שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אוהבת מאוד את הטארות, כל יום לומדת משהו חדש... מצטרפת גם
אה ושאלה לנתנאל: אני קצת בעניין של עיצוב אתרים וראיתי את "שואלים את הקלפים" המקסים
סקרנית באשר לבניית הפונקציות של הפריסות. אני מעוניינת להתנסות בבניית פונקציות דומות. האם תוכל לסייע ולהנחות אותי איך לבצע (אלא אם זה לא מתאים מבחינתך)? שבוע טוב לכולם

לא מאוד מורכב

בכל שפת תכנות יש פונקציה להגרלת מספרים, פשוט משתמשים בה בכדי להגריל מספר קלף. באתר שלי קצת סיבכתי את זה, אבל למשל בג'אווה-סקריפט יש את הפונקציה ()Math.random, שאפשר להשתמש בה ככה:
klaf = Math.floor( Math.random()*78 +1 );​
למספר את כל התמונות של הקלפים מ-1 עד 78, ואז להציג למשתמש את הקלף שהוגרל ככה:
document.writeln( "< img src='" + klaf + ".gif'>");​
וזהו זה מגריל קלף באתר
על הבסיס הזה אפשר לבנות כל מני דברים

אחלה, תודה נתנאל ../images/Emo24.gif

האם מה שאני צריכה לעשות זה להכניס את הפונקציה הזו אל הbody וכן תיקיה עם תמונות הקלפים וזה אמור לעבוד??? זה נשמע פשוט מדיי מכדי לעבוד
תוכל לתת לי הנחיות לעבודה? אגב, כדי שיוגרלו כמה קלפים באותו הדף אני ממקמת את document.writeln( "< img src='" + klaf + ".gif'>"); במיקומים הרצויים לי? (אני עובדת עם טבלאות בdreamweaver) האם אקבל קלפים שונים? (כלומר לא מצב שייבחר קלף אחד שיופיע לי מספר פעמים - זה אגב, מה שקרה לי כשניסיתי לעשות משהו כזה. הקלפים אכן נבחרו רנדומלית אבל עלה אותו הקלף...) ושתי שאלות נוספות: האם יש מאיפה להוריד את תמונות הקלפים או שכדאי לסרוק אותן? ואיך אני מכניסה בקוד את שם הקלף כך שיופיע מתחת לתמונת הקלף? תודה וליל מנוחה

תראי, קצת גולש כאן

בשביל להגריל מספר קלפים בלי שאותו קלף יחזור יותר מפעם אחת צריך לעשות קצת אקרובטיקה. את שתי השורות שרשמתי אפשר לשים בין < script > < /script > ולהניח איפה שרוצים להציב את הקלף באתר, אבל אם רוצים להרכיב פריסה של מספר קלפים אותו קלף יכול לחזור יותר מפעם אחת. בשביל להוציא כמה קלפים שלא יחזרו על עצמם צריך ליצור מערך של כל הקלפים, ולערבב את המערך הזה כמו שמערבבים חפיסת קלפים ביד. אפשר למצוא פונקציות באינטרנט שעושות עבורך את הערבוב של המערך בצורה יסודית.... אם את רוצה אשלח לך אחת בהודעה אישית. תמונות של כל קלפי הריידר אפשר למצוא באתר LearnTarot.com. אגב את השוטה לשים כ-22.jpg, ולא 0.jpg (לא עולה 0 בהגרלה)

היי, צודק סליחה אני קצת גולשת כאן...

אשמח מאוד אם תוכל לשלוח לי אינפורמציה נוספת במייל או במסר. תודה

למעלה