שלום לכולם

אין אפס

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

פירסמתי הודעה בפורום "ערבים", והעתקתי אותה (כמעט במדוייק) לפה, בתקווה שאולי גם פה אוכל לקבל סיוע: שמי דר ואני בת 16, מתגוררת באילת. אנחנו לומדים בכיתה כיום בשיעוריי היסטוריה, נושאיי ערבים-יהודים של תקופת קום המדינה. דוגמה: המרד הערבי בשנים 1936-1939, השביתה הכללית, מעשיי הטרור וכו', ועדת פיל ... הכל מאוד מתגונן, הישוב היהודי בארץ נשמע מנקודת הלמידה כלכך טהור ומסכן - שזה נראה צבוע קצת. מאחר ואנו בית ספר יהודי, אני יכולה להבין את נקודת המבט שאנחנו לומדים. אבל רציתי, במסגרת שיעור היסטוריה, להלוות שיעור או שניים, בשביל להראות נקודת מבט הפוכה - כלומר מצד הישוב הערבי בארץ באותה תקופה ... אני לא יודעת איך זה כלל וכלל, אבל אני מתארת לי שרבים מבתים ערביים שמעו על כך בבית וכו' ... הייתי שמחה מאוד אם תוכלו להראות לי נקודת מבט שונה.. הצד השני של המטבע מאוד מסקרן.. סיירתי קצת בפורום ובכוונתי להמשיך ולטייל, אך אם מישהו יוכל להפנות אותי להודעות מסויימות/מאמרים כלשהם/אתר מסויים ....... זה יהיה בגדר יוצא מן הכלל, אני אודה לו מאוד!!
שלכם, דר.. !!

GIPSY

New member
שלום ובוקר טוב לך דר../images/Emo140.gif

מאחר ולצערי כרגע אין ביכולתי להעלות קישורים אוכל רק להמליץ לך על ""יבש"" על אתרים כמו; ערוץ ההיסטוריה, בז - רשת הלימוד לצעירים, סנונית ומט"ח כשכל אלו אתרים של משרד החינוך. אני מקווה שעזרתי לך במשהו, בהצלחה והמשך יום נפלא, טוב ושקט יותר ממה שהיה אתמול לך ולכולנו ו
, GIPSY

all

New member
מקורות ערביים???

תראי חמודה, אין ספק שכל צד מדגיש את האינטרסים שלו. יחד עם זה, יש לחשוב טוב טוב עם ה-"הטיות" שבחרו בהם דוברים או היסטוריונים ישראלים הן קריטיות ביחס לדוברים ערבים. להלן כמה דוגמאות: הדובר - סוהה ערפאח - היהוד מרעילים את המים שלנו (נאמר בפגישתה עם הילרי קלינטון בתחילת 2000). הדובר - הנשיא אסאד האב - היסטוריונים סורים חקרו וגילו שהיהוד הם אינם היהודים שחיו כאן במשך אלפי שנים עד שגורשו מכאן, אלה הם ה-"קוזרים" שבאו מרוסיה בלי כל קשר לאותם היהוד שעליהם נכתב בתורה. כך שאם ההיסטוריונים הישראלים מוטים במקצת, הרי שהערבים...... בכל מקרה נסי להפריד בין "עובדות" לבין "פירושים" ולהחליט בכוחות עצמך ע"פ העובדות מה הוא פירוש אפשרי ומה לא כל כך אפשרי. למשל "דחיית הערבים כל הסכם בינלאומי שהוצע אי פעם ע"י הבריטים והאומות המאוחדות" היא עובדה ואף צד לא חולק על כך פלישת צבאות סוריה, לבנון, מצרים עירק, לוב ובעצם כל ארצות ערב לישראל היא עובדה ואף צד לא חולק על כך מאידך טווח וגירוש ערבים - כאן הדעות חלוקות ולכן זו איננה עובדה. אנו טוענים שהיה גרוש של מספר כפרים בודדים, הערבים טוענים שרצחו חצי מיליון וגירשו 2 מיליון (המיספרים האמיתיים לא ידועים לי). ולכן אני מנסה לחשוב ע"פ אומדנים ברורים, כמו - 1. כמה ערבים היו בא"י ב-48. 2. כמה פליטים יש היום ובהנחה שההיתרבות אצל הפלסטינים היא בסדר גודל של 8-9 ילדים למשפחה, מספר הפליטים שגורשו לפני 2 דורות צריך להיות 1/9 ממספר הפליטים שיש היום. 3. כמה מהפליטים היתחתנו עם בני זוג שאינם פלסטינים. זו הדרך שלי לניתוח מצבים ע"פ סטטיסטיקה ומתמתיקה ולא על מה אמרה סוהה או מה אמר בן גוריון.

למעלה