שלום לכולם

*gemini*

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

זו הפעם הראשונה שאני כותבת פה, אז דבר ראשון רציתי להגיד שלום. דיברתי קצת עם בן במערכת המסרים, והוא הציע לי להעלות את השאלות שלי פה, כדי לקבל עוד תגובות מעוד אנשים. צודק. אז הנה אני, ותסלחו לי אם אני "יורה לכל הכיוונים" הרבה בהתחלה. אולי אם הזמן כשאבין יותר השאלות שלי לא יהיו כל כך מפוזרות. נתחיל מזה שביום שישי האחרון ידיד טוב שלי ניסה להסביר לי קצת ולהדגים קצת מה זה מדיטציה בטנטרה. האמת עדיין לא ממש הבנתי את העניין הזה, אבל הרעיון הדליק אותי. החלטתי שאני רוצה ללמוד על זה קצת יותר, אבל מה, אין לי מושג איפה לומדים את זה. אז (שאלה ראשונה) יש לכם המלצות? תוכלו לכוון אותי למקום? מהמספר דקות של ההדגמה שידיד שלי עשה לי הבנתי שחשוב מאוד למצוא בן זוג לתרגולים האלה, ולא "סתם" מישהו, כי יש בזה מידה רבה של אינטימיות (אני צודקת?). אז (שאלה שניה) מה עושים אלו שאין להם בן זוג "רציני" ובכל זאת רוצים ללמוד? איך מוצאים בן זוג? מי מתאים יותר/פחות? *בן, בקשר לנקודות שביקשת, אז קודם כל לדעתי זה צריך להיות בן זוג שפתוחים איתו לגמרי. כזה שלא מרגישים נבוכים מהקירבה אליו. בן אדם שרוצים לפתח איתו אינטימיות. אני עדיין לא מבינה כל כך את הרעיון של המדיטציה ולכן קשה לי להגדיר. זהו בינתיים. אני רוצה להפריד בין התחומים השונים שעליהם אני שואלת. אז תודה לכולם מראש על התגובות.
ושיהיה לכולנו אחלה שבוע.

Talia E

New member
למי שחשב שאני יודעת הכל על הכל...

אז, אין לי מושג בטנטרה!
... ובכל זאת, ברוכה הבאה!

הכל על הטנטרה!!! ../images/Emo13.gif

ובכן, באתר הנפלא הזה תוכלי למצוא את הכל על הטנטרה! יש שם פורומים, לוח מודעות, הסברים וכל מה שתזדקקי לדעתי בשביל למצוא פרטנר, לבחור ולהחליט - והכל בעברית. זה, לפחות, בכל מה שקשור לטנטרה עצמה. בהצלחה!

מדיטציה של טנטרה...

האם תוכלי בבקשה לתאר את המדיטציה שהידיד שלך עשה לך? ככל שתהיי מפורטת יותר, אוכל להתייחס יותר למה שאת מתארת. ובינתיים, התייחסות כללית לשאלתך בקשר למציאת פרטנר: אינני מומחה בטנטרה (ואפילו לא קרוב לכך), אבל למיטב הבנתי, אין הכרח שהפרטנר לטנטרה יהיה גם בן-זוג לחיים, או פרטנר למיטה, או פרטנר למערכת יחסים כלשהי מחוץ לתרגילים. אני משער שזה תלוי במבנה הנפשי של כל בנאדם, מערכת ערכיו וכולי. אני משער שעבור הרוב המכריע של האנשים, זה בהחלט מומלץ שהפרטנר שלהם לטנטרה יהיה גם הפרטנר שלהם למערכת יחסים קרובה, מסוג כזה או אחר (מחוץ לתרגילים). ציינת שחשוב לך שבן הזוג שלך לטנטרה יהיה: - כזה שאת פתוחה איתו לגמרי - כזה שאת לא מרגישה נבוכה מהקרבה אליו - בן אדם שאת רוצה לפתח איתו אינטימיות יש לי 2 שאלות אלייך בקשר לכך: 1. האם יש כרגע אנשים בחייך העונים לקריטריונים האלה, או האם היו הרבה כאלה (כמה בערך...?). 2. האם יש קשר, מבחינתך, בין מערכת יחסים זוגית עתידית או הווית, לבין פרטנר לתרגולי טנטרה? קשר הכרחי? אופציונלי? הסתייגות מקשר כזה? אנא פרטי את ציפיותייך בנושא... מציאת פרטנר, כך נראה לי, לא תיתקל בקשיים. אם תמשיכי לשמור על רצונך וכוונתך למצוא אותו ולתרגל טנטרה, אני משער שבקרוב כבר תתנסי באופן כזה או אחר ב"בדיקת מועמדים"...

