שלום לכולם

Rוית

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

יש לי כמה דברים להעלות בפניכם אך לפני זה אספר כמה מילים. שמעתי רבות על הסידרת ספרים של "שיחות עם אלוהים" ולכן באמת לאחר שביקשתי קנו לי את הספר השני ליום הולדת. אני מנסה כל יום לפני השינה לקרוא פרק אחד ואתמול קראתי פרק שדי הפריע לי.. פרק 3 אני חושבת שזה היה ואני מייד אסביר. אני אישית מאמינה באלוהים אפשר להגיד אבל לא כמו שהאמנתי פעם.. למה, כמה, איך, זה לא משנה. בספר הפריעה לי קצת זה שכל הזמן היה כתוב ש"אלוהים יודע הכי טוב, תלכו תמיד ברך האלוהים, אלוהים הוא כל יכול" וכו' אבל אתמול הפריעה לי סתירה מסויימת שהיתה כתובה. נאמר, שאלוהים אחראי על הכל, קובע את הכל, ואם משהו קורה זה למעשה כי אלוהים תכנן אותו בראש ובראשונה אז אלוהים הוא כביכול בורא הכל (כולל רגשות ומעשים) אבל כשהסביר לו הכותב על מוות של חוטאים (עונשים של כנסיה אם לא באים ביום ראשון, דברים כמו "לבידו", התוודויות שצריך לעשות וכו') זה היה כאילו משהו חדש לאלוהים. כאילו הוא לא שמע על זה בעבר... זו לא סתירה מסויימת? כלומר אלוהים אחראי להכל אבל מגלים לו דברים חדשים שמתבצעים בכדור הארץ הקטן שלנו? כמו כן בפרק נאמר משפט שהיה כתוב שהוא הולך לזעזע אבל זה משהו שצריך להיות כתוב. נאמר שהיטלר הלך לגן עדן. ולא כי אין כזה דבר גיהנום, כי זאת תהייה "תשובה קלה" לשאלה איך זה יכול להיות, אלא כי אין כזה דבר טוב ורע כי מה שלאחד נראה רע יכול להראות טוב בעיני האחר. עזבו שלא הבנתי איך זה שמה שהיטלר עשה יכול להחשב שטוב, אבל אחרי זה עוד נאמר, שזה היה טוב כי הוא בעצם "עשה טובה לאותם אנשים שהוא רצח" (טיפה אני מקצינה אבל מייד אני אבהיר) כי אחרי המוות אנשים חווים אושר ותחושות שבחיים לא ירגישו בחיים ולכן הוא למעשה הביא אותם לעולם יותר טוב. מה שהלהים אותי פה זה שהוא לא "סתם" הרג אותם, הוא עינה אותם. לא יעזור מה יהיה כתוב בספר הזה (ואולי באמת יהיה כתוב משהו שיבהיר לי את זה בפרקים הבאים, אני רק בהתחלה כן) אני לא אבין איך יכולה להיות כתובה הצדקה למעשה הזה ואיך אפשר להגיד שזה לא היה "מעשה רע". לי זה נראה כאילו הכותב הראה פה את דעותיו האשיות ולא את "דעות אלוהים" כביכול. זהו למעשה, אלו פשוט כמה דברים שעלו לי בראש בעת קריאת הפרק אתמול בלילה. אני בטוחה שזה לא הדברים הראשונים ובטח ובטח שלא האחרונים שיעלו לי בראש בעת קריאת הספר, אבל נחמד לדעת שיש פה פורום שאפשר לדבר בו על זה

seeyou

New member
שלום לך מאמינה באלוהים !

