שלום לכולם

yasha31

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

היום חזיתי בתופעה חדשה אצל בני, והייתי מעוניינת לדעת האם מישהו נתקל בה פעם, והאם היא קשורה לטרואט. אז ככה: היינו היום בטיול עם ילדי הכתה והוריהם, כאשר הבחנתי שבני יושב על הקרקע, מרים כל מיני זבל מהאדמה, ומיד אחרי כן הוא חייב להריח את הידיים שלו. וחוזר חלילה. נראה כאילו הוא חייב גם להרים את הזבל מהרצפה וגם להריח. כל מיני בדלי סיגריות מגעילים ועוד זוועות למינהן. גם גרועות יותר. האם זה קשור לטוראט? האם זה חלק מ-OCD? אח"כ, בבית, הבחנתי שעדיין לפעמים הוא מריח את הידיים אבל הרבה פחות. האם גם הרמת הזבל היא אובססיה? הערתי לו לא פעם ולא פעמיים שיפסיק להרים, כי הוא התחיל להתעסק גם עם זכוכיות שמצא. אולי בגלל זה הוא הרגיש שהוא חייב לעשות את זה? כי זה "אסור"?

הלנה

New member
הי יעל

אני לא מכירה את תופעת הרמת זבל, אבל בהחלט כן את עניין הרחת הידיים ונראה לי שזה די אופייני לטוראט. בכל מקרה, נראה לי שלמרות ההמלצה לא להעיר באופן כללי, זה אחד המקרים שבהחלט לדעתי צריך להעיר ולהסביר מה הסכנות בלהרים חפצים (או גרוע מזה) מהרצפה. יכול להיות שבהתחלה זה יחמיר, כמו שכתבת בגלל האיסור, אבל בסופו של דבר אני מאמינה שהוא יבין.

תופעה מוכרת מאד לאלו שלוקים בOCD

הרחת חפצים...ידיים...וכו'...(לאו דווקא זבל)...בהחלט חשוב להסביר לו שאסור להרים כל דבר...זה יכול להיגמר רע מאד.

yasha31

New member
תודה הלנה ותיקי ../images/Emo24.gif

זה היה נראה לי ככה באמת. זה גם הגיע בנוסף לטיק ה-"אה" שהוא חייב להגיד בלי הפסקה. אז תארתי לעצמי שזה גם קשור איכשהו לטוראט.

השגיא

New member
גם שי שלי מרחרח את ידיו ואת כל מה

שמסריח או "אסור"... אני בכלל לא מעירה לו על הדברים האלו.. אני כאילו לא רואה.

חגית35

New member
תיארת שני דברים לא בהכרח קשורים

1- טיק הרחת האצבעות (מוכר בד"כ גם עם נשיפה עליהן לאחר ההרחה או מציצה או ליקוק שלהן) - שאינו קשור בסרחון של מה שהרים, אלא זהו טיק מורכב שקשור לטיקים הכפייתיים, שיש בהם מהאוסידי ולמעשה זו ביצה ותרנגולת אבל זהו זה. 2- הרמת ונבירת חפצים ועצמים- לא בהכרח קשורה לטקס ההרחה או לטיק הכפייתי. ההתמקדות בחפצים קטנים והנבירה והעיסוק בהם יכולים להיות בפני עצמם והם מוכרים. דוקא מישהו שהוא אוסידי יימנע לדעתי מלהרים משהו מסריח או מזוהם לתפיסתו, זה לא הולך יחד עם הפחד מזיהומים וחיידקים. אבל זו יכולה להיות תופעה ממש לא קשורה לטוראט - פשוט ילד שנובר ומרים כל שטות וחייב לבדוק מהי- גם בני כזה. הוא ממש הולך עם הראש למטה ומחפש כל הזמן ובוחן מה זה כל פיפס על הרצפה. מה שכן, אולי בכלל לא קשור לטוראט או אוסידי, ההתעסקות בין האצבעות במשהו ולא חשוב מה, זו קשורה להיותו גם ADHD - ואז על מנת להתמקד ולנסות להתרכז או למסך הפרעות ומסיחים בשעת הטיול שיש בו המון מסיחים והפרעות, הוא מצא לו עיסוק שירגיע את הרחש הסביבתי וימקד אותו (ממש כמו שהם עושים בבית או בכתה וממוללים משהו בין האצבעות, או ממששים חפץ, או מועכים משהו וכד') לדעתי, אם זה כפייתי אין ממש בלהגיד לו שיפסיק עם זה , זה אפילו רק יחמיר זאת. אפשר להגיד לו לא לטקטק? לדעתי לא. אפשר רק להגיד לו שזה מלוכלך, מזוהם מלא חיידקים או חד ועשוי לפצוע אותו- זה כל הזמן לטפטף לו.

yasha31

New member
תודה ../images/Emo24.gif

החכמתי. בינתיים הנוהג הזה נשכח. הטיקים הווקאלים היו תכופים אתמול כשהיה בחוג המשפחה ואילו עם חברים (עכשיו, למשל, יש אצלו שניים) אין בכלל. אני מתנחמת בזה. ואגב, חגית, עכשיו כשאני חושבת על זה, אני באמת נזכרת שהוא תמיד היה מרים דברים מהרחוב, ותמיד הייתי צריכה לריב איתו שלא יעלה זבל שהוא מוצא ברחוב - הביתה. אז כנראה שזה באמת אופי. אז תודה לכולם.

למעלה