*gemini*

New member
אוקיי

ישבנו פנים מול פנים, אני עליו, כך שכל הגוף מאיזור המפשעה עד החזה נוגע, ותכל´ס כל אחד היה אמור לספור את הנשימות עד שהם מתאחדות מעצמן. זה כל מה שהספקנו לעשות (כי הפסקתי את זה בשלב כל שהוא כשכבר ממש לא הרגשתי נוח). בקשר לשאלות: 1. לא, אין כרגע מישהו כזה. היו בעבר, אבל הם לא "טיפוסים" של טנטרה ומדיטציות. 2. לא יודעת. מכיוון שעדיין לא ממש הבנתי את עניין הטנטרה, אני לא יודעת אם בשבילי (מבחינת האישיות) יש צורך שהשותף יהיה גם בן זוג. כמובן שאם מדובר במשהו מיני, אז כן צריך לפחות "קליק" מסויים איתו. "סתם" ידיד או מכר רק יגרום לי מבוכה. גם אם זה מישהו שאני מאוד אוהבת, אבל אין לי שום משיכה מינית אליו, מן הסתם סיטואציה שקשורה בצורה כלשהי למין תהיה לא נוחה איתו. לכן אני צריכה קודם להבין מה בדיוק "קורה" שם.

זוהי מדיטציה די בסיסית בשניים

או בעצם תרגיל בסיסי של עבודה עם אנרגיות בשניים (אני מעדיף לשמור את המונח מדיטציה לעבודה פנימית שאדם מבצע עם עצמו). התרגיל הזה לא חייב בכלל להתפתח לכיוון של טנטרה, אלא באופן כללי לעבודה עם האנרגיה של עצמנו ושל אחרים. אני מניח שלעובדה שלא הרגשת נוח יש קשר הדוק עם מערכת היחסים שלך עם אותו אדם. וגם אין ספק שזו לא היתה חוויה הדומה לחוויה שמדריך היה מאפשר לכם לחוות, אם הייתם מבצעים את התרגיל הזה בהנחייתו ובנוכחותו. אני הייתי ממליץ לך בחום ליצור קשר עם אחד מהמורים המלמדים טנטרה (השתמשי אולי בקישור שצירפתי להודעה הראשונה שלי בשרשור זה) ולתאם איתו השתתפות באיזו שהיא סדנא קצרה וראשונית של הכרות עם הנושא. התייעצי גם איתו בקשר לפרטנר. מקסימום תעברי את ההכרות הזאת עם הטנטרה ביחד עם אותו ידיד שחשף אותך לנושא. זה לא אמור לפגוע או להפריע, אם מדובר בסדנת הכרות קצרה (לא מקיימים שם יחסי מין מלאים או משהו כזה... ולדעתי לא חייבים אפילו להגיע לרמה של מזמוזים). ואל תשכחי לספר לנו!
וחוץ מזה, לא במסגרת טנטרה, אבל כן במסגרת עבודה אנרגטית בשניים, את מוזמנת לצרף לארסנל שלך עוד 4 תרגילים בסיסיים של עבודה בשניים (יש באמתחתי עוד מאות תרגילים... זהו נושא שלם ומרתק וחשוב): 1. שבו אחד מול השני במרחק שאפשר להחזיק ידיים בנוחות. תחילה החזיקו ידיים. בהמשך התרגיל (אחרי כמה דקות) הרפו מהאחיזה אבל המשיכו להרגיש את אותה תחושה של "ביחד" גם בלי האחיזה. בשלב הראשון פשוט התבוננו אחד בעיני השני במשך זמן ממושך בלי לעשות דבר ובלי להעביר שום מסר. חלק משמעותי מהמסרים שאנחנו מעבירים לזולתנו הינו בפשטות "התדמית" שלנו. ובכן, נסו "להרפות" גם מהמסר הזה. נסו להיחשף לגמרי ולא להעביר לו אפילו את "התדמית" שלנו. לאחר זמן מה עצמו עיניים והמשיכו לעשות זאת בעיניים עצומות. חושו בהבדל. אתם תגלו שבעיניים עצומות זה קל יותר. ואז תפקחו עיניים - ותנסו לשמור על אותה רמה ואותה תחושה גם בעיניים פקוחות. 