לא קראתי את הספר "שיחות עם אלוהים",זה לא אומר שאין לי דעה אישית בנושא שאת שואלת! "... נאמר, שאלוהים אחראי על הכל, קובע את הכול, ואם משהו קורה זה למעשה כי אלוהים תכנן אותו בראש ובראשונה אז אלוהים הוא כביכול בורא הכול כולל רגשות ומעשים ......" דעתי אישית – כן ...ה"גורם" שברא את העיקום וגם אותנו אחראי על הכול !!! רוב אנשי המדע לא מסוגלים לתת תשובה על עצם הבריא מאחר ולא מבינים איך מכלום אפשרי לעשות דבר! לכן הם הסכימו,להתחיל מנקודה אחרת-המפץ הגדול-על מנת "להסביר" תופעות שונות! גם אני-למרות שאני לא מדען ולא דגול-מבסס את טענתי על מספר עובדות! כידוע ,גבר(זכר) מייצר כ- 30.000.000 זרעים יומי(!) בו בזמן האישה רק ביצית אחד לחודש. למה כול כך הרבה בזבוז חומר? אם ייצרן כול שהו היה מבזבז כמות כזו של חומר בכלל לא היה יכול להתקיים! מאחר ולא מבינים את דרכי הבורא וסיבותיו,נתרכז בהמשך הסיפור שלנו! "הזרע המובחר" המאושר פוגש את ה"ביצית" המאושרת (על פי חוקים לא ברורים לנו) ונוצרים חיים חדשים בדמותינו כאשר רוב התכונות קיימות ב-DNA של כול אחד מהם! כך נקבע ,צבע,גודל אברים,אורך חיים.... יש "תוכנה על" אשר עובדת בצורה מדהימה! הבורא גם לא סומך על ערנותנו לכן הרבה "פעולות" נעשות בצורה אוטומטית בגופינו...מטאבוליסם-נשימה....כאילו שאין חשיבות לאדם או לשיקולו! לכן-הכול "כתוב" בספר החיים....ילדים נולדים עם תכונות אשר לפעמים קשה לשנותם... אם את נולדת עם חיוך על השפתיים,בלונדינית-אדמונית-או שחרחורת,עם מבנה גוף סביר,יש כול הסיכויים להצליח בחיים! לא אותו דבר עם אין חיוך על הפנים-ויש פנים חמוצות. למה ילד נולד וגודל עם "חן" ואחרים לא? כי כך כתוב בתוכנה! אפילו מאותו אבא ואמא יוצאים ילדים שונים....נכון גם לגבי תאומים "זהים"!!! רוצה לדעת דעתי על היטלר?

Rוית

New member
גם בתנ"ך כתוב

שכל ילד שנולד וכל אדם שנולד יש בו חלק מן האלוהים.. (בדיוק עכשיו סיימתי על זה מבחן) "ולכן יגיד כל אדם כאילו נברא העולם למענו".. אבל זה מה שחלקתי עליו, אני מסכימה עם זה וגם אני חושבת ככה.. שאלתי משהו אחר-איך אלוהים שאחראי כביכול על הכל, לא הכיר דברים מסויימים הכותב סיפר לו (בהודעה הראשית מוסבר הכל..) בכל מקרה, שמחתי לתגובה
ואני אשמח לדעת את דעתך בנושא על היטלר...

Sam Anand Nityo

New member
לגבי יודע-כל

קראי שוב את אותו פרק.... אינך מזהה שם גוון ציני במקצת?

Sam Anand Nityo

New member
רוית היקרה...

דבר ראשון, ברוכה הבאה לפורום ולקהילת קוראי "שיחות עם אלוהים". כתבת שקראת את הספר השני. למה לא התחלת בראשון? יש להם סדר. זה אולי יכול להקל עלייך להבין נושאים מסוימים טוב יותר. דבר שני, את מתרעמת על פרק שרבים לפנייך התרעמו עליו. ובצדק. קשה להבין את הפרק הזה. קשה למי שנאחז קשות בתסמין הקורבן. קשה למי שחי את השואה כל יום מימי חייו, לילדים ונכדים לניצולי שואה, ולרבים אחרים. הכותב אינו מנסה "להצדיק" את מעשיו של היטלר. הוא גם לא טוען שבמובן המוכר לנו היטלר עשה "טוב". כוונתו היתה להסביר ש"אין איש רע על פי תפיסת עולמו שלו". כלומר, אני לא אוכל לחשוב שאני "רע" על פי המושגים שלי ואמונתי", אחרת, הייתי משתנה. היטלר עשה "טוב" לעם שלו. הוא רצה לרומם אותם מעל כולם, לחזק אותם לאחר המלחמה האחרונה, להוציא את גרמניה מהקרשים. הוא האמין שהיהודים וכל מי שאינו "ארי" מאיים על כך, ומאיים על העם הגרמני. תקראי מעט על תורת הגזע, ותביני למה אני מתכוון. אך בסופו של דבר, הוא רק חשב שהוא עושה להם טוב, כשלמעשה הוא סיבך אותם יותר. הרבה יותר. הוא הכתים אותם למשך דור או שניים לפחות. מה שאני מנסה לומר - בתפיסת עולמו, לא ביצע היטלר שום דבר "רע", ולכן הגיע ל"גן-עדן". אגב, אני מאמין שכל נאצי שביצע זוועות ביהודי עשה זאת מתוך-בחירתו האישית להסכים לדרכו של היטלר. אמונה חזקה ועקרונות חזקים זה אומר שאם הגעת למצב של "וותר על אמונתך או תמות" - למות תהיה הדרך היחידה לשמור על האמונה. אני אינני מאמין ב"גיהנום". אני גם לא מאמין ב"גן-עדן". אני מאמין ששני אלה הם מצבים שהנפש/נשמה חווה זמן קצר לאחר המוות בעוד היא סוקרת את מעשיה בחיים, למול המטרה ששמה לעצמה בבואה לחיים, לגוף. החיים עצמם אינה המטרה, כי אם אמצעי (קדוש כשלעצמו) להגשמת מטרה רוחנית נצחית - לחוות את עצמנו כ"משהו". היטלר עשה את זה. הנשמה שלו באה לחוות את עצמה כ-"רשע בקנה-מידה גלובאלי", והיא עשתה זאת. לכן הגיעה לגן-עדן. אם יש לך עוד שאלות, או השגות לגבי הנושא הזה ומה שכתבתי כאן (די בקצרה), את מוזמנת להגיב ולהמשיך את הנושא. שלך סם.

