בכייף אני תמיד חושבת שיש מה ללמוד
מקולגות במיוחד בתחום הזה באנגלית כי אני כל כך צעירה במקצוע ולא מקצועית בהוראת האנגלית אבל הדגשים אצלנו בבית הספר הם לא התוכן (כי כמעט לא נגשים לבחינות בגרות) אלא לימוד התנהגות מהי והכנה לחיים כלומר עצמאות. מדובר באוכלוסייה של בעיות התנהגות קשות ומורכבות וכל כתה מורכבת מ7-13 תלמידים. אנחנו שתי מורות לאנגלית המלמדות את כל בית הספר. כך שיש לי בכיתות בדרך כלל 8 תלמידים או 4 תלמידים תלוי בגודל השכבה. אל המספר הוא לא מה שקובע אלא התלמיד עצמו. לפעמים אחד יכול לגזול ממך את כל האנרגיות ולהותיר אותך גמורה. לרוב אני נתקלת במשפטים של ע"עזבי אותי מאנגלית" "אני בחיים לא אדע לקרוא" ומאוד קשה לי לפעמים לשבור את המחסום ולהוביל אותם לשינוי. כל זאת כמובן תוך בניית אמון וקשר אישי שהם המפתח לעבודה עם התלמידים האלה. אני עובדת עם הרבה חומרים ויחידות לימוד שאני מכינה כי אין ספר שמתאים עבורם: בהתחלה חשבתי על מיסטר איי אבל זה ילדותי מדי לתלמידים בכיתות חטיבה עליונה, וסיגנל סי. קיו. אזל מהמלאי, נסיתי לעבוד עם רסקיו והלך טוב בהקנייה וזהו. בנוסף יש לי הרבה ספרי לימוד בבית שרכשתי כולל סוזי מילר. אני נוהגת אחת לחודש לערוך יחידת לימוד בנושא מסויים הכוללת דפי עבודה, משחקים, תשבצים, ומשלבת מיומנויות כמו מיון, הכללה, רצף וכדומה. יש כיתות שאני רואה היום תוצאות יפות ויש כיתות שפחות. בכל מקרה את יכולה לשלוח לי מסר בתקשורת האישית ואני מייד שבה אלייך. להת´ בנתיים ושבת שלום. נתוש