שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo140.gif

פעם ראשונה שאני כותבת פה. הסיפור שלי מאוד ארוך. וכרגע לא מתאים לי להתחיל מהתחלה. אבל הסוף שלו הוא בעצם השאלה. הבן שלי בן 9 סובל מפיגור וpdd הוא גר היום בפנימיה. הודיעו לי מביטוח לאומי שאם הוא גר בפנימיה, הוא אינו זכאי לקצבת נכות. מישהו כאן יודע אם זה נכון או לא?

yonitbrk

New member
ברוכה הבאה

לגבי שאלתך, אז לא, אין לי מושג בנושא, אבל מציעה להכנס לאתר של ביטוח לאומי, ולבדוק שם, או לפנות ליעוץ משפטי דרך אלוט. מאמינה שבקרוב יענו לך הורים נוספים, שמתמצים יותר ממני בנושא. יונית.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif אני מקוה שקורין, היועצת המשפטית של הפורום תענה לך.

koykoy

New member
צר לי אך זה ככה

כל ילד שאינו מוחזק בבית מבחינת בטוח לאומי אין למשפחה זכאות לקצבה. בדקתי את זה בעבר בגלל מקרה בעבודה.

תודה רבה על כל התגובות

האמת היא שיש בזה איזה שהוא היגיון. הוא מקבל שם הכל! בלי יוצא מן הכלל (חוץ מאמא שלו, אבל זה כבר נושא אחר לדיון). אני יודעת שחוסה שהוא מעל גיל 18 מעביר 80% מקצבת הנכות למוסד. את ה20% הנותרים המשפחה מקבלת או האפוטרופוס.

yonitbrk

New member
וואו

האמת שנכנסתי לאתר של הבט"ל, ולא כתוב על זה כלום . ממש כלום. לא יודעת , מציעה באמת להכנס לאתר שמקושר בהודעה הקודמת שלי ולבדוק איתם, או באמת בסיוע המשפטי באלו"ט.

yonitbrk

New member
ומה קורה עם חוסים שמתחת לגיל 18?

כמו כן, האם חוסים במוסד, דינם כדין דיירים בהוסטלים?

חוסה ודייר בהוסטל זה לא אותו דבר?

אין לי מושג בדינים. ממש לא. אולי כדאי באמת לברר.

doroniz

New member
ברוכה הבאה

וואו, כמה אני שמח לראות אותך כאן..... ד"א, תעדכני את הכרטיס שלך בתפוז (אזור המגורים
). לעצם שאלתך: אני חושב שכדאי לבדוק את העניין עם המרכז למשפחה: ענת זיידמן ([email protected]) טלפון 03-6703077 ו/או הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות בבר אילן: עו"ד קארין אלהרר טלפון 03-5318373 דורון (השכן ממול
).

וגם אני שמחה לראות אותך כאן...

אולי כדי לעודד את אחוזי ההצטרפות להרחבה הקהילתית נעשה איזה קמפיין בפורום....
, נראה לי שבאחוזי ה-PDD לאוכלוסיה אנחנו מנצחים בגדול כל ישוב אחר בארץ.... (והרמז פה הוא לסטטיסטיקאי ביננו לעשות סטטיסטיקה בנושא... ולחברת ועדת קליטה לעשות קמפיין...). יופי שהצטרפת !! איילת (השכנה מאחורה ....)

אמא חמימה בואי אני אגלה לך סוד

גם אני חוככת בדעתי כבר זמן רב (תהליכי הבשלה ארוכים) על מעבר אליכם..... אומנם זה לא יקרה מחר אבל.... עצם החשיבה כבר מקדמת את העשיה .... אבל יקח לי עוד זמן בנתיים תשמרו מקום מקדימה, מאחורה, מהצדדים ..

RUTHIE1

New member
קודם תבואי לבקר יא חנטרישית ../images/Emo8.gif

נו????????????????????????

קרן ט

New member
ואני רוצה לדעת איפה אתם גרים....

האמת, שבימים אלו אנחנו חושבים על שינוי אבל חשבנו לעבור כאן בתוך הישוב.... מה אתם מציעים?

doroniz

New member
מצטרף

אני באותה דעה/דרישה של זוגתי לחיים...... את מוזמנת לביקור שאולי אולי יהפוך לשהייה ארוכה יותר. דורון.

../images/Emo13.gifאני תמיד שמחה לראות אותך

ביררתי את הנושא. אני לא זכאית. לא יודעת מה הסיבה אבל זה המצב. הנכות היא בעצם שלו. והוא מקבל מהמוסד את כל מה שהוא זקוק לו. כך שעל פניו זה נשמע די הגיוני.

doroniz

New member
תנאי זכאות

באתר המוסד לביטוח לאומי אם מקישים על "קצבאות" ואז בוחרים "ילד נכה" מקבלים את הדף הבא המפרט את התנאים של גמלת ילד נכה. בנושא "תנאי זכאות" סעיף ג' כתוב במפורש ש: "הילד אינו מוחזק במשפחה אומנת או במוסד." יש היגיון מסוים בהחלטה הזו. דורון.

למעלה