שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo140.gif

רק רציתי להראות לכם משהו קטן שכתבתי כתגובה למאמר של דן מרגלית על איראן... זה נמצא ממש כאן. אשמח לדעת מה חשבתם.

EMM1

New member
שלום../images/Emo24.gif

קח ממתק. באירן למעלה משני מיליון ערבים ששאיפתם לריבונות מדוכאת.

EMM1

New member
אולי פשוט שתכתוב במאמר שלך

שצריך לזרוק את כל הערבים באירן לים וזהו... תודה א'ב'.

בלי צורר אין צרורות של כסף

לא הזכרת את הנקודה הכי חשובה בעניין הזה, והיא שפטריוטיות ומיליטריזם ניזונות מפחד מהאחר ואם אין אחר מפחיד מספיק אנשים עלולים להרגע ולחשוב שהמצב רגוע ואפשר אולי להקטין את הוצאות הבטחון ולחשוב על זוטות כמו רווחה, בריאות, חינוך ובידור (חוץ מבמובן של איך כל זה משרת את כוחות הביטחון). הפלסטינים לא סיפקו את הסחורה בשנה האחרונה (למרות שעכשיו עליית החמאס לשלטון אולי פתרה את זה. ברגע שיתמנה ראש לפרלמנט יתחילו לסמן אותו כצורר), אז הדגש הועבר לאירן. אנשים פה מפספסים את מה שהם שמים לב אליו רק בתקופת הדיונים על תקציב הביטחון, שההפחדות הללו הן כלכך מלאכותיות שזה כואב לחשוב שאנשים מאמינים בהן.

כמה נכון.

אבל הכי מעניין אותי זה באמת איך המאמר הזה עבר כ"כ חלק אצל ניצולי השואה, כאילו שאין שום פגם בלהשוות את אחמדינג'אד ללא פחות מהיטלר. לא יודע, בעיניי זה פשוט טירוף. אנשים פה השתגעו לגמרי.

מנטל

אני חושב שזכרון השואה הוא יסוד מכונן בהוויה הציונית ולפיכך זה מאוד לא חריג או מפתיע שמגדירים כך את אחמדינג'ד. אולי הדבר היחידי שנשבר פה זה מידת הגיחוך שבעניין, אבל לפניו היו לא מעט "צוררים" של העידן הנוכחי. אני חושב שגם אפשר לראות פה את פעולת השיטה של "למה לקחת סיכון" ששימשה היטב מאז ומעולם לדכא כל ניסיון התקדמות. איכשהו אנשים מפספסים את המחירים (כולל בבטחון) שהם משלמים בעבור ההתמקדות האובססיבית בבטחון מסוג מאוד מסוים שברובו הגדול הוא מדומין.

למעלה