שלום לכולם

espreso girl

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

כפי הנראה, אחי הקטן מאובחן כ- ADHD. רק המושג "הפרעות קשב וריכוז" עורר בי פחד תחילה- איך ייתכן שילד מוצלח כל כך "חולה"?? אלא שלאחר האיבחונים השונים ומעט מאוד ידע שקיבלתי, אני מבינה שהוא לא "חולה" חלילה אלא יש לו בעיה. על תרופת הריטלין שמעתי פה ושם- בעיקר בהקשרים של "להרגיע סוררים" (לא הקשרים חיוביים במיוחד) ואני מודה (במעט מבוכה) שיש לי איזשהו אנטי לתרופה הזו מבלי שאדע בכלל מהי. על מנת שאוכל להבין טוב יותר מהי בדיוק הבעיה ומהן שיטות הטיפול הקיימות, דיפדפתי קצת בדפי הפורום וקראתי את ההודעות השונות. אני חייבת לציין שהפורום נראה כבעל תוכן רב והודעות רבות פיזרו מעט את העננה השוררת מעל המתרחש ובכל זאת- אני עדיין מרגישה בורה לחלוטין בנושא. אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי בדיוק מה זה ADHD (או קישור) וכנ"ל לגבי ריטלין- מה זה, יתרונות, חסרונות וכו'. אם יש שיטות טיפול יעילות נוספות שאינן כרוכות בבליעת כדורים אשמח לשמוע על כך גם כן. המון תודה מראש, אספרסו

שלום אספרסו וברוכה הבאה../images/Emo141.gif

כל הכבוד לך, על רצונך להבין טוב יותר את הקשיים של אחיך. שאלותייך רבות מכדי לענות על כולן בבת אחת, אצרף לך קישור לספרית הפורום, שם המון מידע שיוכל לענות על כולן. או לפחות על רובן. בשביל כל השאר- אנחנו כאן

גלית999

New member
ספרים מומלצים:

כאם לילד שאובחן ADHD ממש לאחרונה, כמעט את כל הידע שיש לי אישית בנושא זה שאבתי מקריאת הספר הבא: "ADD מריטת עצבים", מאת ד"ר האלוול וד"ר רייטי הוצאת אור-עם, נכתב ע"י פסיכיאטרים שהם עצמם ADD אוADHD הספר עולה 60 ש"ח ומטה באינטרנט. בספר ניתן למצוא הסברים מפורטים ומקיפים, ודרכים להתמודדות בלימודים, חברה, משפחה וכו' שווה כל אגורה ומומלץ בחום. ספר נוסף שהומלץ לי ע"י אחד מבכירי הנוירולוגים בארץ נקרא:"לשלוט בADHD" עוד לא קניתי ואשמח לשמוע ביקורת ממי שקרא.

espreso girl

New member
המון תודה לכן ../images/Emo140.gif

המידע מועיל מאוד ועונה על שאלות רבות... ממשיכה לקרוא בעיון. שוב- המון תודה לכן!!! חג שמח

דליה.ד

New member
ספרים

"לשלוט בadhd " ספר מצויין ומומלץ. אני אוהבת מאוד את "להבין ולטפל בadhd" מאת ד"ר כריסטופר גרין. הוא כתוב בצורה קלה וידידותית. בלוחות הפורום יש לנו מגוון רחב של ספרים בנושא - אתם מוזמנים להציץ.

למעלה