שלום לכולם..

M o n a L i s a

New member
שלום לכולם..../images/Emo13.gif

התחלתי השנה ללמוד בבר אילן, ועברתי למעונות החילוניים... בעיקרון, הדירה ממש נוראית, אבל אמרתי מילא היות והעלות שווה את זה. בהתחלה היינו 7 בנות (שזה כבר המון) אבל הסתדרנו, ולפני כחודש הוסיפו לנו עוד 2 בנות (שבינתיים לא מדברות עברית) והמצב סביר אבל זה נורא קשה. מבחינתי, לא יכלתי לבקש שותפה טובה יותר לחדר! בחורה מקסימה, שקטה ואנחנו מסתדרות נהדר! אבל נורא קשה לי לחיות עם כ"כ הרבה אנשים אחרי שגרתי בחדר לבד בבית ואני בת יחידה. כמובן שהלחץ בלימודים לא עוזר! - מי חשב שכימיה זה מקצוע כ"כ תובעני?! בקיצור התחשק לי לבכות לכם קצת...ולקבל עידוד

היי ../images/Emo20.gif

אני זוכרת שכשרק סיפרת שאת עוברת למעונות, כבר אז היססת ונשמעת מאוד לא אופטימית בגלל התנאים של המעונות, ואני ועוד מישהי העלינו את האפשרות שתשכרי דירה, היות ששכ"ד לא כזה יקר באיזור של בר אילן, וההפרש בין המעונות לשכ"ד לא מאוד גדול. את אמרת שזה כן משמעותי בשבילך כי אין לך זמן לעבוד, אבל אני בינתיים התארחתי אצל חברה במעונות של הדתיים שזה בתנאים יותר טובים ממה שהבנתי, ועדיין הזדעזעתי. עוד יותר הזדעזעתי לגלות שהיא משלמת לחודש יותר ממני - ואני גרה בדירה מקסימה עם שתי שותפות. בקיצור אני אומרת, אין מה להתפשר על נוחות, אז כדאי אולי שתחשבי אם לא עדיף להשקיע עוד 200 ש"ח בחודש ולחיות יותר בנוחות.

M o n a L i s a

New member
כנראה שלומדים רק מטעויות...

אין סיכוי שאני נשארת במעונות בשנה הבאה...גם הכרתי חברה טובה שאוכל לחלוק איתה דירה
, נתחיל לסרוק את האיזור בסמסטר ב' - אם נעבור את א'
.

אחלה, אז הגעת למסקנה הנכונה...

משום מה הבנתי בטעות שאת זקוקה לשכנוע נוסף... יהיה בסדר. ממליצה יותר על האזור של ר"ג ולא גבעת שמואל, הבדלים עצומים במחירים שנובעים מהניצול של בעלךי הדירות את הקירבה לאוניברסיטה. עדיף ללכת רבע שעה בבוקר ולא 2 דקות ולחסוך 60$...

דווקא גבעת שמואל לא כזו יקרה

בשכונות שהן לא רמת אילן. בשכונה הותיקה ליד שער מוזיקה, איפה שגרתי בעבר, אפשר למצוא חדר ב-200$ בערך. בקריית אונו המחירים לא כאלה זולים תמיד, יש לי 2 חברים ששכרו שם ב-250$, למרות שבטח יש שם דירות קצת יותר זולות.

