדודס ו
לך.... ותשמרי על עצמך , זו תקופה לא קלה - אבל היא תעבור !

../images/Emo65.gifדבר ראשון והכי חשוב הוא...

שאנחנו כאן כדי שיקטרו אצלנו וכדי להוציא קיטור, אז בהחלט מותר ...
דבר שני, ההתחלה היא קשה לכולם. אל תשכחי שלמרות שעופרי מקבל את טל בסדר גמור הוא בעצמו בסה"כ תינוק קטן שעד לפני חודש וחצי תשומת ה
של כולם הייתה מופנת אליו ורק אליו, והוא בסה"כ בן שנה ושמונה חודשים
בעלך עובד כעת עד שעות מאוחרות וההתמודדות לבד היא קשה מאוד, אבל אין ברירה ואת צריכה להתחלק בין שניהם. בשעות הבוקר תנצלי את הזמן להיות עם טל הקטנה , תשתדלי לנווט אותה שבשעות שעופרי חוזר מהגן היא תישן ( קשה אני יודעת ) ואז להיות כל כולך של עופרי אפילו אם זה לשעה/שעתיים- מנסיון אני אומרת שהתמרון הוא קשה בעיקר שאין עזרה , אבל...אפשרי. לגבי חמתך....אל תקחי ללב, יש לך עכשיו משפחה משלך, שאוהבת אותך ותומכת בך ( אפילו אם זה קצת פחות עכשיו ) תלמדי לסנן ולקחת איתך רק את מה שבאמת חשוב לך ואך ורק לך. ובעקבות ההודעה שלך גם אני מתוודה שהיה לי קשה בהתחלה להתחבר לאופק. הייתי מחכה שמאור יחזור מהגן כדי להיות איתו, לחבק חזק חזק ולהסניף את הריח שלו. היום אופק בן שנה וחצי שאני משוגעת עליו ( האהבה הגיעה הרבה קודם לא אחרי שנה וחצי
) הוא מקסים חכם ושובה
בות אמיתי. מין.....אל תדאגי גם זה יגיע ואני כבר מחכה להודעה שלך בסגנון של "הצילו אותי מבעלי....קצת מנוחה אי אפשר כל היום...
... ותודה לכ מי שסבל את השטויות שלי עד כאן..... גלי כל שנבקש לו יהי...

../images/Emo24.gif יעזור ?

אין לי מושג איך מתפקדים עם שניים כי גם עם אחד לא ישנתי 3 חודשים והוא אפילו לא סבל מגזים !!! למה שלא תצאי עם טל בבוקר לבית
לנקות קצת את הראש ולהטעין את המצברים ? הייתי מציעה לך חברה אבל למיטב זיכרוני אנחנו קצת רחוקות
ועפרי נשמע מתוק ומקסים אני בטוחה שטל תגדל קצת היא לא תבייש את הפירמה ....

נשמע שבכלל בכלל לא פשוט לך...

את יודעת שהתקופה תעבור, אני יודעת שהיא תעבור, אבל עד שהיא תעבור... יש איזו קפיצת מדרגה בהתחברות כשהקטנטנים מתחילים לחייך. הרגשתי את זה מאוד ברור עם אלה, ברגע שהיא התחילה "לדבר" איתי התאהבתי בה לחלוטין. ניסית לשים את טל במנשא מסוג תינוכיס ודומיו? את אלה זה מאוד מאוד מרגיע ויערה כבר מבקשת לקשור לה מנשא ולשים בו בובה. הבכי שלהם מוציא מהכלים, אני מנסה לדמיין איך מרגישים אחרי 5 שעות של בכי. יהיה בסדר. באמת. החודשים הראשונים אחרי הלידה הם קשים מאוד מאוד. אנחנו 3 חודשים אחרי שאלה חזרה הביתה ורק בכמה שבועות האחרונים אני מרגישה שהגענו לאיזון מסויים. אה כן - עפרי מקסים, איזו מתיקות! וטל בדיוק בגודל של אלה, רק שאלה עוד שבוע בת חצי שנה

hagit2000

New member
קבלי ../images/Emo24.gif

באמת נשמע שקשה לך. תשמחי לפחות שעופרי מקבל יפה את טל. נראה לי שאם היתה לנו תינוקת חדשה בבית, שני היתה עושה לנו בית ספר (אני רק מצטמררת מהמחשבה...) זו תקופה לא קלה, אבל היא תעבור. כאן בפורום מותר לך (ואף רצוי) לקטר חופשי. הייתי בכיף נפגשת איתך, אבל נראה לי שעכשיו אני גרה רחוק מכולם. אז תחזיקי מעמד, ובהזדמנות תכניסי קצת תמונות...

למעלה