Rוית

New member
../images/Emo24.gif אני אומר את האמת

אתה באמת הבהרת לי דברים בדבריך... עכשיו זה טיפה יותר ברור לי ומובן אבל לדעתי עדין יש פה איפשהו לא כמו "הצדקה" של הכותב לדבריו של היטלר אבל.. אממ איך אני אסביר את זה.. כאילו הוא לא כ"כ הושפע מהשואה כמו העם היהודי (וזה ברור אבל-) אלא יותר כמו אותם אנשים שמגיעים אפילו למצב של הכחשת השואה.. נראה לי דברי הועברו בפסקה למעלה טיפה קיצוני אבל אני לא יכולה להסביר את זה יותר טוב נראה לי
כבר אמרתי לעצמי פעם ופעמים שאת הספר הזה צריך לקרוא יותר מפעם אחת כדי להבין אותו ואני בטוחה שבפעמים הבאות זה יהיה יותר ברור..
ובקשר לשאלתך על הספר-התחלתי מהשני מכיוון שהחברה שקנתה לי אותו ליום הולדת החליטה על דעת עצמה איזה להביא לי כי הוא נראה לה יותר מעניין בשבילי.. אבל שמתי לב שהיה כתוב שאפשר לקרוא את השני מבלי לקרוא את הראשון אז אני מקווה בעתיד רק לרכוש את שאר הספרים (זה במידה ואני אחליט שאני מעוניינת בכך כמובן
) דר"א עוד משהו שהפריע לי (בהקשר הזה של הספר הראשון והשני) זה הפרסום הבלתי נפסק לספר הראשון! כל הזמן משפטים כמו "זה הובהר יותר טוב בספר הראשון" ו"מי שקרא את הספר הראשון יבין יותר טוב" וכו', זה ממש מציק לי! אני שונאת "פרסומים סמויים" שכאלו וזה סתם לא יפה לדעתי...
אבל אולי זה רק משהו שאני פירשתי אותו ככה ואני רואה אותו ככה... :)

seeyou

New member
הכותב אינו מנסה "להצדיק" אותו...

אבל אתה כן? "היטלר עשה "טוב" לעם שלו. הוא רצה לרומם אותם מעל כולם, לחזק אותם לאחר המלחמה האחרונה, להוציא את גרמניה מהקרשים...." מורה דגול! אתה נותן לגיטימציה למעשי הגרמנים! אם היה משתמש ביהודים כעובדים-עבדים לא היה מספיק "להוציא את גרמניה מהקרשים"??? (ברור שאחרי ששדדו אותם מכול רכושם!) "When dealing with people, remember you are not dealing with creatures of logic, but creatures of emotion." — Dale Carnegie

על ייסורים והשואה זו שאלה

אבל תלוי באיזה מבט מסתכלים יתכן שכאן יהיו לך קישורים בנושא שיוכלו להביר את נקודת המבט היהודית על ייסורים בעולם ומומלץ לצפות בסרט של הרב נויגרשל על השואה

Sam Anand Nityo

New member
אתה מנסה רק לתקוף?

בדבריי לא התכוונתי להצדיק אף אחד. אם אתה חושב שאני אצדיק מעשה כזה, תמחוק את כל הפורום. אני לא מנסה להיות מורה של אף אחד. אני אומר את דעתי. ודעתי אינה שהיטלר היה צדיק, או פחות אשם. מי שרוצח אדם אחד, רצח עולם שלם. ומי שרוצח מיליונים... חוץ מזה - הוא כן השתמש בהם כעובדים-עבדים - במחנות הריכוז יהודים שיכלו לעבוד היו פועלים במפעל המלחמה של היטלר... אז ככה שאפילו בזה לא דייקת. אתה מחפש רק להאשים. לצערי הרב יש עוד הרבה כמוך. נצטרך להמתין עוד דור או שניים כדי להתגבר על הצורך להיות "קורבן". זה משרת אותנו באיזו דרך מזוכיסטית כבר 2000 שנה. הרבה לפני השואה. מ י ש א י נ ו ר ו א ה ע צ מ ו ק ו ר ב ן - א י נ ו ק ו ר ב ן שמעתי פעם הלצה, כנראה של יהודי אמריקאי : "המשותף בין כל חגי ישראל הוא שכולם אומרים אותו דבר : הם ניסו להשמיד אותנו. הם לא הצליחו. בואו נאכל..." אני אומר: בואו נאכל! נשמח, נודה ליקום ולבורא העולם על שנתן לנו עוד יום לחיות ולהתמודד. על כל שניה שאוויר נכנס אל ריאותינו אנו יכולים להודות. נהפוך כל יום ליום שלא בוזבז. נפסיק להיות מסכנים. אנחנו חייבים למנוע דבר שכזה בעתיד. אבל לא באמצעות הנצחת הקורבן.

seeyou

New member
אני תוקף?-יש לך טעות!