2. שבו אחד מול השני בעיניים עצומות מבלי להחזיק ידיים. היו מודעים לכל העבודה והמאמצים שאתם עושים כדי "לתחזק" את התדמית שלכם בתודעת הפרטנר ו"לשלוט" בה (באותה תדמית). אחרי זמן מה החזיקו ידיים. אחרי זמן מה פקחו עיניים. המשיכו כל הזמן להתבונן בעבודה זו שלכם - ונסו בהדרגה להרפות ממנה. אם תצליחו - עברו להחזיק ידיים. אם תראו שאינכם מסוגלים "להרפות" מעבודה זו, אתם תראו שהסיבה לכך היא פחד/ים. שתפו אחד את השני בפחדים אלה. 3. מספרים אחד לשני בגילוי לב מהם איברי הגוף שאנחנו הכי אוהבים בעצמנו ומהם איברי הגוף שאנחנו הכי שונאים אצל עצמנו. לאחר מכן אנחנו עומדים בעיניים עצומות ללא תזוזה ומניחים לפרטנר לגעת בכל נקודה בגוף שלנו. הוא ילטף בעדינות ובנועם כל נקודה ונקודה בגופנו, שרצונו ללטף, מבלי לפספס בשום אופן את האיזורים ה"בעייתיים" - אלה שאותם אנחנו שונאים בעצמנו. אלה הם האיזורים שאותם הוא כנראה ילטף במיוחד. בעת שהוא מלטף את האיזורים הללו, הוא ואנחנו צריכים להרגיש פתוחים ומשוחררים מכל שיפוט (עד כמה שאנחנו מצליחים - לא מעבר לכך...
). 4. התבוננו בכל פיסה מגופו של הפרטנר שלכם (בעירום, או בבגדים - זה לא ממש משנה. עדיף בבגדים למתחילים, לדעתי, אבל זה לא מאוד משנה, בסופו של דבר) והרגישו את היופי והשלמות של כל פרט ופרט בגופו. מיותר לציין שזה כולל את פניו. אין צורך לגעת, רק להתבונן. היופי המושלם של כל בן אנוש הוא משהו שרק השיפוט הנרכש שלנו עשוי להשחיתו בתודעתנו - והתרגיל הזה עוזר לנו להתמודד עם כך. ועוד לגבי מציאת הפרטנר: הקריטריונים שלך הם די "מחמירים", כאלה... כלומר, בהתחשב בכך שאין הרבה אנשים בחייך העומדים בהם, הייתי אומר שמדובר ממש באדם שהיית עשויה לפתח איתו זוגיות (ואולי אני טועה). לפיכך, האם יכול להיות שנושא ההתנסות בטנטרה "מתערבב" אצלך עם נושא הזוגיות או מערכת היחסים שלך עם אחרים? ברור שיש קשר הדוק ביותר בין שני הנושאים, אבל עדיין, מדובר בשני נושאים נפרדים, הדורשים התייחסות נפרדת ולא משותפת. הצורך "לתפוס שתי ציפורים במכה" יכול להיות נחמד ויעיל, כל זמן שהוא לא גורם לנו לקשור שני נושאים או שתי פעולות ביחד לבלי-התר. במקרה הזה התוצאה עלולה להיות בלבול ו/או חוסר יעילות בהתייחסות שלך לשני הנושאים, אם אכן זה ככה. המלצתי, במקרה כזה, היא שתזכירי לעצמך את שתי המטרות שלך ואת העובדה שהן בהכרח כל קשר ביניהן: - מציאת בנזוג או פרטנר למערכת יחסים אישית (אם זו אכן מטרתך) - התנסות בטנטרה או בעבודה דומה עם פרטנר באהבה
בן

