קצת על "חינוך מחדש בנושא"
נתפסתי לעניין החינוך כרגע, בהמשך, אם תרצי, אוכל לפרט על טכניקות אימון של טנטרה, על נשימות, על מודעות, ועוד... אוקיי

אהבתי שכתבת קודמכל- "צדקתי", ואח"כ "את כל-כך צודקת". דבר שלמדתי דרך הטנטרה, אם זה באופן ישיר או עקיף, זה לקחת אחריות עליי. זה יותר מעל ה"מעשים שלי", זה עליי. אולי לא התכוונת אפילו, אבל זה פשוט הזכיר לי. כשהתחלתי ללמוד טנטרה, ולתרגל מדיטציה, פתאום הפסקתי להגיד כל הזמן- ´אתה צודק!!´ ´אתה טועה!!´ כי קודם כל אם אתה צודק, אז אני איפשהו טעיתי (או פשוט תעיתי..) ואם אתה טועה, אז לא בטוח שאני צודקת, אבל בוא נכנס לזה. ובעצם, אין דבר כזה ´טעות´. טוב, ועכשיו לנושא...: 1)להתמסר לאהבה זה מפחיד. להתמזג עם מישהו אחד זה אולי הכי מפחיד שיש. אבל חשוב מאוד לזכור, ולא הדגשתי את זה בהודעה הקודמת, שלפני שאת מתמזגת-נמסה לתוך האחר, את צריכה לעשות את זה קודם כל לתוך עצמך... לתוכך... להתמסר לאהבה זאת עבודה, ואף אחד לא מבטיח לנו שהיא קלה. רק אחרי שאת עובדת עם עצמך, את מוכנה להתמזג עם אדם אחר... שוב- רק ברגע שאת באמת מאפשרת לעצמך להיות נאהבת- את יכולה באמת לאהוב. זה יכול להישמע אגואיסטי לגמרי, אבל אני מאמינה שכדי לבטל את ה-אני, את חייבת להכנס אליו, ולהבין אותו, ולשחק איתו, ולראות אותו, לראות באמת. וזה מפחיד. בכל פעם שאני מדברת על טנטרה עם מישהו, אני אומרת שכדי לבטל את האגו צריך לצאת מנקודה אגואיסטית. הטנטרה לכאורה יכולה להראות מלאת סתירות, אך כשמעמיקים- נגלית ההבנה... מלמדים אותנו מגיל צעיר שלא הכל מגיע לנו, ויש עוד אנשים סביבנו, צריך להתחלק, לא תמיד נקבל הכל, וככה אנחנו גדלים. תינוק מצטרף לפעוטון, משם לגן, ולכיתה, ומגוף אמו וחיק משפחתו הוא יוצא אל העולם, מצטרף לקבוצה של בני גילו, שמסתבר שהם, בדיוק כמוהו. אז יש את החינוך שדופק לנו בכל פעם בראש ואומר שלא הכל מגיע לנו, לא נקבל כל מה שאנחנו רוצים בחיים, ויש את האגו- שאומר שמגיע לי ומגיע לי ומגיע לי. ולמה מגיע לי? כי אני במרכז העולם! עם ישראל הוא דוגמא מצויינת: תמיד מגיע לנו! בכביש מגיע לנו, בתור למכולת מגיע לנו, כל הזמן מגיע לנו... לכאורה, נראית כאן סתירה. האומנם...? אף אחד לא מלמד ילד בגן מדוע הוא צריך להתחלק בפינת המשחקים עם ילדים אחרים. מציבים לו עובדה, הוא רואה שהוא לא היחיד בגן, ומצפים ממנו לפעול בהתאם. אז רוב הילדים אכן מסתגלים, ואם פה ושם נוצרות בעיות- הגננת תגיד לילד שהוא לא לבד כאן (´תלמד לשחק עם כולם´) ושילמד להסתדר עם הילדים האחרים. ומה אם אלו שלא מסתגלים? או שמתקשים להסתגל? הם יבכו, ויבכו, הם הרי עדיין לא מכירים דרכים אחרות, אז הם יבכו. מכירים את המשפט: ´אתה יכול לבכות עד מחר´? סביר להניח שזה מה שיענו לו... ואז הילד גדל, וגדל, ופתאום הוא כבר לא תינוק יותר, סיים בית-ספר אפילו, החינוך דופק, החברה כבר לא מגוננת עליו, הוא כבר למד להסתדר, ופתאום הוא מוצא את עצמו לבד. בעולם גדול גדול... מלא באנשים. מוקף באנשים. ´אבל איך זה יכול להיות?? הרי לימדו אותי שאני אף פעם לא לבד?´. ופתאום הלבד הזה נראה מאוד בודד. ובודד זה מפחיד, ובדידות זה מאיים, אף אחד לא רוצה להיות בודד. קשה לנו להבדיל בין הלבדות, והבדידות. הרי לא חינכו אותנו שלבד זה תמיד... ופתאום אנחנו לבד. ואנחנו מפחדים... עכשיו הילד שכבר לא ילד מרגיש בודד, נבהל, רוצה לבכות. חזרנו לנקודת ההתחלה... רק שעכשיו הוא לא יבכה, כי הוא למד לעשות דברים אחרים במקום. מה, עכשיו הוא יבכה!? מה זה יעזור לו? אנשים רק יצחקו עליו עכשיו. לבכות הוא לא ממש יכול... ועצוב לו, עצוב לו מאוד. הוא לא יודע מה לעשות, והאגו, שהוא מנגנון הגנה נהדר, מתחיל לעבוד שעות נוספות. ´אף