שלום לכולם!

שלום לכולם!../images/Emo140.gif

שמי שרית. ואני שמאלנית וציונית גאה. אני שייכת לשמאל הציוני במדינה. השתתפתי קצת זמן בפורום השמאל שלנו,אך מאוד הפריע לי ששם בולטים הגולשים שהם לא ציוניים. מאוד חשובה לי מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי. ומאוד חשוב לי שיהיה שלום ביננו לבין שכיננו. פעם היייתי ימנית ואף מאוד ימנית. וזה היה בחלק מהזמן שהייתי דתית. בהמשך בעקבות דברים מסויימים נפקחו עיניי. וראיתי שאנו לא יכולים להמשיך לשלוט על אוכלוסיה כה גדולה. זה ממש לא מוסרי! ושבגלל אותם השטחים נהרגים לנו הרבה אנשים. וחשוב שיהיה שלום ושנוכל לחיות כאן טוב יותר. אך אסור לנו בשום פנים ואופן לוותר על השכונות היהודיות שבמזרח ירושלים! בייחוד אסור לנו לוותר על הרובע היהודי בעיר העתיקה והכותל.

אז זהו

אשמח להכירכם. וזה נראה לי הפורום המתאים. כי פורום השמאל שלנו היה קיצוני למדיי. אני שמאלנית וציונית. מאוד חשובה לי מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי. לכן הפורום הזה נראה לי מתאים. גם שמאלני וגם ציוני. ואגב,הייתי פעם דתית וחזרתי בשאלה. ואני כיום חילונית שלא מאמינה בתורה.

EverMan

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

ובאמת שאני מצטער שלא מצאת את עצמך בפורום 'השמאל שלנו', בעיקר שניהלתי אותו בעבר. אבל הוא די השתנה מתקופתי.

../images/Emo51.gif

נראה לי שזה הפורום המתאים ביותר לדעותיי והשקפותיי. פורום השמאל שלנו הפך להיות קיצוני מדיי ולא ציוני. ואילו אני שמאלנית ציונית. בקשר לירושלים. מאוד חשוב שהשכונות היהודיות במזרח ירושלים ישארו בידינו. בייחוד הרובע היהודי בעיר העתיקה והכותל. אני מאוד שמחה ומתרגשת משחרור ירושלים בששת הימים. אך לאחר מחשבה עמוקה ורצינית,בעד שלום אמת הייתי מוכנה לוותר על השכונות הערביות במזרח העיר. גם כאן נפקחו עיניי. אין לנו כל צורך בהם! מה ששלנו שלנו- על כל השכונות היהודיות במזרח ירושלים להשאר בידינו. בייחוד הרובע היהודי והכותל. ומה ששלהם שלהם.השכונות הערביות במזרח העיר שלהם ועלינו בשלום אמת להחזיר להם אותם. אך לעולם לעולם לא אוותר על הרובע היהודי והכותל. זה צריך להשאר בידינו לעד. גם בשלום אמת אסור לנו בשום פנים ואופן לוותר על הרובע היהודי והכותל. זה קו אדום מבחינתי. אסור לנו בשום פנים ואופן,גם בשלום אמת,לוותר על חלקים אלו. ואני חילונית שלא מאמינה בתורה. כך שהכותל בשבילי הוא לא דבר דתי. אני אוהבת את הרובע והכותל בגלל המלחמה עליו בתש"ח. כלל וכלל לא בגלל הדת.

אחד הדברים המרכזיים

שהשתנו אצלי במרוצת השנים זה כל הנושא של קדושת האדם וקדושת האדמה. קדושת האדם קודמת אצלי לקדושת האדמה. בשביל פיסת אדמה לא צריך לההרג! האמרה טוב למות בעד ארצינו התחלפה אצלי בטוב לחיות בארצינו! מה זה שווה אם תהיינה לנו עוד פיסות אדמה,אך אנשים מתים. עדיף ארץ קטנה שאנשים חיים בה.וחיים בה טוב. מאשר ארץ גדולה שאנשים מתים בה ובמקרה הפחות רע,חיים בה רע. זה ממש לא שווה! אחד השירים שאני מאוד אוהבת זה שיר לשלום. והוא בדיוק מדבר על כך. ואגב,שיר לשלום. אחד הדברים שמאוד השפיעו עליי בחיים זה רצח רבין ז"ל. פעם לא הסכמתי כלל עם דעותיו.אך רצח זה כבר סיפור אחר. דבר זה זעזע אותי ביותר. זה והדברים שחוויתי בדת גרמו לי לשוב ולהרהר בנושא השטחים. החזקת השטחים הכבושים עולה לנו בהרבה דם. וכן מבחינה כלכלית אילו לא היינו משקיעים בשטחים אלו הרבה משאבים,היו לנו יותר משאבים לצמיחה כלכלית. וכך היינו חיים בארץ טוב יותר. ובכלל,זה לא מוסרי לשלוט ככה על עם אחר.

קישורים

למה שכתבתי בפורום השמאל שלנו. כדי לא לחזור שוב על הדברים ולעשות כאן שרשור גדול. ובקשר לירושלים,כאמור חשבתי ביני לבין עצמי על העיניין בכובד ראש ולמרות שאני מאוד שמחה שירושלים כולה שוחררה בששת הימים,למען שלום אמת,כדי שלא יהרגו לנו יותר אנשים ,אני מוכנה לוותר על השכונות הערביות שבמזרחה. השוכונות יהודיות שבמזרח ירושלים כמובן ישארו בידינו,בייחוד הרובע היהודי והכותל. אך על השכונות הערביות שבמזרח ירושלים,למען שלום אמת! וכדי שלא יהרגו לנו יותר אנשים! אני מוכנה לוותר. וזה אחד השינויים המרכזיים שחלו אצלי בחיים.