*gemini*

New member
אוי, בן, נראה לי שיש אי הבנה

כמו שכבר אמרתי, אני לא ממש יודעת מה זה הטנטרה. לא יודעת מה אמור להיות, איך זה קורה, וכו´. לכן אמרתי שאם כן מדובר במשהו מיני אז חשוב מן הסתם שיהיה קליק עם האדם (לפחות משיכה כלשהיא, כי מין עם אדם שלא נמשכים אליו לא שווה הרבה). יכול מאוד להיות שכל ההתרשמות שלי מהנושא שגויה, וזו הסיבה שאני שואלת. אני כן עושה הפרדה בין בן זוג למדיטציה ובן זוג לחיים. בן זוג לחיים יצטרך לעמוד בתנאים "מחמירים" יותר.
. כל מה שאני רוצה זה מישהו שיהיה מספיק נוח ללמוד איתו (או ממנו) מדיטציות בזוג (ומשום מה ההבנה שלי היתה שזה טנטרה). לא צריך להסחף עם זה ולקחת את זה עד מציאת בן זוג למע´ יחסים, כי זה ממש לא הכיוון. כמו שאמרתי, מספיק שארגיש נוח איתו. בקשר לתרגילים שנתת: זה למשל משהו שאני לא חושבת אפשר לעשות עם "סתם" בן זוג. אתה מסכים איתי שבשביל שמישהו יגע בי אני צריכה לרצות שיגע בי? אתה מסכים איתי שבשביל לדבר עם מישהו על עצמי אני צריכה להיות מאוד פתוחה איתו? אתה מסכים איתי שהתרגילים האלה כן מביאים לרמה של אינטימיות, וחשוב מאוד לרצות לפתח אינטימיות כזאת עם אותו בן זוג? אז על זה אני מדברת. מכאן ועד בן זוג למע´ יחסים יש עוד מרחק.

*gemini*

New member
ועוד משהו

ואת זה אתה יכול למחוק אם תרצה...שלחתי לך הודעה במע´ המסרים, בקשר לאירוח בפורום שלי. קיבלת אותה?

וואי, איזה פורום מגניב! ../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

הצצתי עכשיו בפורום ASP (לראשונה), התוודעתי למשמעות המושג (מתוך הודעת המנהל[ת] היפהפיה) ומתי שהוא אולי אני אעיין יותר... טוב, אז נדבר כבר במערכת המסרים או בטלפון (ממש ממש בקרוב) ונקבע את התארחותי בפורום הנפלא שלך...
איזה כיף!!!!
מבן המתלהב

*gemini*

New member
בן בוקר טוב!

או יותר נכון צהריים טובים (היתה לנו במשרד בעיה עם הפיירוול וכמובן שמי שאחראי לא היה, אז זה נפל עלי. אז רק עכשו התחיל לעבוד האינטרנט). אתמול כשדיברתי איתך הייתי בדרך הביתה מהעבודה, באוטו עם אדם מקסים שבעבר הלא רחוק היה גם בן זוג (עכשו הוא עובד איתי). בכל אופן, אחרי השיחה שלנו פתאום נפל לי האסימון, והבנתי שיכול מאוד להיות שהבן זוג שלי לתרגולים יושב ממש באותו רגע משמאלי, ולא קלטתי. אז שאלתי אותו, והוא דווקא נשמע בעניין. כרגע הוא טס לחו"ל לשלושה שבועות, אבל יכול מאוד להיות שכשיחזור הוא יתחיל לתרגל איתי, לפי ההסברים שלך. זהו. רק רציתי להגיד לך שיכול מאוד להיות שמצאתי בן זוג (ומה הלאה?)