אחד לא יפגע בי, אני מלך העולם´. אם היו מלמדים אותנו מגיל צעיר שכל אחד ואחת מאיתנו הוא מלך או מלכה- והכל באמת מגיע לנו, יש לנו את הזכות לבקש כל שרק נרצה- לא היינו צריכים להוכיח את זה כל הזמן... ילד קטן הוא דיקקטור די רציני- תעשו לי תביאו לי קחו אותי תנו לי. מגיע לו כי רק הוא קיים בעינייו. כולם אוהבים אותו, מגוננים עליו, כולם מעריצים אותו. והוא גדל במחשבה הזו, שכולם יאהבו אותו. הוא חושב שאהבה לא צריך ללמוד... כשאנחנו מגיעים לחשוב מתוך- מגיע לי כי מגיע לעולם , עשינו צעק ענק בהפכיתנו לאדוני האגו, היצר- שלנו. ואף פעם לא מאוחר ללמוד אהבה.. ונכון, אלו מילים יפות, אבל מה עושים בשטח?? הטנטרה אומרת לך- תעבוד על האגו שלך, תשלוט אתה בו, ולא הוא בך, וכך תפרק אותו. היא מלמדת אותך טכניקות לעבודה. וקודם כל, תהיה
מודע לעובדה שכרגע אתה הוא העבד של האגו, ולא אדונו. העבודה הזו מפחידה... לבטל את האני זה להסתכן בפגיעוּת עצומה שם בדרך! בעיניי, ברגע שאתה באמת מבין ומקבל את זה שהכל מגיע לך, אתה מפסיק לדרוש הכל. כי בעצם, הכל כבר יש... ברגע שאתה מבין שזה כבר לא ´מגיע לי´, אלא חושב ופועל וחי מתוך ´מגיע לעולם´- אתה כבר לא ילד... 2) לילד ממקודם (זוכרת אותו?

, עדיין עצוב. הוא עדיין מרגיש מסכן, ובודד, ושאף אחד לא נמצא שם באמת בשבילו. הוא לא אשם בהרגשה הזו, אין כאן אשמים... קל להתמכר לעצב. המעוף הזה שבנפילה יכול להיות ממכר מאוד... מלמטה אין עוד לאן ליפול, ולרחם על עצמנו זה מעגל שלא יוצאים ממנו אם לא באמת רוצים. אז... מה הטנטרה תגיד לילד? תחגוג את העצב. ´לחגוג עצב?!!? מה השתגעתי?? התחרפנתי?? מה כל-כך יפה כאן, שאני צריך לחגוג אותו?!´ אתה מרגיש בודד? תרקוד. תשיר. תקפוץ. תרוץ הכי מהר שאתה רק יכול. תצרח!! תוציא את הנשמה עד שתרגיש אותה שוב בפנים... זה לא כל-כך פשוט. בהתחלה עדיין לא נעיז, ונחשוש, זה יראה לנו משוגע מדי, מופרע, טירוף. בנינו במשך השנים כל כך הרבה מחסומים והגנות, שכדי לפרוץ אותם נזדקק לכוחות רבים. ויש בנו כוחות רבים. אנחנו בעצם לא יודעים עד כמה... אולי, אפילו, עוד לא התחלנו להבין באמת עד כמה... התרגלנו לתעל את האנרגיות שלנו ל"אפיקים שיעזרו לנו בחיים", ושכחנו להשתמש בהן גם לאפיקים אחרים... עכשיו הן ממש מנוונות, חלק קטן מהן עובד, פעיל, וכרגע זה הזמן להתחיל לעבוד... לא סתם עבר במשך לא מעט זמן במדיה הזו מכתב שאומר-
תרקוד כאילו אף אחד לא אותך... זה לא פשוט, זה לא קל, אבל להבדיל ממה שהיה לנו עד עכשיו- אף אחד לא מבטיח שזה יהיה קל... אבל, אם תתאמני ותתמידי, בסוף תמצאי את עצמך רוקדת כאילו אף אחד לא רואה אותך-ומוקפת במלא אנשים...ואבנים..ועצים...ופרחים...ושמיים... נשמע דמיוני? אם רק תרצי... אם רק תרצי!
נ.ב. בעניין האקס- אין דבר כזה מתאים ולא מתאים. נראה לי שכבר מרגע שאילת השאלה הזו ואופן שאילתה- את כבר מבינה את התשובה
שלך בשבילך... אני חושבת שכשמתרגלים טנטרה בזוג- זה צריך להיות עם בן הזוג שלך.. זה כל העניין כאן..לעבוד על האיחוד של השניים..למוסס את השניים לאחד. אני לא חושבת שזה קורה עם מישהו שהוא לא בן זוגך-אהובך.. (ועם האקס, כמה שהקשר טוב, מצטרפים גם כל המשקעים...לא? בכל זאת, אל תשכחי שאתם כבר לא ביחד, וכנראה שיש סיבה לכך...) רוצה סוד? הגעתי לטנטרה דרך אחד ה"אקסים" שלי, אם לא "ה-אקס" מביניהם, כשהוא כבר היה בחזקת כזה. אבל, לתרגל ולהתאמן בטנטרה (חשוב להדגיש- במקרה הזה אנחנו מדברות על התירגול האינטימי, סקס אם תרצי, כי יש תירגולים נוספים..)- זה עם בן-זוגי-אהובי... אני חיה טנטרה מתרגלת מתאמנת לומדת ונושמת על-פיה ואותה עם הכל ועם כולם, אבל את האינטימיות אני חולקת רק עם אדם אחד... לילה טוב!