שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo13.gif

כבר הייתי בפורום הזה בעבר, ככה קצת על רגל אחת כי רוב הזמן הייתי בפורום הנקה בוואלה ורציתי להצטרף באופן "רשמי" גם לכאן ולהגיד שלום ולספר ולהתלבט יחד אתכם (אני מבינה שיש כאן גם גבר בפורום אבל עוד לא נפגשנו). אז אני אמא של עידו ולא מעט מכירות אותי מהפורום בוואלה בו ביליתי הרבה "שעות הקלדה" מאז שעידו נולד כמה ימים אחרי פסח שעבר. כבר כמעט שנה של הנקה מלאה מאחורינו והאמת שזה תענוג אמיתי על אף כל הקשיים שהיו בדרך (וחלק מהבנות בטח זוכרות את עידו סרבן המוצצים, סרבן הבקבוקים וסרבן המוצקים שלי). אז היום אני עדיין המוצץ שלו והוא מוכן כבר מוצקים אבל ממש לא בכמות שתאפשר הורדה של הנקה והוא יונק מלא מלא מלא... נרדם גם על הציצי ומתעורר ודורש רק ציצי מה שכמובן הופך אותי למרדימה היחידה, למשקימה היחידה בלילות (ולא מעט פעמים) ובכלל אני לא זזה ממנו כבר שנה אפילו לא לשעה, אבל עם המון אהבה וסבלנות. האמת היא שבגיל של עידו ההנקה ממש מדהימה כי הוא כבר גדול ומטפס עלי ויונק בכל מיני תנוחות מצחיקות ועושה פרצופים מצחיקים באמצע של "אמא נורא טעים ונעים לי..." וזה תענוג (אני מצרפת גם תמונה מפורים האחרון שתראו במי מדובר). חוץ מזה אני מבקשת את עצת המנוסות בהתלבטות שלי. לפי קצב אכילת המוצקים שלי עידו יקח הרבה זמן עד שהוא יאכל רק מוצקים ולא יצטרך חלב ואני כנראה אתחיל לעבוד בעבודה חדשה שלא תאפשר לי לבוא כל יום באמצע היום לבית התינוקות להניק ואולי גם אעבוד עד חמש כך שהייתי שמחה אם הוא היה לוקח גם בקבוק למקרים שלא אוכל להניק וגם כדי שאולי יום אחד מישהו אחר יוכל להרדים אותו ואולי אולי אולי אוכל לצאת לאיזה מסעדה עם גילי (אישי היקר) מה שלא עשיתי כבר שנה ובכלל על חופש של לילה אחד קשה לי לחשוב אבל אני נורא רוצה לישון לילה אחד שינה רצופה ולהתפנק קצת עם גילי. מכיוון שעידו יהיה בן שנה ב-10 באפריל ואני הבנתי שאין הבדל בערך התזונתי בין חלב אם לסימילאק אחרי שנה (או שיש הבדל והוא לא משמעותי כל כך) הייתי שמחה לשלב גם סימילאק אך כמובן עדיין להמשיך להניק ואת הגמילה לעשות לאט לאט עבורו וגם עבורי (המחשבה על היום שהוא לא יינק יותר מעלה לי דמעות בעיניים). אני לא מרגישה שאני בנויה לשאיבות, הייתי שמחה שבמקום הנקות יהיה תחליף. מה דעתכן? איך לגשת לזה בכלל? מתי לנסות בקבוק (רק לפני כשבועיים הוא הסכים בכלל לשתות מים מבקבוק, עד היום גם זה הוא לא הסכים אבל היום שותה מים יפה מבקבוק). אני אשמח לשמוע את עצותיכן אני חושבת שבאופן תיאורטי תוך חצי שנה מקסימום הייתי שמחה אם עידו יגמל מההנקה כי הוא כבר גדול ואני מפחדת שככל שיגדל הגמילה תהיה לו קשה יותר, אולי אם יעבור עכשיו לאט לאט לסימילאק אז עם סימילאק לא אכפת לי שישאר גם עד גיל מאוחר (בטח תשאלו למה סימילאק כן עד גיל מאוחר והנקה לא? פשוט כשישבתי עם גילי ועשינו בעד ונגד להתחיל עם סימילאק או להשאיר רק הנקה הגענו להרבה בעד סימילאק והורדת ההנקה לאט לאט ואף לא בעד אחד, אני היחידה שעידו רוצה בלילה הן להרדמה והן בהתעוררויות, אני לא יכולה לזוז ממנו וזה מתחיל להיות קשה אחרי שנה מה גם שאני מבינה שערך ההנקה כבר איננו כה משמעותי חוץ מהפן הרגשי לשנינו ובגלל זה אני רוצה להתחיל עכשיו לאט לאט ולא לעשות מהלך טראומטי). יצא ארוך וקצת מבולבל אולי אבל גם אני מאוד מבולבלת ולא יודעת בדיוק איך להתחיל עם זה, עד היום הכל היה כל כך ברור - ציצי, ציצי וציצי אשמח לשמוע

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

ולעניין המוצקים בהתחלה זה קטן קטן ולאט לאט זה מתגבר. ואני חושבת שציצי זה נהדר כמה שתוכלי לתת לו. ואל תדאגי בהתחלה הוא אולי יעשה שביתת רעב ויחכה לך ובהדרגה הוא ילמד לאכול גם מאחרים. בהצלחה וחזרה נעימה לעבודה.