אז

את הדחיפה הגדולה לדרכי השמאלנית קיבלתי עקב קורותיי בדת. כאמור,הייתי פעם דתית ומאוד ימנית. ובגלל קרותיי בדת(שלוח לכם בקישורים) ועקב רצח רבין ז"ל שקלתי שוב את כל נושא השטחים. ואלו המסקנות שהגעתי אליהם. ואני חושבת שחשוב מאוד שהשמאל הציוני ישמיע את קולו. ואני בתור שמאלנית ציונית משמיעה את קולי. וכן,צריך שהשמאל השפויי ישמיע את קולו. החזקת השטחים זה פשוט דבר נורא לישראל! אחד האסונות הגדולים ביותר שידעה המדינה מאז הקמתה. ועלינו לשאוף ליציאה מהירה מהשטחים הללו. כמובן בהסכם שלום טוב. אך כמובן השארת השכונות היהודיות במזרח ירושלים בידינו. בפרט הרובע היהודי והכותל. אז זהו. עתה אני משמיעה את קולי בסוגיה זו.

Haemek

New member
אז הנה דעה קצת שונה

כדי שנשאיר בידינו את פיסת האדמה (נניח הקטנה), נהרגו אנשים והרבה, כשניסו לקחת מידינו גם את הפיסה הקטנה הזו, גם אז נלחמנו ונהרגו עוד אנשים, אבל אז נצחנו ולקחנו אדמות כעונש על תוקפנות. גם לאחר שיצאנו מכל לבנון ויצאנו גם מעזה, דווקא משני המקומות הללו יש לנו עכשיו הרוגים. איך זה מסתדר עם טוב לחיות בארצינו? האם הגענו בר למצב בו אם נחזיר את הגדה ונחזיר את הרמה (וכמובן שלא נקבל כלום בתמורה) האם אז יפסיקו לההרג יהודים? יד על הלב: האם יפסק ההרג ונוכל לשיר שיר לשלום עם השכנים? או שאולי גם את שומעת כמוני וכמו הרבה אחרים שויתורים מתפרשים כחולשה וכעידוד לחטוף עוד חיילים ולרצוח אותם בשבי, לשגר עוד טילים ולהרוג עוד יהודים תאבי שלום?

אמרתי

הכל צריך להיעשות בהסכם שלום טוב בשיתוף שני הצדדים. ודווקא עכשיו כן יש לנו פרטנר. צריך לשים סוף לכיבוש הארור הזה. יש לשלמה ארצי-זמר שאני מאוד אוהבת. שיר בשם תחת שמי ים התיכון. והוא שואל-כמה זה עולה לנו! (ואגב,שיר זה הייתי משמיעה לאותם קיצוניים בציונות הדתית. כמה עלתה להם ההתנגדות לריקוד וניסיונות "החינוך" שלהם בניגוד לדרכי)

הי תמיר!../images/Emo51.gif

אז הנה,גם אני כאן. ואגב,מאוד הסכמתי איתך בקשר לאיראל רק לא רציתי לכתוב זאת בפורום ,כי זה לא פורום פוליטי. כן,גם אני לא הייתי הולכת ללמוד במכללת יהודה ושומרון גם אם היה כל מה שדרציתי והיו נותנים לי מלגה גבוהה וכו'. אני לא הולכת לשטחים הכבושים. השטח היחידי מכל זה שאני הולכת אליו זה הרובע היהודי בעיר העתיקה שבירושלים והכותל הצמוד. וכן השכונות היהודיות שבמזרח ירושלים. וכן מוכנה ללכת לרמת הגולן. אבל לשטחי יהודה ושומרון בשום פנים ואופן לא הייתי מוכנה ללכת! נחמד לדעת שגם אתה פה.

בקצרה

עלינו לצאת ממרבית השטחים הכבושים. חוץ מאשר מהרובע היהודי שבעיר העתיקה והכותל המערבי. על הרובע היהודי והכותל להשאר בידינו לעד. היציאה מהשטחים מכיוון ש: *נהרגים לנו הרבה מאוד אנשים בגללם. *למען התפתחות כלכלית טובה בארץ:כל המשאבים הכלכליים שהושקעו שם,יכלו להיות מושקעים פה בדברים אחרים. ומצבינו היה הרבה יותר טוב. *ולמען רווחה אישית ולאומית-תלויי גם ברמת החיים שתלוי בצמיחה במשק. וכן בשלום. *ובכלל,זה לא מוסרי לשלוט כך על עם אחר. אלו אינם השטחים שלנו.זה לא שייך לנו! כבשנו אותם! וזה היה רק כדי לפעול למען שלום באזור,לא כדי לשלוט בעם אחר 40 שנה!

בוודאי שאחרי מחשבה מעמיקה

כי פעם הייתי ימנית,ואף מאוד ימנית. רק שלאור קורותיי בדת(הייתי פעם דתית כיום חילונית) התחלתי לשאול שאלות גם על נושא השטחים. וזה אכן מה שמצאתי.

באותה מידה יכולת להיות מרכזניקית

"עלינו לצאת ממרבית השטחים הכבושים. חוץ מאשר מהרובע היהודי שבעיר העתיקה והכותל המערבי. על הרובע היהודי והכותל להשאר בידינו לעד. " זה מה שהמרכז תומך בו... מדוע את לא מרכזניקית?

למעלה