שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

שמי גלית ואני סטודנטית לתואר ראשון שנה ב'. עד כה אני שורדת בקושי את הלימודים (ואני יודעת שאני מסוגלת ליותר)ולפני כשנה אובחנתי כבעלת ADD ע"י פסיכולוג. הוא המליץ על טיפול תרופתי אך הבנתי שאני צריכה לעשות את "מבחן TOVA". האם מישהו יוכל להסביר לי היכן ניתן לערוך את המבחן הזה והאם יש השתתפות של הקופ"ח? עוד טיפים להישרדות יתקבלו בברכה

נסיכה ג

New member
לולי יקרה פסיכולוגים לא מורשים

לאבחן הפרעות קשב וריכוז אלא רק נוירולוגים או פסכיארטרים ורצוי כאלה שמתמחים ב- ADHD

נסיכה ג

New member
ועוד דבר... הוא גם לא מורשה

להמליץ על טיפול תרופתי!!!! הוא בהחלט יכול להמליץ לך על איבחון מסודר, כמו שציינתי קודם לכן, ע"י נוירולוג או פסיכיאטר. ודרך אגב עם אכן את סובלת מ ADD אז המלצתי לך כן לקחת טיפול תרופתי שעליו ימליץ לך רופא מוסמך, הטיפול התרופתי עוזר מאוד. בהצלחה!!!

מה????

האמת היא שהוא היה נראה לי מאוד לא מקצועי, העניין הוא שמקום לימודיי מקבל אך ורק את המלצותיו (גם אותי זה עצבן), כלומר במידה ויש לך תוצאות איבחון מגורם אחר לפני שהתחלת ללמוד, המלצות אלו יתקבלו אך במידה ומעונינים לעשות איבחון לאחר תחילת הלימודים את חייבת לעשות אצלו.

zivadina

New member
פסיכולוג קליני כן מורשה לאבחן ADHD

אבל לא מורשה לרשום טיפול תרופתי, היות והוא איננו רופא. כלומר, את צריכה אבחון רפואי כדי לקבל טיפול תרופתי, ובהמלצות הפסיכולוג הזה תשתמשי במקום לימודייך כדי לקבל התאמות לבחינות ועזרה לימודית.

תודה, הרגעת אותי

לרגע נבהלתי. האם יספיק לי עכשיו לעשות רק את מבחן TOVA? והאם יש לך מקום באזור המרכז להמליץ לי עליו (אם אפשר גם זול?
)? תודה לכלום על התשובות

zivadina

New member
בדיקת TOVA

ההמלצה היא, שאת הבדיקה יעשה האדם שמאבחן, היות שיש גישות שונות לעריכת ה-TOVA, ולא כל מאבחן סומך על גישה שונה משלו. אם אין לך ברירה, תעשי סקר טלפוני של מכונים שיש בהם TOVA. ב"כללית" יש תשלום מופחת על ה-TOVA. אולי גם ב"מכבי"? תנסי לחפש רופא עם TOVA, כי גם לאחר TOVA הפסיכולוגית שלך לא תוכל לתת לך מרשם, ולכן כדאי להעביר את כל האבחון לידיים של נוירולוג, ועדיף פסיכיאטר, שעובד עם הקופה.

נסיכה ג

New member
סליחה זיוה דינה....

ממתי פסיכולוג קליני מורשה לאבחן הפרעות קשב? באמת אשמח לדעת....

ריטה ב

New member
שאלות על פסיכולוג

מהו פסיכולוג קליני? נוירופסיכולוג? פסיכולוג "רגיל"? מה ההבדלים ביניהם? האם יש הבדל בין אבחון ע"י פסיכולוג (קליני, נוירופסיכולוג) לבין אבחון של נוירולוג? מה, רק מרשם??? האם לפסיכולוג יש כלים לבצע אבחנה מבדלת? האם הוא יודע, למשל, שבמקרים מסוימים (חשש להתקפי אפילפסיה) יש להפנות את המטופל ל EEG והאם הוא יכול להפנותו לשם ולקרוא את התוצאות? האם הוא יכול לשלוח את המטופל ל TOVA? חס וחלילה, לא מזלזלת בפסיכולוגים. אבל נראה לי שאם כבר - פסיכולוג יכול לסייע רבות באבחון וטיפול, אך לא לבצע אבחון מלא ומקיף. האם אני טועה?

אבחון טובה

דר לייטנר יעל, נוירולוגית, מומחית בתחןם הקשב והריכוז, מקבלת בקליניקה בת"א, מומלצת!!!!!!!!!!!!!! 03-6440614. יש החזר מקופ"ח כי היא מנהלת מחלקה בבית חולים.

B של הצאט

New member
ל - עינת סגל

אני יודע שלד"ר יעל לייטנר יש פורום בתפוז . אפשר בבקשה את הפורום שלה ?????? תודה מראש

../images/Emo6.gifברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

כפי שכבר ענו לך, פסיכולוג אינו מוסמך לאבחן, אלא להמליץ על אבחון. ישהם מכונים המבצעים אבחונים מסודרים/מקיפים ואליהם מומלץ לגשת. את יכולה גם להיעזר בפורום המקביל לתמיכה למבוגרים ADHD - הרבה מין המשתתפים הפעילים שם הינם סטודנטים ואני בטוחה כי תוכלי להפיק מעזרתם רבות. מצרפת לך קישורים בנושא מבוגרים ADHD ואבחונים, נשמח לנסות לעזור עוד, אם נוכל.

עינת12

New member
פסיכולוגים בהחלט מורשים לאבחון!

אני אובחנתי ע"י נוירופסיכולוגית.

נסיכה ג

New member
עינת עם כל הכבוד

נוירופסיכולוג הוא קודם כל ניורולוג ורק אח"כ פיסכולוג. שימי לב יש הבדל עצום!!!

עינת12

New member
בדיוק ההיפך

נוירופסיכולוג הוא קודם כל פסיכולוג אחר כך פסיכולוג ובסוף פסיכולוג. את יכולה לשאול את ד"ר ישראל וינקלר (נוירופסיכולוג בעצמו שלפעמים שואלים אותו מה זה) בפורום ליקויי למידה ב-Ynet אם את לא לוקחת את המילה שלי. הנוירופסיכולוגיה היא תת-התמחות בפסיכולוגיה.

נמחקה כאן הודעה-אנא הקפידו על

תרבות הדיבור. הכותב שנמחק, ודאי יודע ואיתך הסליחה.

למעלה