..."חוץ מזה - הוא כן השתמש בהם כעובדים-עבדים - במחנות הריכוז יהודים שיכלו לעבוד היו פועלים במפעל המלחמה של היטלר... אז ככה שאפילו בזה לא דייקת..." את זה היתי מקבל מאדם מהשורה אך לא ממורה!!!!!! אתה מדבר על כמה מאות-אלפים של אנשים? מדובר ב:6.000.000 אנשים!!! ברוסיה נהרגו 25.000.000 אנשים... על מה אתה מגונן? הייתי במשלחת מהארץ בכנס לקירוב בין הגרמנים הדור החדש והצעירים היהודים מה הציגו לנו באחד הערבים? סרט ! היה מדובר על פלוגה של ילדים(גרמנים) בני 15 ,אשר נלחמו ב"כובש" האמריקאי-מאחר וכבר לא היו להם חיילים בוגרים!! הם מאוד התלהבו מהגבורה שלהם מול הטנקים של אמריקאים! נצטרך להמתין עוד דור או שניים כדי להתגבר על הצורך להיות "קורבן". ?? כיום יש הרבה אנשים טובים בעולם אשר טוענים שהכול שקר של היהודים!!

Sam Anand Nityo

New member
ויכוח לא רצוי?

רוית היקרה - אין ויכוח שאינו רצוי. במיוחד בפורום כמו זה. הדברים קורים בדיוק בדרך שהם אמורים לקרות. כנראה שמדי זמן מה עולה הצורך בויכוח בנושא הזה. זה בדיוק הגישה של "שיחות עם אלוהים" - אותה אני מנסה להעביר פה. לא הייתי מנסה, אם לא הייתי מאמין בה. לפחות בנושא הזה. בעבר, היו ויכוחים קשים יותר מזה. אז אין לך סיבה להצטער, או להרגיש לא נעים. בברכת שבת שלום, סם.

Rוית

New member
אם ככה נגעתי ../images/Emo9.gif

שבת שלום לכולם וסוף שבוע שקט ונעים...

Sam Anand Nityo

New member
תיקון אי-דיוקים

דבר ראשון , לא ברור לי איזה מורה בדיוק אתה חושב שאני. הזכרת פעמיים שונות את היותי מורה. אני לא מורה להיסטוריה, ולא מורה רוחני. אני מורה למחשבים, ובמקרה אני גם מנהל פה פורום "שיחות עם אלוהים" שמוקדש לנושא שמאוד אהוב עליי. אני לא טוען שאני מבין גמור בנושא השואה. אני פשוט מבין את הגישה שמנסה להעביר הספר שעל שמו נקרא הפורום הזה. ודבר נוסף: אני לא מגונן על אף אחד. אני לא צריך להגן על אף אחד. שבת שלום.

FireBat

New member
תרגיע

תגיד, למה אתה כל כך כועס, הרי אתה יודע שהכעס מוריד אותך כמה רמות מתחת. תסכים אם מה שאתה רוצה, אבל אל תרמוס את האחר, במיוחד במקרה הזה שאתה יודע שיתכן שאת האמת אתה רומס. היטלר המשיך לאן שהמשיך כי ככה פועלת המערכת, התנסויות חוזרות של נשמות שחוזרות שוב ושוב על מנת להתנסות בחוויות מסויימות, ולכן כמה אירוני - יכול להיות שאתה היית פעם היטלר. אני יודע כמה זה מפריע, אם אתה רוצה קבל את זה ואם לא אז לא. כל מה שקורה לנו הוא כתוצאה ממה שאנו זימנו לעצמנו, וככל שהעם היהודי ימשיך לראות עצמו קורבן כך ימשיכו לבוא ה"צרות". מחשבה בוראת מציאות. ואגב גם אני לא קראתי ספרים על זה, ולא שיחות עם אלוהים, ואני פה לעיתים ממש נדירות, פשוט עברתי חוויות שהביאו אותי למסקנות האלו.

מהמודרה

New member
יהיה לך קשה להבין

כי דילגת על ספר שלם וחשוב-הספר הראשון. אני ממליץ לך לקרוא קודם את הראשון ואז תוכלי להבין ביתר קלות.

למעלה