לא אמרתי שגבעת שמואל יקרה

אמרתי שיותר זול בר"ג באזורים שקרובים לאוניברסיטה. נתחיל בזה שאני משלמת 50$ פחות ממה שאתה שילמת, ועם שותף אחד פחות, ומרחק הליכה דומה לאוניברסיטה, אבל בתחושה שאני גרה בעיר ולא בחור. נמשיך בזה שבאמת ברמת אילן בעלי הדירות מנצלים את הקירבה לאוניברסיטה וגובים הרבה יותר ממה שהדירה שווה בפועל. בתקופה שראיתי שם דירות גיליתי כמה דברים מעניינים, ביניהם שלפחות 8 דירות שייכות לאותו בנאדם (ומדובר בדירות של 3-4 שותפים), שמנצח על ההשכרה ביד רמה, מחזיק דירות "חילוניות" לצד "דתיות" ומעביר פריטי ריהוט מדירה לדירה, ועושה כסף טוב בקיצור. דווקא הדירות שיותר אהבתי היו אלו שלא היו קשורות אליו ושהראו לי אותן הדיירים, אבל הן היו יותר יקרות והוועד בית בבניינים האלו פשוט מטורף, ונובע בין היתר בגלל ההסקה שהיא לא כזה להיט.

ולגבי קריית אונו

יש שם מציאות אין ספק, אבל השאלה איפה ומה. אצלי קריית אונו הייתה מחוץ לתחום כי רציתי מרחק הליכה ורציתי לגור בעיר, וקריית אונו כמו גבעת שמואל זה לא ממש עיר... זה מזכיר לי שיחה שהייתה לי עם מישהי שפירסמה חדר מרחק "5 דקות מהאוניברסיטה" במחיר מאוד אטרקטיבי, והפנתה אותי לדבר עם השותפים שלה שיראו לי את החדר, ומהם גיליתי שהדירה בקריית אונו ו-5 דקות זה אולי ברכב פרטי עם נסיעה על 180 כל הדרך. לי הם אמרו שהם נוסעים לאוניברסיטה באוטובוס ולוקח להם כ-10 דקות זמן נסיעה כשהאוטובוס מגיע, ולשער קריית אונו כמובן מה שאומר חצי שעה לפחות בלי המתנה לאוטובוס זמן הגעה לאוניברסיטה (זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון). ואיך אפשר לשכוח את "הווילה המפוארת" שפירסם סטודנט שרצה לעזוב לפני תום החוזה "רק כי רוצה לטוס לחו"ל), לא ברמת אילן אבל גם לא יותר מדי קרוב לדירה הקודמת של קיפי, מרחק של כרבע שעה הליכה משער מוזיקה, כשכל הדרך שמעתי ממנו על כך שבווילה יש 2 חדרי אמבטיה ובחדר שהוא רוצה להציע לי יש חדר ארונות ויש חצר גדולה, ואז הגעתי ומצאתי את עצמי בתור צריף, גדול יחסית אמנם אבל עדיין צריף, כששני חדרי האמבטיה היו שני חדרונים קצת יותר גדולים מתא שרותים סטדנרטי כשהשרותים היו בפנים, והחדררים היו כל כך קטנים ששלושת הדיירים ישנו כל אחד על מזרון ליחיד כי פשוט לא הייתה אפשרות להכניס מיטה כלשהי, גם לא מיטת נוער, בלי שהיא תתפוס את הרוב הגדול של שטח החדר. חדר הארונות היה נקיק צר עם כמה מדפים מעופשים. שכ"ד? $217 לכל דייר (3 דיירים) והיתרון הגדול ש"אין וועד בית", אבל היה מאוד שקוף שהבחור שהראה לי את הדירה מאוד התבייש בזמן שהראה לי אותה... וכן, אני יודעת שכבר סיפרתי על זה כאן פעם, אבל זה פשוט הימם אותי.

Jazz Singer

New member
חצי שעה הגעה לאוניברסיטה?

בחיים לא לקח לי חצי שעה להגיע לאוניברסיטה ואני גרה בגני תקווה. שיודעים מתי האוטובוס מגיע ולא צריך לחכות לו, זה לא כל כך נורא. אני יורדת ליד שער הדקלים וצריכה להגיע לבניין מוסיקה ובכל זאת זה לא לוקח חצי שעה. לא ממליצה להגיע לאוניברסיטה עם רכב כי יש בעיית חניה רצינית.

