שלום לכולם

• פותח הנושא erezs
  • פורסם בתאריך

erezs

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני חדש, מתחיל ולפי הסקר - לא יודע לאן זה יתפתח... האם יש איזה שהם המלצות להתחלת "בנייה" של בר. שבהדיוטיותי, הייתי מניח שצריך להיות שם איזה אבסולוט ואולי שיבס ליום-יום. מהם ה Essentials לבר שכזה?

erezs

New member
קשה לומר. בגלל זה הייתי רוצה

לקבל המלצות על הבייסיקס. 4 -5 משקאות חובה שיש למרבית בעלי הברים הביתיים.

MEIMIS

New member
בוא נעלה את זה ל 7

וודקה ג´ין רום טקילה טריפל סק חמוץ מתוק (lime juice) ליקר בננה

erezs

New member
או קיי. האין וויסקי ברשימה? קוניאק?

ואשמח, אם אפשר, גם המלצות לסוגים ספיציפיים. לגבי אבסולוט אני כבר משוכנע.

MEIMIS

New member
תשובה....

איזה בר אתה רוצה? בר קוקטיילים? או רק משקאות לשתות נקי.. או מה? מה שאני רשמתי לך היה את משקאות ה"ספיד בר"... מה שיש בבר למזיגה מהירה יחסית... כמובן שיש ויסקי ברשימה אם אתה חובב ויסקי.. אין הרבה קוקטיילים עם ויסקי ובשביל לעשות קוקטייל תצטרך לקנות עוד כמה בקבוקים לכל קוקטייל... ויסקי אם אתה קונה תמיד עדיף לקנות ויסקי מאלט.... אבל אם אתה רוצה קצת זול אז זה ויסקי בלנדד מעל 10 שנה מינימום אלה הקריטריונים לאיכות.. בקשר לקונייאק.......... עדיף ברנדי... קונייאק זה רק המותג שבא מחבל קונייאק שבצרפת.... יש סוגים של ברנדי מעולים...(אני לא חובבן ברנדי או קונייאק) אבל יש סוגים של ברנדי טובים ואפילו יותר טובים מקונייאק

erezs

New member
כל יום לומדים..

וכנראה צריך ללמוד גם מה לשאול...
או קיי. אז הכוונה היא בהחלט לא לכיוון של קוקטילים. יותר המלצות ספיציפיות לגבי איזה ויסקי מומלץ (טעמתי את הבושמילס והיה מצויין), איזה ברנדי וכו´. רצוי שבקבוק לא יהיה יקר מדי (עד 150-200 ש"ח). מקווה שזה יותר ברור.

rustynail

New member
אני אנסה לעזור...

וויסקי בגבול ה200 שח אירי - ג´ימסון דיי טוב סקוטי - אם בתקציבך וויסקי מאלט אז הגלן פידיך מומלץ ברנדי - המלצתי על מטקסה היווני שווה בהחלט או של יקב תשבי ישראלי זוכה תחרויות קוניאק - קורבוזיה V.S פשוט אך עדיין קוניאק ליקרים איכותיים - דרמבוי שהוא על בסיס וויסקי סקוטי ודבש או זול יותר המתחרה גלייבה שנוטה יותר לטעם הדרים ליקרי שוקולד מוצרט מובחרים בהחלט וליקר האמרולה תוצרת דרום אפריקה לא תוצרת ישראל הוא ליקר על פרי האמרולה בטעם המזכיר אייריש קרים טופי פירותי כל אחד מהמוזכרים לעיל ניתן לקנות ב200 שח פלוס מינוס וניתן לשתות נקי מומלץ כמובן בכוס הנכונה להדגשת הטעמים ומלבד האמרולה אין צורך בקרח לאף אחד מהם

erezs

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif בדיוק מה שחפשתי../images/Emo70.gif

יש חנות במרכז שניתן להשיג את המשקאות הללו במחיר סביר? שוב

rustynail

New member
רוב החנויות בארץ מוכרות באותו מחיר.

