שלום לכולם

afi fon

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון לשאלתי: במשך שנים עבדתי כגרפיקאית ובימים הקרובים אני אמורה להתחיל עבודה כאשכת מכירות של משרד קטן העוסק בפירסום וגרפיקה. ברצוני לשאול האם מישהו יודע מה כמה אחוזים נהוג לקבל עבור לקוח אותו אני מגייסת למשרד? אם כאן זה לא המקום המתאים לשאלתי אשמח אם תפנו אותי. תודה

Itzik RDVC

New member
בחלק מהתחומים...

ספציפית בתחום שלך אני לא יודע, אבל בעיקרון אשי מכירות בתחומים רבים מקבלים 3 עד 5% על ככל מכירה. אם את מביא לקוח שישאר לטווח ארוך, מקובל בהרבהתחומים לקבל את האחוזים האלו לפחות בשלוש השנים הראשונות. בכל מקרה, והכי חשוב, כל סיכום שיהיה בכתב. אם לא מוכנים שזה יהיה בחוזה שלך, שזה יוכנס כתוספת או כסיכום דיון חתום על ידי מי שיש לו סמכות. בהצלחה

afi fon

New member
תודה איציק..

האם 3-5 אחוזים זה מה שנהוג כשיש משכורת בסיס או בלי בסיס? ובהחלט אדאג שזה יופיע בכתב.

Itzik RDVC

New member
לגבי שכר בסיס

ראשית, אני מדבר מידע אישי וניסיון ולא מומחה לכך. כעקרון, מקובל לקבל שכר בסיס. יש תמיד את המשחק בין גובה השכר לאחוז העמלה, ככל שמשכורת הבסיס שאתה רוצה היא גבוהה יותר כך העמלה תרד, בסופו של דבר המעסיק צריך שזה יהיה מתאים גם לו. דבר נוסף, יש בעצם אפשרות שאתה עובד כפרילנסר רק על עמלות, ואז כמובן הן צריכות להיות גבוהות מספיק. אם אתה שכיר - ויש מה שנקרא בחוק, יחסי עובד-מעביד - המעסיק חייב לתת לך קודם כל שכר מינימום ואת כל החובות המינימליות בחוק לגבי תנאי העבודה. בעבר עסקתי בשכר בינלאומי ותנאי אנשי המכירות היו בערך כך: שכר בסיס ברוטו - 5,000 עד 10,000, תלוי בוותק בעיקר. עמלות מכירה של 6%, כאשר אם כמה היו מעורבים במכירה זה חולק ביניהם. בונוסים. מקווה שעזרתי. הכי טוב שתמצא מישהו בתחום ותדבר איתו ספציפית. אבל שוב מכל ההערות שלי הכי חשובה היא הכל בכתב!!!! ואני מדבר מניסיון!!!!

למעלה