אז תחשבי על זה ככה:

נגיד שהאוטובוס מגיע בזמן, הנסיעה לוקחת 10 דקות בלי עיכובים, ואת יורדת מהאוטובוס בשער קריית אונו - עד כאן 10 דקות? כמה זמן יקח לך להגיע מהשער לצד השני של האוניברסיטה? אני נחשבת למיטיבת לכת ומתלוננים שאני הולכת מהר, ובכל זאת מהשער המדובר ל-507 לא לקח לי אף פעם פחות מ-10 דקות ובדרך כלל יותר. לגבי רכב, לרוב הסטודנטים אין רכב, ולכן מאוד צרם לי שאותה בחורה הגדירה את הדירה כ"5 דקות מהאונברסיטה" בזמן שהיא התכוונה לנסיעה מהירה מאוד מאוד באוטו בלי הזמן של החניה, שכידוע הוא לא זניח. כשרואים מודעה כזאת מניחים באופן טבעי שהכוונה ל-5 דקות הליכה, ולכן מאוד מאוד התפלאתי כשלאחר שביקשתי מהשותף הנחיות איך להגיע הוא אמר לי לעלות על אוטובוס ולרדת אחרי 4 תחנות.

Jazz Singer

New member
זה מאד תלוי עם איזה קו את נוסעת

אם נסעת עם 68 אז זאת אכן בעיה. אני נוסעת עם 69 שמוריד אותי בשער שליד 507

kkarinn

New member
כימיה זה מקצוע מאוד תובעני!

לא רוצה לבאס, אבל ככל שעוברים להם הסמסטרים זה נהיה יותר קשה, קחי את זה בחשבון. לגבי המגורים, בחרת לגור במעונות, וזה מה שהם נותנים. את תמיד יכולה לעבור לדירה שכורה עם שותפים אם יש לך את האמצעים

M o n a L i s a

New member
האם אני היחידה

שחושבת שכימיה אי אורגנית היא מקצוע הזוי לגמרי?
או שפשוט לא ניחנתי בראיה מרחבית טובה....

kkarinn

New member
אני לא יודעת איך זה אצלכם

אבל אצלנו כימיה אורגנית זה שנה ב' וכימיה אי אורגנית זה שנה ג'. אני אישית מאוד נהניתי מכימיה אורגנית. מקצוע קשה ותובעני טבל בסה"כ מאוד מעניין.

kkarinn

New member
אוי, אני בהלם! ../images/Emo115.gif

לא רק שהוא הזוי לגמרי, גם אני לא סובלת את המרצה אצלנו, ככה שבשבילי אני מדיעה לשיעור וכל פעם מתעסקת בדברים אחרים ככה שאין לי מושג מה זה בכלל, ואמרו לי שזה המבחן הראשון... עוד לא פתחתי אפילו לבדוק את הלוח מבחנים כי אין טעם להלחיץ את עצמי סתם, אין לי זמן לזה עדיין, אני עמוסה בדוחות מעבדה שפשוט מקצרים לי את החיים. האמת, גם החומרים שאני שואפת במעבדה כנראה מקצרים לי את החיים... ובנימה אופטימית זו, לילה טוב ושבוע טוב

M o n a L i s a

New member
אצלינו אי אורגנית זה שנה ראשונה...

לא מספיק שאני עדיין בשוק טוטלי מכל הלימודים והמעבר אני גם חולמת על אורביטלים...

kkarinn

New member
אה, אצלנו זה בקורס אחר

אורביטלים זה בקורס אחר, המשמעות של אי אורגנית כנראה שונה אצלנו. רק על אורביטלים, חכי מותק, חכי: לילה לפני המבחן באלגברה ליניארית פתרתי כל הלילה בחלומות מטריצות ענק בלתי אפשריות. בכימיה קוונטית, שעד היום אין לי מושג מה הולך שם, פתרתי כל הלילה משוואות קוונטיות מטורפות. לפני כימיה אורגנית 2 פתרתי מנגנונים לתגובות ענק... אורביטלים זה שטויות, באמת

למעלה