שלום לכולם

thani

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

יש לי שאלה קטנה שקשורה בעקיפין או אפילו ישירות לפורום הזה: מישהו יודע האם זה נכון שהעיירה חלם (כן כן זו המפורסמת) הייתה שייכת לפרוסיה עד 1918? אני מאד אודה למי שיודע ויענה לי

avitalit

New member
אף אחד לא רוצה לצאת מהתשובה כ

"חכם-חלם" .... אולי לידידנו המלומדים -=הפתרונים ... ..... (אבל עזרתי להקפיץ ..
.)

thani

New member
אולי בכל זאת? בבקשה??../images/Emo4.gif

מקפיצה צהצה צהצה

ראם ערן

New member
זו התחלה

נמצא כאן קישור לאתר מפות אשר מציג את מיקומה של חלם כיום. לא הצלחתי עדיין לקבוע בודאות , אבל נראה לי שהיא הייתה שייכת לאימפריה האוסטרוהונגרית (ותקנו אותי אם אני טועה) בהצלחה, אם יהיו לי פרטים חדשים אוסיף ערן

ראם ערן

New member
הקישור לא עובד, ננסה שוב

יש להכנס לאתר המפות הנ"ל: מפה להקיש באשור של Map a lat/long coordinate using decimal values: (התיבה התחתונה) את הקורדינטות הבאות בעליון 51.08 ובתחתון 23.30 וללחוץ על get map. נקווה שהפעם זה יעבוד (ואני סוף סוף אחזור לעבודה שלי
) ערן

thani

New member
הבעיה היא ../images/Emo4.gif

שלגמרי התבלבלתי כבר מכל השמות הדומים שיש למקום הזה ולמקום נוסף שונה ממנו: There is Chelm which is what I think it is in English today. There is Kulmhoff which is supposed to be the German name for the place. There is Colm, and Kulm, and Chelmno, and I really don´t know anymore which of the names is the same place and which are another place. Which leads me to a dead end, because in different resources they may be talking about the same place but with different names.

masorti

New member
אם הכוונה ל*עיר* חלם...

היא היתה ללא ספק ברוסיה. נסתכל לשם כך במפה של פולין היום. בקצה הדרום-מזרחי של המדינה אפשר להבחין במשולש הערים: Lublin-Chelm-Zamosc (Zamosc היא הדרומית מבין השלוש, וזה ישמש אותנו מיד) נסתכל כעת על מפה של החלק הרוסי של פולין (במאה ה-19). אם נביט במחוז לובלין (המחוז הדרום-מזרחי הנושק לגבול), נראה שוב את משולש הערים הנ"ל: Lublin-Kholm-Zamoste . מתוך המיקום היחסי בין הערים בכל אחת מהמפות, אנו יכולים להסיק בודאות גבוהה שהיישוב הרוסי Kholm הינו למעשה העיר הפולנית Chelm . מכאן אנו למדים שהעיר חלם היתה בשטח הרוסי. כדי לקבל הוכחה נוספת, נסתכל על מפת גליציה של המאה ה-19 (כלומר: האיזור האוסטרו-הונגרי של פולין). אם נלך לאורך הרצועה העליונה של המפה, נגלה בערך האמצע הדרך שמצפון לגבול הרוסי (קרי: בשטח רוסיה) מצויה העיר Zamosc . והיות שכבר זיהינו שעיר זו מצויה מדרום לחלם, הרי שזו הוכחה נוספת שהעיר חלם (שהיא כמובן צפונית יותר) היתה בשטח רוסיה.

masorti

New member
וגם בפעם הרביעית כמובן.

מצטער על הבלגן. התכוונתי ליצור לינק למפה בפעם הראשונה, ושכחתי שהמערכת יוצרת לינק בכל הופעה של המילה.

א77

New member
ושוב לרבי נטע מחלם

מחותנו של בן החוזה ולדעת שטמון {גם של החוזה} סוג האדמו"רים והחסידים שסובבו את רבי נטע, קובעות לי בוודאות שזה לא היה שייך בתחום אוסטריה והונגריה. וסביר להניח שחלם נמצאת יותר באיזור אוקראינה- רוסיה דהיום.

למעלה