Shellylove

New member
הי לאמא של עידו (הבונבון)

אני מאד מבינה את הרגשתך, אנחנו רק עכשיו התחלנו גמילת לילה שאפשרה לי (לראשונה, אחרי שנה וחודש) להישאר במיטה כל הלילה (לא לישון - לא צריך להגזים - כי גם אם בעלי קם, אני מתעוררת) וגם אני מרדימה כל לילה ומתייצבת בבית להנקה של אחרי הגן ולפי זה מסודר כל סדר היום שלי. אין לי כל-כך עיצות לגבי סימילאק כי (אם את זוכרת מוואלה) שלי לא הסכימה לאכול מבקבוק, אלא רק לשתות מים. אמרת אבל שהוא התחיל מוצקים (מברוק!), אז אולי תנסי להשאיר אותו עם אבא (לצורך נסיון) ושהוא יציע לו בקבוק או, אם הוא לא ירצה, אוכל אחר. אצלנו ככה זה עבד ושלי פשוט לקחה אוכל וככה נרגעתי שהיא תסתדר בגן גם בלעדיי. בכלל, אני כל-כך מבינה את החשש שלך להשאיר אותו כי מה יהיה אם הוא ירצה לינוק ולא יהיה לו? ומה פתאום לעשות עליו נסיונות? וכו´. אני הרגשתי אותו דבר (עדיין מרגישה, לפחות חלקית), אבל כשמנסים והם פתאום מסתדרים (והם כולם מסתדרים), הכל נראה לפתע מאד פשוט ואת שואלת את עצמך למה לא עשית את זה קודם. אז אני מציעה לך (אם את בכלל שואלת אותי), לעשות נסיון של להשאיר אותו עם אבא או מישהו קרוב אחר (כשאת, כמובן, בטווח קריאה) ושינסו לתת לו בקבוק או מוצקים ותראו מה יהיה. טוב לראות אותך פה ותעדכני בהמשך.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אין לי הרבה עצות לתת לך, כי אורי לא אוכל תמ"ל, רק ציצי. אבל אני חושבת שלא כדאי לך מהיום לקבוע אבני דרך לעניין הגמילה מהנקה. אם ההנקה מפריעה לך, את יכולה להתחיל לאט לאט. את מוזמנת להצטרף לקבוצת הגמ"ל (גמילה מהנקות לילה) שיש כאן עכשיו בתור התחלה.

יופי שהצטרפת לפה../images/Emo140.gif

ואני הרוסה על עידו עוד מוואלה - הוא מהמם. אני חושבת שאם הגעת למצב שבו את מרגישה שאת רוצה להתחיל לגמול את עידו אז בהחלט כדאי להתחיל לשלב פורמולה. אנחנו נמצאות פחות או יותר באותה סירה: גם ליה לא מוכנה לקחת מוצץ, לא מוכנה לקחת בקבוק (מים היא שותה רק מכוס), היא ממעטת באכילת מוצקים ולכן היא עדיין יונקת מלא והיא אוהבת להירדם על הציצי שזה מאוד קשה בשבילי. בגלל שהפכתי למוצץ אנושי, בעיקר בלילה, התחלתי בשלב ראשון מגמ"ל = בגמילה מהנקות לילה. התחלנו עם זה לפני שבועיים וחצי. היא אוכלת בערב סביב 20:00 פלוס מינוס ובבוקר החל מ- 5 (כשאני מפנטזת על 7). הלילות הראשונים היו מאוד קשים ובעלי עזר לי מאוד והוביל את התהליך וזה משתפר מלילה ללילה - זה עדיין לא מושלם. נראה לי שאם את רוצה לשלב פורמולה, בשלב ראשון, במהלך היום, כדאי שבבית התינוקות יתנו לעידו בקבוק במקום שתבואי להניק אותו - בפעמים הראשונות הוא לא ירצה ויבכה ואולי אף יצום עד שהוא יבין שזה מה שיש לו לאכול. זה לא פשוט בכלל. אני לא יודעת איך לעשות את זה - אני גם מאוד רוצה להפחית את כמות ההנקות ביום, אבל אין לי מישהו שיכול לעזור לי. לך לפחות יש את בית התינוקות וזה יתרון שכדאי לך לנצל אותו. עוד הצעה - בשביל הבריאות הנפשית שלך - תצאי ערב אחד עם בן זוגך לבילוי זה כל כך מרענן וכיפי. אנחנו התחלנו עם זה לפני כחודש (בזכות אבא שלי שהגיע עם זוג כרטיסים לקולנוע והכריח אותנו לצאת) והרגשנו כל כך משוחררים. אני מקווה שעזרתי טיפה - תעדכני לגבי מה שתחליטי או תעשי ובכלל...

מאיה10

New member
היי, ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

גם אני הצטרפתי רשמית רק לאחרונה ממש. אין לי עצות בשליפה. אנחנו לא דוגמה כי הרגלנו לבקבוק בגיל צעיר יחסית כך שיכולתי להשתחרר מדי פעם. אני אחשוב ואענה לך לא על רגל אחת.

תודה לכל המברכות

בינתיים עידו הסכים לאכול קצת מהסימילאק בבית התינוקות וגם ממני, אומנם לא כמות מספיקה לארוחה וכמובן שאחרי כמה שלוקים הוא התנפל על הציצי אבל לפחות הוא לא כעס שנתתי לו בקבוק עם משהו אחר והוא ניסה וגם קצת אכל כך שיש תקווה שלאט לאט נוכל להוסיף תחליף ולהישאר עם ההנקה בבוקר, לפני השינה ובלילה כמובן ואז אוכל להתחיל לעבוד. טוב, אעדכן אתכן על מעללינו

למעלה