רעיונות לפעולה

לאו דווקא בסדר הזה, למרות שחלק מהפעולות תלויות זו בזו, אולי, באופן מסויים: 1. לדבר איתו
2. להתנסות איתו ב-5 התרגילים שאת כבר מכירה 3. לעבור ביחד קורס התנסות קצר וראשוני (הכרות) בטנטרה מה דעתך?

*gemini*

New member
אז ככה

1. זה מיושם כבר מזמן. הוא מסוג האנשים שאפשר לנהל איתם שיחות מעמיקות על הכל. אנחנו מאוד פתוחים, ומדברים די חופשי, על הכל. 2. אוקיי, זה כשהוא יחזור לארץ. 3. אתה מדבר על הקורסים האלה של הסופי שבוע?

כן, עליהם אני מדבר ../images/Emo13.gif

ובנוסף, ועוד לפני הסדנא, כשתתרגלו לבד (את 5 התרגילים), אשמח להמשיך להנחותכם מעל-גבי הפורום, אם תרצו.

מדיטציות בזוג

אני מניח שאפשר לקרוא לתרגילים בשניים בשם "מדיטציה בזוג", אבל השם הזה מבלבל אותי. למה לא לקרוא לזה "תרגילים בשניים?" "מדיטציה בזוג" יותר הגיוני לקרוא למדיטציה שעושים בזוג... ובשביל זה צריך קודם לבצע מדיטציה ב"אחד"... ואז אפשר לעשות אותה גם בשניים (ועל ידי כך להעצים כל מיני דברים). אז את בעצם מתעניינת בתרגילים שונים "בשניים" (ולא במדיטציה בשניים). ובכן, כשעושים תרגיל בשניים, יש אינטראקציה בין אותם שניים. גם אם נניח (סתם לצורך התרגיל המחשבתי בלבד!) כי לא מדובר בתרגיל הוליסטי, אזי תיווצר אינטראקציה: - אם זה תרגיל גופני, תיווצר אינטראקציה בין שני הגופים (וזה יכול לכלול מגע של כל איבר בכל איבר שהוא...) - אם זה תרגיל נפשי-רגשי-מנטלי, תיווצר אינטראקציה בין שני ה"עצמי" (וזה יכול לכלול בין היתר חילופי מידע "אישי מאוד" בין שני ה"עצמיים") - אם זה תרגיל אנרגטי, תיווצר אינטראקציה בין שתי האנרגיות (וזה פשוט יכול להיות חושפני פי כמה משתי הדוגמאות הקודמות...) בקיצור, ברגע שמתרגלים בשניים, יש אינטראציה בין שניים, שאם היא היתה נצפית מחוץ להקשר של התרגול, בהחלט היינו מכנים אותה אינטראקציה אינטימית. האם התרגילים שנתתי זה דברים שהיית מוכנה לעשות עם אותו פרטנר שתיארת, שאותו היית רוצה למצוא?

או-קיי, אז בואי נראה איפה אנחנו

עומדים עכשיו! 1. את רוצה לתרגל עם פרטנר "עבודה בשניים" 2. אין לך פרטנר כזה - את רוצה למצוא 3. את רוצה לתרגל תרגילים כדוגמת ה-5 שאת כבר מכירה 4. את לא יודעת אם את רוצה לתרגל דווקא טנטרה, כי את לא יודעת בדיוק מה זה, אבל את רוצה לגלות מה זה, כדי לדעת אם את רוצה לתרגל את זה תקני אותי אם אני טועה באחד מהדברים הללו... באהבה בן

