שלום לכולם

PinkFreckles

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

שאלה קטנה לי אליכם מה יכולה להיות מתנה נחמדה (וחיונית) שאפשר לקנות למישהי שטסה לסין ביולי הקרוב? בת כ-40, טסה עם המשפחה ומדריך, וכבר יש לה שיחון...
אני לא מצליחה לחשוב על משהו מקורי....

sitvaniyot

New member
מתנה לנסיעה בעיני מיותרת

גם השיחון מיותר, אלא אם המילים כתובות לא רק בתעתיק אלא גם בסינית. כי אף מערבי לא יכול לבטא את המילים בסינית כמו סיני וממילא לא יבינו אותו. אם את מתעקשת על מתנה, (למה שבכלל תסחוב דברים מיותרים?) אז, מגבונים לחים, סבון ללא מים, אם כבר הגיע לארץ. אם היא מתכוננת לכבס לבד, תני לה חבל ארוך עם אטבים.

הסנדל

New member
את יכולה לקנות לה שרפה טיבטי

שיסחב לה את הציוד.... סתם! יש דברים מאוד נחמדים שאפשר לקנות. למשל תיק כלי רחצה עם בקבוקים אטומים בתוכו, כובע, או אולי משהו קטן ואישי. שלא יהיה גדול ומעיק, בכל מקרה.

PinkFreckles

New member
אוקיי...

אני מניחה שאצטרך להרחיב קצת בנושא
המטיילת היא המרצה שלי באוניברסיטה אני והחבר'ה מהחוג רצינו לתת לה שי קטן לסיום השנה.... מאחר והיא טסה לחו"ל חשבתי שלא יזיק לקנות אולי משהו שיהיה גם יעיל... תיק כלי רחצה אני בטוחה שכבר יש לה

הסנדל

New member
אוקיי... לא ידעתי

דברים שימושיים: את לא יכולה לקנות לה, נקודה. גרביים, חולצה, מכנסיים, תרמיל, נעליים, סנדלים, טבליות טיהור מים, גזייה ויויו פניאומטי- כולם דברים מאוד יעילים ושימושיים אבל גם מאוד אישיים. אם את מחפשת משהו שיהיה בטוב טעם ומאוד ישמח את המטיילת (בעיקר אם היא אינטיליגנטית, כפי שניתן להסיק), אז את יכולה לעשות את הדבר הבא: -לגשת לחנות מוצרי הכתיבה הקרובה למקום מגורייך -לקנות מחברת עם כריכה עבה והרבה דפים -לשחוט בבית גליונות נשיונל ג'יאוגרפיק ישנים -להדביק תמונות על הכריכה -לחזור לחנות ולקנות ניילון נצמד לכריכה (טפט) -להדביק את זה על הכריכה -ולרשום בעמוד הראשון של המחברת את הקטע המקסים מתוך "זן ואומנות אחזקת האופנוע": "...על ההרים יש לטפס מתוך מאמץ קטן ככל האפשר, -ובלי התלהבות יתרה. האמת של טבעך העצמי היא הצריכה להכתיב את הקצב. אם אתה נעשה קצר רוח, הגבר את הקצב. אם אתה נעשה קצר נשימה, האט. יש להאפיל בהר מתוך איזון בין קוצר רוח לקוצר נשימה. אם, כאשר אינך מקדים לחשוב על דברים, פוסקים צעדיך להיות אמצעים להשגת המטרה, וכל אחד מהם נעשה למאורע בפני עצמו. עלה זה יש לו קצוות משוננים; סלע זה אוחז בהר בצורה רופפת; מנקודה זו רואים פחות טוב את השלג, אף כי היא נמצאת קרוב אליו. אלה דברים שתמיד צריך להבחין בהם. חיים הנחיים רק למען איזו מטרה עתידה הם חיים רדודים. צלעות ההר הן המזיזות את החיים, ולא פסגתו. עליהם מתרחשת צמיחתם של דברים. אולם, כמובן, בלא הפסגה לא תוכלנה להתקיים צלעות כלשהן. הפסגה היא המגדירה את מהותן של הצלעות..." רוברט פירסיג, "זן ואומנות אחזקת האופנוע". פלוס הקדשה קטנה מכם/מכן, וזה יהיה נהדר. אם את צריכה עוד רעיונות מהז'אנר הזה תשרשרי, יש לי כמה.

PinkFreckles

New member
יפייפה ../images/Emo99.gif

מקסים ומקורי
אני בהחלט אשתמש בציטוט תודה רבה על ההשקעה במחשבה

Temporary2

New member
תלוי כמה אתם רוצים להשקיע.

הדבר הכי מקורי ומגניב שעולה לי בראש, לא קשור דווקא לסין. מדובר על Gorillapod - מין חצובה קומפקטית וגמישה שאפשר להשתמש בה כדי לחבר את המצלמה למגוון רחב מאוד של, אהממ, נקודות עיגון. קישור כאן. צריך קצת לחקור איפה אפשר לקנות כזו בארץ, אבל אני בטוח שאפשר. מלינק ישן שמצאתי הגרסה הקטנה עולה 220 ש"ח. בכלל, נראה לי שהמתנות הכי טובות לטיול בסין קשורות דווקא בהכנה לטיול בסין: כמה שיעורי סינית כדי לתת ביטחון עצמי בניסיונות לקשקש עם מקומיים; או אולי ללמוד שחמט סיני - המשחק הסיני הפופלרי ביותר, שאפשר לראות סינים מבוגרים משחקים אותו בכל מקום ברחוב. אם אתה יודע לשחק את המשחק - סיכוייך להתחבב על המקומיים מובטחים (בתנאי שלא תנצח, כמובן). בקיצור, אני מצביע לטובת מחברת מקושטת שהוצעה כאן קודם...

ליאורט1

New member
אם יש לך זמן קצת לחפש

כשהייתי בסין קראתי ספר שנקרא Riding the Iron Roster של Paul Theroux הוא כתב אותו בתקופה שהוא טייל בחלק נכבד בסין באמצעות רכבות מתישהו בשנות ה70. אומנם הרבה דברים השתנו וחלק לא קטן מהספר עובר ברכבות אבל נורא אהבתי לראות כל מיני תכונות ומאפיינים סיניים שקראתי עליהם בספר במציאות ולהיפך. זה הרעיון הכי מקורי שעלה לי...

הסנדל

New member
ואם כבר מתנות נושאיות

אז כל ספר של אמי טאן יכול להתקבל בברכה. בכלל ספרים זה נהדר. אגב, שבוע הספר עוד מעט!

PinkFreckles

New member
../images/Emo45.gif

ספרים זה טוב! נשמע כמו משהו שהיא תאהב! ואני חושבת שאני גם אקרא אותו בעצמי

PinkFreckles

New member
האמת שמצאתי אותו די מהר

היום הייתי בסטימצקי והוא היה למכירה
שאר החבר'ה לא היו כל כך בעניין, אז קנינו לה משהו אחר יחד עם כולם אני חושבת שאני אקנה לה את הספר בעצמי וארשום הקדשה אישית הרעיון ממש נהדר ומקורי תודה רבה

למעלה