שלום לכולם

motif

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

בעיקבות מספר ארועים אשר קרו לי בזמן האחרון אני קצת מבולבל, האים מישהו יוכל להסביר לי על מלאכים שומרים-מי הם ומה מהותם? וכמו כן מה משמעותם של התמונות אשר אנו רואים בזמן מדיטציה? והאים יש משמעות כלשהיא לתמונות ממצרים העתיקה(מבנים ואלים)? יום טוב מוטי

חזיונות בזמן מדיטציה.

אהלן מוטי
מלאכים שומרים על פי התיאוריה הם אותם ישויות - מדריכים המלווים נשמות מאז היותן ותפקידם אכן להדריך, לכוון, ולעיתים לשמור עלינו רגע לפני התרסקות.
משמעותן של תמונות בזמן מדיטציה עשויות להיות רבות, איש איש והפירוש שלו. יש שיאמרו לך שאתה נזכר בגלגולים ויש שיאמרו שאתה מדמיין והוזה. מהי תחושתך שלך

סימן שאתה עושה את המדיטציה נכון

הרעיון בבודהיזם הוא להמשיך את המדיטציה על אף החזיונות, משום שלמרות העוצמה שהחזיונות טומנים בחובם, הם מכשולים להארה, הם "מאיה"- אשליה.

spss

New member
ואם בזמן המדיטציה

אתה רואה חזיונות שממש מפחידים אותך באופן אישי, איך היית ממליץ להעלים את האשליה הזו? כל עצה תתקבל בברכה :(

מדיטציה היא דבר אלים ביסודו

ולכן צפוי שיהיו מחשבות אלימות. יש להניח להן לחלוף מעצמן ולהמשיך במדיטציה. מדיטציה הרי אינה טבעית, היא כפיה של ההכרה להתרכז, ויש דרגות של יכולת מדיטטיבית, בדיוק כמו בספורט. הרי בספורט מי שגופו רפה יחוש תיסכול ואלימות לנוכח מאמצים ספורטיבים ולמעשה עליו לשנס מותניו ולהמשיך על אף ההתנגדות ולאט לאט יתפוגגו ההתנגדויות והגוף יכנס לכושר. וכך גם במדיטציה- יש להמשיך ולאמן את השכל על אף המחשבות האלימות שנוצרות באופן טבעי ולאט לאט יכנס המוח לכושר מנטלי להתרכזות והמכשולים יעלמו לאיטם, ותחושת עוצמה וחיוניות מנטלית ינבעו מההכרה. אך יש להבין שבדיוק כפי שיש להתאמץ כדי להיכנס לכושר גופני, כך גם יש להתאמץ כדי להיכנס לכושר מדיטטיבי.

IBP1

New member
מצטער אני לא מתחבר לדברייך.

אולי תוכל לפרט ולהסביר את דברייך.

למעלה