שלום לכולם!

jessy19

New member
שלום לכולם! ../images/Emo140.gif

שמי הוא שירי, בת 20 כמעט מאיזור המרכז. אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הבא, מיד אחרי שחרורי מצה"ל. ממוצע הבגרויות שלי הוא בסביבות ה- 90 אבל יש כמה בגרויות שצריך לשפר. לפי מה שהבנתי, אין צורך לשפר בגרויות כדי להתקבל לאוניברסיטה פתוחה? איך השיעורים הולכים ומה ההבדל בין האוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה רגילה? כמו כן, איפה יש שלוחות באיזור המרכז? אשמח לקבל תשובות- תודה מראש.

היי שירי!

ברוכה הבאה לקהילת האו"פ. מה ההבדל - באו"פ את מקבלת את כל חומר הלימוד שאת צריכה עבור כל קורס אליו נרשמת, שזה יתרון גדול. קחי בחשבון שאם תירשמי לאוניברסיטה אחרת סביר להניח שתרדפי אחר ספרניות למיניהן (או סטודנטים של האו"פ) בנסיון להשיג את הספרים האלה. מה שיכול להיות אולי יתרון ואולי חיסרון - תלוי בך, זה העובדה שבאוניברסיטה הפתוחה הלימודים מתבססים המון על למידה עצמית. כפי שאמרתי, את מקבלת את חומר הלימוד ויחד איתו את חוברת המטלות שתצטרכי להגיש במהלך הסמסטר. יש גם מפגשי הנחיה (תרגול/הרצאה/שניהם - תלוי על מי נפלת) שבד"כ מתקיימים אחת לשלושה שבועות בהנחיה רגילה אבל בחלק מהקורסים את יכולה גם להירשם להנחיה מוגברת ואז זה בד"כ מפגש שבועי. כמו שאמרתי, הההבדל העקרוני הוא שבאו"פ אין לך מערכת עמוסה בהרצאות ותרגולים כי רוב הזמן את לומדת לבד באמצעות חומר הלימוד שאת מקבלת הבייתה. אכן כן, לאו"פ אין ממש תנאי קבלה פורמאלים, רוב הסינון מתבצע בקורסים הראשונים (לכן לאו"פ יש את אחוזי הנשירה הכי גבוהים מכל האוניברסיטאות) לכן ודאי שאין צורך לשפר בגרויות. בכלל, לדעתי, שיפור בגרויות זה בזבוז זמן...

זה לא תמיד בזבוז זמן

יש אנשים שמאוד קשה להם להסתגל אופ, גם מבחינה לימודית וגם חברתית.. הרבה חברים אומרים לי שחסרה להם אווירה של "אוניברסיטה רגילה" עם חברים עוברים איתך את כל התואר. אומנם גם לי יש כאלה באו"פ אבל בכל זאת, את חייבת להודות שזה לא אותו הדבר. אני הייתי ממליצה לקחת קורס (אפילו בסיסמסטר הקרוב), ולראות איך הולך, מקסימום עוברים. *לגבי מרכזי לימוד, יש בהמון ערים, איפה את גרה?

וחזרנו לאותה נקודה...

בשביל זה צריך להתקבל קודם או ללמוד באו"פ, מה שלא מתאים כולם! אני יודעת שאת לא מאמינה במערכת הלימוד ה"קונבנציונלית" וזה לא התאים לך. אבל יש כאלה שזה כן מתאים להם והם כן צריכים את המורה ש"יישב להם על הראש". גם אני אישית יותר אוהבת את הפתוחה אבל לא כולנו אותו הדבר.....

כן, אבל מעט מאוד

לא צריך ללמוד יותר מדי בשביל להתקבל על סמך הישגים אקדמאיים, וזה יותר יעיל מלהשלים בגרויות. אבל טוב, נסתפק ב"כל אחד ומה שעושה לו טוב בחיים" (למרות שלשפר בגרויות ימשיך להיות בזבוז זמן
)

talotan

New member
האו"פ באמת לא מתאימה לכל אחד

אני אוהבת ללמוד לבד, אבל ביננו תמיד עשיתי את זה. אני כמובן נהנית מהלימודים באו"פ. חברה שלי, לעומת זאת, סיימה תואר ראשון באוניברסיטה וכדי להתקבל לתואר שני, היא אמורה לעבור מספר קורסים בפסיכולוגיה (שלא קשורים לתואר הקודם שלה) ובחרה לעשות זאת באו"פ. לפי מה שאני שומעת, היא סובלת מכל רגע. היא טוענת שבכל שנותיה באוניברסיטה הלימודים לא היו כל כך אינטנסיביים. אני חושבת שזו פשוט שיטה שונה. והיתרון הגדול הוא לקבל את הספרים הבייתה במקום לשבת בספריה או לרדוף אחרי סטודנטים אחרים כדי להשיג סיכומי שיעור ודרישות מרצה. אבל כל אחד בוחר במה שמתאים לו...

Bennytt4

New member
הערה קטנה...

האו"פ קצת שונה מאונברסיטאות אחרות גם בתקופות הסימסטרים, הסימסטר מתחיל בספטמבר- סתם משהו קטן שחשוב לדעת.

jessy19

New member
תודה לכולם על העזרה...

עזרתם לי מאוד אבל עוד שאלה קטנה יש לי: אם אני בוחרת ללמוד פסיכולוגיה, האם אני אוכל להיות פסיכולוגית? כאילו אני רוצה ללמוד משהו שאני אוכל לעסוק בו ושמתקשר לפסיכולוגיה.

krnleaf

New member
תואר ראשון בפסיכולוגיה

תואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה כמו בכל אוניברסיטה אחרת יכול לספק לך בעיקר משרה בתור רכזת כח אדם או פסיכולוגית ארגונית... או... סתם עוד נייר להראות בלשכת תעסוקה, או להתקבל לתואר שני :) בשביל להיות "פסיכולוגית" "אמיתית" תהיי צריכה לעשות תואר שני.. באחד מתחומי הפסיכולוגיה (התנהגותית, חברתית, קלינית, מחקרית, פיזיולוגית וכו')- אם מאוויך בקלינית... אחרי התואר השני יש עוד כמה שנות התמחות עד שמקבלים רשיון לפתוח קליניקה פרטית. בהצלחה..

קצת מוקדם לדבר איתה על

"אחרי התואר השני" בקלינית, קודם כל שתהיה היחידת סגולה להתקבל לשם...

למעלה