לא כולל סופרים כמובן חנות שמתמחה באלכוהול תהיה בעלת מחירים סבירים ויהיה מי שיסביר לך בחנות ואיפה במרכז בדיוק אתה צריך?

rustynail

New member
יש לך ספקים באזור הנמל כמו החברה

הסקוטית אבל אם אתה מתכוון לקנות באזור ה1200 שח כפי שזה נראה מבקשתך עדיף לך ללכת לחנות והוא יעשה לך הנחה כי לספק 1200 שח זה כסף קטן ולרוב לכול ספק יש את הנישה שלו ואין מבחר מספיק. באזור היקב של ראשון לציון יש חנות נחמדה במחירים סבירים שבטוח תבוא לקראתך בסכום כזה אבל האופציה הכי טובה דיוטי פרי... חצי מחיר לא משנה מה...פשוט שוד מה שהולך במחירי הארץ.. הייתי טס אילת הלוך חזור רק בשביל לבצע קניה... לדוגמא קוורבו 1800 אניחו 30 דולר ובארץ 720 שח...

MEIMIS

New member
כשאתה טס לאילת אתה עובר בדיוטי??

לא עוברים כי זה שדה דוב!

ofirgaon

New member
אפשר גם לטוס מנתב"ג

אבל בכל זאת לא נראה לי שנותנים לך לעבור בדיוטי פרי כי טכנית אתה לא יוצא מגבולות ישראל בכלל.

cloclo

New member
איפה ראית גלן פידיך ב-150 ש"ח? ../images/Emo6.gif

בענייני משקאות "אציליים" - רק דיוטי. עם הפרשי המחירים תוכל בהחלט לקחת את הכסף שישאר לך אחרי קנייה בדיוטי של מה שתכננת לקנות בארץ ולהנות מאיזה סופ"ש בלונדון... בענייני סינגל מאלט, גלן פידיך 10 שנים הוא נחמד מאוד להתחיל ממנו. חביב ופשוט. העניין הוא שתהיה מעבר לשלב ההתחלה הרבה לפני שיגמר הבקבוק... באותו מחיר (עשרות ממש לא רבות של דולרים - בדיוטי בלבד, כן?
) אפשר להשיג דברים הרבה יותר מעניינים ועדיין רגועים יחסית, שלא יכו את החיך הלא מתורגל שלך בהלם גדול מדי. Cardhu 12, למשל, או Glenmorangie 10. נראה לי שאם אתה רוצה להתחיל להכיר יותר את המשקאות הרציניים, תתחיל לאט לאט. בניגוד לבר שנועד לקוקטיילים שם קונים מרכיבים לפי הספר ומתחילים לשחק, וויסקי וקוניאק הם עניינים מורכבים הרבה יותר. אם אתה רוצה להכנס לעניין בחכמה - תתחיל לטעום בפאבים. לפחות כדי לקלוט את הכיוון שמוצא חן בעיניך. אז יהיה יותר פשוט לנחש. אמנם אתה לא יכול ממש להכשל בסינגל מאלט, אבל במחירים האלו עדיף ממש להצליח, ולא סתם לא להכשל.

MidNight Flame

New member
בהחלט דיברי חוכמה! אבל..

הטעימות בפאבים עשויות להיות כל כך יקרות שכבר יגיעו למחיר בקבוק!

cloclo

New member
עדיף בקבוק אחד אהוב במיוחד

על חמישה כמעט או בערך. מה גם שאת אלו שהזכרתי ועוד רבים אפשר למצוא בטווח ה-40 עד 60 ש"ח, תלוי במקום. וויסקי זה לא תחביב זול, אין מה לעשות. אבל מי שמתחיל - אבוד לו. גם בפה וגם בכיס.

MEIMIS

New member
יפה אמרת...

אני רק רוצה להגיד שאם לא אהבת משהו ובכל זאת קנית בקבוק... חבל שהוא יעמוד לבד בבית שלא תתן אליו התייחסות

erezs

New member
מודה לכולכם. ../images/Emo48.gif

נחמד לפגוש קהילה מגובשת כמו זו שלכם. את ההמלצות אגש ליישם בהקדם. מבטיח לחזור עם רשמים.

למי שמתחיל עם וויסקי....

לא הייתי ממליץ כל כך על הקרדו 12... לדעתי יותר קל להתחיל עם בלביני -- הקרדו 12 מצוין (יש לי אחד בבית
), אבל קצת מורכב, או קשה, או איך שלא תקראו לזה למי שרק מתחיל לשתות וויסקים. ובכלל -- למה לבנות בבית בר קוקטיילים
עדיף בקבוק וויסקי טוב אחד על ספיד-רק שלם
ובנימה אופטימית זו -- אחרי שנגמר האוטארד XO (שאני ממליץ עליו בחום -- תענוג שלא ייאמן), בקרוב יגיע אלי לטעימה וויסקי אובן 18. רשמים יגיעו בהמשך

למעלה