shant

New member
../images/Emo70.gif

כתבת שאת רוצה "מישהו שיהיה מספיק נוח ללמוד איתו (או ממנו) מדיטציות בזוג" התירגולים שמתבצעים בזוג בטנטרה, המדיטציות בזוג- נעשות באופן הזה (כלומר בשניים, שני אנשים, את ובן זוגך) כדי לעבוד על ה"זוג", או ליתר דיוק- לעבוד על הזוג כדי שיתמוסס ויתמזג לאחד. בדרך-כלל נגיד: כדי - לעבוד על הזוגיות.... וזה גם בין השאר הכוונה וחלק מהתוצאה (שקשה לחלק אותה בכלל!:)... ישנן הרבה טכניקות בטנטרה שנעשות באחד.. אדם עם עצמו....לתוכו...בתוכו

time to fly

New member
הייתי חייב לעצור את טיסתי ולנחות

לכמה רגעים ולהגיב לך, חמודה שלום בן, דיפ וכולם. שלום לפורום יפה זה קראתי כמה וכמה הודעות וממש כיף כאן
עכשיו, ג´מיני, טנטרה זה בסופו של דבר טכניקה שאנשים שרוצים לחוותה, ואולי אני מכליל, בראים אליה מהבנה שדרך המיניות, דרך קבלת האחר, השונה לפעמים מהם כלכך, הזר להם, ואני מתכוון זר כי אני משתתף במסיבות שאני חולק את עצמי עם נשים זרות לי לחלוטין, אז דרך קבלת האחר, אני מקבל את עצמי איך שאני, וכשאני מצגיע למקום האמור להיות מיני, מגיע אליו ממקום לא מיני, זה מקדם אותי כלכך אני לומד להבין דרך האי מיניות כלכך הרבה על עצמי גם המקום הטוב של הבנת הטנטרה צריך להיות, לעניות דעתי, וזה רק דעתי האישית כלכך, כי עכשיו אני מדבר יותר על עצמי, אז המקום שלך בטנטרה צריך להיות אחרי תהליך בו הגעת לאהבה עצמית גדולה כלכך, כל שאתה יכול להתמודד עם הנתינה בצורה כלכך טובה מחוויתי האישית, ואני סה"כ ברמת משתמש של טנטרה, לא מבין באמת מה היא אומרת (ויש לי ספר בבית, אדיוט!!!
) אני יודע שאני בא לטנטרה לא למען חוויה מינית, ואינטימיות עם מישהי ספציפית, (לפי הספר, לא שזה עובד לי כלכך, וגם לא חוויתי יותר מדי סדנאות כאלו) אלה בא למטרת התקדמות אישית על ידי חוויות עם פרטנרים שהם סה"כ אמצעים לקידומי באישי והאינטימיות שמפתחת עימן באותו רגע (והיה לי קטעים עם גברים, חבל, מעטים) סה"כ מקדמת אותי והיא לא אישית !!! וזאת כל הנקודה שלי מבחינתי אסור לראות בטנטרה משהו אישי!!! מתפתחת אינטימיות אבל אסור לה להפוך לתלותיות והעולם המדהים שנוצר שם נועד להיחקק באותם רגעים ומעבר לזה, זהו!!! אבל עדיין זאת בחירתי לראיית העולם בתצורה שאני בוחר היה כיף לכתוב

deep ocean

New member
איזה תרגילים מהנים

אהבתי בייחוד את מספר 3: "מספרים אחד לשני בגילוי לב מהם איברי הגוף שאנחנו הכי אוהבים בעצמנו ומהם איברי הגוף שאנחנו הכי שונאים אצל עצמנו. לאחר מכן אנחנו עומדים בעיניים עצומות ללא תזוזה ומניחים לפרטנר לגעת בכל נקודה בגוף שלנו. הוא ילטף בעדינות ובנועם כל נקודה ונקודה בגופנו, שרצונו ללטף, מבלי לפספס בשום אופן את האיזורים ה"בעייתיים" - אלה שאותם אנחנו שונאים בעצמנו. אלה הם האיזורים שאותם הוא כנראה ילטף במיוחד. בעת שהוא מלטף את האיזורים הללו, הוא ואנחנו צריכים להרגיש פתוחים ומשוחררים מכל שיפוט (עד כמה שאנחנו מצליחים - לא מעבר לכך)..."

למעלה