שלום לכולם

valeta

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

אולי תוכלו לעזדור לי? הבן שלי בן שנה וחודשיים (כמעט). מדבר כמה מילים (אומר הרבה מילים משובשות ו-3 מילים "כמו שצריך"), צוחק, יוצר קשר עין מצוין איתי ועם הסביבה, עושה המון "קונצים" ("קוקו", מחיאות כפיים, ידיים למעלה), נראה שהוא מבין הוראות פשוטות, מתקשר עם הרבה אנשים, ובסה"כ ילד שמח. אלא מה? הוא לא מצביע ומאוד אוהב לשחק עם גלגלים. הכיף שלו הוא לתפוס איזו עגלה ולהזיז אותה ממקום למקום (הוא עוד לא הולך, כך שהוא לא יכול להסיע אותה). הוא מאוד אוהב לנדנד את הנדנדה בעצמו (יכול לעשות זאת הרבה זמן). אילו לא הייתי יודעת על החיבה של ילדים עם בעיות תקשורת לגלגלים ולפעולות רוטיניות, לא הייתי נלחצת בכלל. אבל האם יש סיבה לדאוג? האם העובדה שהוא לא מצביע היא סיבה לדאגה? האם יש טעם בכלל להתחיל לחשוב בכיוון או שיש לי מצב של דאגת יתר? אני קוראת הרבה מאוד, בכל מיני נושאים, ואולי סתם הכנסלי לי לראש דאגה מיותרת?

אולי כדאי להגיע לאבחון מסודר?

שלום לך, את מתארת תינוק עם קשיים שונים, אך לא ברור אילו מהם הם קשיים תקשורתיים. האם הוא משחק איתך מיוזמתו? מזמין אותך למשחק משותף? עושה לך קוקו או "קונצים" כמו להתחבא ולהציץ? האם הוא קשוב לסביבה ומתייחס לאנשים שסביבו? יוצר קשר עין בקלות? לאורך זמן? עם אנשים שונים? באיזה מידה הוא מבין הוראות פשוטות, כמו בוא, קח ותן וכ"ו. האם הוא מבלה יותר איתך או עם עצמו? יש הרבה הבדלים, בין ילדים שונים בספקטרום. יכולים להיות גם קשיים אחרים, שאינם דווקא תקשורתים. אני ממליצה לך להגיע לאבחון מסודר איתו. אצל דר' דיצה צחור באסף הרופא יש מרכז התפתחותי המאבחן תינוקות ופעוטות. במילא יש שם תור המתנה, אז שווה להתקשר כבר. אבחון מוקדם יכול רק לעזור ולכוון. ובינתים,כדאי לשחק איתו הרבה, ליצור הרבה אינטראקציה משותפת ובילוי משותף. נסי להפוך את הנידנוד למשחק וגם להשתתף בפעילות משותפת איתו, אולי עם עוד תינוקות, בג'ימבורי ופעילויות מים ואחרות.

שלום וערב טוב,

אני בטוחה שההורים בפורום ישמחו לעזור לך אבל אני חושבת שזה מאד לא נכון לתת לך תשובות על פי הכתוב. כדי לנסות ולבדוק התפתחות צריך לראות את הילד, לשמוע את הילד, להרגיש את הילד, לבדוק ניאנסים בצורת ההתקשרות שלו, בצורת המשחק שלו, בתגובות וביוזמות שלו, ובקיצור- לעשות אבחון מסודר ומקצועי ורק אז לצאת עם מסקנות. המלצה שלי גם כאמא וגם כאיש מקצוע- אם את שואלת שאלות אז כנראה משהו מציק, קיימת התלבטות. אם כך חבל על הזמן שעובר ועל עוגמת הנפש. לכי לאבחון וקבלי תשובות, והעיקר אם יש קושי או בעיה קבלי המלצות אופרטיביות לטיפול. בברכה, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

שלום לך

כאמא ובשביל השקט הנפשי הייתי נגשת לאיבחון כל שהוא חבל האנרגיות ועל המתח שלך מאחלת לך בהצלחה

למעלה